Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

 • A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét
 • A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét
 • 2024-02-21

  A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend. Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket.

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének jóváhagyása esetén – az alábbi menetrend módosítások lépnek életbe 2024.  április 1-jétől:

  • A MÁV VAGON Kft. kérésének megfelelően – a munkaidőhöz igazodva – a vasútállomásról 6:09-kor induló, a Kőrösi útig közlekedő járat 9 perccel korábban indul. Délután 15:35-kor a 23-as vonalon új járat indul a Kőrösi úttól.
  • A déli ipartelep jobb kiszolgálása érdekében néhány reggeli és délutáni járat meghosszabbított útvonalon, a Stadlert is érintve közlekedik.
  • Az Unisil Hungary Kft. munkarendjéhez igazodva reggel és délután a céljáratok a 2Y vonalán közlekednek.
  • Szandaszőlős városrészből hétvégén is közlekedik járat 3:55-kor a 7-es vonalon. A 7-es és a 8-as vonalon reggel néhány járat korábban indul.
  • A 11-es vonalon az Üteg utcától 7:00-kor új járat indul.
  • A 2Y vonal járatai a korábban megszokott rendnek megfelelően befordulnak a vasútállomáshoz, biztosítva ezzel a közvetlen eljutást a Tallinn városrészbe.
  • A Holt-Tisza-part és az Alamand-dűlő térségét kiszolgáló 6 és 6Y vonal járatainak menetrendje kismértékben módosul, csökkentve ezzel a végponti várakozásokat.
  • A forgalmi torlódások miatt keletkező késések csökkentése érdekében a Family Centert kiszolgáló 20 és 20A vonal módosul. A 20-as vonal járatai hurokjáratként a Family Centertől a vasútállomásig közlekednek. A 20A vonal megszűnik, a járatok a vasútállomástól 24A jelzéssel, nagyobb kapacitással közlekednek, mérsékelve ezzel a lakótelepen kialakuló időszakos zsúfoltságot.
  • A 33-as vonal járatai a Kassai út helyett a Várkonyi tértől indulnak, és oda is érkeznek.
  • Néhány peremidőszaki járat esetében kismértékben módosul az indulási idő.

  Az önkormányzat és a Volánbusz áttekintette a szolgáltatással kapcsolatban beérkezett panaszokat is. A késések alapvetően a közúti gépjárműforgalom miatt kialakuló torlódásokra vezethetők vissza. A szolgáltató törekszik mérsékelni a késéseket, több csomópontban számos alkalommal ellenőrizték a forgalmi helyzeteket és a menetidők betartását. A járatok kiszámíthatóbb közlekedését a társaság többletmenetidővel, nagyobb végállomási tartalékidő biztosításával igyekszik elősegíteni.

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

  2024-04-17

  Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.