Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2022-07-21

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.

2022-07-19

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. július 20-án (szerda) 00.00 órától 2022. július 23-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

2022-07-19

Elkezdődött a bástyasétány építése

Ezúton tájékoztatjuk a szolnokiakat, hogy a „Szolnoki Vár! – Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként 2022. július 18.-án megkezdődött a Bástyasétány kivitelezési munkái.

2022-07-15

Vízre, Szolnok!

Júliusban rendezik a „VÍZRE, SZOLNOK!” sportnapot a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében. Az egész napos, ingyenes program az evezős sportok népszerűsítését tűzte ki célul.

2022-07-14

Elkészült az út, könnyebb lesz eljutni Szolnokra Besenyszög felől

Közel két kilométeren újulhatott meg a 3225-ös jelű, Szolnokot Jászkisérrel összekötő út. A beruházásnak köszönhetően egyebek mellett a besenyszögiek, a nagykörűiek és a kőtelekiek ezután könnyebben érhetik el a megyeszékhelyet. A szerdai hivatalos átadó ünnepségen elhangzott, a szükséges négyszáztízmillió forintnyi forrást a Magyar Falu Program biztosította.

2022-07-11

Még igényelhető a nyári gyermekétkeztetés

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben. A részletekről Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

2022-07-08

A vasútmániások mennyországában jártunk Szolnokon – képriport

 „El kellett volna hozni a fiamat is, ő minden mozdonynak tudja a nevét” – mormolta maga elé fotós kollégám, miközben a szolnoki járműjavító felé sétáltunk, ami előtt egy gyönyörűen felújított M44-es, Bobo névre hallgató dízelmozdony díszelgett. A Múzeumok éjszakáján ezt az egyébként látogatók elől elzárt, ipari emlékekben bővelkedő területet is bejárhattuk.

2022-07-05

Egy hangulatos festmény az idei Szeretem Szolnokot! pályázat fődíjasa

Lehullt a lepel, idén egy gyönyörű, a Zagyva-partot ábrázoló festmény kapta a Szeretem Szolnokot! pályázat fődíját, de további nagy értékű nyeremények is gazdára találtak. A pályázat díjátadó ünnepségét a városháza dísztermében tartották, ahol Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a vendégeket.

2022-07-04

Négy köztiszteletben álló szakember kapta a Kálmándi Mihály-díjat

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városházán, ahol négy kiváló orvos vehette át a Kálmándi Mihály-díjat Szalay Ferenc polgármestertől. Az elismerést 1994-ben alapította a város közgyűlése az egészségügy területén kimagasló munkát végző szakemberek munkájának elismerésére.

2022-07-01

Liliomfi és Koldusopera is a Szigligeti új bemutatói között, immár az újjászületett épületben

A Szolnoki Művésztelepen tartotta évadzáró társulati ülését a Szigligeti Színház, hogy a nyári szünet után már a felújított és az ország egyik legmodernebb technikájú teátrumában kezdjék a következő évadot.

2022-06-30

Júniusi közgyűlés - Szeptemberben nyit a Szigligeti Színház, letette esküjét az új önkormányzati képviselő

Eskütétellel kezdődött Szolnok város közgyűlésének júniusi testületi ülése. A vasárnap megtartott időközi választáson - a szavazatok 73 százalékát megszerezve - a civil jelöltként Fidesz-KDNP támogatással indult Menkó Gyula lett a Pletykafalu és a Nagy Imre körúton élők önkormányzati képviselője.

2022-06-30

Elkezdte munkáját a város közgyűlésében az új képviselő, Menkó Gyula

Szolnok város közgyűlésének júniusi testületi ülésén letette képviselői esküjét Menkó Gyula, aki a vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként a szavazatok 73 százalékát szerezte meg.

2022-06-27

Több intézkedés is életbe lépett a hőségriadó miatt Szolnokon

Harmadfokú hőségriasztás van érvényben, az előttünk álló napok rendkívül megterhelik a szervezetet, valamint az állat- és növényvilágot is. A város több intézkedést is bevezetett a következő napokra.

2022-06-23

Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város

SZIVEM, azaz Szolnok Intelligens Városi Energia Modell. Ezen a néven indít 1,2 milliárd forintos energiahatékonysági programot Szolnok város önkormányzata. Az új program nem csupán olcsóbbá teszi üzemeltetést, hanem az intelligens rendszer szabályozza, optimalizálja is az energia felhasználását.

2022-06-22

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe

A nagy meleg hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért szerdától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

2022-06-15

Átadták a Szolnok Családbarát munkahelye címeket

Az önkormányzat 2022-ben harmadik alkalommal hirdetett pályázatot a „Szolnok Családbarát Munkahelye” cím elnyerésére. A díjat azok a munkáltatók kaphatják meg, akik a munka-magánélet egyensúlyát támogató, családbarát szemléletű működésükkel hozzájárulnak a város családbarát szemléletének erősítéséhez és vállalják, hogy családbarát gyakorlatukat folyamatosan fejlesztik.

