Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2021-05-25

A sajátos nevelési igényű gyermekeknek épül bölcsőde Szolnokon

865 millió forint európai uniós támogatásból épül a Bajcsy-Zsilinszky úton egy új bölcsőde  a sajátos nevelési igényű gyermekeknek.

2021-05-21

A környezettudatos Szolnokért!

Egy busz a környezettudatosság jegyében? Károsanyag-kibocsájtás nélkül? Igen, mindez már elérhető Szolnokon is a Zöld Busz Program támogatásával.

2021-05-18

Bölcsődei beiratkozás rendje

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság felvételt hirdet a 2021. szeptember 1-től kezdődő nevelési évre.

2021-05-13

A belvárosi nagytemplom után megújult az egykori ferences rendház is

Az elmúlt évtizedben nem volt olyan év, amikor ne újult volna meg valamilyen intézmény Szolnokon. Egymás után szépültek az iskolák, óvodák, bölcsődék, az utóbbi néhány esztendőben pedig több szolnoki templom, a város gyönyörű, régi épületei is új „ruhát” kaptak. Ezek sorában a belvárosi nagytemplom és a mellette lévő egykori ferences rendház felújítása volt a legnagyobb beruházás.

2021-05-05

Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon

A pandémia miatt nehezebb évet zárt az ország, a járvány elhúzódása pedig számos család életét megnehezítette. Az önkormányzat települési gyógyszertámogatással kapcsolatos döntése azonban sokuknak jelenthet segítséget. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester tartott sajtótájékoztatót szerdán.

2021-05-05

Garanciális javításokat végeznek a Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon

Május 6-án csütörtökön garanciális javításokat végeznek a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon.

2021-05-04

Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon

A gyorsan melegedő időjárás kedvez a szúnyoglárbák fejlődésének, ezért a város önkormányzata újra légi bioógiai lárvairtást végeztet.

2021-05-03

Habara István r. törzsőrmester kapta a Szolnok rendőre elismerést

A rendőrség napja alkalmából idén is egy Police órát kapott Szolnok önkormányzatától egy kiváló munkát végző rendőr.

2021-05-03

Plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok a Véső út és térsége fejlesztéséhez

Mintegy 727 millió forint plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok város önkormányzata a Véső út és térsége fejlesztéséhez - jelentette be Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Szolnokon.

2021-04-30

Megnyílt az Ormos Imre park

Április 30-án megnyílt Szolnok legszebb és legnagyobb közparkja, az egykori tüdőkórház területén megépült Ormos Imre Park. A parkban hatalmas tematikus játszótér, futókör, kosárlabdapálya, street workout pálya,  több mint húszezer négyzetméter zöldfelület, új facsemeték, esztétikus zöld környezet és kávézó is várja a látogatókat.

2021-04-29

Növelik a gyógyszertámogatás jövedelmi határait

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzat 2021. május 1-jétől bővíti a települési gyógyszertámogatásra jogosultak körét oly módon, hogy megemeli a támogatásra való jogosultság jövedelemhatárát 69 ezer forintról 76 ezer forintra, illetve egyedül élő személy esetén 86 ezer forintról 95 ezer forintra.

2021-04-29

Városrendezési terv véleményezése

Újabb változás előtt áll Szolnok város rendezési terve. A benyújtott javaslatokat most bárki véleményezheti, megismerheti a döntéshozatal előtt.

2021-04-23

Tájékoztató a Sinopharm oltási programba jelentkezőknek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a városi kórházak több oltóhelye is bekapcsolódik az április 26-28. közötti tömeges Sinopharm oltási programba.

2021-04-23

Babafákkal az élhető jövőért

Szívmelengető kezdeményezés helyszíne volt pénteken a pletykafalui szánkódomb melletti zöld terület, ahol a városrészben megszületett babák után ültettek el 75 babafát.

