Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

 • Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására
 • Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására
 • 2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Az előterjesztések előtt bejelentették, hogy a tavaly augusztusban elhunyt dr. Rácz Andrea aljegyző tisztségére kinevezték dr. Versitz Évát, a koordinációs és marketing igazgatóság élére pedig Öhlbaum Emesét. Ezt követően letette esküjét az oktatási, kulturális és ifjúsági bizottság egykori tagjának, a decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártának a helyére megválasztott Szabó Krisztina, majd az előterjesztések sora egy újabb személyi változás bejelentésével indult. A Szolnoki Értéktár Bizottság egyik lemondott tagja, Simon Gyula helyett Horváth Róbertnek, a Tisza Táncegyüttes Művészeti Egyesület elnökének szavazott bizalmat a közgyűlés.

  Ezek után a testület elfogadta, hogy 2023-ban 209 millió forintból gazdálkodhatnak a Szolnoki Szimfonikusok, melyből 169 millió forint a működésre, a további negyvenmillió bérfejlesztésre fordítható. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetőinek, Ignácz Ervinnek és Patkós Imrének a tisztsége 2023. június 30-ig szól. E tekintetben a közgyűlés az ügyvezetői poszt betöltésére irányuló pályázat kiírásáról is határozott.

  A Kőrösi úti temetőben az elmúlt évben közel kétezerötszáz négyzetméternyi út újult meg. A testület megszavazta, hogy idén további ezeregyszáz négyzetméternyi felület, elsősorban a belső úthálózat jelentősebb szakaszainak újraépítése valósulhat meg, mintegy ötvenmillió forintból.

  Szolnok 2027-ben adja be a pályázatát, hogy 2035-ben elnyerhesse az Európa Kulturális Fővárosa címet. A városnak a folyamatos kihívások teljesítése miatt a kulturális koncepciójának cselekvési tervét rendre aktualizálnia kell. A csütörtöki ülésen a képviselők arról döntöttek, hogy a vármegyeszékhely – a pályázat sikere érdekében – ez évben megtalálja a projektet támogató településekkel és egyéb partnerekkel a kapcsolatot. Még pedig úgy, hogy közben, 2025-ben Szolnok 950 éves évfordulója méltó megünneplésére is jusson a forrásokból.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Népkonyha szolgáltatás indul Szolnokon

  2023-03-23

  A Cívis Szociális Étkeztetési Központ 2023 áprilistól térítésmentes népkonyha szolgáltatást indít Szolnokon.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2023-03-22

  Az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. (székhelye: 4024 Debrecen, Kossuth L.u.41.) felhívja az ellátási területén lévő ingatlantulajdonosokat, Használókat, Kezelőket, Bérlőket - ideértve a természetes- és növényvédelmi területek kezelőit, az erdészeteket, önkormányzatokat- a villamos hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítására, a fák gallyazásának elvégzésére.

  Szolnokra érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása

  2023-03-16

  Szolnokon állomásozik a Petőfi-busz. A Petőfi Irodalmi Múzeum utazókiállítása, mely tavaly szeptembertől járja az országot, vasárnapig „parkol” a vármegyeszékhely központjában, a Hild téren. A mobiltárlat ingyenesen megtekinthető.

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2023-03-15

  A százhetvenöt esztendővel ezelőtti forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. Az időjárás szeszélye miatt az ünnepi programot az Aba-Novák Agóra kamaratermében tartották meg.

  Átadták a város és a vármegye sajtódíját

  2023-03-14

  Kevésbé van a köztudatban, de március 15. a szabad magyar sajtó napja is, melyet minden évben megünnepelnek Szolnokon. Ezúttal a vármegyeháza adott otthon a rendezvénynek, ahol Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester adták át a sajtódíjakat.