2022-06-15

Múzeumok éjszakája - Több mint négyszáz intézmény készül programokkal

Huszadik alkalommal rendezik meg országszerte június 25-én a Múzeumok éjszakáját, amelyen koncertek, tárlatvezetések, interaktív események várják hajnalig az érdeklődőket több mint négyszáz intézményben.

2022-06-15

A civil szervezetekről tárgyaltak a városházán

A térség civil szervezeteivel találkozik megyei körútján Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Szolnokon a városházán tartott fórumot dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel, valamint Hubai Imre megyei közgyűlési elnökkel, dr. Berkó Attila kormánymegbízottal és Fejér Andor alpolgármesterrel.

2022-06-15

Tájékoztató a központi orvosi ügyeleti rendről

Ezúton tisztelettel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szolnok, Tószegi út 21. szám alatt található, az alapellátás keretében szervezett központi orvosi ügyelet 2022. június 1. és 2022. december 31. között az alábbiak szerint fogadja a betegeket:

2022-06-13

Begurult Szolnokra a Lime

Megérkeztek az elektromos rollerek Szolnokra is: a kétkerekűeket tizennyolc év feletti, megfelelő KRESZ-tudással rendelkezők használhatják. 

2022-06-13

Bohém karnevállal indul a Szolnoki Szimfonikus Nyár

Ezen a nyáron is csodás, népszerű dallamok csendülnek fel a Tisza-partján, június 16-án elkezdődik a Szolnoki Szimfonikus Nyár - Parti-Túra Fesztivál. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Ignácz Ervin és Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikusok ügyvezetői tartottak sajtótájékoztató, és jelen volt Menkó Gyula, a Pletykafalu Közössége Egyesület el

2022-06-13

Múzeumok éjszakája

Elkészült a Múzeumok éjszakája kiadvány lapozható változata.

2022-06-09

Köszönet a pedagógusoknak!

A hagyományokat követve idén is megrendezte Szolnok városa a pedagógus napi ünnepséget, melynek ezúttal a Campus adott helyet.

2022-06-09

Átadták a Szolnokért Emlékérmek arany fokozatát

Szalay Ferenc polgármester a Szolnokért Emlékérem arany fokozatát adományozta Zsemlyéné Toperczer Andreának, illetve a Szolnoki Kistérségi Többcélú Társulás Humán Szolgáltató Központjának ukrán menekülteket segítő munkatársi közösségének.

2022-06-03

Trinanonra emlékezett a város

A Tiszai hajósok terén felállított országzászlónál tartottak megemlékezést Szolnokon a nemzeti összetartozás napja alkalmából. 

2022-06-02

Tájékoztató az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésről

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.

 

 

2022-06-01

Eredményes diákokat és pedagógusokat köszöntött a város

Országos tanulmányi és szakmai versenyeken kiváló eredményt elért általános és középiskolás tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték szerdán a SzSzC Jendrassik György Gépipari Technikumban, ahol a város nevében Fejér Andor alpolgármester adta át az okleveleket..

2022-06-01

Tini Zónát alakítottak ki a Verseghy könyvtárban

Tini Zónát alakítottak ki a Verseghy Ferenc Könyvtár gyermekrészlegében. Az intézménybe egyre többen iratkoznak be, és a rendezvényeiket látogatók száma is folyamatosan növekszik. A kedden átadott közösségi tér tovább növelheti a könyvtárba járó gyermekek számát.

2022-05-30

Megemlékezést tartottak a hősök napján Szolnokon

A Hősök napja alkalmából rendeztek megemlékezést Szolnokon, a Tiszai hajósok terén, ahol a város és a szolnoki helyőrség vezetői, valamint civil szervezetek helyezték el koszorúikat az emlékműnél.

2022-05-30

A Google térképén is elérhetők a Volánbusz szolnoki menetrendjei

Megérkeztek a Google-térképre a Volánbusz Zrt. vidéki városi menetrendjei - jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára. 

2022-05-26

Folytatódó fejlesztések: utak újulnak meg, újjáépül a Temető úti rendelő

Újra összeült csütörtökön Szolnok város közgyűlése, a testületi ülésen számos fontos napirendi pontról döntöttek a képviselők.

2022-05-25

Elismerést kapott Szolnok polgármestere

Rangos elismeréssel érkezett szerdán Szalay Ferenc polgármesterhez Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Borbás Zoltán alelnök.

2022-05-25

Vasárnap városi gyermeknap a Turisztikai Központban

Nagyszabású programsorozattal készül a Szolnok Élménysziget a városi gyermeknapra, erről tartottak ma sajtótájékoztatót a helyszínen.

