Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2024-04-17

Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

2024-04-12

A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

2024-03-28

Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

2024-03-27

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

2024-03-15

A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.

2024-03-04

Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.

2024-03-01

Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését

Elfogadták a város 2024-es költségvetését a februári közgyűlésen. A képviselők döntöttek többek arról is, hogy a lakossági visszajelzések alapján április elsejétől finomhangolják a novemberben bevezetett buszmenetrendet.

2024-02-22

Emlékhelyet is avatnak a szolnoki csata 175. évfordulóján

Március 2-án rendezik meg a hadijátékot a Kossuth téren, melyhez kapcsolódva idén emlékhelyet is avatnak.

2024-02-21

A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend. Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket.

 

2024-02-14

Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán

A szervezők szerint épphogy befértek a mozogni vágyó szeniorok a városi sportcsarnokba szervezett egyedülálló rendezvényre. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Szolnoki Sportcentrum közösen eszelte ki a harmincöt mozgásformát, melyek sorában labdás, ügyességi, koordinációs és reflexfeladatok éppúgy szerepeltek a programban, mint torna, jóga vagy tánc.

2024-02-06

Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben

Közelm félmilliárd forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon.  Február 5-től újra a régi - de már a modern kor elvárásainak megfelelő épületben folyhat a munka a Temető úti rendelőben.

 

2024-02-02

Parkour pálya makettel érkeztek a fiatalok a polgármesterhez

A város oktatási-nevelési intézményeiből időről-időre érkeznek fiatalok a városházára, hogy megismerkedjenek az itt folyó munkával, illetve találkozzanak a város polgármesterével.

2024-02-01

Február 5-től vehetik újra igénybe a betegek a Temető úti rendelőt

Az épületben az egészségügyi szolgáltatásokat 2024. február 5-től vehetik újra igénybe a betegek. A megújult környezetben gyermekorvosi, a Gyökér út 5. szám alól átköltöző felnőtt háziorvosi, egy vegyes fogorvosi praxis, iskolafogászati rendelés és védőnői szolgálat kezdi meg működését.

2024-01-30

Kiemelkedő sportolóit köszöntötte a város

Szolnok az ország egyik legfontosabb sportvárosa, ennek megfelelően a vármegyeszékhely önkormányzata év elején ezúttal is köszöntötte azokat, akik az előző esztendőben olimpiai és nem olimpiai sportágakban a legnagyszerűbb hazai és nemzetközi eredményeket érték el.

2024-01-23

Díjeső az Agórában a magyar kultúra napján

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották a város magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségét, melyen Szalay Ferenc polgármester a megyeszékhely legrangosabb elismeréseit adta át a kultúra, a sport, a turizmus, az oktatás területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereknek.

2024-01-19

Az országban elsőként Szolnokon indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése

Indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése, a rendszert  a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. és az NHSZ Zounok Zrt. működteti.
 
2024-01-19

Fókuszban a család: filmvetítés és pódiumbeszélgetés járta körül a témát

Családügyi Ankétot rendeztek csütörtökön a TISZApART Moziban, ahol levetítették a „Professzor Kopp Mária” című dokumentumfilmet, ezt követően pedig pódiumbeszélgetést tartottak. A beszélgetés résztvevői között foglalt helyet Szalay Ferenc polgármester is, aki az önkormányzat családbarát intézkedéseit ismertette a témához kapcsolódóan.

2024-01-12

A Don-kanyarban elesett honvédek előtt hajtottunk fejet

Nyolcvanegy esztendővel ezelőtt történt nemzetünk egyik legnagyobb tragédiája, a doni katasztrófa, melynek áldozatai előtt Szolnokon a Magyar golgota elnevezésű, a Hősök terén álló emlékműnél hajtottak fejet.
2024-01-10

Újjáépült és kibővült a Temető úti bölcsőde

A város oktatási és nevelési intézményeinek felújítása, korszerűsítése folyamatos az elmúlt bő egy évtizedben Szolnokon, sőt, nem egyszer a régi elavult épület helyett teljesen újat építtet az önkormányzat. Ezúttal az újjáépült Temető úti bölcsődébe látogatott el Szalay Ferenc polgármester.

2024-01-08

Hanzély Pál életét adta, hogy másokat mentsen

A nagy tettek nagy példákat állítanak elénk Így történt ez Hanzély Pál főhadnagy önfeláldozó tette után is 1927-ben Szolnokon.

2023-12-27

Lakossági kérdőív - Fenntartató Városi Mobilitási Terv (SUMP) - Szolnok

Kérjük, a kérdőív kitöltésével támogassa ezt a munkát annak érdekében, hogy az Ön észrevételeit, fejlesztési igényeit, elvárásait is figyelembe tudjuk venni a stratégiai dokumentum elkészítése során!

