Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot

 • Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot
 • Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot
 • 2024-04-26
  - A sport jellemformáló, olyan erényekre tanít, amelyek aztán az egész élet során elkísérhetnek és a legnagyobb küzdelmekben segítenek, ilyen az alázat, a kitartás, a fegyelem és az együttműködés - mondta Schmidt Ádám a megújult Véső úti Sportközpont ünnepélyes átadásán pénteken.
   
  A sportért felelős államtitkár beszélt a város neves sportolóiról, az eseményen jelen lévő B. Nagy Pál, olimpiai bajnok párbajtőrvívóról, Szolnok díszpolgáráról, akiről elnevezték a Véső úti sportcsarnokot, és Kanizsa Tivadarról, a Szolnoki Dózsa kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázójáról, aki szakmai vezetőként is irányította a klubot. Kiemelte, a két példa is jól mutatja, hogy a sport milyen erényekre tanít, de ereje ennél jóval nagyobb.
     
  Hozzátette, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere "a sportból érkezett, a sportot érti és a sportot sokszor erején felül is támogatja". Hangsúlyozta, nagyon nagy dolog, hogy ebben a városban ilyen sportélet lehet, hogy ennyi fiatal sportolhat, és meggyőződése, hogy ez nem valósulhatott volna meg, ha nem Szalay Ferenc a város polgármestere.
     
  Schmidt Ádám kiemelte, a sportirányításban igyekeznek hangsúlyt fektetni arra, hogy finomítsanak azon a "kicsit téves" beidegződésen, amely szerint a sport csak versenysportban és a legmagasabb szintű eredményekben mérhető. "A sport ennél sokkal több, erre hívják fel sok helyen a figyelmet"- fogalmazott. Nagyon fontosnak nevezte, hogy a pénteken átadott sportközpont a versenysporton túlmenően a közösségi sportot is támogassa.
     
  Szalay Ferenc polgármester arról beszélt, hogy a város alapstratégiái közé tartozik az egészséges életmódra nevelés. Kiemelte a magas színvonalú oktatási rendszer és sport szerepét, annak közösségi erejét. Megemlítette: a városból indult a mindennapos testnevelés, a szolnoki gyerekek nagy része sportol.  A sportközpont kialakítása  egyben egy városrész rehabilitációját is jelenti, az egész környék megújult,  a környező lakóépületek értéke is nőtt, a térség bel- és csapadékvízvédelmi fejlesztése is megvalósult - közölte.
     
  Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a sportközpont hat teljesen különböző projektből épült meg. Megújult, kibővült a B. Nagy Pál Sportcsarnok, egy teljesen új vívóteremmel és felújított kosárlabdateremmel. Emellett küzdősport-termet, atlétikai centrumot, rendezvényteret, úszómedencét és fürdőt, valamint szálláshelyeket magában foglaló sportközpont létesült. A létesítmény ma több sportág utánpótlás-nevelését szolgálja, miközben az élsportolók is kimagasló körülmények között készülhetnek ott - jelezte.
     
  A Véső út és térsége fejlesztésére mintegy 5,5 milliárd forintot fordítottak állami és európai uniós forrásokból.
     
  Az eseményen többek mellett jelen volt dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő is.
     
  Az ünnepélyes átadó elején az MH Kiss József 86. Helikopterdandár ejtőernyős bemutatóját, általános iskolás gyerekek élőkép-produkcióját láthattak a jelenlevők, és a Légierő Zenekar Szolnok műsora színesítette a rendezvényt.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Különleges programokban bővelkedik az idei Múzeumok Éjszakája

  2024-06-18
  Tárlatvezetések, szerelmi jósda, tűzugrás, zenés programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon.
   
      

  Évadzáró: Molnár László színművész a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagja lett

  2024-06-06

  Eredményes évadot tudhat maga mögött a Szolnoki Szigligeti Színház. A csütörtöki évadzáró társulati ülésen főként ezeket ismertették.

  A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Galériában

  2024-05-31

  A legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. A szolnoki önkormányzat csütörtökön a Szolnoki Galériában köszöntötte a pedagógusokat. Az eseményen megjelentek a vármegyeszékhely és a vármegye elöljárói, számos intézmény és hivatal képviselője, és természetesen a főszereplők: oktatók, nevelők, pedagógusok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lázár János építési és közlekedési miniszter.

  Fókuszban a daganatos betegségek - Egészségfórumot tartottak a városházán

  2024-05-30

  A mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak is köszönhetőn egyre gyakoribb a rákdiagnózis, a civilizációs betegség mind több embert érint. A megelőzésről, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről tartottak egészségfórumot a városházán.

  Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

  2024-05-28

  Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.