2021-04-21

Április 24-én mindenkit vár Magyarország legnagyobb virtuális lakásedzőterme

Most egy estére edzőteremmé alakíthatjuk a lakásunkat; mindenkit vár április 24-én, szombaton a #BEACTIVE NIGHT! A Magyar Szabadidősport Szövetség ingyenes és online rendezvénye változatos mozgásformákat és edzéseket kínál minden korosztály számára Magyarország legnagyobb virtuális lakásának hat helyiségében.

2021-04-20

A rendőrség vizsgálja a náci molinó ügyét

Határozott tiltakozásának adott hangot nyílt levelében Berman Dávid, a Szolnoki Zsidó Hitközség elnöke amiatt, hogy a szolnoki gyaloghídra valaki egy náci idézetet és Hitler születési dátumát tartalmazó molinót rakott ki. Az erről készült fényképet a közösségi médiában lehetett felfedezni, maga a molinó amilyen váratlanul került ki, olyan gyorsan le is került a hídról.

2021-04-17

Új beruházás az Alcsi Holt-Tisza versenypályán

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kezdeményezésére az Alcsi-Holt-Tisza sport-, valamint  horgászati célú használatának tárgyában sajtótájékoztatóval egybekötött szakmai egyeztetésre került sor, melyen részt vett a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Tisza Horgászegyesület és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

2021-04-12

Megoldást találtak a látogatásra a Vízpart körúti idősek otthonában

Az elhúzódó pandémia jelentősen befolyásolta a szolnoki idősotthonokban élők mindennapjait is. A szeptember óta tartó látogatási tilalom, a bezártság lelkileg is próbára tette a szépkorúakat és a hozzátartozókat is, ezért igyekezett Szolnok önkormányzata olyan megoldást találni, ami úgy teszi lehetővé a szeretteikkel való találkozást, hogy közben nincs veszélyben az egészsége a bentlakóknak.

2021-04-12

Támogatásra pályázhatnak a turisztikai szektor egyes szereplői Szolnokon

Az önkormányzat a 2020/21-es évekre vonatkozóan, az országban elsőként olyan támogatási rendszert vezetett be, mellyel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott vállalkozásokat segíti: a turizmus- és idegenforgalmi bevételektől eleső szállodákat, hoteleket, panziókat, fogadókat, szállókat, vendégházakat, éttermeket, vendéglőket.

2021-04-06

Virágzik a japán cseresznyefasor Szolnokon

Évről évre egyre többen keresik fel március végén, április elején a Várkonyi térre telepített cseresznyefasort, hogy gyönyörködjenek a kibomló virágokban, vagy fotókon örökítsék meg azokat. A látványosság a japán Yuzával való testvérvárosi kapcsolatunkat idézi, és a Magyar-Japán Baráti Társaság kezdeményezésére 2015-ben telepítették, de már korábban is ültettek japán cseresznyefát Szolnokon.

2021-04-01

Lezárult a Móra park felújításának 2. üteme

Befejeződött a Móra park felújításának 2. üteme, mely során mintegy 3800 négyzetméternyi zöldfelületet újított meg a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. A terület automata öntözőberendezést is kapott.

2021-03-18

Alkotói pályázat nyugdíjasoknak

A felhívás célja, hogy bemutassa a nyugdíjas korosztály „karantén-időszakát”, hogy ki hogyan élte meg a koronavírus okozta járvány kitörését és az ezzel kapcsolatos korlátozások bevezetését.

2021-03-16

Rendhagyóan ünnepeltük március 15-ét

Online műsorral és koszorúzással tisztelgett Szolnok városa az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt.

2021-03-10

A székelyek szabadságért vívott küzdelmére emlékezünk

A székely szabadság napja néhány évvel ezelőtt jobbára csak az erdélyi magyarságnak jelentett sokat. Hosszú utat kellett bejárnunk ahhoz, hogy ma együtt emlékezhessünk a székelység elnyomás elleni küzdelmének jelképévé váló marosvásárhelyi eseményekre. - írta Szalay Ferenc polgármester közösségi oldalán.

2021-03-05

Tornaterem épül az építészeti és faipari iskola udvarán

Tornaterem épül a „633-as” középiskola udvarán, a szűk körben rendezett ünnepélyes alapkőletételen részt vett Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum igazgatója, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester.

2021-03-01

Kormányzati támogatást kap a Sportcentrum

Százhuszonhárommillió forint támogatást kap a magyar kormánytól a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére - jelentette be dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke.

2021-03-01

Újjászületett az Aranyi úti bölcsőde

Újra vidám gyermekzsivaj tölti be az Aranyi Sándor úti - mától a Borsószem nevet viselő - bölcsődét. Az energetikai és infrastrukturális fejlesztésen átesett intézményt még a beköltözés előtti utolsó napokban is csinosítgatták a gondozónénik és munkatársaik, hogy a lehető legszebb környezet fogadja hétfőn reggel a bölcsiseket.

2021-02-24

Vállalkozók figyelem, fontos határidő jár le holnap!

Az iparűzési adót érintő ötven százalékos előlegkedvezmény igénybevételéhez egy nyilatkozatot kell elektronikusan beadni a NAV-on keresztül a székhely és telephely szerinti önkormányzati adóhatósághoz. HATÁRIDŐ: FEBRUÁR 25. CSÜTÖRTÖK!

2021-02-24

Közös ügyünk az állatvédelem! - kerekasztal beszélgetés Szolnokon

Szolnok volt a 7. állomása annak a kerekasztal beszélgetésnek, amelyet Ovádi Péter miniszteri biztos kezdeményezett állatvédelem témában.

2021-02-22

Új lehetőségek a megyei parasportolók előtt

2017. decemberében döntött az országgyűlés arról, hogy február 22. a parasport napja. Azóta minden évben ezen a napon fókuszba kerül a parasport, a parasportolók. Ehhez kapcsolódva írtak alá hétfőn Szolnokon egy háromoldalú megállapodást, amely magasabb szinte emeli a parasportot űzők lehetőségeit a megyében.

2021-02-19

Jó kezekben vannak a szolnoki bölcsődés korú gyermekek

Szolnok város bölcsődéit kereste fel az elmúlt napokban Györfi Mihály humánterületért felelős alpolgármester. A látogatások sora a Temető úti Búzaszem bölcsődében zárult.

2021-02-15

Bepillantás a város bölcsődéinek életébe

A város bölcsődéit keresi fel Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester.

2021-02-12

Figyeljünk egymásra!

A hét végére még jelentősebb lehűlés várható, mely fokozott kockázatot jelent az egyedül élő idős embereknek, a szociálisan rászorulóknak és a fedél nélkül élőknek.

2021-02-09

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztántartására

A növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.

2021-02-08

Közel hárommilliárdos útépítésről döntenek a képviselők

Magyarország kormánya 2.7 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást adott a megyeszékhely önkormányzatának út- és járdafelújításra, parkolók kialakítására, közművek rekonstrukciójára, hídfelújításra.

2021-01-27

A folytatás reményében zárult a Foglalkoztatási Paktum

Négy év intenzív munka után rendhagyóan online formában zárult a szolnoki Foglalkoztatási Paktum. Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a városházáról csatlakozott a záró rendezvényhez.

2021-01-26

Korona 20/21 - alkotói pályázat nyugdíjasoknak

A Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete és a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával közös pályázatot hirdet nyugdíjasok számára.

2021-01-26

Két tonna adomány kapottt a Szolnok Segít program

Nyolcadik éve támogatja a Szolnok Segít program a szolnoki nehéz helyzetben élőket, a karitatív kezdeményezés sikerének alapja a sok-sok segítő szándékú adományozó - cégek, magánszemélyek, intézmények.

