Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

 • Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt
 • Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt
 • 2022-07-21

  Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.

  Ligeti József, aki a program mentora is egyben, a csütörtöki helyszíni sajtótájékoztatón az egész napos programról elmondta: a Tisza és a Holt-Tisza számos vízisport helyszíne, karnyújtásnyira a szolnoki lakosoktól. Sportolási lehetőségeket mutatnak be szombaton az érdeklődőknek, akik az evezős sportokkal is megismerkedhetnek. Hozzátette: a kikapcsolódás mellett nem titkolt cél a fiatalok, az utánpótlás érdeklődésének felkeltése.       

  Bordács Balázs, a Szolnoki Sportiskola kajak-kenu szakosztályának vezetője elmondta, hogy a családi napon ki lehet majd próbálni szakemberek felügyelete mellett a kenut, a kajakot, a sárkányhajót, a SUP-ot (Stand Up Paddle - a szörfözés egy válfajáról van szó, amiben egy hagyományosnál hosszabb és szélesebb deszkán állva evezővel hajtják magukat előre a résztvevők) és a tengeri evezést. Felhívta a figyelmet a mentőmellény kötelező használatára.

  Erdélyi Gyuláné, a Szolnoki Sportiskola igazgatóhelyettese elmondta: az érdeklődők biztonságos körülmények között, motorcsónakos kíséret és orvosi felügyelet mellett használhatják a sporteszközöket neves sportolók edzőtáborainak helyszínén. A mentőszolgálat által biztosított rendezvényen egész napos büfé várja a kilátogatókat, a várható hőséget pedig  párakapukkal igyekeznek majd enyhíteni. Erdélyi Gyuláné hozzátette: a programban való részvétel feltétele egy egyéni felelősségvállaló nyilatkozat kitöltése, de a rendezvény nyitott és díjmentes.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megújult a Civil Ház

  2022-10-05

  Megújult a Civil Ház a Baross úton. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget a megszépült épületben, ahol Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelő helyettes államtitkár mellett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Fejér Andor alpolgármester köszöntötte a meghívottakat. A rendezvény házigazdája Molnár Beáta, az intézmény vezetője volt.

  Kérjük segítse a város levegőminőségi tervének felülvizsgálatát!

  2022-10-05
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a LIFE17 IPE/HU/000017 – LIFE IP HUNGAIRY projekt keretén belül 2022-ben felülvizsgálja és aktualizálja a város Levegőminőségi tervét. Ennek megvalósításához az Ökomenedzseri Iroda szíves segítségüket kéri az alábbi kérdőív kitöltésében: Kérdőív a levegőminőségről - 2022. A kérdőív teljesen anonim és kitöltése maximum 5 percet vesz igénybe.

  Emlékidéző parkot adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában

  2022-10-04

  A szeptember 21-i Alzheimer világnaphoz és az október 1-i idősek világnapjához kötve adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában egy terápiás Emlékidéző parkot, tele az idősek számára ismerős, kedves tárggyal, gyönyörű növénnyel, kis szökőkúttal, apró híddal, a nap szél, eső ellen védő faházikókkal, memóriajátékokkal.

  Online is kitölthető a népszámlálási kérdőiv

  2022-10-04
  Vegyen aktívan részt Magyarország jövőjének alakításában!

   

  Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak

  2022-09-30

  Szeptember 9-én jelent meg a rendelet, mely szerint a kormány az önkormányzatokkal együttműködve nyújt segítséget a családi fogyasztói közösségeknek: ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, és ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy rezsicsökkentett áron jusson hozzá a földgázhoz.