Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2022-09-29

Újabb szolnoki gyémántok a városmarketingben

Az elmúlt években megszerzett elismerések után, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúttal a „Városmarketing Gyémánt Díj” pályázaton szerezte meg a „Városmarketing gyémánt 2022” védjegyet. 

2022-09-28

Nehéz döntések - komoly takarékossági intézkedések Szolnokon

Az elmúlt évek egyik legfontosabb döntése előtt áll városunk önkormányzata – beszélt a megyeszékhely önkormányzata előtt álló kihívásokról sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Mint elhangzott, a háborús veszélyhelyzet miatt kialakult energiahiány, illetve a brüsszeli szankciók okozta drasztikus energiaár-emelkedés hatalmas terhet ró Szolnok városára is.

2022-09-26

Megtartották a tizennyolcadik Prima-gálát

A nagyszabású, kulturális műsorral, fogadással színesített rendezvényen Darvasi László, Szűcs Imre, Izaki Maszahiro, Krisztián Károly, Lugosi Claudia és dr. Boros G. László is díjat vehetett át.

2022-09-26

Új parancsnoka lesz a szolnoki helikopterbázisnak

Október elsejével személyi változások történnek a bázis, illetve a helyőrség parancsnoki beosztását illetően. Dr. Koller József dandártábornokot az alakulás előtt álló Magyar Honvédség légierő parancsnok-helyettesének, megbízott parancsnokának nevezték ki, helyébe dr. Bali Tamás ezredes, eddigi bázis-parancsnok-helyettes kerül.

2022-09-26

Jubileumi egészségnap a Tiszaligetben

Tizedik alkalommal rendeznek egészségnapot Szolnokon, szombaton a Tiszaligetben várják mindazokat, akik számára fontos az egészségük. A részletekről a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet képviseletében Piroska Miklós igazgató, a MÁV Kórház és Rendelőintézet részéről dr. Takács Mária főorvos, míg a várost képviselve Fejér Andor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

2022-09-21

Tájékoztatás a barnakőszén igények előzetes felméréséről

Amennyiben széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkeznek, kérjük, hogy töltsék ki és juttassák vissza az erre a célra készült adatlapot.

2022-09-20

Újra bringás reggeli lesz a Kossuth téren

„Bringázz a munkába! és suliba” - A Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló hazai kampány célja, hogy a családokat aktív testmozgásra bíztassa, a gyerkőcöket pedig felelős közlekedésre tanítsa.

2022-09-19

Hallatlanul halas hétvége – újra Tiszai Hal Napja – Sparhelt Fesztivál

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Tiszai Hal Napját – Sparhelt Fesztivált a Tisza partján, a gyaloghíd környékén és a Tiszai hajósok terén a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében. A sajátos hangulatú, a város nyári rendezvényeit záró program a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, a folyó gazdag halállományából készíthető finomságokkal kívánja megismertetni a látogatókat.

 

2022-09-19

Fenntartható közlekedési eszközöket próbálhatunk ki szombaton

Zöldüljön Szolnok! És ez nem csak a szépen gondozott zöldterületek nagyságának növelésre vonatkozik, de az is kiemelten fontos, hogy a városban közlekedő járművek közül mind több legyen fenntartható működésű.

2022-09-17

Átadták a megújult Szolnoki Szigligeti Színházat

Átadták a mintegy 7,6 milliárd forintból, 6 milliárdos kormányzati támogatással teljesen megújult Szolnoki Szigligeti Színházat pénteken.

2022-09-13

Újra Európai Mobilitási Hét Szolnokon!

Idén szeptember 16-22. között huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

2022-09-13

Tervismertető lakossági fórum

Tájékoztatom Önöket, hogy Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a VÁTERV 95 Kft. elkészítette „Szolnok város településrendezési tervének 2021. évi részmódosítása tárgyalásos eljárás” című egyeztetési dokumentációját, illetve a „Településképi és Arculati Kézikönyv módosítása” című egyeztetési dokumentációját. A dokumentáció tervismertető lakossági fórumára 2022. szeptember 22-én (csütörtökön) 16:30 órai kezdettel kerül sor a Városháza emeleti "jegyzői tárgyaló" termében. A fórumra minden érdeklődőt várunk.

2022-09-08

Vélemény kérés egyeztetési dokumentációhoz

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata megkezdte a rendezési terv, illetve a Települési Arculati Kézikönyv lakossági, gazdasági és egyházi szervezetekkel történő egyeztetését, módosításának tárgyalásos eljárását.
2022-09-04

Pezsgett a város Szolnok napján

Kegyeibe fogadta a szolnokiakat az időjárás, szombaton napsütéses időben zajlottak a Szolnok napi programok. Sokezernyi ember érezte jól magát a város napján, melynek ezúttal is a vasútállomás volt az egyik kiemelt helyszíne.

2022-09-04

Szolnok történelmét helyezi új kontextusba dr. Kertész Róbert könyve

Még 2015-ben kezdődtek a Szolnoki Művésztelep területén azok az ásatások, amelyek eredményeit – általuk Szolnok történelmét új megvilágításba helyezve – egy impozáns kötetben foglalta össze dr. Kertész Róbert, a Damjanich János Múzeum régésze.

