Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2021-01-18

Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz

Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szolnok 2030-ig szóló elképzelései illeszkednek Magyarország gazdaságfejlesztési irányaihoz, a helyi vállalkozások igényeihez - közölte az innovációs és technológiai miniszter, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Szolnokon.

2021-01-15

Hóágyúznak a Várkonyi téren, hízik a hó a szánkódombokon

A Várkonyi téren élők és az arra járó pénteken soha nem tapasztalt látványra ébredtek, reggel óta hóágyú zúdítja a havat a szánkódombokra, amelyek a tél ellenére is régen láttak havat, és még régebben siklott le rajtuk szánkó. A tervek szerint a nagyteljesítményű hóágyú segítségével 5-10 cm vastagságban borítják be a területet hóval az NHSZ-nek köszönhetően.

2021-01-08

Közlemény - szolnoki szállodafejlesztés

Szolnok városa üdvözli és támogatásáról biztosítja a Holt-Tisza partján épülő, a közelmúltban négy milliárd forintos állami támogatást is elnyerő magánerős szállodaépítést – jelentette ki közös közleményében Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester, valamint Fejér Andor (Fidesz), Györfi Mihály (MSZP – Szolnoki Többség) és Miskolczi László (DK - Szolnoki Többség) alpolgármesterek.

2021-01-08

Emlékezzünk Hanzély Pál nemes önfeláldozására!

Szolnok különböző eseményekhez kapcsolódó megemlékezéseinek sorát minden esztendőben Hanzély Pál emléktáblájának koszorúzása nyitja. Ebben az évben ugyan a hagyományos tiszteletadásra nem került sor a pandémia miatt, azonban a főhajtás így sem maradt el: a város nevében Fejér Andor alpolgármester helyezte el koszorúját.

2020-12-28

Kerékpárosbarát település lett Szolnok

Idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. Ezúttal Szolnokot is jutalmazták.

2020-12-21

A városi és a megyei önkormányzat idén is gondol a 24 órás szolgálatot teljesítőkre

2006-ra visszanyúló szép hagyomány, hogy Szolnok polgármestere és a megyei közgyűlés elnöke december 24-én egy-egy ajándékcsomaggal keresi fel azokat a szervezeteket, akik az ünnepek alatt is 24 órás szolgálatban vigyáznak egészségünkre, biztonságunkra.

2020-12-21

Üdvözlet Szolnokról - eredményhirdetés

Szolnok önkormányzata rajzpályázatot hirdetett „Üdvözlet Szolnokról” címmel, mivel a gyermekek szemüvegén keresztül is szeretnénk megmutatni városunk szépségeit, erősítve bennük a „MI” tudatot, a lokálpatriotizmus érzését, kialakítva ezáltal a megyeszékhelyhez való kötődést.

2020-12-17

Családbarát városnak családbarát zászló

A városi önkormányzat pályázatot hirdetett a családbarát intézkedéseihez kapcsolható logó készítésére: olyan motívumokkal lehetett nevezni, melyekben hangsúlyosan jelenik meg Szolnok és a szolnoki családok kapcsolata, összetartozása.

2020-12-14

Idén is házhoz viszik a szeretetet

Az önkormányzat hagyományos "Házhoz visszük a szeretetet" akciója idén ugyan más köntösben, de az ünnepek közeledtével ugyanúgy megérkezik sok rászoruló családhoz. 

2020-12-11

Sokszázan helyezkedtek el a Foglalkoztatási Paktum segítségével

Pénteken tartotta utolsó ülését a Foglalkoztatási Paktum – a járványhelyzet miatt rendhagyóan online formában.

2020-12-10

Kigördült az 50. IC+ kocsi a szolnoki gyártósorról

Elkészült az ötvenedik új IC+kocsi a MÁV-Start Zrt. Szolnoki Járműjavítóban - jelentette be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön online sajtótájékoztatón.

2020-12-10

Cégeket, intézményeket, szakembereket díjaztak a városházán

A város szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők munkáját elismerő Adorján Ildikó-díj, a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérem, valamint a „Szolnok Családbarát Munkahelye” címek átadását tartották a városházán, a járványhelyzetre tekintettel ezúttal szűk körben.

2020-12-09

Négycsillagos szálloda épül Szolnokon

Százötvenöt szobás, háromemeletes, négycsillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központ épül Szolnokon a Holt-Tisza partján - jelentették be szerdán online sajtótájékoztatón.

