Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Döntött a közgyűlés: ingyenes lesz a tömegközlekedés a diákok számára

 • Döntött a közgyűlés: ingyenes lesz a tömegközlekedés a diákok számára
 • Döntött a közgyűlés: ingyenes lesz a tömegközlekedés a diákok számára
 • 2024-04-25
  Szeptember 1-jétől ingyenessé válik a helyi tömegközlekedés a szolnoki diákok számára, de a képviselőtestület a helyi felsőoktatás fejlesztéséről, a parkolás könnyítéséről is tárgyalt csütörtökön.
   
  A szolnoki közgyűlés kezdetén az ülésen résztvevő képviselők és meghívottak az életének 82. évében elhunyt, tüdőgyógyászként és háziorvosként is tevékenykedő dr. Lőrincz Ambrusra, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház egykori kardiológusára és részlegvezető főorvosára emlékeztek egy perces néma főhajtással.
   
  A Debreceni Egyetem és szolnoki önkormányzat együttműködési megállapodást köt – döntött az első előterjesztést megtárgyalva a közgyűlés. A keretszerződés aláírásához kapcsolódóan dr. habil Móré Marianna, az egyetem dékánja hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási intézmény a Szolnok Campuson azokat a képzéseket fejleszti, melyek a jászkunsági vármegyeszékhely gazdaságának, munkaerő-piacának hasznosak. Jelenleg az egészségügyi, a szociális és a műszaki területeken indult szakok a legnépszerűbbek.
   
  A parkolási rend helyi paragrafusainak módosításáról szóló előterjesztést is elfogadták. A lakossági parkolási engedéllyel rendelkezők szeptembertől egy helyett két parkolási helyet is megjelölhetnek a lakóhelyük közelében. Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft., valamint a szolnoki NHSZ-csoport ügyvezető igazgatója arról is beszámolt, hogy a Várkonyi tér–Móra Ferenc út és a Boldog Sándor István körút által behatárolt területen egy hetvenkét férőhelyes új parkolóteret alakítanak ki, mely ráadásul jelentős méretű zöldfelület növeléssel is jár.
   
  Elfogadta a testület a város cégeinek tavalyi esztendőre vonatkozó gazdasági beszámolóját, melyek közül a legtöbb pozitív eredménnyel zárta a 2023-as évet. A közgyűlés döntése értelmében Szolnok tizenegy helyi alapítványát támogatja.
   
  Arról is döntöttek, hogy szeptember elsejétől a szolnoki lakóhellyel rendelkező diákok ingyenesen utazhatnak a városi tömegközlekedésben.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Különleges programokban bővelkedik az idei Múzeumok Éjszakája

  2024-06-18
  Tárlatvezetések, szerelmi jósda, tűzugrás, zenés programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon.
   
      

  Évadzáró: Molnár László színművész a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagja lett

  2024-06-06

  Eredményes évadot tudhat maga mögött a Szolnoki Szigligeti Színház. A csütörtöki évadzáró társulati ülésen főként ezeket ismertették.

  A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Galériában

  2024-05-31

  A legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. A szolnoki önkormányzat csütörtökön a Szolnoki Galériában köszöntötte a pedagógusokat. Az eseményen megjelentek a vármegyeszékhely és a vármegye elöljárói, számos intézmény és hivatal képviselője, és természetesen a főszereplők: oktatók, nevelők, pedagógusok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lázár János építési és közlekedési miniszter.

  Fókuszban a daganatos betegségek - Egészségfórumot tartottak a városházán

  2024-05-30

  A mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak is köszönhetőn egyre gyakoribb a rákdiagnózis, a civilizációs betegség mind több embert érint. A megelőzésről, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről tartottak egészségfórumot a városházán.

  Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

  2024-05-28

  Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.