2022-09-03

Fergeteges siker volt a jubileumi katonazenekari fesztivál

Jubileumi, XXV. Katonazenekari Fesztivált tartottak Szolnokon, a rendezvényre ezúttal is zsúfolásig megtelt a Tisza hajósok tere. Az időjárás miatt azonban a program módosult, mégis mindenki elégedetten, egy gyönyörű élménnyel gazdagabban távozott.

2022-09-01

Három új díszpolgára lett Szolnoknak

Szolnok Napja alkalmából a város legrangosabb díjait adták át csütörtökön este az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az eseményen megjelentek a város vezetői, kulturális és gazdasági életének meghatározó szereplői és korábbi díjazottak, köztük Mága Zoltán világhírű hegedűművész is. .

2022-09-01

Koszorúzások Szolnok napja alkalmából

Szolnok napja alkalmából a katonai temetőben, a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete szervezésében pedig a Szent István téren tartottak koszorúzásokat, melyeken a várost Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek képviselték.

2022-09-01

Ajándék tornafelszerelést kaptak a szolnoki első osztályosok

Vége a nyárnak benépesülnek az iskolák Szolnokon is. A város önkormányzata a 2014/2015-ös tanévben megkezdett hagyományát folytatva tornafelszereléssel ajándékozta meg az első osztályos kisdiákokat.

2022-08-31

Programkavalkáddal indul szeptember: újra Szolnok napja!

Húsz helyszín, hatvan program, igazán eseménydús hétvégére készülhetnek a szolnokiak, hiszen a Szolnok napi rendezvények talán még sosem voltak ennyire színesek. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Művelődési Központ igazgatója és Kondor Balázs, a Szolnoki Vasúti Almárium megálmodója.beszélt szerdán.

2022-08-31

Dr. Rácz Andrea aljegyző temetése szeptember 5-én lesz

Fájó és szomorú szívvel értesítjük Önöket Dr. Rácz Andrea aljegyző asszony haláláról és temetésének időpontjáról.

2022-08-31

Sportcsarnok avatóval egybekötött városi tanévnyitó ünnepséget tartottak Szolnokon

Átadták a Szolnok Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola sportcsarnokát szerdán a városi tanévnyitó ünnepségen.

2022-08-30

Minden eddigit felülmúló program várható a jubileumi katonazenekari fesztiválon

Kétségtelenül látványos, humoros elemekben is bővelkedő lesz a XXV. Katonazenekari Fesztivál Szolnokon, amelyen természetesen ezúttal is a zenéé és a katonazenekaroké lesz a főszerep.

2022-08-30

Tovább zöldül Szolnok, új játszótér épül - közgyűlési döntések

Szomorú pillanatokkal kezdődött Szolnok város közgyűlésének augusztusi soron kívüli ülése: egy perces néma főhajtással emlékeztek a képviselők a megyeszékhely néhány napja elhunyt aljegyzőjére, dr. Rácz Andreára.

2022-08-26

Dr Rácz Andreától búcsúzunk

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy elhunyt dr. Rácz Andrea, Szolnok város aljegyzője.

2022-08-23

Több, mint hatezren újították meg korábbi bérletüket a Szigligeti Színház új évadára

Társulati üléssel és próbákkal nyitotta meg az idei évadot a Szolnoki Szigligeti Színház kedden délelőtt. A tiszaparti teátrum idén hat nagyszínpadi bemutatóval, köztük öt bérletes előadással, és számos vendégművésszel várja a közönséget, immár a megújult, és korszerűsített színházépületben.

2022-08-22

Lakossági tájékoztatás az ebek kötelező veszettség elleni oltatási kötelezettségével kapcsolatban

Tisztelt ebtartók, kedves gazdák! Augusztus végén kezdődik Szolnokon az ebek kötelező veszettség elleni oltatása. Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a 2022. évi kötelező, veszettség elleni oltások helyszíne és időpontja a következő:
2022-08-22

Elmaradt a tűzijáték és a légiparádé is

Idén az időjárás határozta meg az államalapítás ünnepének programjait szerte az országban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga viharjelzése miatt mind a szolnoki légiparádét, mind a tűzijátékot el kellett halasztani, későbbi megrendezéséről később fognak dönteni.

2022-08-18

Ledcsere-programot indít az önkormányzat!

Egy környezetbarát gesztussal járul hozzá Szolnok önkormányzata a város otthonainak eneregiatakarékosabbá tételéhez. A programnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a lakosság ingyen izzókhoz jusson, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet.

2022-08-17

Jelentkezz szerződéses határvadász képzésre!

Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv öt megyében alapfokú iskolai végzettségre (8 évfolyam sikeres elvégzésére) épülő képzést indít, amely eredményes teljesítése a rendőrségnél szerződéses határvadász beosztás betöltésére jogosít. 

2022-08-12

Felkérés Szolnok város klímastratégiájának véleményezésére

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében, a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Város Klímastratégiája.