2020-12-07

Elkészült a költségvetési koncepció

Elkészült Szolnok város önkormányzatának jövőévi költségvetési koncepciója, melyet a hétfői napon írt alá Szalay Ferenc polgármester. A város vezetője szerint komoly kihívást jelentett a járványveszély már az esztendő első felében is, azonban a második hullám megmutatta, hogy komolyabb összefogásra, s nem utolsó sorban tudatos, szigorú gazdálkodásra van szüksége Szolnoknak.

2020-12-04

Több cég támogatása is érkezik a rászoruló családokhoz

Az ünnepek közeledtével megnő az adakozási kedv, minden esztendőben egyre többen gondolnak arra, hogy valamilyen módon szebbé tegyék a rászorulók karácsonyát.

2020-12-01

Csúcstechnológia a szolnoki vasúti gépgyártásban!

A mai nappal a magyar vasútgyártás is csatlakozik az IPAR 4.0 fejlesztési irányhoz. A MÁV-START szolnoki Járműjavítójában a magyar IC+ vasúti kocsik gyártási folyamataihoz kapcsolódóan egy kognitív (öntanuló) gyártási rendszer kifejlesztését és a hozzá kapcsolódó vasút-technológiai Oktatási és Kutatási Akadémiát hoznak létre.

2020-12-01

Megjelent a pályázat - Szolnok támogatja az idegenforgalmi bevételektől eleső szállás- és vendéglátóhelyeket

Az önkormányzat a 2020/21-es évre vonatkozóan az országban elsőként - és eddig egyedülálló módon - olyan támogatási rendszert vezet be, mellyel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott vállalkozásokat segíti: a turizmus- és idegenforgalmi bevételektől eleső szállodákat, hoteleket, panziókat, fogadókat, szállókat, vendégházakat, éttermeket, vendéglőket. Ehhez 2020-ban 6 millió forint, 2021-ben pedig 10 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre, és pályázat benyújtásával van lehetőség a támogatás elnyerésére.

2020-12-01

Adóemelés helyett adót csökkent Szolnok

A közösségi közlekedést térítésmentesen használhatják a Szolnok és a kistérség fenntartásában működő szociális intézményekben, illetve azok telephelyein dolgozók, akik szolnoki lakóhellyel rendelkeznek. Adóemelés helyett adócsökkentésben gondolkodik a város. Ezekről is szó volt Szalay Ferenc polgármester legutóbbi közösségi oldalon történt videós bejelentkezésében.

2020-11-27

Téli síkosságmentesítés Szolnokon

A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét.

2020-11-19

Társasházak Tűzbiztonsága Napok

A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idei év novemberében is biztosítanak "személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel fokozott óvintézkedések betartásával.

2020-11-18

Üdvözlet Szolnokról! - rajzpályázat

„Üdvözlet Szolnokról!” címmel rajzpályázat indul Szolnokon, melynek célja, hogy a gyermekek szemüvegén keresztül megismerhessük városunk szépségeit.

2020-11-12

Tájékoztatás az ügyfélfogadásra vonatkozó szabályokról

A koronavírus fertőzés terjedésének megelőzésével kapcsolatos intézkedések meghatározásáról, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala működési rendjét érintően kiadott utasítás* alapján kérjük Tisztelt Ügyfeleinket az ügyfélfogadási rendre vonatkozóan az alábbi szabályok betartására:

2020-11-12

A lakosság felkészült, az önkormányzat továbbra is segít

2020. szeptemberétől, a járvány újbóli felerősödésétől ismét él az Egyesített Szociális Intézmény zöld száma (80-620-002), míg a lakosok kérdéseikkel továbbra is bizalommal fordulhatnak az Önkormányzathoz is, koronavirus@ph.szolnok.hu címen és az 56-503-486-os telefonszámon.

2020-11-12

Koronavírus - Védelmi intézkedések Szolnokon

Szolnokon csütörtök hajnali 5 órától kötelező a maszkhasználat és megfelelő védőtávolságot kell tartani minden olyan helyen, ahol várakozni kell 

2020-10-30

Covid-fertőzés szövődményei miatt elhunyt egy lakó az idősotthonban

Elhunyt egy 84 esztendős idős beteg, akit a szolnoki Vízpart körúti otthonból szállítottak a Covid-fertőzés szövődményei miatt a debreceni kórházba. A kistérségi fenntartási intézmény közleményt adott ki az esetről.

