Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2024-04-12

A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

2024-03-28

Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

2024-03-27

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

2024-03-15

A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.

2024-03-04

Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.

2024-03-01

Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését

Elfogadták a város 2024-es költségvetését a februári közgyűlésen. A képviselők döntöttek többek arról is, hogy a lakossági visszajelzések alapján április elsejétől finomhangolják a novemberben bevezetett buszmenetrendet.

2024-02-22

Emlékhelyet is avatnak a szolnoki csata 175. évfordulóján

Március 2-án rendezik meg a hadijátékot a Kossuth téren, melyhez kapcsolódva idén emlékhelyet is avatnak.

2024-02-21

A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend. Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket.

 

2024-02-14

Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán

A szervezők szerint épphogy befértek a mozogni vágyó szeniorok a városi sportcsarnokba szervezett egyedülálló rendezvényre. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Szolnoki Sportcentrum közösen eszelte ki a harmincöt mozgásformát, melyek sorában labdás, ügyességi, koordinációs és reflexfeladatok éppúgy szerepeltek a programban, mint torna, jóga vagy tánc.

2024-02-06

Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben

Közelm félmilliárd forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon.  Február 5-től újra a régi - de már a modern kor elvárásainak megfelelő épületben folyhat a munka a Temető úti rendelőben.

 

2024-02-02

Parkour pálya makettel érkeztek a fiatalok a polgármesterhez

A város oktatási-nevelési intézményeiből időről-időre érkeznek fiatalok a városházára, hogy megismerkedjenek az itt folyó munkával, illetve találkozzanak a város polgármesterével.

2024-02-01

Február 5-től vehetik újra igénybe a betegek a Temető úti rendelőt

Az épületben az egészségügyi szolgáltatásokat 2024. február 5-től vehetik újra igénybe a betegek. A megújult környezetben gyermekorvosi, a Gyökér út 5. szám alól átköltöző felnőtt háziorvosi, egy vegyes fogorvosi praxis, iskolafogászati rendelés és védőnői szolgálat kezdi meg működését.

2024-01-30

Kiemelkedő sportolóit köszöntötte a város

Szolnok az ország egyik legfontosabb sportvárosa, ennek megfelelően a vármegyeszékhely önkormányzata év elején ezúttal is köszöntötte azokat, akik az előző esztendőben olimpiai és nem olimpiai sportágakban a legnagyszerűbb hazai és nemzetközi eredményeket érték el.

2024-01-23

Díjeső az Agórában a magyar kultúra napján

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották a város magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségét, melyen Szalay Ferenc polgármester a megyeszékhely legrangosabb elismeréseit adta át a kultúra, a sport, a turizmus, az oktatás területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereknek.

2024-01-19

Az országban elsőként Szolnokon indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése

Indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése, a rendszert  a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. és az NHSZ Zounok Zrt. működteti.
 
2024-01-19

Fókuszban a család: filmvetítés és pódiumbeszélgetés járta körül a témát

Családügyi Ankétot rendeztek csütörtökön a TISZApART Moziban, ahol levetítették a „Professzor Kopp Mária” című dokumentumfilmet, ezt követően pedig pódiumbeszélgetést tartottak. A beszélgetés résztvevői között foglalt helyet Szalay Ferenc polgármester is, aki az önkormányzat családbarát intézkedéseit ismertette a témához kapcsolódóan.

2024-01-12

A Don-kanyarban elesett honvédek előtt hajtottunk fejet

Nyolcvanegy esztendővel ezelőtt történt nemzetünk egyik legnagyobb tragédiája, a doni katasztrófa, melynek áldozatai előtt Szolnokon a Magyar golgota elnevezésű, a Hősök terén álló emlékműnél hajtottak fejet.
2024-01-10

Újjáépült és kibővült a Temető úti bölcsőde

A város oktatási és nevelési intézményeinek felújítása, korszerűsítése folyamatos az elmúlt bő egy évtizedben Szolnokon, sőt, nem egyszer a régi elavult épület helyett teljesen újat építtet az önkormányzat. Ezúttal az újjáépült Temető úti bölcsődébe látogatott el Szalay Ferenc polgármester.

2024-01-08

Hanzély Pál életét adta, hogy másokat mentsen

A nagy tettek nagy példákat állítanak elénk Így történt ez Hanzély Pál főhadnagy önfeláldozó tette után is 1927-ben Szolnokon.

2023-12-27

Lakossági kérdőív - Fenntartató Városi Mobilitási Terv (SUMP) - Szolnok

Kérjük, a kérdőív kitöltésével támogassa ezt a munkát annak érdekében, hogy az Ön észrevételeit, fejlesztési igényeit, elvárásait is figyelembe tudjuk venni a stratégiai dokumentum elkészítése során!

2023-12-20

Eredményes évet zárt a szolnoki Civil Tanács

A Civil Tanács és Szalay Ferenc polgármester ez évi utolsó egyeztető ülésüket tartották a városházán, karácsony közelsége miatt már ünnepi hangulatban, mécsesek fényénél. A baráti beszélgetések mellett komoly témák is napirendre kerültek. Az ülésen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

2023-12-18

Döntött a bizottság a Bursa Hungarica ösztöndíjakról

Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így októberben már a 24. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.
Az ösztöndíjpályázat a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatói számára nyújt rendszeres anyagi segítséget.

