Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

 • Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai
 • Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai
 • 2023-01-30
  A Kormány 2023. január 10-i hatályba lépéssel módosította az egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022.(VII.21.) Korm. rendeletet, mely értelmében bővült azon személyek köre akik igényelhetik a családi fogyasztói közősségekre vonatkozó kedvezmény igényléséhez szükséges, a helyi települési jegyzője által kiállított hatósági bizonyítványt.
   
  2023. január 10. napjától nem kell figyelembe venni az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII.20.) Korm. rendelet (OTÉK) 1. számú melléklet 95. pontjában foglalt, az önálló rendeltetési egységek önálló bejáratára, valamint a lakások műszaki megosztására (pl. az egybenyílás tilalmára) vonatkozó követelményeket, ha a lakások az OTÉK 105.§-ában foglalt egyéb követelményeknek megfelelnek.
   
  Vagyis kérelmezhető a helyi települési jegyző által kiállított hatósági bizonyítvány családi gázkedvezmény igénylésre, amennyiben az egy mérőóra állással rendelkező ingatlanon (lakóépületben, ingatlanegyüttesen) több, de legfeljebb 4 lakás rendeltetési egység található, amennyiben a lakások megfelelnek az OTÉK 105.§ szerinti lakás rendeltetési egység követelményeinek, akkor is ha nincs külön önálló bejáratuk, vagy a lakások között átjárható kapcsolat van.
   
  A módosítás értelmében azon társasházi lakások esetében is kérelmezhetik a hatósági bizonyítvány kiállítását, ahol egy társasházi albetéten belül több, de legfeljebb 4 lakásrendeltetési egység található, mely egy közös mérőóra állással rendelkezik. Továbbra is elérhető a hatósági bizonyítvány kérelmének nyomtatványa a Szolnok, Kossuth tér 9. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodában, a Szolnok Kossuth tér 1. szám alatti irodaház ügyfélforgalmi terében és elektronikusan IDE KATTINTVA!

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A 175 évvel ezelőtti szolnoki csatára koncertekkel emlékeznek a Szolnoki Szimfonikusok

  2024-05-22

  175 éve, 1849 tavaszán zajlott a dicsőséges tavaszi hadjárat. A jeles évforduló kapcsán a magyar állam több lépést is tett azért, hogy a sokszor névtelen hősöknek méltó emléket állítson. A Szolnoki Szimfonikus emlékkoncerttel tisztelegnek az évforduló előtt. A részletekről Patkós Imre szakmai igazgató, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót.

  Nyári tábor

  2024-05-21

  A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2024. június 24-től 2024. augusztus 23-ig naponta 8.00 órától – 16.00 óráig nyári tábort szervez.

  Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket

  2024-05-15

  A városháza dísztermében tartott ünnepségen adták át – immár ötödik alkalommal – a  „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet, melyen Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

   

  1500-nál is több laptopot kapnak a szolnoki diákok

  2024-04-30

  A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára a hétfői notebook-átadáson.

  Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot

  2024-04-26
  A sport jellemformáló, olyan erényekre tanít, amelyek aztán az egész élet során elkísérhetnek és a legnagyobb küzdelmekben segítenek, ilyen az alázat, a kitartás, a fegyelem és az együttműködés - mondta Schmidt Ádám a megújult Véső úti Sportközpont ünnepélyes átadásán pénteken.