2022-08-12

Forgalmi változások a Szent István-napi rendezvények miatt

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. értesíti Szolnok város lakosságát, valamint a közúton közlekedőket, hogy a Szent István-napi rendezvénysorozat megrendezése miatt a övetkező forgalmi változásokra lehet számítani.

2022-08-11

Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.

2022-08-04

Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől szombatig

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától  2022. augusztus 6-án (szombat) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.
2022-08-02

Változások Szolnok parkolási rendjében

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is. 

2022-08-01

Szolnok is bemutatkozik az Abonyi Vágtán

Augusztus 6-án rendezik az Abonyi Vágtát, a Budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutamát. A rendezvény helyszíne a helyiek által nagyon kedvelt szabadidős terület, a Parkerdő és környéke lesz. 

2022-07-21

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.

2022-07-19

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. július 20-án (szerda) 00.00 órától 2022. július 23-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

2022-07-19

Elkezdődött a bástyasétány építése

Ezúton tájékoztatjuk a szolnokiakat, hogy a „Szolnoki Vár! – Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként 2022. július 18.-án megkezdődött a Bástyasétány kivitelezési munkái.

2022-07-15

Vízre, Szolnok!

Júliusban rendezik a „VÍZRE, SZOLNOK!” sportnapot a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében. Az egész napos, ingyenes program az evezős sportok népszerűsítését tűzte ki célul.

2022-07-14

Elkészült az út, könnyebb lesz eljutni Szolnokra Besenyszög felől

Közel két kilométeren újulhatott meg a 3225-ös jelű, Szolnokot Jászkisérrel összekötő út. A beruházásnak köszönhetően egyebek mellett a besenyszögiek, a nagykörűiek és a kőtelekiek ezután könnyebben érhetik el a megyeszékhelyet. A szerdai hivatalos átadó ünnepségen elhangzott, a szükséges négyszáztízmillió forintnyi forrást a Magyar Falu Program biztosította.

2022-07-11

Még igényelhető a nyári gyermekétkeztetés

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben. A részletekről Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

2022-07-08

A vasútmániások mennyországában jártunk Szolnokon – képriport

 „El kellett volna hozni a fiamat is, ő minden mozdonynak tudja a nevét” – mormolta maga elé fotós kollégám, miközben a szolnoki járműjavító felé sétáltunk, ami előtt egy gyönyörűen felújított M44-es, Bobo névre hallgató dízelmozdony díszelgett. A Múzeumok éjszakáján ezt az egyébként látogatók elől elzárt, ipari emlékekben bővelkedő területet is bejárhattuk.

2022-07-05

Egy hangulatos festmény az idei Szeretem Szolnokot! pályázat fődíjasa

Lehullt a lepel, idén egy gyönyörű, a Zagyva-partot ábrázoló festmény kapta a Szeretem Szolnokot! pályázat fődíját, de további nagy értékű nyeremények is gazdára találtak. A pályázat díjátadó ünnepségét a városháza dísztermében tartották, ahol Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a vendégeket.

2022-07-04

Négy köztiszteletben álló szakember kapta a Kálmándi Mihály-díjat

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városházán, ahol négy kiváló orvos vehette át a Kálmándi Mihály-díjat Szalay Ferenc polgármestertől. Az elismerést 1994-ben alapította a város közgyűlése az egészségügy területén kimagasló munkát végző szakemberek munkájának elismerésére.

2022-07-01

Liliomfi és Koldusopera is a Szigligeti új bemutatói között, immár az újjászületett épületben

A Szolnoki Művésztelepen tartotta évadzáró társulati ülését a Szigligeti Színház, hogy a nyári szünet után már a felújított és az ország egyik legmodernebb technikájú teátrumában kezdjék a következő évadot.

2022-06-30

Júniusi közgyűlés - Szeptemberben nyit a Szigligeti Színház, letette esküjét az új önkormányzati képviselő

Eskütétellel kezdődött Szolnok város közgyűlésének júniusi testületi ülése. A vasárnap megtartott időközi választáson - a szavazatok 73 százalékát megszerezve - a civil jelöltként Fidesz-KDNP támogatással indult Menkó Gyula lett a Pletykafalu és a Nagy Imre körúton élők önkormányzati képviselője.

2022-06-30

Elkezdte munkáját a város közgyűlésében az új képviselő, Menkó Gyula

Szolnok város közgyűlésének júniusi testületi ülésén letette képviselői esküjét Menkó Gyula, aki a vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként a szavazatok 73 százalékát szerezte meg.

2022-06-27

Több intézkedés is életbe lépett a hőségriadó miatt Szolnokon

Harmadfokú hőségriasztás van érvényben, az előttünk álló napok rendkívül megterhelik a szervezetet, valamint az állat- és növényvilágot is. A város több intézkedést is bevezetett a következő napokra.

2022-06-23

Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város

SZIVEM, azaz Szolnok Intelligens Városi Energia Modell. Ezen a néven indít 1,2 milliárd forintos energiahatékonysági programot Szolnok város önkormányzata. Az új program nem csupán olcsóbbá teszi üzemeltetést, hanem az intelligens rendszer szabályozza, optimalizálja is az energia felhasználását.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app