2023-12-20

Eredményes évet zárt a szolnoki Civil Tanács

A Civil Tanács és Szalay Ferenc polgármester ez évi utolsó egyeztető ülésüket tartották a városházán, karácsony közelsége miatt már ünnepi hangulatban, mécsesek fényénél. A baráti beszélgetések mellett komoly témák is napirendre kerültek. Az ülésen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

2023-12-18

Döntött a bizottság a Bursa Hungarica ösztöndíjakról

Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így októberben már a 24. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.
Az ösztöndíjpályázat a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatói számára nyújt rendszeres anyagi segítséget.

2023-12-13

Akik hátrányból indulva is kiemelkedő eredményt értek el

A városháza Hubay Ferenc dísztermének gyönyörű karácsonyfája látott már idén közgyűlést, bizottsági ülést, szerdán pedig csillogó gyermekszemeket. Ezúttal a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért, illetve a sportban vagy a közösségi életben kiváló teljesítményt nyújtó, halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokat köszöntött a város.

2023-12-07

Decemberi közgyűlés: megújul a 32-es út, változik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje

Közel negyven napirendi pontot tárgyalt decemberi nyílt ülésén a város közgyűlése. A témák között szerepelt a jövő évi költségvetés megalkotása, a 32-es főút felújítása és egy emlékhely kialakítása is.

 

2023-12-06

A korábbinál is több felajánlás érkezett a Szolnok Segít programba

Ha nem is hegyekben, de jókora halmokban álltak az ajándékok a szolnoki Humán Szolgáltató Központban - karácsony közeledtével mi más is lehetne ennek apropója, mint az adományozás.

2023-12-01

Jobbnál jobb javaslatok hangzottak el a diákközgyűlésen

Eskütétellel és a leköszönő diákpolgármester beszámolójával kezdődött a városháza dísztermében a diákközgyűlés, melyen részt vett Szalay Ferenc polgármester és Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester.

2023-11-30

Újraindult a termelés a Ganz szolnoki üzemében

Újraindult a termelés a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. szolnoki üzemében. A 3,8 millió euró értékű fejlesztés mintegy 50 munkahelyet teremt a vármegyeszékhelyen.

2023-11-29

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ - időpontváltozás

A szolnoki polgármesteri hivatalban 2023. december 21-én csütörtökön 13 órától 16 óráig lesz ügyfélfogadás. 2023. december 22-én nem lesz ügyfélfogadás.

 

2023-11-29

Első lépés Szolnok víziközműveinek megújulása felé

Lezárult a mintegy kétmilliárd forint európai uniós támogatásból megvalósult „Szolnok központú agglomeráció szennyvízelvezetési és -tisztítási fejlesztésének előkészítése” című projekt, a rendezvényen Fejér Andor alpolgármester méltatta a projekt eredményeit.

2023-11-22

Egy hét múlva nyit az adventi falu Szolnokon

A november 30-án nyíló szolnoki adventi faluban a Kossuth tér fényei, a levegőben terjengő forralt bor, fahéj és a kürtőskalács illata idézi meg a régi karácsonyok hangulatát. A már megszokott programok mellett visszatér az óriáskerék, a Hild téren pedig néhány hétig dodzsemezni lehet majd. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója és Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezetője tartott sajtótájékoztatót.

2023-11-17

Szijjártó Péter: Szolnok térségére és a déli országrészre állítják a beruházásösztönzési rendszer fókuszát

A kormány részben a déli országrészre, részben Szolnokra és térségre állítja az elkövetkező időszakban a beruházásösztönzési rendszer fókuszát - jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szolnokon.

 

2023-11-14

A szociális munka napja alkalmából átadták az Adorján Ildikó-díjakat

A szociális munka napja alkalmából tartotta ünnepséget kedden a városházán, ahol átadták az Adorján Ildikó-díjat is két kiváló szakembernek. A rendezvényen részt vett Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, és a díj névadójának két gyermeke.

2023-11-14

Közmeghallgatás

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2023. decemeber 7-én (csütörtökön) 9.00 órakor, a Városháza Hubay Ferenc Dísztermében közmeghallgatást tart.

2023-11-13

8,3 milliárdos beruházást adtak át a Béres Gyógyszergyár Zrt-nél

Az elmúlt évek válságai megmutatták, hogy az önállóság, a szuverenitás politikai és gazdasági értelemben is alapvető fontosságú Magyarország számára - jelentette ki a Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Szolnokon, a Béres Gyógyszergyár Zrt. új üzemegységének átadó ünnepségén.

2023-11-07

Yuza és Szolnok kapcsolatának negyvenéves jubileumát ünnepeltük

Idén ünnepli negyvenéves baráti kapcsolatát Szolnok és a japán Yuza városa, és a testvérvárosi kapcsolat is jubileumához közeledik, hiszen 19 évvel ezelőtt írta alá a két település az erről szóló okiratot. Az évfordulók alkalomból tartottak ünnepséget a városházán, melyen részt vett Otaka Masato japán nagykövet, Ozaki Takeshi első titkár, Tokita Hiroki, Yuza polgármestere, valamint dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.
2023-10-26

Ülésezett a közgyűlés - egyre több pénz jut hallgatói támogatásra

Ülésezett ma Szolnok város önkormányzatának közgyűlése. A csütörtöki testületi ülésen döntöttek a képviselők többek között arról, hogy működési hitelt vesz fel az önkormányzat, illetve megújul a temető balesetveszélyes kerítése Kőrösi úton.

