Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Könnyűszerkezetes jégcsarnok épül Szolnokon

 • Könnyűszerkezetes jégcsarnok épül Szolnokon
 • Könnyűszerkezetes jégcsarnok épül Szolnokon
 • 2023-06-28

  Egy fedett, könnyűszerkezetes csarnokot létesítenek az alcsiszigeti városrészben. A Szolnok Orcas Hockey Sportegyesület támogatásból megvalósuló fejlesztéséhez a Toyota Hering biztosít területet.

  Öt évvel ezelőtt indult a Szolnok Orcas Hockey Sportegyesület, kis klubot kezdtünk felépíteni, ami mára odáig jutott, hogy több mint ötven játékosunk van és nagy sikerrel szerepelünk az utánpótlás bajnokságokon – mutatott rá dr. Buczkó István. Hangsúlyozta, jégkorong sportot nyilvánvalóan rendkívül nehéz úgy építeni, hogy nincs jégcsarnok, ezért a városvezetéssel sokat tárgyaltak az előrelépés lehetőségeiről. Mint mondta, a tavalyi év sikeres volt a klub számára abban is, hogy a Magyar Jégkorong Szövetséghez benyújtott szakmai fejlesztési program révén egy csarnok megépítésére kaptak engedélyt.

  – A projekt egy 126 millió forintos infrastruktúra-fejlesztési program, melynek eredményeként egy könnyűszerkezetes, huszonötször harminc méteres gyakorlópálya kialakítására nyílt lehetőség. Az elmúlt öt évben a szülők, illetve magánerő támogatásával tudtunk a Szandai réten jégpályát működtetni, így tapasztalatot szereztünk abban, hogyan lehet gazdaságosan működtetni egy ilyen pályát. A város is támogatott minket anyagilag. Szeretnénk, ha ez a program most lépne egyet, és maga a Szolnok Orcas Hockey Sportegyesület tudná ezt a csarnokot fölépíteni – hangoztatta dr. Buczkó István.

  A programban 15 évre kell vállalniuk a működtetést, ezért is volt fontos, hogy támogatót találjanak. Hering Tamás tulajdonos, ügyvezető felajánlotta, hogy a cég területén alakítsák ki a csarnokot, itt adottak a lehetőségek a szükséges közműfejlesztésekhez is. Mivel a városban nagy az igény a korcsolyázási lehetőségre, a város támogatását is élvezhetik.

  Szalay Ferenc polgármester is méltatta a beruházást, és mint megjegyezte, az üzemeltetés kérdése lesz az, ami a jövőjét meghatározza. Felidézte, hogy évekkel ezelőtt, mikor az Alcsi Holt-Tisza telente befagyott, több tízezer ember ment ki a jégre. Ez is az igényeket mutatja. A támogatás a város teherbíró képességét tekintve nem lesz egyszerű, de teher alatt nő a pálma. A jégsport népszerű, így biztos lesznek, akik mellé állnak mecénásként, szponzorként – mondta a polgármester.

  Hering Tamás elmondta, egy telekrészt adnak a sportklubnak tartós használatra, valamint felajánlották az idei támogatási keretük száz százalékát a sportegyesületnek. Úgy gondolom, hogy a szolnoki sport sokkal magasabb szintű, mint a hasonló városokban. Bízom abban, hogy a sikeres együttműködésnek köszönhetően még színesebbé tudjuk ezt tenni – vetítette előre Hering Tamás.

  Dr. Buczkó István azt is elárulta, a technológia alkalmas arra, hogy a klímaváltozás okozta felmelegedés ellenére is energiatakarékosan, minden évben legalább négy-öt hónapon át jeget biztosítsanak sporthoz. De felkészültek az jégmentes időszakra is: a jégkorong szövetség egy speciális felületet fog biztosítani számukra, amin görkorcsolyázni lehet. Így nyolc-tíz hónapra nyúlik a szezon. A beruházás az áramfejlesztő kiépítésével kezdődik, ami várhatóan 6-8 hónapot vesz igénybe, emellett a beton alapot is elkészítik.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.

  Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

  2024-03-04

  A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.