Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj havi összege

 • Emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj havi összege
 • Emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj havi összege
 • 2022-12-01

  Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így októberben már a 23. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

  Az ösztöndíjpályázat a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatói számára nyújt rendszeres anyagi segítséget. Az elbírálás tanulmányi eredménytől függetlenül, kizárólag szociális rászorultság alapján történik.

  A pályázatot azok a szolnoki fiatalok nyújthatták be, akik már főiskolai, illetve egyetemi hallgatók („A” típus), valamint azok is, akik csak jövőre kívánják elkezdeni tanulmányaikat a felsőoktatásban („B” típus).

  Az idei évben az önkormányzat, a családbarát programjával összhangban, bővíteni kívánta a jogosultak körét, ezért a családi jövedelmi mutató határát - ami a jogosultság egyik feltétele – 80 ezer forintról 100 ezer forintra emelte.

  Pályázatot az idei évben 67 fiatal nyújtott be papír alapon és közülük 62 pályázó nyerte el az ösztöndíjat.

  Az Egészségügyi, Szociális és Környezetvédelmi Bizottság az ösztöndíjat

  Ø  „A” típusú pályázat esetén 10 hónapra, azaz a 2022/2023-as tanév II. félévére és a 2023/2024-es tanév I. félévére,

  Ø   „B” típusú pályázat esetén a 2023/2024-es tanév I. félévétől kezdődően háromszor 10 hónapra állapította meg.

  Az ösztöndíj mértéke havi 9 600 és 13 600 forint között alakult az elért pontszámok alapján. Az ösztöndíjnak ez csak az önkormányzati része, mely havonta kiegészül 5 000 forint felsőoktatási intézményrésszel.

  A bizottság novemberi döntéséről a pályázók a napokban értesülnek.

  Az ösztöndíj kifizetése a tavaszi félévben márciustól, az őszi félévben októbertől kezdődik.

   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.