2023-12-13

Akik hátrányból indulva is kiemelkedő eredményt értek el

A városháza Hubay Ferenc dísztermének gyönyörű karácsonyfája látott már idén közgyűlést, bizottsági ülést, szerdán pedig csillogó gyermekszemeket. Ezúttal a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért, illetve a sportban vagy a közösségi életben kiváló teljesítményt nyújtó, halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokat köszöntött a város.

2023-12-07

Decemberi közgyűlés: megújul a 32-es út, változik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje

Közel negyven napirendi pontot tárgyalt decemberi nyílt ülésén a város közgyűlése. A témák között szerepelt a jövő évi költségvetés megalkotása, a 32-es főút felújítása és egy emlékhely kialakítása is.

 

2023-12-06

A korábbinál is több felajánlás érkezett a Szolnok Segít programba

Ha nem is hegyekben, de jókora halmokban álltak az ajándékok a szolnoki Humán Szolgáltató Központban - karácsony közeledtével mi más is lehetne ennek apropója, mint az adományozás.

2023-12-01

Jobbnál jobb javaslatok hangzottak el a diákközgyűlésen

Eskütétellel és a leköszönő diákpolgármester beszámolójával kezdődött a városháza dísztermében a diákközgyűlés, melyen részt vett Szalay Ferenc polgármester és Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester.

2023-11-30

Újraindult a termelés a Ganz szolnoki üzemében

Újraindult a termelés a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. szolnoki üzemében. A 3,8 millió euró értékű fejlesztés mintegy 50 munkahelyet teremt a vármegyeszékhelyen.

2023-11-29

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ - időpontváltozás

A szolnoki polgármesteri hivatalban 2023. december 21-én csütörtökön 13 órától 16 óráig lesz ügyfélfogadás. 2023. december 22-én nem lesz ügyfélfogadás.

 

2023-11-29

Első lépés Szolnok víziközműveinek megújulása felé

Lezárult a mintegy kétmilliárd forint európai uniós támogatásból megvalósult „Szolnok központú agglomeráció szennyvízelvezetési és -tisztítási fejlesztésének előkészítése” című projekt, a rendezvényen Fejér Andor alpolgármester méltatta a projekt eredményeit.

2023-11-22

Egy hét múlva nyit az adventi falu Szolnokon

A november 30-án nyíló szolnoki adventi faluban a Kossuth tér fényei, a levegőben terjengő forralt bor, fahéj és a kürtőskalács illata idézi meg a régi karácsonyok hangulatát. A már megszokott programok mellett visszatér az óriáskerék, a Hild téren pedig néhány hétig dodzsemezni lehet majd. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója és Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezetője tartott sajtótájékoztatót.

2023-11-17

Szijjártó Péter: Szolnok térségére és a déli országrészre állítják a beruházásösztönzési rendszer fókuszát

A kormány részben a déli országrészre, részben Szolnokra és térségre állítja az elkövetkező időszakban a beruházásösztönzési rendszer fókuszát - jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szolnokon.

 

2023-11-14

A szociális munka napja alkalmából átadták az Adorján Ildikó-díjakat

A szociális munka napja alkalmából tartotta ünnepséget kedden a városházán, ahol átadták az Adorján Ildikó-díjat is két kiváló szakembernek. A rendezvényen részt vett Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, és a díj névadójának két gyermeke.

2023-11-14

Közmeghallgatás

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2023. decemeber 7-én (csütörtökön) 9.00 órakor, a Városháza Hubay Ferenc Dísztermében közmeghallgatást tart.

2023-11-13

8,3 milliárdos beruházást adtak át a Béres Gyógyszergyár Zrt-nél

Az elmúlt évek válságai megmutatták, hogy az önállóság, a szuverenitás politikai és gazdasági értelemben is alapvető fontosságú Magyarország számára - jelentette ki a Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár Zrt. új üzemegységének átadó ünnepségén.

2023-11-07

Yuza és Szolnok kapcsolatának negyvenéves jubileumát ünnepeltük

Idén ünnepli negyvenéves baráti kapcsolatát Szolnok és a japán Yuza városa, és a testvérvárosi kapcsolat is jubileumához közeledik, hiszen 19 évvel ezelőtt írta alá a két település az erről szóló okiratot. Az évfordulók alkalomból tartottak ünnepséget a városházán, melyen részt vett Otaka Masato japán nagykövet, Ozaki Takeshi első titkár, Tokita Hiroki, Yuza polgármestere, valamint dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.
2023-10-26

Ülésezett a közgyűlés - egyre több pénz jut hallgatói támogatásra

Ülésezett ma Szolnok város önkormányzatának közgyűlése. A csütörtöki testületi ülésen döntöttek a képviselők többek között arról, hogy működési hitelt vesz fel az önkormányzat, illetve megújul a temető balesetveszélyes kerítése Kőrösi úton.

