Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város

 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 • Takarékos intézmények - rengeteg energiát spórol a város
 • 2022-06-23

  SZIVEM, azaz Szolnok Intelligens Városi Energia Modell. Ezen a néven indít 1,2 milliárd forintos energiahatékonysági programot Szolnok város önkormányzata. Az új program nem csupán olcsóbbá teszi üzemeltetést, hanem az intelligens rendszer szabályozza, optimalizálja is az energia felhasználását.

  - Ez a program épületek felújításáról, szigeteléséről, nylíászárók cseréjéről, napelemek kihelyezéséről szól többek között - mondta el sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

  A város vezetője elmondta, hogy a Városmajor úti rendelő korszerűsítése már elkezdődött, itt az ablakok cseréjén és a fűtés korszerűsítésén túl napelemeket helyeznek el az épületen.

  Elkészült a Szivárvány, a Gézengúz, valamint a Nyitnikék óvodák felújítási terve, sőt, a bölcsődei igazgatóság is készen áll a megújulásra, korszerűsítésre.

  - A kivtelező hamarosan egy javaslattal él felénk az ütemezést illetően, ezután egyeztetünk az intézményvezetőkkel, s elkezdődhet ezekben az épületekben is a munka.

  Az említett intézményeken túl a Mester úti fiatalok háza is kapcsolódik a programhoz, itt valamennyi lakásban modernebbre cserélik a kazánk, szigetelik a homlokzatot és a tetőt, s ahol szükséges, ott kicserélik a nyílászárókat. Az épület előtti parkolót lényegében befedik, s a tetejükre napelem kerül, ami segíti ennek az épületnek is az energiaigényeit kiszolgálni.

  - Különösen nagy jelentősége van ma, az energiaárak elszabadulásakor az előremutató gondolkodásra, arra, hogy keressük mi magunk is, hol tudjuk olcsóbbá tenni működésünket, a felügyeletünkbe tartozó intézmények fenntartását - tette hozzá Szalay Ferenc

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megújult a Civil Ház

  2022-10-05

  Megújult a Civil Ház a Baross úton. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget a megszépült épületben, ahol Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelő helyettes államtitkár mellett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Fejér Andor alpolgármester köszöntötte a meghívottakat. A rendezvény házigazdája Molnár Beáta, az intézmény vezetője volt.

  Kérjük segítse a város levegőminőségi tervének felülvizsgálatát!

  2022-10-05
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a LIFE17 IPE/HU/000017 – LIFE IP HUNGAIRY projekt keretén belül 2022-ben felülvizsgálja és aktualizálja a város Levegőminőségi tervét. Ennek megvalósításához az Ökomenedzseri Iroda szíves segítségüket kéri az alábbi kérdőív kitöltésében: Kérdőív a levegőminőségről - 2022. A kérdőív teljesen anonim és kitöltése maximum 5 percet vesz igénybe.

  Emlékidéző parkot adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában

  2022-10-04

  A szeptember 21-i Alzheimer világnaphoz és az október 1-i idősek világnapjához kötve adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában egy terápiás Emlékidéző parkot, tele az idősek számára ismerős, kedves tárggyal, gyönyörű növénnyel, kis szökőkúttal, apró híddal, a nap szél, eső ellen védő faházikókkal, memóriajátékokkal.

  Online is kitölthető a népszámlálási kérdőiv

  2022-10-04
  Vegyen aktívan részt Magyarország jövőjének alakításában!

   

  Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak

  2022-09-30

  Szeptember 9-én jelent meg a rendelet, mely szerint a kormány az önkormányzatokkal együttműködve nyújt segítséget a családi fogyasztói közösségeknek: ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, és ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy rezsicsökkentett áron jusson hozzá a földgázhoz.