Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Fenntartható közlekedési eszközöket próbálhatunk ki szombaton

 • Fenntartható közlekedési eszközöket próbálhatunk ki szombaton
 • Fenntartható közlekedési eszközöket próbálhatunk ki szombaton
 • 2022-09-19

  Zöldüljön Szolnok! És ez nem csak a szépen gondozott zöldterületek nagyságának növelésre vonatkozik, de az is kiemelten fontos, hogy a városban közlekedő járművek közül mind több legyen fenntartható működésű.

  Önkormányzatunk számára 2022-ben is célként fogalmazódik meg a környezetbarát közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása és az intelligens közlekedési technológiák, a közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségek kihasználására ösztönzés. Több alkalommal próbálhatták már ki a szolnokiak a zöld buszt is, de ne felejtsük el a városban közlekedő Lime-rollereket és a minden évben megrendezendő Európai Mobilitási Hetet sem.

  A zöld város szemléletbe illesztve már számos program igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy a közlekedésben is törekedni kell különböző „zöld” járművek térnyerésére, és maga a megyeszékhely önkormányzata is tett már ezirányba lépéseket: járműflottájának jelentős hányada elektromos meghajtású, míg a közterületfelügyelők kerékpárokat, elektromos rollereket is használnak munkájuk során.

  Ezúttal a Tiszai Hal Napja – Sparhelt Fesztiválhoz illeszkedik az a fenntartható közlekedést népszerűsítő programelem, melynek során a Sóház úton elektromos rollereket, segwayeket, kerékpárokat próbálhatnak ki, és okosváros megoldásokat ismerhetnek meg, a Szapáry úton pedig elektromos autókat tesztelhetnek a fenntartható közlekedési módok iránt érdeklődők szeptember 24-én, szombaton 10 és 17 óra között. A látogatók részt vehetnek vezetéstechnikai oktatáson is, kerekasztal beszélgetés közben pedig megtudhatják azt is, hogy a mikromobilitásnak milyen szerepe is van a vállalati mobilitási megoldásokban, vagy a mikromobilitási eszközök hogyan nyernek teret a városi közlekedésben.

  Az esemény társszervezője a Jövő Mobilitása Szövetség, melynek célja a fenntartható közlekedési megoldások és innovációk bemutatása, népszerűsítése és fejlesztése, az érintett hazai piaci szereplők szakmai szintű képviselete.  A ma már 45 tagot számláló szervezet a szabályozó hatóságokkal és az innovátorokkal működik együtt az alternatív hajtású közlekedési megoldások elterjesztésén, a mikromobilitási, elektromobilitási, közlekedésszervezési és a megosztáson alapuló közlekedési módok népszerűsítésén. A szövetség hangsúlyozza, hogy fontos lenne annak megértése, hogy nem autósok, gyalogosok és kerékpárosok, hanem közlekedők vannak az utakon.

  Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere hangsúlyozta: Városunk hosszú évek óta tudatosan úgy tervezi fejlesztéseit, hogy azok fenntarthatóak legyenek. Intézményi felújításaink során előtérbe helyeztük a napelemek építését, a gépjárművek beszerzésénél pedig előnyben részesítjük az elektromos, illetve hibrid meghajtású autókat. Büszkék vagyunk arra, hogy hivatali flottánk jelentős része elektromos hajtású, közterület-felügyelőink elektromos rollerekkel járják az utcákat.

  Ezért is látjuk örömmel a Jövő Mobilitása Szövetség programját, mely a lakosságnak, cégeknek is utat mutathat a környezettudatos közlekedésben.

  - Minden élethelyzetnek megvan a maga legalkalmasabb közlekedési eszköze, a célunk az, hogy mindenki sokféle közlekedési eszközt használjon. 2022-ben szövetségként a városi közlekedés fejlesztésére fordítunk kiemelt figyelmet, szeretnénk elérni, hogy minél többen váltogassák a közlekedési eszközöket, és attól függően válasszanak, hogy adott helyzetben melyik a leghatékonyabb és a leggazdaságosabb. Mindenki válassza azt az eszközt, ami adott pillanatban a céljait leginkább szolgálja. - mondta Pukler Gábor, a Jövő Mobilitása Szövetség elnöke.

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.