2020-10-29

Számos fejlesztésről döntött a közgyűlés

A járványhelyzet miatti szigorú gazdálkodásról, óvodák és tornatermek építéséről is döntött Szolnok város közgyűlése októberi ülésén.

2020-10-29

Új tervező mérnöke lesz a Csáklya úti hídnak

A Csáklya úti híd tervezésének állásáról érdeklődött napirend előtti frakcióvezetői kérdésében Tasnádi Zoltán, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. Mint az a válaszban elhangzott, új tervezőmérnököt kell választani a kivitelezéshez.

2020-10-19

Átadták a megújult Művésztelepet

A nemsokára 120 éves Szolnoki Művésztelep olyan ékköve a városnak, mely kellőképpen megérdemelte már, hogy egy átfogó turizmusfejlesztési stratégia részeként gondolják újra a szakemberek. 

2020-10-16

Új csarnok építése kezdődik a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában

Mintegy 800 millió forintból épülő új, háromállású felületelőkészítő- és fényező csarnok kivitelezése kezdődik a napokban a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában, miután sikeres közbeszerzési eljárást követően a társaság szerződést kötött pénteken a nyertes Bolax Kft.-vel.

2020-10-16

Virág és dekoráruház nyílt a Városmajor úton

Veszélyes hely – a szó jó értelmében a Városmajor úton megnyílt C&L Flora Virág és Dekoráruház, mivel ha valaki egyszer ellátogat ide, akkor biztosan újra meg újra visszatér és sosem távozik üres kézzel. Mindez a jó ízléssel összeválogatott, igényes és kiváló minőségű kínálatnak és az üzletet működtető profi csapatnak köszönhető.

2020-10-15

Hatmilliárd forintos beruházással bővít a Béres Gyógyszergyár Zrt.

Több mint hatmilliárd forintos beruházással bővíti tevékenységét a Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnokon - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön a vállalat új gyártórészlegének alapkőletételén.

2020-10-10

Faültetéssel kezdődött a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akció

Szombaton délelőtt elültették az Összefogás fáját a Rózsakertben a katolikus, református, evangélikus egyházak által szervezett 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes akció nyitányaként. A programhoz idén kapcsolódik a TISZtA PART részprojekt egy geocaching játékkal„Elveszett ládák fosztogatói a TISZtA PARTON” címmel.

2020-10-08

Megújul egy óvoda, segíti a színházat a város

Soronkívüli küzgyűlést hívott össze csütörtökre Szalay Ferenc polgármester. A városvezető egy óvodai fejlesztés, valamint a Szigligeti Színház támogatási szerződésének módosítása miatt hívta össze a megyeszékhely önkormányzati képviselőit.

2020-10-08

Szarvasgomba feldolgozó üzemet adtak át Szolnokon

A Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (NEFAG) szarvasgomba-feldolgozó üzeme hozzájárulhat a hazánkban is több évszázados múltra visszatekintő szarvasgomba-gyűjtés, illetve -fogyasztás hagyományának újraélesztéséhez - mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a beruházás csütörtöki átadásán, Szolnokon.

2020-10-08

Megújul a kiskápolna környezete

Megújul Szolnok legrégebbi épületének, az Ady Endre út és a Kápolna út sarkán lévő kis templom környezete. A munkálatokról Szalay Ferenc polgármester és dr. Póta Sándor önkormányzati képviselő tájékoztatta a közvéleményt.

2020-10-07

Ismét lehet pályázni a BURSA HUNGARICA ösztöndíjra

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így idén októberben már a 21. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

2020-10-06

Folytatódik a Móra park felújítása, újjászületik a játszótér is

Az elmúlt évben látványos változáson ment át a város talán legnagyobb parkja, a Móra park, gyönyörű rendezett zöldfelületek és járda, megújult közvilágítás, remek sportpályák fogadják az arra járókat és teszi az ott élők életét komfortosabbá.

2020-10-05

Légtisztító berendezéseket ajánlott fel egy szolnoki cég az önkormányzatnak

A koronavírus járvány kezdete óta több szolnoki cég tett nagylelkű felajánlást, ezúttal egy klímaberendezésekkel foglalkozó vállalkozás ajánlott fel az önkormányzat intézményeinek légtisztító berendezéseket.

