Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2023-10-25

Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos információk

A Szolnoki Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség az idén is nagy szerepet vállal a temetők biztosításában.

2023-10-23

Az 1956-os forradalomra emlékeztek Szolnokon

Ragyogó napsütésben, késő nyárias időben emlékeztek Szolnokon az 1956-os forradalom és
szabadságharc 67 évvel ezelőtti eseményeire. Fejet hajtottak azon szolnoki hősök emléke előtt is,
akik életüket áldozták a szabadság eszméjéért, akik elviseltek kínzást, fogságot, meghurcoltatást minden ember és nemzet alapvető és megmásíthatatlan jogáért: a szabadságért és önrendelkezésért.
2023-10-18

Ötvenhat szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

Sokéves hagyomány, hogy a város önkormányzata köszönti azokat, akik az 1956-os forradalom szolnoki eseményeinek résztvevői voltak. Sajnos a városházán tartott rendezvényen évről-évre egyre kevesebben tudnak részt venni.

2023-10-17

Raktárcsarnokot avatott Szolnokon a Miniszterelnökséget vezető miniszter

Raktárcsarnokot avatott kedden délután a szolnoki Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnika Kft. Az  eseményen elhangzott: a 435 milliós projekt részeként környezettudatos napelem rendszert is kiépítettek a helyszínen.

2023-10-16

Továbbra is lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így idén októberben már a 24. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

2023-10-12

November elsejétől új hálózat és menetrend Szolnokon

Szolnokon az elmúlt években nem történt számottevő változás a helyi buszközlekedés rendszerét érintően, miközben az utazási szokások és igények változtak. - olvasható a Volánbusz honlapján. Most azonban számos változás várható november elsejétől.

2023-10-12

Ismét lesz Méltóság mezeje a Kossuth téren

A hospice és palliatív ellátás világnapja alkalmából szerveztek nárciszültetést a Kossuth téren, Az eseményen részt vett Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Berkó Attila főispán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője és dr. Böjthéné Vastag Ilona, a Morpheus Kft. ügyvezetője.

2023-10-12

A lakosság ötleteit is várják a jubileumi programsorozatra

Szolnok 950 éves jubileuma közeleg, 2025-ben a kerek évfordulót egy éven át számos eseménnyel, programmal, rendezvénnyel ünnepli majd a város. A részletek kidolgozása elkezdődött, örömmel várjuk a lakosság ötleteit is. – mondta el sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester, aki mellett a részletekről Szutorisz-Szügyi Csongor, a 950 éves évfordulót előkészítő munkacsoport tagja és Gacov Katalin - aki szintén a munkacsoport tagja -, a szolnok950.hu honlapot működtető Verseghy Ferenc könyvtár igazgatója beszélt a városházán.

2023-10-11

A Nemzeti Vízművek Zrt. biztosítja Szolnokon az ívóvíz- és csatornaszolgáltatást

Az állami tulajdonú Nemzeti Vízművek Zrt. biztosítja a jövőben Szolnokon és agglomerációjában az ívóvíz- és csatornaszolgáltatást - jelentették be sajtótájékoztatón szerdán, Szolnokon.

2023-10-11

Egy gombnyomásra a segítség - tájékoztató a Gondosóra programról a városházán

A Gondosóra programról és a regisztráció menetéről tartottak tájékoztatót szerdán délelőtt a városháza dísztermében, ahol több mint száz szépkorú ismerhette meg a népszerű kezdeményezés részleteit. Az időseket Szalay Ferenc polgármester köszöntötte, majd Juhász Roland, a Gondosóra projektet koordináló cég vezetője, korábbi államtitkár.

2023-10-11

Az MVM egyedülálló okos távhőmérési rendszert épített ki Szolnokon

A szolnoki távhőtermelést és szolgáltatást ellátó MVM OTSZ Zrt. okos távhőmérési rendszert alakított ki Szolnokon, ezzel Magyarországon egyedülálló fejlesztést hajtott végre. A részletekről Szalay Ferenc, polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Lázár Mózes, az MVM OTSZ Zrt. vezérigazgatója ismertette.

2023-10-10

24 órás vetélkedőn mérkőznek a város középiskolásai

Szolnok város önkormányzata a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével - immár 21. éve - idén is megrendezi a 24 órás vetélkedőt, a rendezvény helyszíne a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka. A program – melyen kb. 300 fő középiskolás tanuló, felügyelőtanár és szülő vesz részt - október 13-14-én zajlik.

2023-10-06 18:00:00

A vértanúkra emlékeztek Szolnokon

A koszorúzással egybekötött megemlékezésen a Varga Katalin Gimnázium diákjai adták elő emlékműsorukat a Szolnoki Légierő Zenekar közreműködésével.
2023-10-03

Parádés gálaműsorral köszöntötte az önkormányzat a szolnoki szépkorúakat

Az idősek világnapja alkalmából gálaműsorral kedveskedett a város szépkorú polgárainak. A városi sportcsarnokban tartott rendezvényen köszöntöttek a város és a megye nyugdíjas klubjait összefogó szervezetek vezetőit és három, az idén 50 éves házassági évfordulójukat ünneplő házaspárt.

