Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2022-08-12

Felkérés Szolnok város klímastratégiájának véleményezésére

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében, a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Város Klímastratégiája.

2022-08-12

Forgalmi változások a Szent István-napi rendezvények miatt

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. értesíti Szolnok város lakosságát, valamint a közúton közlekedőket, hogy a Szent István-napi rendezvénysorozat megrendezése miatt a övetkező forgalmi változásokra lehet számítani.

2022-08-11

Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.

2022-08-04

Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől szombatig

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától  2022. augusztus 6-án (szombat) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.
2022-08-02

Változások Szolnok parkolási rendjében

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is. 

2022-08-01

Szolnok is bemutatkozik az Abonyi Vágtán

Augusztus 6-án rendezik az Abonyi Vágtát, a Budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutamát. A rendezvény helyszíne a helyiek által nagyon kedvelt szabadidős terület, a Parkerdő és környéke lesz. 

2022-07-21

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.

2022-07-19

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. július 20-án (szerda) 00.00 órától 2022. július 23-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

2022-07-19

Elkezdődött a bástyasétány építése

Ezúton tájékoztatjuk a szolnokiakat, hogy a „Szolnoki Vár! – Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként 2022. július 18.-án megkezdődött a Bástyasétány kivitelezési munkái.

2022-07-15

Vízre, Szolnok!

Júliusban rendezik a „VÍZRE, SZOLNOK!” sportnapot a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében. Az egész napos, ingyenes program az evezős sportok népszerűsítését tűzte ki célul.

2022-07-14

Elkészült az út, könnyebb lesz eljutni Szolnokra Besenyszög felől

Közel két kilométeren újulhatott meg a 3225-ös jelű, Szolnokot Jászkisérrel összekötő út. A beruházásnak köszönhetően egyebek mellett a besenyszögiek, a nagykörűiek és a kőtelekiek ezután könnyebben érhetik el a megyeszékhelyet. A szerdai hivatalos átadó ünnepségen elhangzott, a szükséges négyszáztízmillió forintnyi forrást a Magyar Falu Program biztosította.

2022-07-11

Még igényelhető a nyári gyermekétkeztetés

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben. A részletekről Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

2022-07-08

A vasútmániások mennyországában jártunk Szolnokon – képriport

 „El kellett volna hozni a fiamat is, ő minden mozdonynak tudja a nevét” – mormolta maga elé fotós kollégám, miközben a szolnoki járműjavító felé sétáltunk, ami előtt egy gyönyörűen felújított M44-es, Bobo névre hallgató dízelmozdony díszelgett. A Múzeumok éjszakáján ezt az egyébként látogatók elől elzárt, ipari emlékekben bővelkedő területet is bejárhattuk.

2022-07-05

Egy hangulatos festmény az idei Szeretem Szolnokot! pályázat fődíjasa

Lehullt a lepel, idén egy gyönyörű, a Zagyva-partot ábrázoló festmény kapta a Szeretem Szolnokot! pályázat fődíját, de további nagy értékű nyeremények is gazdára találtak. A pályázat díjátadó ünnepségét a városháza dísztermében tartották, ahol Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a vendégeket.

2022-07-04

Négy köztiszteletben álló szakember kapta a Kálmándi Mihály-díjat

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városházán, ahol négy kiváló orvos vehette át a Kálmándi Mihály-díjat Szalay Ferenc polgármestertől. Az elismerést 1994-ben alapította a város közgyűlése az egészségügy területén kimagasló munkát végző szakemberek munkájának elismerésére.

2022-07-01

Liliomfi és Koldusopera is a Szigligeti új bemutatói között, immár az újjászületett épületben

A Szolnoki Művésztelepen tartotta évadzáró társulati ülését a Szigligeti Színház, hogy a nyári szünet után már a felújított és az ország egyik legmodernebb technikájú teátrumában kezdjék a következő évadot.

2022-06-30

Júniusi közgyűlés - Szeptemberben nyit a Szigligeti Színház, letette esküjét az új önkormányzati képviselő

Eskütétellel kezdődött Szolnok város közgyűlésének júniusi testületi ülése. A vasárnap megtartott időközi választáson - a szavazatok 73 százalékát megszerezve - a civil jelöltként Fidesz-KDNP támogatással indult Menkó Gyula lett a Pletykafalu és a Nagy Imre körúton élők önkormányzati képviselője.

2022-06-30

Elkezdte munkáját a város közgyűlésében az új képviselő, Menkó Gyula

Szolnok város közgyűlésének júniusi testületi ülésén letette képviselői esküjét Menkó Gyula, aki a vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként a szavazatok 73 százalékát szerezte meg.

2022-06-27

Több intézkedés is életbe lépett a hőségriadó miatt Szolnokon

Harmadfokú hőségriasztás van érvényben, az előttünk álló napok rendkívül megterhelik a szervezetet, valamint az állat- és növényvilágot is. A város több intézkedést is bevezetett a következő napokra.

2022-06-23

Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város

SZIVEM, azaz Szolnok Intelligens Városi Energia Modell. Ezen a néven indít 1,2 milliárd forintos energiahatékonysági programot Szolnok város önkormányzata. Az új program nem csupán olcsóbbá teszi üzemeltetést, hanem az intelligens rendszer szabályozza, optimalizálja is az energia felhasználását.

2022-06-22

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe

A nagy meleg hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért szerdától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

2022-06-15

Átadták a Szolnok Családbarát munkahelye címeket

Az önkormányzat 2022-ben harmadik alkalommal hirdetett pályázatot a „Szolnok Családbarát Munkahelye” cím elnyerésére. A díjat azok a munkáltatók kaphatják meg, akik a munka-magánélet egyensúlyát támogató, családbarát szemléletű működésükkel hozzájárulnak a város családbarát szemléletének erősítéséhez és vállalják, hogy családbarát gyakorlatukat folyamatosan fejlesztik.

2022-06-15

Múzeumok éjszakája - Több mint négyszáz intézmény készül programokkal

Huszadik alkalommal rendezik meg országszerte június 25-én a Múzeumok éjszakáját, amelyen koncertek, tárlatvezetések, interaktív események várják hajnalig az érdeklődőket több mint négyszáz intézményben.

2022-06-15

A civil szervezetekről tárgyaltak a városházán

A térség civil szervezeteivel találkozik megyei körútján Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Szolnokon a városházán tartott fórumot dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel, valamint Hubai Imre megyei közgyűlési elnökkel, dr. Berkó Attila kormánymegbízottal és Fejér Andor alpolgármesterrel.

2022-06-15

Tájékoztató a központi orvosi ügyeleti rendről

Ezúton tisztelettel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szolnok, Tószegi út 21. szám alatt található, az alapellátás keretében szervezett központi orvosi ügyelet 2022. június 1. és 2022. december 31. között az alábbiak szerint fogadja a betegeket:

2022-06-13

Begurult Szolnokra a Lime

Megérkeztek az elektromos rollerek Szolnokra is: a kétkerekűeket tizennyolc év feletti, megfelelő KRESZ-tudással rendelkezők használhatják. 

2022-06-13

Bohém karnevállal indul a Szolnoki Szimfonikus Nyár

Ezen a nyáron is csodás, népszerű dallamok csendülnek fel a Tisza-partján, június 16-án elkezdődik a Szolnoki Szimfonikus Nyár - Parti-Túra Fesztivál. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Ignácz Ervin és Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikusok ügyvezetői tartottak sajtótájékoztató, és jelen volt Menkó Gyula, a Pletykafalu Közössége Egyesület el

2022-06-13

Múzeumok éjszakája

Elkészült a Múzeumok éjszakája kiadvány lapozható változata.

2022-06-09

Köszönet a pedagógusoknak!

A hagyományokat követve idén is megrendezte Szolnok városa a pedagógus napi ünnepséget, melynek ezúttal a Campus adott helyet.

2022-06-09

Átadták a Szolnokért Emlékérmek arany fokozatát

Szalay Ferenc polgármester a Szolnokért Emlékérem arany fokozatát adományozta Zsemlyéné Toperczer Andreának, illetve a Szolnoki Kistérségi Többcélú Társulás Humán Szolgáltató Központjának ukrán menekülteket segítő munkatársi közösségének.

2022-06-03

Trinanonra emlékezett a város

A Tiszai hajósok terén felállított országzászlónál tartottak megemlékezést Szolnokon a nemzeti összetartozás napja alkalmából. 

2022-06-02

Tájékoztató az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésről

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.

 

 

2022-06-01

Eredményes diákokat és pedagógusokat köszöntött a város

Országos tanulmányi és szakmai versenyeken kiváló eredményt elért általános és középiskolás tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték szerdán a SzSzC Jendrassik György Gépipari Technikumban, ahol a város nevében Fejér Andor alpolgármester adta át az okleveleket..