2020-09-24

Alapítványok és iskolai sportcsarnok építésének támogatásáról is döntött a közgyűlés

A szükséges biztonsági intézkedéseket betartva kezdődött Szolnok város közgyűlésének szeptemberi testületi ülése, amelyen a napirend előtti felszólalásokat követően Szolnok város közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról hangzott el beszámoló.

2020-09-24

Kovács Mihály, Misi bácsi Szolnok új díszpolgára

Rendhagyó módon adta át Szalay Ferenc polgármester a város legrangosabb díjait csütörtökön délben a városháza dísztermében. Mivel a koronavírus-járvány miatt elmaradt a városi pedagógus napi ünnepség, majd a Szolnok Napja alkalmából rendezendő gálaműsor, a szeptemberi közgyűlést követően szűkebb körben történt az elismerések átadása.

2020-09-22

Tíz új kormányablakbuszt adtak át kedden Szolnokon

Tíz új kormányablakbuszt adtak át a kormányhivataloknak kedden Szolnokon, a járművek kilenc megyében segítik majd az ügyintézést.

2020-09-18

Újabb szolnoki marketing sikerek

Az elmúlt években megszerzett elismerések után Szolnok önkormányzata ezúttal a „Magyar Városmarketing Díj 2020” pályázaton szerezte meg az önkormányzat és a város számára a „Városmarketing gyémánt 2020” védjegyet.

2020-09-15

Fókuszban a civil szféra aktualitásai

Szolnok volt az egyik keddi állomása a „CIVIL INFO – NEA 2021” című országos tájékoztató rendezvénynek, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartottak a városháza dísztermében.

2020-09-10

Sporttörténeti kiállítás nyílt a Széchenyi István Gimnáziumban

A Grundtól az Olümposzig címmel nyílt sporttörténeti kiállítás a Széchenyi István Gimnáziumban, ahonnan olyan kiváló sportolók kerültek ki, mint Karakas Hedvig világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó vagy a megnyitón is megjelent Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó.

2020-09-09

Otthonos SZIFONba költözhetnek a fiatalok

Új közösségi térrel gazdagodott a szolnoki diákság. A SZIFON névre elkeresztelt klubhelyiséget a megyeszékhely önkormányzata bocsátotta a fiatalok rendelkezésére, üzemeltetésében pedig az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ nyújt segítséget.

2020-09-08

Nem lehet politikai kérdés a járványügyi szabályok betartása

A koronavírus-járvány kezelésében történő, politikától független egyetértést is demonstrálva tartott kedden sajtótájékoztatót Szolnok város vezetése. Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor, Györfi Mihály és Miskolczi László alpolgármesterek egyetértenek abban, hogy a járvány terjedésének lassításához elengedhetetlen a szabályok betartása.

2020-09-03

Vízügyi emlékpark alapkövét helyezték el a Tiszaligetben

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az Országos Vízügyi Igazgatóság együttműködésével, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárának, dr. Hoffmann Imre támogatásával, vízügyi emlékpark alapkövét helyezte el a Tiszaligetben, a 20 évvel ezelőtt levonult rekord tiszai árvíz idején megsérült, majd lebontott Szolnoki Szakaszmérnökség épületének helyén.

2020-09-01

Becsengettek a szolnoki általános és középiskolákban is

Kedden reggel Szolnokon is sokezer diák indult iskolába, akik ezúttal maszkot és kézfertőtlenítőt is vittek magukkal, és az intézményekben is speciális intézkedések várják őket. Mindez a biztonságukat szolgálja, hiszen így lehet elérni, hogy újra az iskolákban folytatódhasson az oktatás és ne digitálisan.

2020-08-26

Az ország legjobb kommandósai mérkőztek Szolnokon

Idén a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis adott otthont a VI. MEKTA országos versenynek, melyen kommandós csapatok mérték össze tudásukat a legkülönfélébb gyakorlatokban. A kétnapos viadalt a Békés megyei alakulat nyerte.

2020-08-24

Indul a 2020/21-es színházi évad

Balázs Péter igazgató és Szalay Ferenc polgármester az ANAKK színháztermében nyitotta meg az idei színházi évadot.
 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app