Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2021-11-11

Fát ültettek a Kolozsvári úti bölcsi apróságai

Szolnok önkormányzata minden óvodai és bölcsődei tagintézménynek felajánlott két-két fenyőfát az udvarok színesítése céljából. 

2021-11-10

Kutyás naptárral népszerűsítik a szolnoki állatotthont

A Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány egy különleges naptárt készített szolnoki kötődésű művészekkel, közéleti szereplőkkel, gazdasági vezetőkkel és kutyáikkal. 

2021-11-04

Gyertyagyújtás az 56-osok emlékparkjában

November 4-én, a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc elfojtásának, a szovjet csapatok egykori bevonulásának 65. évfordulóján városunk elöljárói csendes mécsesgyújtást tartottak az 56-osok emlékparkjában.

2021-11-03

Meghosszabbítva!

Kérjük, segítse válaszaival városunk és térségünk jövőbeli fejlődését! 
Az online kérdőíves felmérés 2021. októberében kezdődött. Köszönjük együttműködését! Szalay Ferenc polgármester
 
2021-10-30

Vasárnapra és hőtfőre várják a legtöbb látogatót a temetőben

Vasárnapra és hétfőre várják a legtöbb látogatót a temetőben, ám ettől függetlenül is egész héten rendkívül sokan vittek virágot hozzátartozóik sírjához – mondta honlapunknak Dóra László, a Szollak temető üzemeltetésével megbízott munkatársa. A temető készen áll a látogatók fogadására, este nyolcig nyitva tartanak a kapuk, a biztonságra pedig a rendőrök, a polgárőrök és a közterület-felügyelők közösen vigyáznak.

2021-10-28

Közgyűlés: sikeres volt a távfűtés szolgáltatóváltása

Októberi közgyűlését tartotta a megyeszékhely képviselő-testülete. A napirend előtti kérdésekben szó esett a város távfűtését érintő változásról, mely szerint az Alfa Nova Kft-től az állami tulajdonú MVM OT Zrt. veszi át a rendszer működtetését

2021-10-27

Beruházásösztönző támogatáshoz juthatnak a vállalkozások

Példátlanul nagy összegű beruházásösztönző támogatás segíti a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások fejlődését a Technológiaváltó támogatási programban - jelentette ki György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Szolnokon, a ragasztóanyagok gyártásával foglalkozó Szolvegy Kft-nél.    

2021-10-26

Szolnokon is dolgoztak a TeSzedd! akció önkéntesei

A kilencedik alkalommal megrendezett TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióban idén is több ezer tonna hulladéktól szabadították meg környezetüket az önkéntesek a múlt héten. Az akcióhoz csatlakoztak önkormányzatunk munkatársai is.

2021-10-25

Nemzetközi kitüntetést kapott a Szolnoki Kodály Kórus

Szolnok testvérvárosában a lengyelországi Bielsko-Bialaban a Szolnoki Kodály Kórus Molnár Éva karnagy vezetésével Ezüst Diplomát kapott és a legjobb külföldi kórus különdíját nyerte.

2021-10-23

„A haza minden előtt"

Ahogyan szerte az országban, úgy Szolnokon is az ’56-os magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek ma. 

2021-10-21

Működésbe lépett az ipari park vizét biztosító telep

Elkészült az ipari park vízellátását és szennyvízelvezetését biztosító telep. A csütörtöki projektzáró rendezvényen elhangzott, hogy a több mint hétszáz millió forintos beruházás elsődleges célja a rendszer függetlenítése volt. 

2021-10-21

Megújult a Moha utcai játszótér

Újabb állomásához érkezett a város játszótérfejlesztési programja, csütörtökön hivatalosan is megnyitották a Moha úti játszóteret.

2021-10-20

Mindenszenteki és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos tudnivalók

Megerősített szolgálat, menetrendváltozás, temetői nyitvatartási rend, gépkocsiforgalom, sírjelek, sírhelyek, további parkolási terület biztosítása.

2021-10-20

Hazánk és a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről tájékoztattak

Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója tartott sajtótájékoztatót a hazai gazdaság közelmúltban elért eredményeiről a Galéria Étteremben.

2021-10-18

Lakossági kérdőív

Jelenleg készül Szolnok Megyei Jogú Város és térsége Fenntartható Városfejlesztési Stratégiája (FVS). Ez a dokumentum képezi az alapját a város és térsége EU-s támogatásból megvalósuló fejlesztéseinek 2021-2027 között.
2021-10-15

Kinevezték a Szolnoki Járási Hivatal új vezetőjét

Dr. Botka János Hunor veszi át Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb járási hivatalának vezetői feladatát.

