Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2021-08-17

Légiparádé, kenyérszentelés, tűzijáték is lesz augusztus 20-án

Légiparádé, kenyérszentelés, tűzijáték, harcászati bemutató és a Tiszán hajós, fáklyás felvonulás is szerepel az augusztus 20-ai Szent István napi ünnepség szolnoki programelemei között.

2021-08-16

Minden szociális dolgozó munkáját megköszönték

Tizenhét Szolnok-környéki településsel közösen működteti Szolnok városa immár több mint másfél évtizede szociális és gyermekjóléti ellátórendszerét. A települések polgármesterei idén minden egyes dolgozónak megköszönték a koronavírus-járvány időszakában elvégzett munkát.

2021-08-16

Tokiói érmeseket köszöntöttek a városházán

A Tokióból hazatért, szolnoki kötődésű olimpiai érmeseket, Hadvina Dórát, Nagy Viktort és Angyal Dánielt köszöntötték hétfőn a városháza dísztermében. 

2021-08-16

Nagy sikere volt a Fehér Vacsorának

A Fehér Vacsora, avagy Diner en Blanc 30 éve indult hódító útjára Párizsból, Szolnokon első alkalommal rendezték meg az eseményt a belvárosi plébánia és Gáspár István atya felhívására.

2021-08-13

Szigorúan fellépnek a rendbontókkal szemben a Véső úton

Hosszú évek után az idei az első nyár, amikor a Véső úti strand újra fogadhat vendégeket. A fokozott ellenőrzésnek, valamint a nagyobb odafigyelésnek köszönhetően a strandfürdő kezd az ország egyik legjobb és legbiztonságosabb létesítményévé válni.

2021-08-13

Átadták a Szolnok Város Ifjúsági Díjakat

Idén is három tehetséges és példaértékű tanuló munkáját ismerték el. A tavaszi járványügyi helyzet miatt elmaradt rendezvényt csütörtökön délután tartották a SZIFON Ifjúsági Közösségi Térben.

2021-08-11

Helyieket fogadott a polgármester a városházán

A cím nem is tűnhet meglepőnek, hiszen a városvezető ajtaja hivatalos ügyekben rendre nyitva áll a szolnokiak előtt, ám ma nem erről volt szó.

2021-08-10

Szolnok a Legvirágosabb Úti Cél

Lezárult a Virágos Magyarország által létrehozott kezdeményezés, Szolnok megnyerte a közönségszavazást, ezzel 2017 után újra az ország Legvirágosabb Úti Célja lett.

2021-08-05

Útjavítás

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. augusztus 7-ig (szombat) a 4. számú főút 93+1660 km szelvényben lévő ún. záhonyi vasúti felüljáró környezetében burkolatjavítási munkálatok miatt félpályás lezárás került bevezetésre.

2021-08-03

Elhunyt Furkó Kálmán

Szomorú hír érkezett, elhunyt Furkó Kálmán, aki egy egész ország példeképe, kiváló sportember, nagyszerű katona volt. Szalay Ferenc polgármester így emlékezett meg róla közösség oldalán:

2021-08-03

Átadták a város legújabb játszóterét

Újabb modern, biztonságos játszótérrel gazdagodott Szolnok. Komoly érdeklődés mellett átadták a Mátyás király úti, teljes egészében felújított parkot.

2021-07-30

A buliszemeteléssel kapcsolatos korosztályi vélemények megismerése.

Ön a kérdőív kitöltésével egy Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata által koordinált kutatásban vesz részt, melynek célja a szolnoki Tisza-part környezeti kezelésével, ezen belül a „buliszemeteléssel” kapcsolatos korosztályi vélemények megismerése.

2021-07-30

Száz darab új zöldautóbusz beszerzésére nyert el támogatást a Volánbusz

A közlekedési vállalat idén tavasszal 100 elektromos autóbusz beszerzésére nyújtott be pályázatokat a Zöld Busz Programban. A 2021. július 30-i eredményhirdetés alapján a Volánbusz Közép-Európában is kiemelkedő darabszámú, alternatív meghajtású jármű beszerzésére és a kapcsolódó töltő-infrastruktúra kiépítésére kap vissza nem térítendő támogatást. A pályázatok sikerének köszönhetően 2022 első negyedévétől Székesfehérváron, Győrben, Zalaegerszegen, Szolnokon, Egerben és Szegeden, valamint a budapesti agglomerációban állhatnak forgalomba az új, lokálisan zéró károsanyag-kibocsátású autóbuszok.

 

2021-07-29

Parádés meccsek különleges környezetben: újra FIBA 3X3 a Tiszai hajósok terén

Idén ötödik alkalommal ad otthont Szolnok a FIBA 3X3 nemzetközi kosárlabda rendezvénynek, amelyre Európa számos országából érkeznek csapatok. A helyszín ezúttal is a gyönyörű Tiszai hajósok tere, ahol közel 600 néző foglalhat helyet a lelátókon – mondta Szalay Ferenc polgármester a rendezvény sajtótájékoztatóján.

2021-07-28

Kezdődik a Parti-Túra, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ingyenes, szabadtéri koncertsorozata

A Szolnoki Szimfonikusok az idei nyáron a már jól ismert helyszínek mellett Szolnok két új városrészébe is elviszi a Parti-Túra előadásait. 2021-ben koncertet adnak a Tallinn városrészben és a Kertvárosban is. A hat koncertből álló koncertsorozat minőségi kulturális szórakozást ígér. A fesztivál színvonalas és változatos produkciókkal vár minden kedves zenerajongót.

2021-07-27

Elkezdődik a Szolnok ispán krt. felújítása

Az előzetes terveknek megfelelően folytatódik Szolnokon az infrastruktúra fejlesztési és rekonstrukciós program.

2021-07-23

Nyílt napot tart az MCC Fiatal Tehetség Programjának szolnoki központja

Augusztus végéig várja az ősszel 5. osztályba lépő diákok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja (FIT) Szolnokon. Annak érdekében, hogy a gyermekek, valamint szüleik még a jelentkezési határidő előtt megismerkedhessenek a program által nyújtott lehetőségekkel, a szolnoki FIT-régióközpont július 28-án (szerdán) nyílt napot szervez.

2021-07-23

Buszmegállókat helyeznek át ideiglenesen a Széchenyi körúton

A tervezettnél jobb tempóban halad a Széchenyi körút felújítása, ezért már július 26-án (hétfőn) elkezdődik a következő ütem:


 

2021-07-22

18 új busz áll forgalomba a megye útjain

A Volán buszpark megújulásának eredményeként 18 darab környezetkímélő, modern belső kialakítású, légkondícionált utasszállító jármű áll hadrendbe a megye útjain.

2021-07-22

A Szolnok Segít Programot támogatta a Rotary

1200 darab pólót adományozott a Rotary Szolnok a Szolnok Segít Programnak. A rászoruló családok támogatására létrehozott programot a Humán Szolgáltató Központ koordinálja. A ma átadott adománynak lesz helye, táborokban, rendezvényeken kapják meg azok a gyerekek, akiknek otthon a családjában esetleg kevesebb jut ruhára.

2021-07-20

Elkezdődtek a Széchenyi városrész útfelújítási munkálatai

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 480.000.000 Ft támogatást nyert a szolnoki utak munkaerőpiaci mobilitással összefüggő fejlesztésére, melynek részeként a Széchenyi Krt. Botár Imre – Czakó Elemér utak-, illetve a Malom és a Lovas I. utak közti szakaszán július 19-től november 10-ig tartanak a munkálatok.

2021-07-19

Indul a zagyvai gyaloghíd felújítása

Elkezdődhet a Laki Kálmán gyalogos híd felújítsa – jelentette be közös sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester, valamint a két érintett városrész önkormányzati képviselője, László Norbert, illetve Györfi Mihály.

2021-07-19

Városházi KulTÚRA - Időutazás a városházán

Szolnok város komoly energiákat fordít a megyeszékhely értékeinek megismertetésére, ezért „Városházi KulTÚRA” címmel a városházát bemutató programot szervez 2021. augusztus 11-én 16:00-kor

2021-07-15

Közgyűlés: kilenc hónap után újra

Kilenc hónapja, 2020 októbere óta nem tudott a járványhelyzet miatt hagyományos közgyűlést tartani Szolnok város önkormányzata. Persze a közgyűlési munka nem állt le.

2021-07-08

330 milliárd forint érkezik a szolnoki fejlesztésekre

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár csütörtöki, szolnoki látogatásán biztosította a megyeszékhely vezetését, illetve a térség településeit, hogy a magyar kormány a 2020-30-as fejlesztési stratégiai forrásából jelentős támogatással segíti a város és a környező települések terveit, beruházásait. 

