Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2024-07-02

Két kiváló szakember kapott Kálmándi Mihály-díjat Semmelweis-nap alkalmából

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városháza Hubay Ferenc dísztermében, ahol átadták a Kálmándi Mihály díjat, illetve öt fogorvos címzetes főorvosi címet igazoló oklevelet kapott.

2024-06-18

Különleges programokban bővelkedik az idei Múzeumok Éjszakája

Tárlatvezetések, szerelmi jósda, tűzugrás, zenés programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon.
 
    
2024-06-06

Évadzáró: Molnár László színművész a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagja lett

Eredményes évadot tudhat maga mögött a Szolnoki Szigligeti Színház. A csütörtöki évadzáró társulati ülésen főként ezeket ismertették.

2024-05-31

A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Galériában

A legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. A szolnoki önkormányzat csütörtökön a Szolnoki Galériában köszöntötte a pedagógusokat. Az eseményen megjelentek a vármegyeszékhely és a vármegye elöljárói, számos intézmény és hivatal képviselője, és természetesen a főszereplők: oktatók, nevelők, pedagógusok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lázár János építési és közlekedési miniszter.

2024-05-30

Fókuszban a daganatos betegségek - Egészségfórumot tartottak a városházán

A mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak is köszönhetőn egyre gyakoribb a rákdiagnózis, a civilizációs betegség mind több embert érint. A megelőzésről, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről tartottak egészségfórumot a városházán.

2024-05-28

Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.

2024-05-27

Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetésről

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.
 
2024-05-22

A 175 évvel ezelőtti szolnoki csatára koncertekkel emlékeznek a Szolnoki Szimfonikusok

175 éve, 1849 tavaszán zajlott a dicsőséges tavaszi hadjárat. A jeles évforduló kapcsán a magyar állam több lépést is tett azért, hogy a sokszor névtelen hősöknek méltó emléket állítson. A Szolnoki Szimfonikus emlékkoncerttel tisztelegnek az évforduló előtt. A részletekről Patkós Imre szakmai igazgató, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót.

2024-05-21

Nyári tábor

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2024. június 24-től 2024. augusztus 23-ig naponta 8.00 órától – 16.00 óráig nyári tábort szervez.

2024-05-15

Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket

A városháza dísztermében tartott ünnepségen adták át – immár ötödik alkalommal – a  „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet, melyen Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

 

2024-04-30

1500-nál is több laptopot kapnak a szolnoki diákok

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára a hétfői notebook-átadáson.

2024-04-26

Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot

A sport jellemformáló, olyan erényekre tanít, amelyek aztán az egész élet során elkísérhetnek és a legnagyobb küzdelmekben segítenek, ilyen az alázat, a kitartás, a fegyelem és az együttműködés - mondta Schmidt Ádám a megújult Véső úti Sportközpont ünnepélyes átadásán pénteken.
2024-04-25

Döntött a közgyűlés: ingyenes lesz a tömegközlekedés a diákok számára

Szeptember 1-jétől ingyenessé válik a helyi tömegközlekedés a szolnoki diákok számára, de a képviselőtestület a helyi felsőoktatás fejlesztéséről, a parkolás könnyítéséről is tárgyalt csütörtökön.
2024-04-25

Dr. Lőrincz Ambrusra emlékeznek

2024. május 3-án 14 óra 30 perckor a Szolnoki Római Katolikus Temető nagy ravatalozójában szeretettel várjuk mindazokat akik ismerték és szerették, hogy közösen emlékezzünk meg róla.
2024-04-17

Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

2024-04-12

A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

2024-03-28

Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

2024-03-27

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

2024-03-15

A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.

2024-03-04

Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.

2024-03-01

Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését

Elfogadták a város 2024-es költségvetését a februári közgyűlésen. A képviselők döntöttek többek arról is, hogy a lakossági visszajelzések alapján április elsejétől finomhangolják a novemberben bevezetett buszmenetrendet.

2024-02-22

Emlékhelyet is avatnak a szolnoki csata 175. évfordulóján

Március 2-án rendezik meg a hadijátékot a Kossuth téren, melyhez kapcsolódva idén emlékhelyet is avatnak.

2024-02-21

A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend. Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket.

 

2024-02-14

Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán

A szervezők szerint épphogy befértek a mozogni vágyó szeniorok a városi sportcsarnokba szervezett egyedülálló rendezvényre. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Szolnoki Sportcentrum közösen eszelte ki a harmincöt mozgásformát, melyek sorában labdás, ügyességi, koordinációs és reflexfeladatok éppúgy szerepeltek a programban, mint torna, jóga vagy tánc.

2024-02-06

Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben

Közelm félmilliárd forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon.  Február 5-től újra a régi - de már a modern kor elvárásainak megfelelő épületben folyhat a munka a Temető úti rendelőben.

 

2024-02-02

Parkour pálya makettel érkeztek a fiatalok a polgármesterhez

A város oktatási-nevelési intézményeiből időről-időre érkeznek fiatalok a városházára, hogy megismerkedjenek az itt folyó munkával, illetve találkozzanak a város polgármesterével.

2024-02-01

Február 5-től vehetik újra igénybe a betegek a Temető úti rendelőt

Az épületben az egészségügyi szolgáltatásokat 2024. február 5-től vehetik újra igénybe a betegek. A megújult környezetben gyermekorvosi, a Gyökér út 5. szám alól átköltöző felnőtt háziorvosi, egy vegyes fogorvosi praxis, iskolafogászati rendelés és védőnői szolgálat kezdi meg működését.

2024-01-30

Kiemelkedő sportolóit köszöntötte a város

Szolnok az ország egyik legfontosabb sportvárosa, ennek megfelelően a vármegyeszékhely önkormányzata év elején ezúttal is köszöntötte azokat, akik az előző esztendőben olimpiai és nem olimpiai sportágakban a legnagyszerűbb hazai és nemzetközi eredményeket érték el.

2024-01-23

Díjeső az Agórában a magyar kultúra napján

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották a város magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségét, melyen Szalay Ferenc polgármester a megyeszékhely legrangosabb elismeréseit adta át a kultúra, a sport, a turizmus, az oktatás területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereknek.

2024-01-19

Az országban elsőként Szolnokon indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése

Indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése, a rendszert  a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. és az NHSZ Zounok Zrt. működteti.
 
2024-01-19

Fókuszban a család: filmvetítés és pódiumbeszélgetés járta körül a témát

Családügyi Ankétot rendeztek csütörtökön a TISZApART Moziban, ahol levetítették a „Professzor Kopp Mária” című dokumentumfilmet, ezt követően pedig pódiumbeszélgetést tartottak. A beszélgetés résztvevői között foglalt helyet Szalay Ferenc polgármester is, aki az önkormányzat családbarát intézkedéseit ismertette a témához kapcsolódóan.

2024-01-12

A Don-kanyarban elesett honvédek előtt hajtottunk fejet

Nyolcvanegy esztendővel ezelőtt történt nemzetünk egyik legnagyobb tragédiája, a doni katasztrófa, melynek áldozatai előtt Szolnokon a Magyar golgota elnevezésű, a Hősök terén álló emlékműnél hajtottak fejet.
2024-01-10

Újjáépült és kibővült a Temető úti bölcsőde

A város oktatási és nevelési intézményeinek felújítása, korszerűsítése folyamatos az elmúlt bő egy évtizedben Szolnokon, sőt, nem egyszer a régi elavult épület helyett teljesen újat építtet az önkormányzat. Ezúttal az újjáépült Temető úti bölcsődébe látogatott el Szalay Ferenc polgármester.

2024-01-08

Hanzély Pál életét adta, hogy másokat mentsen

A nagy tettek nagy példákat állítanak elénk Így történt ez Hanzély Pál főhadnagy önfeláldozó tette után is 1927-ben Szolnokon.

2023-12-27

Lakossági kérdőív - Fenntartató Városi Mobilitási Terv (SUMP) - Szolnok

Kérjük, a kérdőív kitöltésével támogassa ezt a munkát annak érdekében, hogy az Ön észrevételeit, fejlesztési igényeit, elvárásait is figyelembe tudjuk venni a stratégiai dokumentum elkészítése során!

2023-12-20

Eredményes évet zárt a szolnoki Civil Tanács

A Civil Tanács és Szalay Ferenc polgármester ez évi utolsó egyeztető ülésüket tartották a városházán, karácsony közelsége miatt már ünnepi hangulatban, mécsesek fényénél. A baráti beszélgetések mellett komoly témák is napirendre kerültek. Az ülésen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

2023-12-18

Döntött a bizottság a Bursa Hungarica ösztöndíjakról

Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így októberben már a 24. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.
Az ösztöndíjpályázat a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatói számára nyújt rendszeres anyagi segítséget.

