Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Változások Szolnok parkolási rendjében

 • Változások Szolnok parkolási rendjében
 • Változások Szolnok parkolási rendjében
 • 2022-08-02

  Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is.

  A Tisza vízállásának jelentős csökkenéséről is szó esett az ülésen. Ugyanis elkészült az az intézkedési terv, ami három szakaszra bontva kezeli a vízhiányos állapotot a városban.  Jelenleg a Tisza vízszintje -284 centiméter, mely nagyon alacsonynak számít  – emelte ki a polgármester. – Ezért egy ütemtervet készítettünk, melyet a következő alkalommal nyilvánosságra hozunk.  A vízügyi igazgatósággal folytatott hosszas konzultációt követően elmondhatom, hogy nincs veszélyben a város vízellátása.  

  A képviselők ezt követően Fürj János rendőrségi alezredest, rendőrségi tanácsost egyhangúlag kinevezték a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének.   – Azt gondolom, hogy Fürj János alázatos és tapasztalattal teli munkájának köszönhetően kiváló szakember kerül a kapitányság élére – vélekedett Szitár Ferenc, megyénk rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.  

  A közgyűlés tagjai új parkolóhelyek létesítését is megszavazták a városban, illetve döntöttek az autósok által megvásárolható bérletek árának változásáról is.  A belváros túltelítettségére hivatkozva az NHSZ Zounok Zrt. szeptember 1-től több utcát – mint például a Batthyány, a Kút és a Kolozsvári utca egyes részeit – is be kívánja vonni a fizető parkolási rendszerbe. Továbbá elfogadták az óradíjak és a parkolódíjak növelését is, melyet ugyancsak szeptember 1-től vezetnének be. A szolgáltató a kombinált és a I. piros zónás bérletek esetében két alternatívát javasolt: 35, illetve 45 százalék növekedésre tett javaslatot. A képviselők végül a harmincöt százalékos emelést fogadták el.  

  A közgyűlés döntése értelmében az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjai is módosulni fognak. Mint elhangzott, az emelkedő élelmiszerárak miatt szeptember 1-től harminc százalékkal emelkednek a díjak, jövő januártól pedig további tizenöttel. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megújult a Civil Ház

  2022-10-05

  Megújult a Civil Ház a Baross úton. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget a megszépült épületben, ahol Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelő helyettes államtitkár mellett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Fejér Andor alpolgármester köszöntötte a meghívottakat. A rendezvény házigazdája Molnár Beáta, az intézmény vezetője volt.

  Kérjük segítse a város levegőminőségi tervének felülvizsgálatát!

  2022-10-05
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a LIFE17 IPE/HU/000017 – LIFE IP HUNGAIRY projekt keretén belül 2022-ben felülvizsgálja és aktualizálja a város Levegőminőségi tervét. Ennek megvalósításához az Ökomenedzseri Iroda szíves segítségüket kéri az alábbi kérdőív kitöltésében: Kérdőív a levegőminőségről - 2022. A kérdőív teljesen anonim és kitöltése maximum 5 percet vesz igénybe.

  Emlékidéző parkot adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában

  2022-10-04

  A szeptember 21-i Alzheimer világnaphoz és az október 1-i idősek világnapjához kötve adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában egy terápiás Emlékidéző parkot, tele az idősek számára ismerős, kedves tárggyal, gyönyörű növénnyel, kis szökőkúttal, apró híddal, a nap szél, eső ellen védő faházikókkal, memóriajátékokkal.

  Online is kitölthető a népszámlálási kérdőiv

  2022-10-04
  Vegyen aktívan részt Magyarország jövőjének alakításában!

   

  Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak

  2022-09-30

  Szeptember 9-én jelent meg a rendelet, mely szerint a kormány az önkormányzatokkal együttműködve nyújt segítséget a családi fogyasztói közösségeknek: ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, és ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy rezsicsökkentett áron jusson hozzá a földgázhoz.