Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Elfogadta a közgyűlés Szolnok költségvetését

 • Elfogadta a közgyűlés Szolnok költségvetését
 • Elfogadta a közgyűlés Szolnok költségvetését
 • 2022-02-24

  Korrekt és megbízható Szolnok idei költségvetése – hangzott el a megyeszékhely februári közgyűlésén. Jellemzi az óvatos tervezés is, főleg, ami a bevételeket illeti, mindez pedig együtt garantálja a város biztonságos működését ebben az esztendőben. A városüzemeltetésre fordított források biztosítása, a fejlesztések finanszírozása kiemelt figyelmet kapott, mint ahogy az intézmények működtetése és a bérek fejlesztése is.

  2022-ben 43,8 milliárd forintnyi a költségvetési főösszeg, ebből 6,5 milliárd forint az adóbevétel. A képviselők a működési tartalékot 302, az általános tartalékot 60 millió forintban állapították meg. Mivel a bevételek jelentős része év végén teljesül, ezért 1,3 milliárd forint fejlesztési hitelt vesz fel Szolnok év közben, ennek visszafizetését a folyamatos bevételek fedezik majd.

  Fontos eleme a költségvetésnek, hogy jelentősen emelkedett az első lakáshoz jutók támogatására fordítható összeg. Míg tavaly 4 millió forintos keret állt rendelkezésre idén már ötször annyi, azaz 20 millió forintos forrásból juthatnak támogatáshoz az első lakásukhoz jutók Szolnokon.  

  A képviselők döntöttek a Szolnok Városi Óvodák Igazgatósága, valamint a polgármesteri hivatal ellátó és szolgáltató szervezete leendő vezetőinek személyéről. Míg az előbbi posztra öt évre Szamosfalviné Törőcsik Ibolya – jelenlegi megbízott intézményvezető - került, az utóbbi pozícióban a korábbi vezető, Jóvér Zoltán folytatja a munkát.

  Már dolgoznak a szakemberek a Szomorú Jézus-szobor restaurálásán, ráadásul a műemlék környezetének rehabilitációja is megtörténhet. A tervek szerint a munkálatok finanszírozását részben pályázati forrásból, részben önerőből biztosítja majd a város.

  Körzeti megbízotti irodát hoznak létre a korábbi Abonyi úti iskola épületében, cél a Pletykafalu közbiztonságának, az ott élők szubjektív biztonságérzetének növelése.

  Elfogadták a testület az előterjesztést, így komoly felújításon eshet ét a Baross úton működő Civil Ház, ahol többek között energetika korszerűsítés, nyílászáró csere történik majd. Ugyancsak zöld lámpát kapott a Szandaszőlősön, a Munkácsi úton működő orvosi rendelőnek a felújítása. A háziorvosi ellátásnak otthont adó épület állapota az elmúlt évtizedekben jelentősen leromlott. A felújítás után a városrészben élők egy korszerű, vérvételi ponttal bővített rendelőben vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatást.

  A Szolnok ispán körúton, a Zagyva-parton - ahol már kosárlabdapálya és street workout pálya várja a mozogni vágyókat - elkezdődhet a bringapálya vagy másnéven pumpapálya kialakítása, így egy újabb hely jön létre, ahol szabadtéri sportolási lehetőség biztosított.


   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban 2022. december 22. - 2023. január 6. között

  2022-12-09

  Ebben az időszakban Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az általános munkavégzés és az általános ügyfélfogadás szünetel. Az alábbi területeken ügyfeleink a következő módon intézhetik ügyeiket, illetve kapnak segítséget:

  Elindul a lakossági LED-csereprogram izzóinak kiosztása

  2022-12-09
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. lakossági LED-csereprogramot hirdetett a megyeszékhelyen, melynek köszönhetően a szolnoki háztartások teljesen ingyen juthatnak e program által tartós, energiatakarékos izzókhoz. 

  Elkészült a befogadó játszótér a Széchenyi lakótelepen

  2022-12-07

  A Szerencsejáték Zrt. támogatásának köszönhetően 2017 óta számos befogadó játszótér épült országszerte. Ennek legújabb elemeként Szolnokon, a Széchenyi városrészben a Lovas István úton a huszonkettedik játszóteret adták át. A befogadó létesítmény megépítését a 2021-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegyek bevételek egy részéből vállalta a nemzeti lottótársaság.

  Tanulmányúton Bielsko Bialába

  2022-12-05

  Szolnok önkormányzata 2022 tavaszán  Tehetségbarát Önkormányzat címet nyert el. A címmel  pénzjutalom is járt, melyet a pályázatban megjelölt célra lehetett felhasználni, így a díjjal járó összegből tanulmányutat szervezett az önkormányzat november 7-10. között Szolnok lengyelországi testvérvárosába, Bielsko Bialába.

  Ötven szolnoki diák vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő teljesítményéért

  2022-12-01

  A város általános-, és középfokú oktatási intézményekben tanuló kulturális-, művészeti-, közösségi- és/vagy sport területen kiemelkedő tevékenységet végzett hátrányos helyzetű diákok számára tartották ünnepséget a Szolnoki Szakképzési Centrumban, melyen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a várost képviselve pedig Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek.