Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok lesz a Magyarok Kenyere rendezvénysorozat fővárosa

 • Szolnok lesz a Magyarok Kenyere rendezvénysorozat fővárosa
 • Szolnok lesz a Magyarok Kenyere rendezvénysorozat fővárosa
 • 2023-08-14

  A 2011-es esztendő óta immáron a tizenharmadik nagy rendezvényükre készülnek a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű nemzeti program szervezői. Ebben az évben is útjára indult ugyanis a tradicionális adománygyűjtő sorozat, melynek végpontja augusztus 19-én szombaton Szolnokon lesz a tiszaligeti Városi Sportcsarnokban. E rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóját tartották meg hétfőn a vármegyeházán.

  Tizenhárom éve a jászkunsági vármegye gazdái adják a programhoz a legtöbb gabonát – mondott köszönetet az adományozóknak Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke. Elmondta, az idei betakarítást követően az anyaországban és a Kárpát-medence magyar lakta térségeiben közel háromszáz ponton zajlott a búzaadományok gyűjtése, s a végén minden régió és partnerszervezet megrendezte a térségi egységet szimbolizáló búzaösszeöntés ünnepét.

  Augusztus 19-én, szombaton már a közös, nemzetegyesítést jelképező Kárpát-medencei Búzaösszeöntésre készülünk, melynek az idei évben Szolnok ad otthont – jelezte Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke.

  – Nagyon régi vágyunk válik valóra szombaton – hangoztatta Szalay Ferenc polgármester. – Vármegyénk hazánk legjelentősebb gabonatermő-területe, s ehhez a programhoz rendre a jászkunsági gazdák voltak a legkegyesebbek. Évek óta lobbiztunk azért, hogy a központi rendezvény végpontja legyünk, megadva a tiszteletet a gazdálkodóinknak. Szolnok azonban nem csupán a térség, hanem az egész Kárpát-medence magyar gazdáinak, de még a diaszpórából búza- és pénzadományokat küldő honfitársainknak is köszönetet fog mondani a rendezvénnyel, melyre nagyon büszkék vagyunk.

  A Városi Sportcsarnokban szombaton 13 órától kerül sor az össznemzeti búzaösszeöntő ünnepségre, míg a Szolnoki Művésztelep épp tíz éve épült, s az ünnepre beizzított kemencéjében azon kis- és nagycipók sülnek, melyek a határon túli magyar lakta települések rászoruló családjaihoz jutnak majd el – jelezte Szalay Ferenc.

  – A búza összeöntése csupán egy mozdulat, de számunkra a mindenséget jelenti, amely az összetartozás igazi és mély üzenetét hordozza magában – foglalta össze a Kárpát-medencei magyarság, a Jászkunság és Szolnok szombati napjának jelentőségét Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei elnöke.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.

  Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

  2024-03-04

  A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.