Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Évadnyitó társulati ülés volt a Szigligetiben

 • Évadnyitó társulati ülés volt a Szigligetiben
 • Évadnyitó társulati ülés volt a Szigligetiben
 • Évadnyitó társulati ülés volt a Szigligetiben
 • Évadnyitó társulati ülés volt a Szigligetiben
 • 2023-08-22

  Nincsen semmi szokatlan a Szolnoki Szigligeti Színház életében. Legalábbis az idei évadnyitó társulati ülés tekintetében ugyanaz a vidám hangulatú esemény szem- és fültanúi lehettek az eseményre meghívott médiamunkások, mint tavaly. A keddi ülésen Barabás Botond színigazgató ismertette a társulat és nézőik előtt álló bemutatók sorát, Szalay Ferenc polgármester viszont – talán nem ünneprontásként – de költségtakarékos szezonra figyelmeztetett.

  Kedden délelőtt tíz órakor a színpadon termett Barabás Botond igazgató Szalay Ferenc polgármester társaságában, míg a nézőtéren foglaltak helyet Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek, illetve a város és a városháza, illetve a társintézmények kulturális téren tevékenykedő munkatársai.
   
  Nehéz időszakon vagyunk túl, viszont nem hátra, hanem előre kell hogy tekintsünk! – kezdte évadnyitó gondolatait Barabás Botond. 
   
  A színház igazgatója azonban nem említette meg, hogy milyen terheket cipelt a ház az elmúlt szezonban, inkább felsorolta a 2023/24-es évad bemutatóit. A nézők tehát megtekinthetik a nagyszínpadra rendezendő Lila ákác, az Eldorádó, a Hajmeresztő, a Figaro házassága, avagy egy őrült nap története, valamint a Függöny fel!, vagy ugyanaz hátulról című darabokat. A gyerekeknek az Aranykulcsocska mesejátékot mutatják be bérleten kívül. Az elmúlt évadból három műsort hagynak a repertoárban, ezek az Ágacska, A király beszéde és A fösvény. A Színműhely is „újrázik”, tovább játssza a New York-i komédiát, az Antigonét, a Névtelenült és Az öldöklés istenét, illetve új darabként kerül színre Molnár László főszereplésével a Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című színpadi játék.
   
  Barabás Botond arról is szólt, hogy immáron várják az új bérleteseket is, miután a régi színházjárók a közelmúltban már megújították a sajátjaikat, majd hivatalosan is megnyitottá nyilvánította az új évadot.
   
  – A kultúra közösségeket kovácsol össze, ezért, ha nincsen kultúra, akkor nincsen semmi! – szögezte le elöljáróban köszöntőbeszédében Szalay Ferenc. Hangsúlyozta, hogy a szolnoki teátrumra, mint a város többi kulturális intézményeire és szervezeteire nagyon nagy szükség van, ezért a támogatásuk nem maradhat el. Gondolatai ezek után arra vonatkoztak, hogy a színház gazdálkodását is azonban hozzá kell igazítani a városi költségvetés lehetőségeihez. Hogy mit értett ez alatt, nem pontosan derült ki, viszont megnyugtatott mindenkit, hogy a jelenleg elfogadott állami és helyi finanszírozás teljesíthető.
   
  Az évadnyitó társulati ülés ünnepélyes és vidám pillanatokkal zárult. Barabás Botond és Szalay Ferenc közösen köszöntötték az augusztus 20-i állami ünnepen Bánffy Miklós-díj elismerésben részesült Farkas Irén művészeti titkárt, továbbá a színházért fél évszázada dolgozó Bachmann Márta „Szöszikét”, illetve átadták a tavalyi szezon közönség által megszavazott legjobb színészi díjakat.
   
  Gombos Judit mókás kedvvel, Dósa Mátyás meghatottan vette át a nézők elismerését.
   
  A tradicionális, a Szigligeti épülete előtti készített közös társulati fotózás után azonnal megkezdődtek a Lila akác olvasó próbái… A szolnoki színház tehát megkezdte az új évadot!
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.

  Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

  2024-03-04

  A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.