2023-12-13

Akik hátrányból indulva is kiemelkedő eredményt értek el

A városháza Hubay Ferenc dísztermének gyönyörű karácsonyfája látott már idén közgyűlést, bizottsági ülést, szerdán pedig csillogó gyermekszemeket. Ezúttal a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért, illetve a sportban vagy a közösségi életben kiváló teljesítményt nyújtó, halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokat köszöntött a város.

2023-12-07

Decemberi közgyűlés: megújul a 32-es út, változik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje

Közel negyven napirendi pontot tárgyalt decemberi nyílt ülésén a város közgyűlése. A témák között szerepelt a jövő évi költségvetés megalkotása, a 32-es főút felújítása és egy emlékhely kialakítása is.

 

2023-12-06

A korábbinál is több felajánlás érkezett a Szolnok Segít programba

Ha nem is hegyekben, de jókora halmokban álltak az ajándékok a szolnoki Humán Szolgáltató Központban - karácsony közeledtével mi más is lehetne ennek apropója, mint az adományozás.

2023-12-01

Jobbnál jobb javaslatok hangzottak el a diákközgyűlésen

Eskütétellel és a leköszönő diákpolgármester beszámolójával kezdődött a városháza dísztermében a diákközgyűlés, melyen részt vett Szalay Ferenc polgármester és Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester.

2023-11-30

Újraindult a termelés a Ganz szolnoki üzemében

Újraindult a termelés a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. szolnoki üzemében. A 3,8 millió euró értékű fejlesztés mintegy 50 munkahelyet teremt a vármegyeszékhelyen.

2023-11-29

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ - időpontváltozás

A szolnoki polgármesteri hivatalban 2023. december 21-én csütörtökön 13 órától 16 óráig lesz ügyfélfogadás. 2023. december 22-én nem lesz ügyfélfogadás.

 

2023-11-29

Első lépés Szolnok víziközműveinek megújulása felé

Lezárult a mintegy kétmilliárd forint európai uniós támogatásból megvalósult „Szolnok központú agglomeráció szennyvízelvezetési és -tisztítási fejlesztésének előkészítése” című projekt, a rendezvényen Fejér Andor alpolgármester méltatta a projekt eredményeit.

2023-11-22

Egy hét múlva nyit az adventi falu Szolnokon

A november 30-án nyíló szolnoki adventi faluban a Kossuth tér fényei, a levegőben terjengő forralt bor, fahéj és a kürtőskalács illata idézi meg a régi karácsonyok hangulatát. A már megszokott programok mellett visszatér az óriáskerék, a Hild téren pedig néhány hétig dodzsemezni lehet majd. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója és Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezetője tartott sajtótájékoztatót.

2023-11-17

Szijjártó Péter: Szolnok térségére és a déli országrészre állítják a beruházásösztönzési rendszer fókuszát

A kormány részben a déli országrészre, részben Szolnokra és térségre állítja az elkövetkező időszakban a beruházásösztönzési rendszer fókuszát - jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szolnokon.

 

2023-11-14

A szociális munka napja alkalmából átadták az Adorján Ildikó-díjakat

A szociális munka napja alkalmából tartotta ünnepséget kedden a városházán, ahol átadták az Adorján Ildikó-díjat is két kiváló szakembernek. A rendezvényen részt vett Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, és a díj névadójának két gyermeke.

2023-11-14

Közmeghallgatás

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2023. decemeber 7-én (csütörtökön) 9.00 órakor, a Városháza Hubay Ferenc Dísztermében közmeghallgatást tart.

2023-11-13

8,3 milliárdos beruházást adtak át a Béres Gyógyszergyár Zrt-nél

Az elmúlt évek válságai megmutatták, hogy az önállóság, a szuverenitás politikai és gazdasági értelemben is alapvető fontosságú Magyarország számára - jelentette ki a Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár Zrt. új üzemegységének átadó ünnepségén.

2023-11-07

Yuza és Szolnok kapcsolatának negyvenéves jubileumát ünnepeltük

Idén ünnepli negyvenéves baráti kapcsolatát Szolnok és a japán Yuza városa, és a testvérvárosi kapcsolat is jubileumához közeledik, hiszen 19 évvel ezelőtt írta alá a két település az erről szóló okiratot. Az évfordulók alkalomból tartottak ünnepséget a városházán, melyen részt vett Otaka Masato japán nagykövet, Ozaki Takeshi első titkár, Tokita Hiroki, Yuza polgármestere, valamint dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app