2023-10-25

Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos információk

A Szolnoki Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség az idén is nagy szerepet vállal a temetők biztosításában.

2023-10-23

Az 1956-os forradalomra emlékeztek Szolnokon

Ragyogó napsütésben, késő nyárias időben emlékeztek Szolnokon az 1956-os forradalom és
szabadságharc 67 évvel ezelőtti eseményeire. Fejet hajtottak azon szolnoki hősök emléke előtt is,
akik életüket áldozták a szabadság eszméjéért, akik elviseltek kínzást, fogságot, meghurcoltatást minden ember és nemzet alapvető és megmásíthatatlan jogáért: a szabadságért és önrendelkezésért.
2023-10-18

Ötvenhat szolnoki veteránjait köszöntötték a városházán

Sokéves hagyomány, hogy a város önkormányzata köszönti azokat, akik az 1956-os forradalom szolnoki eseményeinek résztvevői voltak. Sajnos a városházán tartott rendezvényen évről-évre egyre kevesebben tudnak részt venni.

2023-10-17

Raktárcsarnokot avatott Szolnokon a Miniszterelnökséget vezető miniszter

Raktárcsarnokot avatott kedden délután a szolnoki Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnika Kft. Az  eseményen elhangzott: a 435 milliós projekt részeként környezettudatos napelem rendszert is kiépítettek a helyszínen.

2023-10-16

Továbbra is lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így idén októberben már a 24. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

2023-10-12

November elsejétől új hálózat és menetrend Szolnokon

Szolnokon az elmúlt években nem történt számottevő változás a helyi buszközlekedés rendszerét érintően, miközben az utazási szokások és igények változtak. - olvasható a Volánbusz honlapján. Most azonban számos változás várható november elsejétől.

2023-10-12

Ismét lesz Méltóság mezeje a Kossuth téren

A hospice és palliatív ellátás világnapja alkalmából szerveztek nárciszültetést a Kossuth téren, Az eseményen részt vett Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Berkó Attila főispán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője és dr. Böjthéné Vastag Ilona, a Morpheus Kft. ügyvezetője.

2023-10-12

A lakosság ötleteit is várják a jubileumi programsorozatra

Szolnok 950 éves jubileuma közeleg, 2025-ben a kerek évfordulót egy éven át számos eseménnyel, programmal, rendezvénnyel ünnepli majd a város. A részletek kidolgozása elkezdődött, örömmel várjuk a lakosság ötleteit is. – mondta el sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester, aki mellett a részletekről Szutorisz-Szügyi Csongor, a 950 éves évfordulót előkészítő munkacsoport tagja és Gacov Katalin - aki szintén a munkacsoport tagja -, a szolnok950.hu honlapot működtető Verseghy Ferenc könyvtár igazgatója beszélt a városházán.

2023-10-11

A Nemzeti Vízművek Zrt. biztosítja Szolnokon az ívóvíz- és csatornaszolgáltatást

Az állami tulajdonú Nemzeti Vízművek Zrt. biztosítja a jövőben Szolnokon és agglomerációjában az ívóvíz- és csatornaszolgáltatást - jelentették be sajtótájékoztatón szerdán, Szolnokon.

2023-10-11

Egy gombnyomásra a segítség - tájékoztató a Gondosóra programról a városházán

A Gondosóra programról és a regisztráció menetéről tartottak tájékoztatót szerdán délelőtt a városháza dísztermében, ahol több mint száz szépkorú ismerhette meg a népszerű kezdeményezés részleteit. Az időseket Szalay Ferenc polgármester köszöntötte, majd Juhász Roland, a Gondosóra projektet koordináló cég vezetője, korábbi államtitkár.

2023-10-11

Az MVM egyedülálló okos távhőmérési rendszert épített ki Szolnokon

A szolnoki távhőtermelést és szolgáltatást ellátó MVM OTSZ Zrt. okos távhőmérési rendszert alakított ki Szolnokon, ezzel Magyarországon egyedülálló fejlesztést hajtott végre. A részletekről Szalay Ferenc, polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Lázár Mózes, az MVM OTSZ Zrt. vezérigazgatója ismertette.

2023-10-10

24 órás vetélkedőn mérkőznek a város középiskolásai

Szolnok város önkormányzata a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével - immár 21. éve - idén is megrendezi a 24 órás vetélkedőt, a rendezvény helyszíne a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnoka. A program – melyen kb. 300 fő középiskolás tanuló, felügyelőtanár és szülő vesz részt - október 13-14-én zajlik.

2023-10-06 18:00:00

A vértanúkra emlékeztek Szolnokon

A koszorúzással egybekötött megemlékezésen a Varga Katalin Gimnázium diákjai adták elő emlékműsorukat a Szolnoki Légierő Zenekar közreműködésével.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app