2023-09-28

Novembertől új Volán menetrendet vezetnek be Szolnokon

Újra csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, olcsóbban vásárolhatnak havi buszbérletet a diákok a Szolnok app-on keresztül – egyebek mellett ezekről az előterjesztésekről is döntöttek a képviselők a város közgyűlésének szeptemberi ülésén.
 
2023-09-27

Felhívás ebösszeírásra

Szolnok város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve

2023-09-26

Félpályás útlezárás lesz a Tisza-hídon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.--től kapott tájékoztatás szerint 2023. szeptember 29-én (pénteken) 17 órától október 1-én (vasárnap) estig a Tisza-híd Szandaszőlős felőli végén - az ott található dilatációs szerkezet elemeinek cseréje miatt - félpályás lezárás lesz.

2023-09-17

Átadták a vármegyei Prima-díjakat

Idén immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Prima Gálát. Szombat este öt kimagasló teljesítményt nyújtó kiválóság vehetett át rangos díjat.
2023-09-13

Jól halad a Temető úti bölcsőde építése

Szeptember végére elkészülnek a szakemberek a Temető úti bölcsőde újjáépítésével, utána kezdődhet az eszközbeszerzés, így az intézmény néhány hónap múlva fogadhatja a környék csemetéit.

2023-09-12

A Stadler 17 milliárd forintos beruházással több mint 170 munkahelyet hoz létre Szolnokon

Legördült az ötezredik kocsiszekrény a szolnoki Stadler gyártósorairól, majd ezt követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy egy 20%-os kapacitásnövelő, további 170 munkahelyet jelentő beruházásbővítést hajt végre a cég a megyeszékhelyen.

2023-09-12

Jövőre még több pénz jut a civil szervezeteknek

Civil szervezetek számára tartottak tájékoztató fórumot „CIVIL INFO – NEA 2024” címmel a városháza dísztermében.

2023-09-05

Negyedszázados jubileumát ünnepli a gulyásfesztivál

Újra több tízezer embert várnak Szolnokon a Tiszaligetbe, a város legnagyobb gasztrorendezvényére, a gulyásfesztiválra. A 25. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén is minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. A részletekről kedden tartottak sajtótájékoztatót.

2023-08-31

Új díszpolgára lett Szolnoknak

Szolnok immár több mint két évtizede a Pest-Szolnok vasútvonal átadásának emléke előtt is tisztelegve szeptember elsején ünnepli a város napját. Az ünnepi programsorozat a megyeszékhely legrangosabb díjainak átadásával kezdődött.
2023-08-29

Programkavalkádra készülhetünk Szolnok napján

Családi és kulturális programokkal, kiállításokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket a szombatig tartó Szolnok napja elnevezésű rendezvénysorozaton. A részleteket a városházán tartott sajtótájékoztatón ismertették.

2023-08-25

Elhunyt dr. Berki Ferencné, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának egykori munkatársa

Megrendülve és sajnálattal értesültünk arról, hogy Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának egykori munkatársa, dr. Berki Ferencné 76 éves korában elhunyt.

2023-08-24

Parkolók épülnek a leendő belvárosi Aldinál

Soron kívüli ülést tartott Szolnok város közgyűlése csütörtökön délelőtt, három kiemelt téma is volt a napirendek sorában.

2023-08-23

Tanszeradomány a rászoruló gyermekeknek

Bátran nevezhetjük hagyománynak, hogy a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai, ha szükség van, segítenek. Már sokadik alkalommal fogtak össze, hogy segítő kezet nyújtsanak rászoruló embertásaiknak, ezúttal hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését támogatták gyűjtésükkel.

2023-08-22

Évadnyitó társulati ülés volt a Szigligetiben

Nincsen semmi szokatlan a Szolnoki Szigligeti Színház életében. Legalábbis az idei évadnyitó társulati ülés tekintetében ugyanaz a vidám hangulatú esemény szem- és fültanúi lehettek az eseményre meghívott médiamunkások, mint tavaly. 

2023-08-17

Új eszközök segítik a gyógyító munkát a szolnoki Hetényi Géza kórházban

Összességében 888 millió forint támogatást nyert el onkológiai és kardiológiai eszközpark-fejlesztésre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, melyből a társ-szakosztályok is részesültek. A sajtónyilvános projektbemutatót csütörtökön tartották.
2023-08-17

Átadták a vármegyei önkormányzat elismeréseit

Az augusztus 20-ai állami ünnepséghez kapcsolódó megemlékezést tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat. Az eseményen – a hagyományokhoz hűen – vármegyei elismeréseket adtak át.

2023-08-14

Szolnok lesz a Magyarok Kenyere rendezvénysorozat fővárosa

Ebben az évben is útjára indult ugyanis a tradicionális adománygyűjtő sorozat, melynek végpontja augusztus 19-én szombaton lesz a tiszaligeti Városi Sportcsarnokban.