2021-07-05

Csodás alkotások születtek a pandémia alatt

Ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét! Erre mutatott egy remek példát a Nyugdíjasok és Idősek „Életet az Éveknek” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete által 2021. januárjában meghirdetett Korona 20/21 c. alkotói pályázat. A járványhelyzet miatt otthon maradásra ítélt emberek csodálatos alkotásokat készítettek, a díjtádót, kiállításmegnyitót hétfőn rendezték az Agórában.

2021-07-05

Bölcsődék napi ünnepséget tartottak a városházán

A bölcsődei dolgozók tiszteletére rendeztek ünnepséget hétfőn a városházán, ahol a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet és a Szívvel-lélekkel a kisgyermekekért díjat adták át.

2021-07-02

Átadták a Kálmándi-díjakat

Minden esztendőben a kivételes szociális érzékenységgel rendelkező szakembernek, dr. Kálmándi Mihálynak állít emléket a megyeszékhely önkormányzata. Az orvosról elnevezett díjakat Szalay Ferenc polgármester adta át. 
 
2021-06-30

Elismeréseket adtak át a Hetényi Géza kórházban a Semmelweis nap alkalmából

Július elseje Semmelweis nap. Ebből az alkalomból rendeztek ünnepséget a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben, ahol talán a legtöbbet elhangzó szó a „Köszönjük!” volt. Nem véletlenül, hiszen az egyébként is kiváló munkát végző egészségügyi dolgozók a pandémia miatt az elmúlt bő egy évben rendkívüli megterhelésnek voltak kitéve és derekasan helytálltak.

2021-06-29

Elkészült a KISS karbantartó csarnok Szolnokon

A vasúttársaság 1,17 milliárd forint saját forrásból 8000 m2-es csarnokot alakított át a KISS motorvonatok karbantartásának elvégzésére a szolnoki Járműjavító területén. Magyarországon egyedülállóan, egy teljes KISS motorvonat egyidejű emeléséhez alkalmas csoportemelő rendszert is telepítettek. Mostantól itt végzik majd a nagykapacitású, emeletes motorvonatok karbantartását is.

2021-06-25

Megnyílt a Szolnoki Utazás Kiállítás

Szolnokon és környékén számos kiemelésre méltó értéket és turisztikai látnivalót találunk, melyek kiváló lehetőségek egy kellemes kirándulásra, vagy családi kikapcsolódásra. Természeti és épített értékeink mellett büszkék lehetünk a helyi Hungarikumokra és a nemzeti értékeinkre.

2021-06-24

"Ez az éjszaka nem alvásra való!"

2021. június 26-án rendezik az idei Múzeumok Éjszakáját. Szolnokon tizenegy szervezet huszonegy helyszínen várja majd a látogatókat színesebbnél színesebb programokkal.

2021-06-23

Új mentőautót kapott Szolnok

Az új rohamkocsit a kormány mentőszolgálat-fejlesztési programjának részeként vehette birtokba a városi mentőállomás.

2021-06-23

Több energiát kap a Szigligeti Színház

A transzformátor állomást június 28-án szállítják majd a helyszínre. A szállítás és a telepítés kapcsán a Sóház utca, Szigligeti utca, Táncsics Mihály utca, Táncsics Mihály tér és Kossuth Lajos tér területén tereléssel, parkolás korlátozással és sebesség korlátozással járó forgalmi rend változás várható.

2021-06-22

Négy vadonatúj busz áll munkába Szolnok térségében

Szolnok elővárosi vonalain (Abony, Besenyszög, Rákóczifalva irányába) is megkezdik szolgálatukat a Volánbusz új, MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós járművei. 
2021-06-18

Szombattól keddig hőségriasztás van érvényben!

Szombattól hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, a másodfokú intézkedés kedd éjfélig lesz érvényben. A város több pontján állítanak fel párakapukat is. 

2021-06-18

Kerékpárút felújítási munkálatok kezdődnek

2021. június 21-én (hétfő) 20 órától megkezdődik a belvárosi Tisza-híd és „százlábú híd” közötti kerékpárút rekonstrukciója töltés megerősítéssel, védőkorlátcserével a felvonulási munkaterület elhatárolásával és az ideiglenes forgalomkorlátozás kiépítésével.

2021-06-18

Laskossági egyeztetés, véleményezés

Településfejlesztési koncepció lakossági egyeztetése

2021-06-16

Vidáman indult a szünidő 130 halmozottan hátrányos helyzetű gyermeknek Szolnokon

Nyárindító, könnyed bábelőadásra invitálta a Verseghy Ferenc Könyvtár a településen élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekeit. Az előadás csaknem minden évben megrendezésre kerül, azonban a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel a rendezvény a könyvtár előtt, a Kossuth téren volt.

2021-06-14

Elbúcsúztatták Balázs Pétert

A Szigligeti Színházat 2007 óta vezető igazgató a hétfői évadzáró társulati ülésen köszönt le. A teátrum igazgatója július 1-jétől Barabás Botond Jászai Mari-díjas színművész lesz.

2021-06-11

Technológiaváltó vállalkozásokat támogat a kormány

A következő másfél éves újraindítási periódusban mintegy 2600 milliárd forint áll rendelkezésre a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Ezzel a programmal a jövő technológiáiba fektető, digitalizáló vállalkozások beruházásait támogatja a kormány. 

2021-06-10

Egy év kihagyás után újra városi pedagógus napi ünnepséget rendeztek

A pedagógusnap alkalmából rendeztek ünnepséget csütörtökön az Aba-Novák Novák Agóra Kulturális Központban, ahol a díszokleveles pedagógusokat, a Szurmay Ernő-díjjal elismerteket, illetve a tanév során egyéb állami vagy országos kitüntetésben részesült pedagógusokat, intézményeket köszöntötte Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

2021-06-10

Átadták a felújított Kolozsvári Úti Óvodát

Néhány hónappal a felújított Borsószem Bölcsőde átadását követően egy újabb intézmény fejlesztése zárult le. Az 1974-ben épült Kolozsvári Úti Óvoda kívül-belül megszépült.

2021-06-08

Szúnyoghelyzet: légi kémiai és biológiai beavatkozás is lesz

2021-ben ezen a héten már hetedik alkalommal lesz légi biológiai szúnyogirtás, és – dr. Kállai Mária képviselő asszony és Szalay Ferenc polgármester közbenjárására – a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatban ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai kezelést is.

2021-06-04

Változtassuk Trianon tragédiáját határokon átnyúló nemzetegyesítéssé

A Tiszai hajósok terénél lévő országzászló mellett rendezték a városi megemlékezést a trianoni békediktátum elfogadásának 101. évfordulóján Szolnokon.

2021-06-03

Kisbabájukkal magukra maradt édesanyák kapnak babamamacsomagot

Sajnos vannak olyan anyukák, akiket gyermekük világrahozatala után nem vár otthon apuka. A babamamatudakozo.hu Minden gyermek egyenlő! szlogennel indított kezdeményezése őket segíti - ezúttal Szolnokon is.

2021-05-28

Szolnok is csatlakozott a Zöld busz demonstrációs mintaprojekthez

A program részeként egy hónapig ingyenesen lehet utazni egy környezetbarát elektromos autóbuszon.

2021-05-27

Lift segíti a feljutást a VOKE rendezvényeire

A VOKE Csomóponti Művelődési Ház a város egyik legrégebbi közösségi tere, ahol nagyon sok rendezvényt is szerveztek az évek során. Ugyan a pandémia miatt egy időre bezárta kapuit, de újranyitásakor rögtön egy örvendetes fejlesztéssel várták a látogatókat. Pályázati forrásból elkészült egy felvonó, amely megkönnyít az emeletre jutást – ennek elsősorban az épületben működő nyugdíjas klubok tagjai örülnek.

2021-05-26

Vetőmagot, palántát, élő tyúkot kaptak a kiskert programban részt vevők

Szolnokon nyolcadik éve szervezik a szociálisan rászoruló családok és az egyedül élő időskorúak öngondoskodását segítő „szociális kiskert-, és kisállatartási” programot, melynek koordinálását a „Munkalehetőség a Jövőért” Nonprofit Kft. végzi.

2021-05-26

Nagylelkű felajánlással segít egy szolnoki cég

Számos szolnoki cég nyújtott komoly segítséget a koronavírus járvány kezelésében  2020 eleje óta különböző formában, most ismét nagylelkű felajánlással kereste meg a várost egy vállalkozó.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app