2023-10-25

Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos információk

A Szolnoki Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség az idén is nagy szerepet vállal a temetők biztosításában.

2023-10-23

Az 1956-os forradalomra emlékeztek Szolnokon

Ragyogó napsütésben, késő nyárias időben emlékeztek Szolnokon az 1956-os forradalom és
szabadságharc 67 évvel ezelőtti eseményeire. Fejet hajtottak azon szolnoki hősök emléke előtt is,
akik életüket áldozták a szabadság eszméjéért, akik elviseltek kínzást, fogságot, meghurcoltatást minden ember és nemzet alapvető és megmásíthatatlan jogáért: a szabadságért és önrendelkezésért.
2023-10-18

Ötvenhat szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

Sokéves hagyomány, hogy a város önkormányzata köszönti azokat, akik az 1956-os forradalom szolnoki eseményeinek résztvevői voltak. Sajnos a városházán tartott rendezvényen évről-évre egyre kevesebben tudnak részt venni.

2023-10-17

Raktárcsarnokot avatott Szolnokon a Miniszterelnökséget vezető miniszter

Raktárcsarnokot avatott kedden délután a szolnoki Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnika Kft. Az  eseményen elhangzott: a 435 milliós projekt részeként környezettudatos napelem rendszert is kiépítettek a helyszínen.

2023-10-16

Továbbra is lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így idén októberben már a 24. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

2023-10-12

November elsejétől új hálózat és menetrend Szolnokon

Szolnokon az elmúlt években nem történt számottevő változás a helyi buszközlekedés rendszerét érintően, miközben az utazási szokások és igények változtak. - olvasható a Volánbusz honlapján. Most azonban számos változás várható november elsejétől.

2023-10-12

Ismét lesz Méltóság mezeje a Kossuth téren

A hospice és palliatív ellátás világnapja alkalmából szerveztek nárciszültetést a Kossuth téren, Az eseményen részt vett Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Berkó Attila főispán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője és dr. Böjthéné Vastag Ilona, a Morpheus Kft. ügyvezetője.

2023-10-12

A lakosság ötleteit is várják a jubileumi programsorozatra

Szolnok 950 éves jubileuma közeleg, 2025-ben a kerek évfordulót egy éven át számos eseménnyel, programmal, rendezvénnyel ünnepli majd a város. A részletek kidolgozása elkezdődött, örömmel várjuk a lakosság ötleteit is. – mondta el sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester, aki mellett a részletekről Szutorisz-Szügyi Csongor, a 950 éves évfordulót előkészítő munkacsoport tagja és Gacov Katalin - aki szintén a munkacsoport tagja -, a szolnok950.hu honlapot működtető Verseghy Ferenc könyvtár igazgatója beszélt a városházán.

2023-10-11

A Nemzeti Vízművek Zrt. biztosítja Szolnokon az ívóvíz- és csatornaszolgáltatást

Az állami tulajdonú Nemzeti Vízművek Zrt. biztosítja a jövőben Szolnokon és agglomerációjában az ívóvíz- és csatornaszolgáltatást - jelentették be sajtótájékoztatón szerdán, Szolnokon.

2023-10-11

Egy gombnyomásra a segítség - tájékoztató a Gondosóra programról a városházán

A Gondosóra programról és a regisztráció menetéről tartottak tájékoztatót szerdán délelőtt a városháza dísztermében, ahol több mint száz szépkorú ismerhette meg a népszerű kezdeményezés részleteit. Az időseket Szalay Ferenc polgármester köszöntötte, majd Juhász Roland, a Gondosóra projektet koordináló cég vezetője, korábbi államtitkár.

2023-10-11

Az MVM egyedülálló okos távhőmérési rendszert épített ki Szolnokon

A szolnoki távhőtermelést és szolgáltatást ellátó MVM OTSZ Zrt. okos távhőmérési rendszert alakított ki Szolnokon, ezzel Magyarországon egyedülálló fejlesztést hajtott végre. A részletekről Szalay Ferenc, polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Lázár Mózes, az MVM OTSZ Zrt. vezérigazgatója ismertette.

2023-10-10

24 órás vetélkedőn mérkőznek a város középiskolásai

Szolnok város önkormányzata a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével - immár 21. éve - idén is megrendezi a 24 órás vetélkedőt, a rendezvény helyszíne a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka. A program – melyen kb. 300 fő középiskolás tanuló, felügyelőtanár és szülő vesz részt - október 13-14-én zajlik.

2023-10-06 18:00:00

A vértanúkra emlékeztek Szolnokon

A koszorúzással egybekötött megemlékezésen a Varga Katalin Gimnázium diákjai adták elő emlékműsorukat a Szolnoki Légierő Zenekar közreműködésével.
2023-10-03

Parádés gálaműsorral köszöntötte az önkormányzat a szolnoki szépkorúakat

Az idősek világnapja alkalmából gálaműsorral kedveskedett a város szépkorú polgárainak. A városi sportcsarnokban tartott rendezvényen köszöntöttek a város és a megye nyugdíjas klubjait összefogó szervezetek vezetőit és három, az idén 50 éves házassági évfordulójukat ünneplő házaspárt.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app