Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak

 • Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak
 • Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak
 • 2022-09-30

  Szeptember 9-én jelent meg a rendelet, mely szerint a kormány az önkormányzatokkal együttműködve nyújt segítséget a családi fogyasztói közösségeknek: ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, és ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy rezsicsökkentett áron jusson hozzá a földgázhoz.

  Erről a település jegyzője - a kérelem benyújtását követő - 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki. A kérelmet a fogyasztó mellett két tanúnak is alá kell írnia.

  Az igazolás csak a kedvezményes rezsicsökkentett gázár igénybevételéhez használható fel. A hatósági bizonyítvány birtokában egy (azaz közös) mérőóra esetén is annyiszor jár a kedvezményes árú gázmennyiség, ahány lakás az okiratban szerepel.

  A kérelmezőnek büntetőjogi és kártérítési felelősséget kell vállalnia a formanyomtatványban szereplő adatok valódiságáról. Ha a szolgáltató kérésére lefolytatott ellenőrzésnél az eljáró hatóság (jegyző, építésügyi hatóság) kideríti, hogy a megadott adatok hamisak, akkor a kérelmező súlyos büntetésre számíthat: a jogosulatlanul igénybe vett mennyiséget a piaci ár másfélszeresén kell kifizetni.

  Az igazolás birtokában a gázszolgáltatótól lehet igényelni a többletmennyiséget, ami a kérelem benyújtását követő hónap elsejétől időarányosan jár.

  A kedvezmény azokra a többlakásos, de egy mérőórás ingatlanokra is vonatkozik, melyek nem társasházakban vagy lakásszövetkezetekben vannak, illetve igényelhető a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtér-beépítésekre is.

  A hatósági bizonyítvány kiállítására vonatkozó kérelmet – név, cím, telefonos elérhetőség megjelölésével – beküldhetik

  -        elektronikusan: jegyzo@ph.szolnok.hu,

  -        postai úton: SZMJV PH Jegyzője. 5000 Szolnok, Kossuth tér 9..

  Telefonon érdeklődni: 56-503-556 (hivatali időben: H-Cs 8-16 óra között, P: 8-13:30 között)

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Emlékhelyet is avatnak a szolnoki csata 175. évfordulóján

  2024-02-22

  Március 2-án rendezik meg a hadijátékot a Kossuth téren, melyhez kapcsolódva idén emlékhelyet is avatnak.

  A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

  2024-02-21

  A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend. Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket.

   

  Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán

  2024-02-14

  A szervezők szerint épphogy befértek a mozogni vágyó szeniorok a városi sportcsarnokba szervezett egyedülálló rendezvényre. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Szolnoki Sportcentrum közösen eszelte ki a harmincöt mozgásformát, melyek sorában labdás, ügyességi, koordinációs és reflexfeladatok éppúgy szerepeltek a programban, mint torna, jóga vagy tánc.

  Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben

  2024-02-06

  Közelm félmilliárd forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon.  Február 5-től újra a régi - de már a modern kor elvárásainak megfelelő épületben folyhat a munka a Temető úti rendelőben.

   

  Parkour pálya makettel érkeztek a fiatalok a polgármesterhez

  2024-02-02

  A város oktatási-nevelési intézményeiből időről-időre érkeznek fiatalok a városházára, hogy megismerkedjenek az itt folyó munkával, illetve találkozzanak a város polgármesterével.