Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Akadálymentesítési nyilatkozat

Akadálymentesítési nyilatkozat

E nyilatkozat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága Informatikai Főosztálya által elvégzett önértékelés ajánlásai alapján készült.

Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala elkötelezett amellett, hogy folyamatosan biztosítsa honlapjának akadálymentes használatát a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2016/2102 európai parlamenti és tanácsi irányelvbe foglaltak, valamint az adott rendelkezések implementálására szolgáló, a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény (továbbiakban: törvény) rendelkezéseinek megfelelően.

Az Akadálymentesítési Nyilatkozat Szolnok Megyei Jogú Város hivatalos honlapjára (https://www.szolnok.hu; továbbiakban: Honlap) vonatkozik.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Megfelelőségi és Biztonsági Főosztály által, Szolnok Megyei Jogú Város honlapjának egyszerűsített ellenőrzése első alkalommal 2021. 03. 30. időpontban történt meg. A honlap 2022-ben bekerült az ismételt ellenőrzésre kiválasztott honlapok közé, amely alapján a honlap utóellenőrzése 2022. 08. 30. - 2022. 09. 01. időpontban lezajlott, annak feltárt hibáinak javítása 2022. november 30-ig megtörtént.

Visszajelzés és elérhetőségek

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a Honlap a lehető legrövidebb időn belül, teljeskörűen akadálymentessé váljon. Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat az polgarmester@ph.szolnok.hu címen jelezheti. A visszajelzési mechanizmuson küldött értesítések feldolgozásáért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága felelős. A törvény 4. § (2) bekezdése értelmében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága a jelzésre 30 napon belül köteles válaszolni.

Végrehajtási eljárás

Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Kormányrendelet tartalmazza.

Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség

Székhely, levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 35.

Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070

E-mail: ugyfelszolgalat@kifu.gov.hu

Amennyiben a visszajelzési eljárásban az értesítést vagy kérelmet benyújtó személy a törvény 4. § (2) bekezdése szerinti határidőben nem, vagy nem kielégítő választ kap a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságától, bejelentése alapján az ellenőrző szervezet akadálymentesítési ellenőrzést végez.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app