Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ösztöndíjjal teszi vonzóbbá az önkormányzat a Szolnoki Campusra való jelentkezést

 • Ösztöndíjjal teszi vonzóbbá az önkormányzat a Szolnoki Campusra való jelentkezést
 • Ösztöndíjjal teszi vonzóbbá az önkormányzat a Szolnoki Campusra való jelentkezést
 • 2022-02-08

  Közeleg a határidő, már csak néhány napig lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem Szolnok Campusra, ahol a 2022/2023-as tanévben a következő szakok indulnak:

  -        kereskedelmi-marketing

  -        turizmus-vendéglátás

  -        pénzügy-számvitel szakon végzett szakember

  -        dietetikus

  -        védőnő

  -        diplomás ápoló

  -        gyógytornász

  -        népegészségügyi szakember

  -        egészségügyi menedzser (mesterképzés)

  A Debreceni Egyetem Szolnoki Campusára a 2022-23-as tanévre felvételt nyert megyénkbeli hallgatók az eddiginél magasabb összegű ösztöndíjat kaphatnak Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2021 novemberi döntése értelmében.

  Szolnok Város Ösztöndíjára azok a hallgatók pályázhatnak, akik Jász-Nagykun-Szolnok Megyében állandó lakóhellyel rendelkeznek és a Debreceni Egyetem szolnoki képzési helyén nappali munkarendű képzésben vesznek részt.

  A támogatás időtartama: 2x5 hónap a 2022/2023-as tanév I. és II. félévére. A támogatás mértéke alap- és mesterképzésen 40.000 Ft/hó, felsőoktatási szakképzésben 20.000 Ft/hó. A pályázatot állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozású képzésben részt vevők is benyújthatják.

  A 2022/2023-as tanév II. félévében az ösztöndíj folyósítása az egészségtudományi képzési területen a 3-as, míg gazdaságtudományi képzési területen, valamint nappali munkarendű felsőoktatási szakképzésen tanulók esetében a 3.5-es tanulmányi átlag eléréséhez kötött.

  Egy tanév alatt Szolnok Város Ösztöndíjaként így összesen 400.000 Ft-ot is kaphatnaka feltételeknek megfelelő hallgatók, és természetesen ezen felül jogosultak a Debreceni Egyetem Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzatának megfelelően további ösztöndíjakra és kedvezményekre is.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban 2022. december 22. - 2023. január 6. között

  2022-12-09

  Ebben az időszakban Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az általános munkavégzés és az általános ügyfélfogadás szünetel. Az alábbi területeken ügyfeleink a következő módon intézhetik ügyeiket, illetve kapnak segítséget:

  Elindul a lakossági LED-csereprogram izzóinak kiosztása

  2022-12-09
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. lakossági LED-csereprogramot hirdetett a megyeszékhelyen, melynek köszönhetően a szolnoki háztartások teljesen ingyen juthatnak e program által tartós, energiatakarékos izzókhoz. 

  Elkészült a befogadó játszótér a Széchenyi lakótelepen

  2022-12-07

  A Szerencsejáték Zrt. támogatásának köszönhetően 2017 óta számos befogadó játszótér épült országszerte. Ennek legújabb elemeként Szolnokon, a Széchenyi városrészben a Lovas István úton a huszonkettedik játszóteret adták át. A befogadó létesítmény megépítését a 2021-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegyek bevételek egy részéből vállalta a nemzeti lottótársaság.

  Tanulmányúton Bielsko Bialába

  2022-12-05

  Szolnok önkormányzata 2022 tavaszán  Tehetségbarát Önkormányzat címet nyert el. A címmel  pénzjutalom is járt, melyet a pályázatban megjelölt célra lehetett felhasználni, így a díjjal járó összegből tanulmányutat szervezett az önkormányzat november 7-10. között Szolnok lengyelországi testvérvárosába, Bielsko Bialába.

  Ötven szolnoki diák vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő teljesítményéért

  2022-12-01

  A város általános-, és középfokú oktatási intézményekben tanuló kulturális-, művészeti-, közösségi- és/vagy sport területen kiemelkedő tevékenységet végzett hátrányos helyzetű diákok számára tartották ünnepséget a Szolnoki Szakképzési Centrumban, melyen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a várost képviselve pedig Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek.