Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját

 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • Bemutatták Szolnok készülő klímastratégiáját
 • 2022-03-18

  2022. március 18-án a városházán került sor Szolnok város klímastratégia tervezetének bemutatására, a részleteket Baloghné Gaál Zsófia ismertette.

  A szolnoki klímastratégia megalkotásának célja a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, a hatások mérséklése és a kedvezőtlen hatásokhoz való alkalmazkodás, vagyis az alkalmazkodó-képesség javítása. Ennek érdekében szükséges egy olyan, a helyi feltételekhez illeszkedő stratégiai dokumentum megalkotása, amely az érintettek széles körének bevonásával meghatározza a legfontosabb beavatkozási igényeket. A stratégia egy átfogó helyzetértékelés és célmeghatározás a következő 20-30 évre, részletes helyi, városrészi, intézményi és lakossági intézkedési tervvel.

  A Széchenyi 2020 program keretében Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata közel 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projektjét. A helyi klímastratégia kidolgozására létrejött projekt keretében folyamatban van a klímastratégia szakmai változatának elkészítése. A projekthez jelentős szemléletformálási programsorozat is kapcsolódik, ami a lakosság klímatudatosságának erősítését szolgálja.

  A klímastratégia kidolgozásának szakmai vezetője elmondta, hogy a kibocsátás-csökkentési célokon túl Szolnokon a közeljövőben jelentős hangsúlyt kell fektetni az éghajlatváltozás okozta szélsőséges időjárási jelenségekből fakadó hatásokhoz való alkalmazkodásra. Szolnok város hőhullámokkal szembeni kitettsége még országos viszonylatban is kiemelkedően magas, így ezen a területen jelentős célok kerülnek megfogalmazásra. Másik kiemelkedő problémakör a városi vízgazdálkodás, melyben bár számos pozitív példa van a városban, a jövőre nézve további komoly kihívások várhatók.

  Szolnok Klímastratégiájának véleményezésére hamarosan lehetősége nyílik városunk lakosságának. A dokumentum a város honlapján lesz elérhető és véleményezhető.


   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

  2024-04-17

  Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.