Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak

 • Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak
 • Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak
 • 2022-09-30

  Szeptember 9-én jelent meg a rendelet, mely szerint a kormány az önkormányzatokkal együttműködve nyújt segítséget a családi fogyasztói közösségeknek: ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, és ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy rezsicsökkentett áron jusson hozzá a földgázhoz.

  Erről a település jegyzője - a kérelem benyújtását követő - 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki. A kérelmet a fogyasztó mellett két tanúnak is alá kell írnia.

  Az igazolás csak a kedvezményes rezsicsökkentett gázár igénybevételéhez használható fel. A hatósági bizonyítvány birtokában egy (azaz közös) mérőóra esetén is annyiszor jár a kedvezményes árú gázmennyiség, ahány lakás az okiratban szerepel.

  A kérelmezőnek büntetőjogi és kártérítési felelősséget kell vállalnia a formanyomtatványban szereplő adatok valódiságáról. Ha a szolgáltató kérésére lefolytatott ellenőrzésnél az eljáró hatóság (jegyző, építésügyi hatóság) kideríti, hogy a megadott adatok hamisak, akkor a kérelmező súlyos büntetésre számíthat: a jogosulatlanul igénybe vett mennyiséget a piaci ár másfélszeresén kell kifizetni.

  Az igazolás birtokában a gázszolgáltatótól lehet igényelni a többletmennyiséget, ami a kérelem benyújtását követő hónap elsejétől időarányosan jár.

  A kedvezmény azokra a többlakásos, de egy mérőórás ingatlanokra is vonatkozik, melyek nem társasházakban vagy lakásszövetkezetekben vannak, illetve igényelhető a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtér-beépítésekre is.

  A hatósági bizonyítvány kiállítására vonatkozó kérelmet – név, cím, telefonos elérhetőség megjelölésével – beküldhetik

  -        elektronikusan: jegyzo@ph.szolnok.hu,

  -        postai úton: SZMJV PH Jegyzője. 5000 Szolnok, Kossuth tér 9..

  Telefonon érdeklődni: 56-503-556 (hivatali időben: H-Cs 8-16 óra között, P: 8-13:30 között)

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban 2022. december 22. - 2023. január 6. között

  2022-12-09

  Ebben az időszakban Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az általános munkavégzés és az általános ügyfélfogadás szünetel. Az alábbi területeken ügyfeleink a következő módon intézhetik ügyeiket, illetve kapnak segítséget:

  Elindul a lakossági LED-csereprogram izzóinak kiosztása

  2022-12-09
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. lakossági LED-csereprogramot hirdetett a megyeszékhelyen, melynek köszönhetően a szolnoki háztartások teljesen ingyen juthatnak e program által tartós, energiatakarékos izzókhoz. 

  Elkészült a befogadó játszótér a Széchenyi lakótelepen

  2022-12-07

  A Szerencsejáték Zrt. támogatásának köszönhetően 2017 óta számos befogadó játszótér épült országszerte. Ennek legújabb elemeként Szolnokon, a Széchenyi városrészben a Lovas István úton a huszonkettedik játszóteret adták át. A befogadó létesítmény megépítését a 2021-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegyek bevételek egy részéből vállalta a nemzeti lottótársaság.

  Tanulmányúton Bielsko Bialába

  2022-12-05

  Szolnok önkormányzata 2022 tavaszán  Tehetségbarát Önkormányzat címet nyert el. A címmel  pénzjutalom is járt, melyet a pályázatban megjelölt célra lehetett felhasználni, így a díjjal járó összegből tanulmányutat szervezett az önkormányzat november 7-10. között Szolnok lengyelországi testvérvárosába, Bielsko Bialába.

  Ötven szolnoki diák vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő teljesítményéért

  2022-12-01

  A város általános-, és középfokú oktatási intézményekben tanuló kulturális-, művészeti-, közösségi- és/vagy sport területen kiemelkedő tevékenységet végzett hátrányos helyzetű diákok számára tartották ünnepséget a Szolnoki Szakképzési Centrumban, melyen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a várost képviselve pedig Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek.