Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Új eszközök segítik a gyógyító munkát a szolnoki Hetényi Géza kórházban

 • Új eszközök segítik a gyógyító munkát a szolnoki Hetényi Géza kórházban
 • Új eszközök segítik a gyógyító munkát a szolnoki Hetényi Géza kórházban
 • 2023-08-17
  Összességében 888 millió forint támogatást nyert el onkológiai és kardiológiai eszközpark-fejlesztésre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, melyből a társ-szakosztályok is részesültek. A sajtónyilvános projektbemutatót csütörtökön tartották.
   
  Örömteli eseménynek adott otthont a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet C épületének harmadik emeleti Gergely terme csütörtökön. Néhány évvel ezelőtt hozzávetőlegesen nyolcmilliárd forintból újult meg a szolnoki, illetve vármegyei egészségügyi intézmény. Akkor új épületekkel bővült és új eszközökkel modernizálódott a kórház, de a korszerűsítési igények azóta is folyamatosan felmerültek. Egy tavaly kiírt pályázatnak köszönhetően pedig a közelmúltban további fejlesztéseket hajthatott végre a Hetényi. Erről köszöntőjében Piroska Miklós főigazgató is megemlékezett.
   
  – A tavaly év elején megjelent pályázati felhívás után közvetlenül a Hetényi kórház menedzsmentje és az érintett szakmai szervezeti egységek azonnal megkezdték a projektötlet kidolgozását. Az előzetes igényfelmérések alapján, az intézmény osztályaitól, a pályázható maximális támogatási összeget mintegy négyszeresen meghaladó kérés érkezett be a szükséges eszközök beszerzésére. A végleges műszaki tartalom végül is összeállt, amely az idén március 16-án benyújtott pályázat is tartalmazott. A szakhatóság május 13-án tájékoztatta intézetünket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere projektjavaslatunkat nyolcszázmillió forint támogatást biztosít – beszélt az előzményekről Piroska Miklós.
   
  A főigazgató arról is beszámolt, hogy az infláció hatásával is szembesültek a beszerzések alatt, s a beérkezett ajánlatok alapján mintegy 88 millió forint forráshiánnyal kellett szembenézniük. Az intézmény emiatt az Országos Kórházi Főigazgatósághoz fordult támogatásért. 
   
  Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és dr. Bene Ildikó főigazgató-helyettes közbenjárásával a Hetényi megkapta a 88 millió forintos többlettámogatást a projektre.
   
  Az eseményen felszólaló Szalay Ferenc polgármester a közösségi oldalakon napjainkban sűrűsödő kritikus megszólalásokra reagálva védelmébe vette a magyar egészségügyet, az orvosokat, szakápolókat és az intézmények összes dolgozóját, és köszönetet mondott áldozatos munkájukért.
   
  Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő saját példáján keresztül köszönte meg az egészségben dolgozók munkáját. Mint mondta, saját maga járta ki a felgyógyulásához vezető utat, ezért is érzi és tudja, mely oldalnak milyen örömei és sérelmei keletkezhetnek. Tapasztalata szerint az egészségügyi dolgozók többsége hivatástudattal, betegorientáltan dolgozik, viszont egyre erősebb tűrőképességgel kell rendelkezniük. 
   
  A rendezvény dr. Szőnyi Tibornak, a kardiológiai osztály laborvezető főorvosának projektbemutatójával zárult. A szakember az érdeklődőknek beszámolt az újonnan beszerzett eszközökről. Meg is mutatta a haemodinamikai laboratóriumba telepített új haemodinamikai asztalt, és az ahhoz kapcsolódó diagnosztikai rendszert, amely a betegségeket pontosabban felméri, míg a személyzetet védi a külső ártalmaktól.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.

  Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

  2024-03-04

  A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.