2021-01-21

Száz tonna tüzelőt kapnak a rászoruló szolnoki családok

Több mint háromszáz család életét könnyíti meg idén télen is a város szociális tüzelővel. A program részleteiről Szalay Ferenc polgármester, Molnár Iván önkormányati képviselő és Fodor György, a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. vezetője beszélt csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

2021-01-18

Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz

Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok 2030-ig szóló elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz, a helyi vállalkozások igényeihez - közölte az innovációs és technológiai miniszter, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Szolnokon.

2021-01-15

Hóágyúznak a Várkonyi téren, hízik a hó a szánkódombokon

A Várkonyi téren élők és az arra járó pénteken soha nem tapasztalt látványra ébredtek, reggel óta hóágyú zúdítja a havat a szánkódombokra, amelyek a tél ellenére is régen láttak havat, és még régebben siklott le rajtuk szánkó. A tervek szerint a nagyteljesítményű hóágyú segítségével 5-10 cm vastagságban borítják be a területet hóval az NHSZ-nek köszönhetően.

2021-01-08

Közlemény - szolnoki szállodafejlesztés

Szolnok városa üdvözli és támogatásáról biztosítja a Holt-Tisza partján épülő, a közelmúltban négy milliárd forintos állami támogatást is elnyerő magánerős szállodaépítést – jelentette ki közös közleményében Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester, valamint Fejér Andor (Fidesz), Györfi Mihály (MSZP – Szolnoki Többség) és Miskolczi László (DK - Szolnoki Többség) alpolgármesterek.

2021-01-08

Emlékezzünk Hanzély Pál nemes önfeláldozására!

Szolnok különböző eseményekhez kapcsolódó megemlékezéseinek sorát minden esztendőben Hanzély Pál emléktáblájának koszorúzása nyitja. Ebben az évben ugyan a hagyományos tiszteletadásra nem került sor a pandémia miatt, azonban a főhajtás így sem maradt el: a város nevében Fejér Andor alpolgármester helyezte el koszorúját.

2020-12-28

Kerékpárosbarát település lett Szolnok

Idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. Ezúttal Szolnokot is jutalmazták.

2020-12-21

A városi és a megyei önkormányzat idén is gondol a 24 órás szolgálatot teljesítőkre

2006-ra visszanyúló szép hagyomány, hogy Szolnok polgármestere és a megyei közgyűlés elnöke december 24-én egy-egy ajándékcsomaggal keresi fel azokat a szervezeteket, akik az ünnepek alatt is 24 órás szolgálatban vigyáznak egészségünkre, biztonságunkra.

2020-12-21

Üdvözlet Szolnokról - eredményhirdetés

Szolnok önkormányzata rajzpályázatot hirdetett „Üdvözlet Szolnokról” címmel, mivel a gyermekek szemüvegén keresztül is szeretnénk megmutatni városunk szépségeit, erősítve bennük a „MI” tudatot, a lokálpatriotizmus érzését, kialakítva ezáltal a megyeszékhelyhez való kötődést.

2020-12-17

Családbarát városnak családbarát zászló

A városi önkormányzat pályázatot hirdetett a családbarát intézkedéseihez kapcsolható logó készítésére: olyan motívumokkal lehetett nevezni, melyekben hangsúlyosan jelenik meg Szolnok és a szolnoki családok kapcsolata, összetartozása.

2020-12-14

Idén is házhoz viszik a szeretetet

Az önkormányzat hagyományos "Házhoz visszük a szeretetet" akciója idén ugyan más köntösben, de az ünnepek közeledtével ugyanúgy megérkezik sok rászoruló családhoz. 

2020-12-11

Sokszázan helyezkedtek el a Foglalkoztatási Paktum segítségével

Pénteken tartotta utolsó ülését a Foglalkoztatási Paktum – a járványhelyzet miatt rendhagyóan online formában.

2020-12-10

Kigördült az 50. IC+ kocsi a szolnoki gyártósorról

Elkészült az ötvenedik új IC+kocsi a MÁV-Start Zrt. Szolnoki Járműjavítóban - jelentette be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app