Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát
 • 2024-03-04

  A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.

  A csata 175. évfordulóján ezúttal egy rangos díjat is átadott Szalay Ferenc polgármester a RepTárban rendezett ünnepi fogadáson: Udovecz György – aki a kezdetektől szervezője a hadijátéknak- vette át tőle az Ezüst Pelikán-díjat.

  Udovecz György 1996 óta elnöke a Szolnok Magyar Királyi Honvéd Hagyományőrző Alapítványnak, illetve a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítványnak. Eközben a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség alelnökeként, majd ügyvezető elnökeként is tevékenykedett. Jelenleg a Szövetség Császári-királyi gyalogságának parancsnoka.  Szintén 1996 óta szervezi a nagy múltú “Szolnoki Csata” hadijátékot.

  A csata 175 éves jubileum alkalmából az ő ötlete nyomán létesülhetett Történelmi Emlékhely Szolnokon, a Verseghy Parkban.

  2020-ig nyolc önálló könyve jelent meg többek között a Szolnok városában állomásozó alakulatokról, valamint a különböző történelmi korok hadseregeit megidéző csoportok részére is hasznos útmutatásokkal szolgáló viselettörténetről. Udovecz György elhivatott munkájának célja a magyar katonai hagyományok ápolása, ezzel erősítve a magyarságtudatot, a hazaszeretet érzését, a nemzeti értékek megbecsülését.

  Missziója Szolnok kulturális értékeinek fenntartása és ezen értékek átadása a jelen, illetve a jövő nemzedékének.

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A 175 évvel ezelőtti szolnoki csatára koncertekkel emlékeznek a Szolnoki Szimfonikusok

  2024-05-22

  175 éve, 1849 tavaszán zajlott a dicsőséges tavaszi hadjárat. A jeles évforduló kapcsán a magyar állam több lépést is tett azért, hogy a sokszor névtelen hősöknek méltó emléket állítson. A Szolnoki Szimfonikus emlékkoncerttel tisztelegnek az évforduló előtt. A részletekről Patkós Imre szakmai igazgató, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót.

  Nyári tábor

  2024-05-21

  A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2024. június 24-től 2024. augusztus 23-ig naponta 8.00 órától – 16.00 óráig nyári tábort szervez.

  Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket

  2024-05-15

  A városháza dísztermében tartott ünnepségen adták át – immár ötödik alkalommal – a  „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet, melyen Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

   

  1500-nál is több laptopot kapnak a szolnoki diákok

  2024-04-30

  A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára a hétfői notebook-átadáson.

  Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot

  2024-04-26
  A sport jellemformáló, olyan erényekre tanít, amelyek aztán az egész élet során elkísérhetnek és a legnagyobb küzdelmekben segítenek, ilyen az alázat, a kitartás, a fegyelem és az együttműködés - mondta Schmidt Ádám a megújult Véső úti Sportközpont ünnepélyes átadásán pénteken.