2022-05-25

Szolnoki ifjúságkutatás

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Kft.-vel együttműködve online ifjúságkutatást végez a városban élő, tanuló, dolgozó 12-30 év közötti fiatalok valós élethelyzetének, igényeinek és véleményének felmérése céljából.

2022-05-23

Szeretem Szolnokot! pályázat - változtak a határidők

Technikai okok miatt meghosszabbítottuk a kreatív pályázat leadási, illetve a facebook-os közönségszavazás határidejét.

2022-05-13

III. Pizzasprint Félmaraton és Élményfutás

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. – a Szolnok TV közreműködésével – idén harmadszor rendezi meg a Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutás hosszútávfutó rendezvényt. 3 év kihagyás után – az előző 2019-ben került megrendezésre – újra a futóké lesz Szolnok belvárosa! 

2022-05-13

Régóta várt beruházás indul: kerékpárút épül a Tószegi úton

Tovább bővül Szolnok kerékpárút hálózata, immár a Hetényi Géza kórház is elérhető lesz kétkeréken. A kivitelezési már elkezdődött, a munkálatok várhatóan ősz végére fejeződnek be.

2022-05-09

Szolnok városa is bemutatkozott Kecskeméten

Gazdag programkavalkád és számos újdonság várta a vendégeket  május 6-8. között Kecskeméten, a XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál – Citera Ünnepen, melyen Szolnok városa külön standdal is bemutatkozott.

2022-05-04

Szeretem Szolnokot! - kreatív pályázat

VÁLTOZTAK A HATÁRIDŐK! Mutasd meg Szolnok szépségeit! Életkortól és lakóhelytől függetlenül várjuk a pályamunkákat, ezúttal két kategóriában.

2022-04-28

Visszahívták tisztségéből a városüzemeltetésért felelős alpolgármestert

Soros áprilisi ülésén visszahívta Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése Miskolczi László alpolgármestert tisztségéből. 

2022-04-28

Minden korosztályt vár a tiszaligeti majális!

Május elsején, vasárnap kicsik és nagyok is egy remek napot tölhetnek a Tiszaligetben rendezett majálison:

2022-04-25

Elkezdődik a szúnyoggyérítés

Megkezdte az idei országos szúnyoggyérítési program végrehajtását a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Elsőként a Tisza-tónál és Szolnok térségében irtják a szakemberek a vérszívókat.

2022-04-22

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért emlékérmet

A bölcsődei dolgozók tiszteletére rendeztek ünnepséget pénteken a városházán, ahol a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékéremmel és a „Szívvel-lélekkel a kisgyermekekért” oklevéllel ismerték el a legkiválóbb bölcsődei dolgozók munkáját.

2022-04-21

Újra megrendezik a Coop Májusfa Futást - többezren állnak a rajtvonalhoz

Két év kihagyás után újra megrendezik Szolnok egyik legnagyobb létszámú szabadtéri sportprogramját, a Coop Májusfa Futás. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója és a Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezetője tartott sajtótájékoztatót a városházán.

2022-04-20

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztünk

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezve tartottak koszorúzást szerdán délelőtt az egykori gyűjtőhelyen, a korábbi cukorgyár falán elhelyezett emléktáblánál, majd a Hild téren - az egykori gettó helyén - felállított emlékkőnél. A botlatókövek mentén sétálva érkezett meg a menet a Szolnoki Galériában tartott megemlékezésre.

2022-04-12

Árusok, kézművesek jelentkezését várjuk!

A Szolnoki Sportcentrum árusok és kézművesek jelentkezését várja a Családi Majális, a Szent István-napi, Tisza Hal Napja, illetve a Szolnoki Advent rendezvényekre.

2022-04-09

Soron kívüli testületi ülés

Két fontos döntést is hozott Szolnok város közgyűlése áprilisi soron kívüli testületi ülésén:

2022-04-04

JNKSZ megye 1. sz. választókerületében dr. Kállai Mária nyert

Az országgyűlési képviselők választásán Jász-Nagykun Szolnok megye 1. számú választókerületében a szavazatok 99,01 százalékos feldolgozottsága mellett a Fidesz-KDNP színeiben induló dr. Kállai Mária a szavazatok 47,76 százalékát szerezte meg, így a következő parlamenti ciklusban ő képviseli a választópolgárokat a parlamentben.

2022-03-30

Átadták a BEFOGAD-LAK csecsemő- és befogadó otthont

Ma Magyarország költségvetéséből 1140 milliárd forint jut szociális és gyermekvédelmi kiadásokra, ez három és félszerese a tizenkét évvel ezelőtt ugyanerre a célra fordított összegnek, és végső soron a családok megerősítését szolgálja - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának  szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Szolnokon. 

2022-03-29

Fenntartható Városfejlesztési Stratégia és programterv készül

Szolnok és térségére vonatkozóan Fenntartható Városfejlesztési Stratégia és programterv készül.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app