Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

 • Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására
 • Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására
 • 2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Az előterjesztések előtt bejelentették, hogy a tavaly augusztusban elhunyt dr. Rácz Andrea aljegyző tisztségére kinevezték dr. Versitz Évát, a koordinációs és marketing igazgatóság élére pedig Öhlbaum Emesét. Ezt követően letette esküjét az oktatási, kulturális és ifjúsági bizottság egykori tagjának, a decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártának a helyére megválasztott Szabó Krisztina, majd az előterjesztések sora egy újabb személyi változás bejelentésével indult. A Szolnoki Értéktár Bizottság egyik lemondott tagja, Simon Gyula helyett Horváth Róbertnek, a Tisza Táncegyüttes Művészeti Egyesület elnökének szavazott bizalmat a közgyűlés.

  Ezek után a testület elfogadta, hogy 2023-ban 209 millió forintból gazdálkodhatnak a Szolnoki Szimfonikusok, melyből 169 millió forint a működésre, a további negyvenmillió bérfejlesztésre fordítható. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetőinek, Ignácz Ervinnek és Patkós Imrének a tisztsége 2023. június 30-ig szól. E tekintetben a közgyűlés az ügyvezetői poszt betöltésére irányuló pályázat kiírásáról is határozott.

  A Kőrösi úti temetőben az elmúlt évben közel kétezerötszáz négyzetméternyi út újult meg. A testület megszavazta, hogy idén további ezeregyszáz négyzetméternyi felület, elsősorban a belső úthálózat jelentősebb szakaszainak újraépítése valósulhat meg, mintegy ötvenmillió forintból.

  Szolnok 2027-ben adja be a pályázatát, hogy 2035-ben elnyerhesse az Európa Kulturális Fővárosa címet. A városnak a folyamatos kihívások teljesítése miatt a kulturális koncepciójának cselekvési tervét rendre aktualizálnia kell. A csütörtöki ülésen a képviselők arról döntöttek, hogy a vármegyeszékhely – a pályázat sikere érdekében – ez évben megtalálja a projektet támogató településekkel és egyéb partnerekkel a kapcsolatot. Még pedig úgy, hogy közben, 2025-ben Szolnok 950 éves évfordulója méltó megünneplésére is jusson a forrásokból.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Különleges programokban bővelkedik az idei Múzeumok Éjszakája

  2024-06-18
  Tárlatvezetések, szerelmi jósda, tűzugrás, zenés programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon.
   
      

  Évadzáró: Molnár László színművész a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagja lett

  2024-06-06

  Eredményes évadot tudhat maga mögött a Szolnoki Szigligeti Színház. A csütörtöki évadzáró társulati ülésen főként ezeket ismertették.

  A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Galériában

  2024-05-31

  A legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. A szolnoki önkormányzat csütörtökön a Szolnoki Galériában köszöntötte a pedagógusokat. Az eseményen megjelentek a vármegyeszékhely és a vármegye elöljárói, számos intézmény és hivatal képviselője, és természetesen a főszereplők: oktatók, nevelők, pedagógusok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lázár János építési és közlekedési miniszter.

  Fókuszban a daganatos betegségek - Egészségfórumot tartottak a városházán

  2024-05-30

  A mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak is köszönhetőn egyre gyakoribb a rákdiagnózis, a civilizációs betegség mind több embert érint. A megelőzésről, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről tartottak egészségfórumot a városházán.

  Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

  2024-05-28

  Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.