Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Programkavalkádra készülhetünk Szolnok napján

 • Programkavalkádra készülhetünk Szolnok napján
 • Programkavalkádra készülhetünk Szolnok napján
 • 2023-08-29

  Családi és kulturális programokkal, kiállításokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket a szombatig tartó Szolnok napja elnevezésű rendezvénysorozaton. A részleteket a városházán tartott sajtótájékoztatón ismertették.

  A Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal 1847. szeptember 1-jén nyílt meg. A történelmi dátum előtt tisztelegve rendezik meg évről évre a Szolnok napja elnevezésű programsorozatot.
   

  A hagyományokhoz híven a helyi civil szervezetek, szolgáltatók, öntevékeny csoportok, partnerek kapnak bemutatkozási lehetőséget, valamint ünnepélyes keretek között átadják a város legrangosabb elismeréseit, az Ezüst Pelikán Díjat és a Szolnok Díszpolgára címet.
   

  A program már vasárnap elkezdődött, amikor Szent Hubertus-misét tartottak a Belvárosi Nagytemplomban és kürtegyüttesek léptek fel Szolnok utcáin, terein.
   

  Kedden este a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltára Objektíven innen és túl című fotókiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket a TISZApART Moziban.

  Szerda délután a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában tartják a városi tanévnyitó ünnepséget. Ezen a napon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban nyílik meg Lőrinczi László Négy évszak Erdélyben című fotókiállítása, a Szolnoki Művésztelepen pedig  Fazakas Ildikó és FERENCZ S. Apor képzőművészek tárlata.
   

  Csütörtökön a Damjanich János Múzeumban A szegények szolgálatában - A Ferences Szegénygondozó Nővérek múltja és jelene címmel nyílik kiállítás.
   

  Péntek délután kezdődik a XXVI. Szolnoki Regionális Katonazenekari Fesztivál a Tiszai hajósok terén. Ezen a napon is több kiállítás nyílik meg a városban: a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskolában és Gimnáziumban, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban és a TESZ Közösségi Házban. A nap végén nem marad el a hagyományosnak számító mécsesúsztatás sem a Zounok ispán szobornál a Rotary Klub Szolnok szervezésében.
   

  Szombaton szintén számos programmal várják az érdeklődőket. A Kossuth Lajos úton és az Agóra előtti Hild téren kora reggeltől késő estig a Szolnok napi forgatag kínál családi programot, a Béres senior séta után a Szolgáltató Város projekt partnerei mutatkoznak be. A  Civil Kavalkád egész napos színpadi programjai szórakoztatják a látogatókat a Kossuth téren.

  A Pest-Szolnok vasútvonal üzembe helyezésének 176. évfordulója alkalmából a Nyugati pályaudvar és Szolnok között 424-es gőzmozdonnyal vontatott nosztalgia-különvonatot az 1-es vágánynál az MH 86. Helikopterbázis Légierő Zenekar és a MÁV Kodály Kórus közreműködésével köszöntik, majd a 2017-ben felállított "170 éves a Pest-Szolnok vasútvonal" emléktáblát koszorúzzák meg.

  Ezen a napon díjmentesen lehet megtekinteni a Szolnoki Vasúti Almárium valamennyi tárlatát a vasútállomáson és az emeleten, az egykori Utasellátó étteremben.

  A RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban piknikezni várják az érdeklődőket számos érdekességgel. A TESZ Közösségi Házban, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben is várják a látogatókat, a MÁV Járműjavítóban nyílt napot tartanak, az Aba-Novák Agóra és az Agóra Játszóház szabadtéri programokat tart.

  Délután lehet megkóstolni Szolnok város 948 szeletes tortáját a Hild János téren, ahol este csillag- és bolygólesre is lesz lehetőség az Aba-Novák Agóra és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei TIT közös szervezésében.

  A napot a Szimpátia együttes, majd a Mystery Gang koncertje és Dj Hám Tibi zárja a Hild János téren.
   

   A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

  2024-04-17

  Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.