2021-10-15

Az MVM biztosítja péntektől a távfűtést Szolnokon

Péntek reggel hat órától az Alfa-Nova Kft. helyett az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. (MVM OTSZ Zrt.) lesz a megyeszékhely távhőszolgáltatója.

2021-10-12

Új gyártórészleget avattak a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki telephelyén

Új gyártórészleget avattak Varga Mihály pénzügyminiszter részvételével kedden a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki telephelyén.

2021-10-11

Hatmillió forintot gyűjtöttek a szolnokiak a Hetényi Géza Kórháznak

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a Kossuth téren. A szolnoki lakosság már ismerősként köszönthette a rendezvényt, melynek során 6 023 900 forint adomány gyűlt össze a Hetényi Géza Kórháznak, melyből az intézmény az élelmezési osztály fejlesztését tervezi. 

2021-10-07

Kisállathamvasztót adtak át a Szolnok Városi Állatotthonban

Új szolgáltatással bővült a Besenyszögi úton működő létesítmény, melynek segítségével az állattartók méltó módon búcsúzhatnak kedvenceiktől.

2021-10-07

Átadták a tiszaligeti futókört Szolnokon

A sportolni vágyók már hetek óta „koptathatják” a szolnoki Csónakázó-tó melletti futópályát, melyet csütörtökön hivatalosan is átadtak. 

2021-10-07

Az aradi tizenhármakra emlékeztek

Rengetegen gyűltek össze a Várkonyi téri kopjafáknál, hogy tisztelegjenek az 1849. október 6-án kivégzett vértanúk előtt. 

2021-10-06

Miniszterelnöki Különdíjban részesült Szolnok

A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amely idén számos szempontból megújult. Idén például kiosztották a Miniszterelnöki Különdíjat is.

2021-10-05

Szövetség a folyamatos innovációra

Együttműködési megállapodást írt alá a Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Jövő Mobilitása Szövetség. A kooperáció célja, hogy a meglévő környezeti adottságok mellett a nagyvárosaink folyamatosan megújuljanak és élen járjanak az energetikai innovációban.

2021-10-01

Szolnokra érkezik a Richter Egészségváros

Október 9-én a szolnoki Kossuth tér ad otthont a Richter Egészségvárosnak. Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. 

2021-10-01

Az önkormányzatiság harminc évét ünnepelték

A csütörtöki, városházi eseményen a szolnoki önkormányzatiság harminc évét, és az azt formáló, meghatározó személyiségek munkáját idézték fel. 

2021-09-30

Szeptemberi közgyűlés: megújulnak a temető útjai, jövőre is lesz Bursa Hungarica ösztöndíj

Rendhagyó módon a megyeháza dísztermében tartották a város közgyűlésének szeptemberi ülését, melynek kezdetén Szolnok város közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról hangzott el beszámoló.

2021-09-29

Újabb szolnoki gyémántok a városmarketingben

Az elmúlt években megszerzett elismerések után önkormányzatunk ezúttal a „Magyar Városmarketing Díj 2021” pályázaton kapta meg a „Városmarketing gyémánt 2021” védjegyet.

2021-09-28

Japán külügyminiszteri kitüntetést kapott Izaki Masahiro

Izaki Masahiro, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, a város fő-zeneigazgatója az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban vehette át a Japán Külügyminisztérium kitüntetését.

 

2021-09-27

Hal a bográcsban és a szökőkútban - idén is ezreket vonzott a Tiszai Hal Napja

Szeptember utolsó hétvégéjére is jutott sok látogatót vonzó program, a Tiszai Hal Napja sikere ezúttal is garantált volt a változatos, minden korosztályt megszólító programoknak köszönhetően.

2021-09-27

Made in Szolnok – ultramodern vonatok a Tisza partjáról

A szolnoki vonatgyártás ékességeivel járja az országot a MÁV Start Zrt. A vasúttársaság hazánk nagyvárosaiban mutatja be a városunkban gyártott korszerű, európai színvonalú vasúti kocsikat. A nagy túrát hol máshol, mint Szolnokon kezdték el.

2021-09-23

Elkezdődött a Bacsó Nándor út felújítása

Az infrastruktúra fejlesztési és rekonstrukciós program részeként teljes hosszában megújul a Bacsó Nándor út.

2021-09-23

Elkészült Szolnok kulturális koncepciója

A CLLD SzolnOK Helyi Akciócsoport „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című projekt keretében szervezett kétnapos konferenciát, melynek célja Szolnok kulturális koncepciójának bemutatása, illetve a CLLD program helyi közösségfejlesztésben elért eredményeinek megismertetése.

2021-09-20

Szolnokot is elvarázsolta az Európai Mobilitási Hét

Vasárnap a Tiszaligetben rendezték meg a „Fenntartható közlekedés, a biztonság és egészség jegyében” programot, melyen rengeteg érdeklődő vett részt, többnyire azért, hogy kipróbálhassa a környezettudatos járművek sokaságát.

2021-09-18

Átadták a megyei Prima-díjakat

Az idei már a 17. alkalom, hogy a megye vállalkozói jóvoltából a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területéről – egy alapítvány segítségével – kiváló embereket díjaztak.

2021-09-17

Újra Szépkorúak Akadémiája Szolnokon

Az idősek körében igen népszerű programsorozat, a Szépkorúak Akadémiája idén is folytatódik.

2021-09-17

Ismét Bringás reggelizett Szolnok

Az előző évekhez hasonlóan, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is megrendezte a nagysikerű Bringás reggelijét. 

2021-09-13

A hősök köztünk élnek

Horváth Károly és Szabovik Tamás, két Szolnoki Hősök díjra jelölt kiváló szolnokival találkozott hétfőn Szalay Ferenc polgármester, akik ezen az alkalmon adta át elismeréseiket.

2021-09-12

Egy év kihagyás után újra gulyásünnep volt Szolnokon

Bográcsok sokaságában készültek a különféle gulyásvariációk a zsúfolásig telt Tiszaligetben egy év kényszerű szünet után újra gulyásfesztivált rendeztek Szolnokon.

2021-09-08

Gulyásfesztivál huszonharmadjára is

Szolnok tradicionális gasztronómiai fesztiválja a bográcsrengeteg mellett számos kulturális programmal is csalogatja a látogatókat. 

2021-09-08

Versenyképesek a közfoglalkoztatásban előállított termékek

Hatodik alkalommal rendezte meg a a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a közfoglalkoztatási kiállítást a Hild téren. A rendezvény megnyitóján Réthy Pál helyettes államtitkár, Berkó Attila kormánymegbízott, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

2021-09-08

Közlekedj fenntarthatóan! - rajzpályázat

Közlekedj fenntarthatóan! címmel rajzpályázat indul általános iskolások részére, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása, az egészség és a biztonság jegyében

2021-09-07

Harmadik lett Szolnok az Európa Zöld Városa versenyben

A 2021 januárjában indult „Több Zöld Várost Európának” kampány célja, hogy megismertesse a politikusokat, várostervezőket, önkormányzatokat, ingatlanfejlesztőket, és más kapcsolódó szakembereket a városzöldítés fontosságával. Szolnok a nemrégiben elkészült Ormos Imre parkkal pályázott. 

2021-09-06

Czakó Tibor ápoló is Szolnoki Hős lett

Czakó Tibor, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályának ápolója is átvette elismerését, ő is egyike a Szolnoki Hősöknek. Hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a csütörtöki átadó ünnepségen, Szalay Ferenc polgármester ezért hétfőn külön találkozón gratulált neki.

2021-09-06

Áldozatsegítő Központot adott át Szolnokon Varga Judit igazságügy miniszter

Megfelelő jogi, érzelmi és pszichológiai segítségnyújtás nélkül az egyén nehezebben  vagy egyáltalán nem tudja feldolgozni az áldozattá válással járó megrázkódtatást és ennek terheit - érvelt az áldozatokat segítő rendszer működtetése mellett Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Szolnokon, az Áldozatsegítő Központ ünnepélyes megnyitóján.

2021-09-05

Idén is izgalmasra sikeredett Szolnok napja

Civil kavalkád, nosztalgiagőzös, színes és szórakoztató programok a Járműjavítóban, RepTárban, Szolnok tortája az Agóránál, hogy csak néhányat emeljünk ki a város napi rendezvények közül.

2021-09-03

Szabad a pálya a szolnoki kalandparkban

Péntek délután átadták Szolnok új kalandparkját a Tiszaligetben. A Csónakázó tó melletti fás területen egy kilométer hosszú rekortán borítású futópálya, megújult világítás, különböző magasságú kötélpályák várják a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket. 

2021-09-03

Bringás reggeli

2021. szeptember 17-én reggel 06:30 és 08:30 között ismét a Kossuth téren várja a kerékpárral közlekedőket egy frissítő gyümölcslével, egy meleg kávéval, péksüteménnyel, gyümölccsel, jó  hangulattal, a kicsiket pedig meglepetés bringás ajándékkal.
2021-09-02

Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán

Szalay Ferenc polgármester nyáron tette közzé a Szolnok Hőse felhívást, melynek célja az volt, hogy tükrözze azt a széles társadalmi összefogást és ezen belül egyes személyek, illetve közösségek erőfeszítéseit, amelynek köszönhetően együttes erővel sikerült felülkerekedni a pandémia első, második, illetve harmadik hullámán.

2021-09-02

Átadták a legrangosabb városi díjakat

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban szerdán este a Szolnok díszpolgára cím mellett számos elismerést vehettek át az érintettek. 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app