2023-08-11

Iskolaőr toborzás

A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő személyek jelentkezését várják.
2023-08-02

Igazgatási szünet lesz a polgármesteri hivatalban

2023. augusztus 7. és augusztus 11. között Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala igazgatási szünetet tart.

2023-08-01

Nyáresti koncertekre hív a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar több koncertet ad a városban augusztus 4. és 28. között, a Szolnoki Szimfonikus Nyár - Parti-Túra Fesztivál 2023 rendezvénysorozat keretében.

2023-07-25

Az Adorján Ildikó díj odaítélésére vár javaslatokat az önkormányzat

A díj 2023. évi odaítéléséhez az önkormányzat kéri és várja a városban tevékenykedő természetes és jogi személyek, intézmények, érdekvédelmi-érdekképviseleti, társadalmi, civil és karitatív szervezetek, valamint az állampolgárok javaslatait.

2023-07-24

Korszakváltás történik a magyar haderőben

Tizenhat H225M típusú helikopter érkezik, a hétfői ünnepélyes átadáson az első kettő Airbus H225M típusú közepes szállítójármű le is szállt az MH Kiss József 86. Helikopterdandár területén.
2023-07-20

Földi szúnyoggyérítés

A kezelés pontos időpontja: 2023. július 24. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. július 25.-július 26. napjai, ugyanebben az időben.

2023-07-05

Bővült a szünidei étkeztetésre jogosultak köre

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.

2023-07-03

Ők a 2023-as Szeretem Szolnokot! pályázat díjazottjai

Tizedik alkalommal díjazták a Szeretem Szolnokot! kreatív pályázat legjobb alkotásait. Az ajándékokat Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és a támogató cégek vezetői, Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár Zrt. igazgatója, Marsi Gabriella, a RepTár Interaktív Repülőmúzeum marketing vezetője és Boda György, az AD Kreatív Stúdiót működtető ACTA DIURNA 2005 KFT. menedzsere adta át.

2023-06-30

Dr. Borkó Rezső és dr. Kürti Sándor kapta a Kálmándi-díjat

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városházán, ahol két kiváló orvos vehette át a Kálmándi Mihály-díjat Fejér Andor alpolgármestertől.

2023-06-29

Információs parcellakő került a temetőbe

Összesen tíz, a római katolikus és a református temetőben nyugvó neves szolnoki személy sírja kapta meg a nemzeti sírkert védettségi kategóriát, ehhez kapcsolódva információs parcellakövet avattak csütörtökön Móczár Gábor, a Nemzeti Örökségvédelmi Intézet főigazgatója részvételével.

2023-06-28

Új képviselő a közgyűlésben

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött Szolnok város közgyűlésének júniusi ülése: esküt tett Töreki András, a testület új tagja, aki a Fidesz-KDNP-s Rusvai Károlyt váltja a poszton.

2023-06-28

Könnyűszerkezetes jégcsarnok épül Szolnokon

Egy fedett, könnyűszerkezetes csarnokot létesítenek az alcsiszigeti városrészben. A Szolnok Orcas Hockey Sportegyesület támogatásból megvalósuló fejlesztéséhez a Toyota Hering biztosít területet.

2023-06-22

Környezetbarát, elektromos autóbuszok állnak forgalomba Szolnokon

Forgalomba áll Szolnokon tíz, elektromos meghajtású autóbusz; az új környezetbarát járművek üzemeltetése az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkárának ismertetése szerint éves szinten 40 millió forintos megtakarítást fog jelenteni a közszolgáltatónak.

2023-06-22

A VCSM ZRt. közleménye

Tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a Felszíni Vízmű tisztítás technológia működését biztosító 10 kV-os kapcsoló állomásban előre tervezett villamosenergia szolgáltatói munkák miatt...

2023-06-21

Vízosztás, párakapu és útlocsolás a hőségriadó idején

A hőségriadó miatt a Tisza parkban a Tiszavirág Fesztivál ideje alatt szerdától párakapu hűsiti a kilátogatókat. A legforgalmasabb utakat a városban ezekben a napokban folyamatosan locsolják.

 

2023-06-21

Tájékoztató népkonyha szolgáltatásról

A Cívis Szociális Étkezési Központ 2023. június hónapban további népkonyha szolgáltatás indítását tervezi Szolnok városban.

2023-06-20

Idén is lesz szociális földprogram

Idén is folytatódik a Családi portaprogram elnevezésű szociális földprogram, kedden jelent meg az erre vonatkozó, 240 millió forint értékben kiírt pályázat – közölte Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára Szolnokon.

2023-06-19

T Á J É K O Z T A T Ó az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésről

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.

2023-06-19

Még több kiállítóhely várja a látogatókat Szolnokon a múzeumok éjszakáján

Pezsgő forgatag, izgalmas kalandok, felejthetetlen élmények – ezekre számíthatnak mindazok, aki részt vesznek a múzeumok éjszakáján Szolnokon. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Tapasztó Ildikó, a polgármesteri hivatal Kulturális, Ifjúsági, Köznevelési és Sport Osztályának vezetője beszélt a Verseghy könyvtárban tartott sajtótájékoztatón.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app