2022-06-01

Tini Zónát alakítottak ki a Verseghy könyvtárban

Tini Zónát alakítottak ki a Verseghy Ferenc Könyvtár gyermekrészlegében. Az intézménybe egyre többen iratkoznak be, és a rendezvényeiket látogatók száma is folyamatosan növekszik. A kedden átadott közösségi tér tovább növelheti a könyvtárba járó gyermekek számát.

2022-05-30

Megemlékezést tartottak a hősök napján Szolnokon

A Hősök napja alkalmából rendeztek megemlékezést Szolnokon, a Tiszai hajósok terén, ahol a város és a szolnoki helyőrség vezetői, valamint civil szervezetek helyezték el koszorúikat az emlékműnél.

2022-05-30

A Google térképén is elérhetők a Volánbusz szolnoki menetrendjei

Megérkeztek a Google-térképre a Volánbusz Zrt. vidéki városi menetrendjei - jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára. 

2022-05-26

Folytatódó fejlesztések: utak újulnak meg, újjáépül a Temető úti rendelő

Újra összeült csütörtökön Szolnok város közgyűlése, a testületi ülésen számos fontos napirendi pontról döntöttek a képviselők.

2022-05-25

Elismerést kapott Szolnok polgármestere

Rangos elismeréssel érkezett szerdán Szalay Ferenc polgármesterhez Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Borbás Zoltán alelnök.

2022-05-25

Vasárnap városi gyermeknap a Turisztikai Központban

Nagyszabású programsorozattal készül a Szolnok Élménysziget a városi gyermeknapra, erről tartottak ma sajtótájékoztatót a helyszínen.

2022-05-25

Szolnoki ifjúságkutatás

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Kft.-vel együttműködve online ifjúságkutatást végez a városban élő, tanuló, dolgozó 12-30 év közötti fiatalok valós élethelyzetének, igényeinek és véleményének felmérése céljából.

2022-05-23

Szeretem Szolnokot! pályázat - változtak a határidők

Technikai okok miatt meghosszabbítottuk a kreatív pályázat leadási, illetve a facebook-os közönségszavazás határidejét.

2022-05-13

III. Pizzasprint Félmaraton és Élményfutás

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. – a Szolnok TV közreműködésével – idén harmadszor rendezi meg a Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutás hosszútávfutó rendezvényt. 3 év kihagyás után – az előző 2019-ben került megrendezésre – újra a futóké lesz Szolnok belvárosa! 

2022-05-13

Régóta várt beruházás indul: kerékpárút épül a Tószegi úton

Tovább bővül Szolnok kerékpárút hálózata, immár a Hetényi Géza kórház is elérhető lesz kétkeréken. A kivitelezési már elkezdődött, a munkálatok várhatóan ősz végére fejeződnek be.

2022-05-09

Szolnok városa is bemutatkozott Kecskeméten

Gazdag programkavalkád és számos újdonság várta a vendégeket  május 6-8. között Kecskeméten, a XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál – Citera Ünnepen, melyen Szolnok városa külön standdal is bemutatkozott.

2022-05-04

Szeretem Szolnokot! - kreatív pályázat

VÁLTOZTAK A HATÁRIDŐK! Mutasd meg Szolnok szépségeit! Életkortól és lakóhelytől függetlenül várjuk a pályamunkákat, ezúttal két kategóriában.

2022-04-28

Visszahívták tisztségéből a városüzemeltetésért felelős alpolgármestert

Soros áprilisi ülésén visszahívta Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése Miskolczi László alpolgármestert tisztségéből. 

2022-04-28

Minden korosztályt vár a tiszaligeti majális!

Május elsején, vasárnap kicsik és nagyok is egy remek napot tölhetnek a Tiszaligetben rendezett majálison:

2022-04-25

Elkezdődik a szúnyoggyérítés

Megkezdte az idei országos szúnyoggyérítési program végrehajtását a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Elsőként a Tisza-tónál és Szolnok térségében irtják a szakemberek a vérszívókat.

2022-04-22

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért emlékérmet

A bölcsődei dolgozók tiszteletére rendeztek ünnepséget pénteken a városházán, ahol a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékéremmel és a „Szívvel-lélekkel a kisgyermekekért” oklevéllel ismerték el a legkiválóbb bölcsődei dolgozók munkáját.

2022-04-21

Újra megrendezik a Coop Májusfa Futást - többezren állnak a rajtvonalhoz

Két év kihagyás után újra megrendezik Szolnok egyik legnagyobb létszámú szabadtéri sportprogramját, a Coop Májusfa Futás. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója és a Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezetője tartott sajtótájékoztatót a városházán.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app