Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-08-14

Operatív törzs vigyázza a szolnoki ünneplők biztonságát augusztus 20-án

Külön helyszíni operatív törzset állít föl a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltsége (Szolnoki KvK) az augusztus 20-i nagyszabású városi rendezvény biztosítására. A kirendeltség területén a Szent István napi ünnepek közül a szolnokin kívül az augusztus 19-ére tervezett törökszentmiklósi rendezvény létszáma indokolja, hogy külön katasztrófavédelmi törzs is gondoskodjon a szórakozók biztonságáról.

2012-08-13

Étel és zene: gasztrofónia vár az Ételkorzón

A nyár utolsó hónapja is bővelkedik programokban a megyeszékhelyen. A Szolnoki Szimfonikus Nyár koncertjei a komolyzene kedvelőinek nyújtanak kikapcsolódást, péntek óta pedig a fülbemászó dallamok mellett ínycsiklandó finomságok is kényeztetik a Tiszai Hajósok terére látogatókat.

2012-08-10

Cselekedjen belátása szerint!

Cselekedjen belátása szerint! – kapta a választ feletteseitől 1956-ban a Szolnoki Helyőrség parancsnoka, Kablay Lajos alezredes, aki végül lelkiismeretére hallgatott. Bölcsességnek és őt nehéz helyzetekben soha cserben nem hagyó találékonyságának, valamint kiváló problémamegoldó képességének köszönhetően olyan döntést hozott, amellyel egy sokkal nagyobb tragédiát előzött meg. A nagy formátumú emberre ma koszorúzással emlékeztek.

2012-08-10

Pályázati pénzből költözhet a repülőmúzeum

47 milliárdos turisztikai beruházás. A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság a Regionális Operatív Programok keretében harmincnégy új kiemelt turisztikai beruházás támogatásáról döntött. Köztük a Szolnoki Repülőmúzeum átköltöztetéséről és felújításáról.

2012-08-10

Százmilliót spórolnak

Megkezdődött a Szolnoki MÁV Kórház átfogó energetikai rekonstrukciója. A munkálatokat úgy végzik el, hogy mindeközben a betegek ellátása folyamatos és zavartalan.

2012-08-08

Felszámolják a Nagysándor József úti illegális szemétlerakót

A Térinformatika az Önkormányzatokért Alapítvány 1 millió 700 ezer forint összegű támogatást nyert egy a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt pályázaton.

2012-08-08

Kinyitott a Szigligeti Színház jegyirodája

A nyári szünet után tegnap reggel újra kinyitott a Szigligeti Színház jegyirodája. Rengetegen újították meg bérletüket, melyeknek ára a tavalyihoz képest nem változott. A szeptemberi és októberi bérletszünetes előadásokra szintén keddtől válthatók jegyek.

2012-08-06

A komolyzene rajongóit várják a Tiszai Hajósok terére

Mediterrán dallamok csendültek fel szombaton este a Tiszai Hajósok terén. A nagyszerű akusztikájú térre ezúttal is sokan kilátogattak, a színvonalas és sikeres program az első állomása volt az idei Parti-túrának.

2012-08-06

Minden bicogó teljesítette a maratoni távot

A kánikula sem tartotta vissza azt a több mint háromszáz versenyzőt, akik szombaton délelőtt nekivágtak a 8. alkalommal megrendezett Remondis Bicogó Maratonnak Szolnokon. Az évről –évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny résztvevői ezúttal is a Kossuth térről rajtoltak, indulás előtt Balla György alpolgármester köszöntötte őket.

2012-08-06

Ajándék hajóút a napköziseknek

Egyre élénkebb az élet a Tisza szolnoki szakaszán: ladikok, motorcsónakok szelik a vizet, kajakosok és kenusok izzadnak a tomboló hőségben, vagy éppen vízitúrázók csapata evez a szőke folyón. Néhány hete pedig egy Sellő tűnt fel a Tiszán - valójában a nyári programlehetőségek köre bővült sétahajózással.

2012-08-01

Tourinform Szolnok

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. augusztus 1-től TOURINFORM irodát nyit a Városháza Ügyfélszolgálati Irodájában. Üzemeltetője az Aba-Novák Kulturális Központ Nonprofit Kft. A turisztikai információs irodában tájékozódhat a település, a Szolnoki kistérség, az Észak-alföldi Régió és az egész ország turisztikai kínálatáról is.

2012-08-01

Az önkéntesség útján a felnőtté váláshoz

Pályázatot nyújt be a szolnoki önkormányzat, hogy segítse a leendő középiskolás fiatalokat az 50 óra közösségi szolgálat megszerzésében. A város azt is vállalta, hogy a projekt lezárását követően a létrejött szolgáltatásokat, hálózatokat további 5 éveg fenntartja és működteti.

2012-07-30

Szeretem Szolnokot - pályázat

Szeretem, mert itt születtem, mert itt nőttem fel, mert itt lettem először szerelmes, mert itt voltam diák, mert elmentem, de mindig visszahúzott a szívem, mert ide mindig jó hazajönni.

2012-07-29

Kövesse az olimpiát a Kossuth téri kivetítőn!

Elkezdődött az idei nyár legnagyobb sporteseménye, a XXX. Nyári Olimpiai Játékok, amely nézők, szurkolók millióit szegezi világszerte a képernyők elé. Az olimpia eddig sem szűkölködött izgalmas pillanatokban, és a java még hátra van... Akinek nem elég a TV képernyő mérete és nagy társaságban szeret szurkolni, annak a Kossuth téren a helye...

2012-07-27

Felújítják a küzdőteret

Látványos szakaszához érkezett a tiszaligeti körcsarnok parkettájának cseréje. A beruházásra a Szolnoki Sportcentrum pályázott, kihasználva a látvány-csapatsportok újfajta támogatási rendszerét.

2012-07-27

Mediterrán hangulat a Kossuth téren

Jó időben már kora délelőtt benépesül a Kossuth tér, gyerekek kergetőznek a szökőkút körül, idősebbek üldögélnek az árnyas fák alatti padokon. Mától a hőséget is jól viselő mediterrán növények és fák foglalják új keretbe a város főterét.

2012-07-26

Izgalmas programok várják az újvárosi napközis tábor diákjait

A hosszú nyári szünet nagyon sok általános iskolás gyerek szüleinek okoz fejtörést, hiszen nehéz olyan megoldást találni, hogy biztonságban is tudják csemetéjüket és tartalmasan is teljenek a hetek. Erre biztosít lehetőséget idén nyáron is az újvárosi napközis játszóház és tábor, amelyet elsősorban a Déli-ipartelepen élő diákoknak szerveztek.

2012-07-25

Szolnokon készült az olimpiára a kajak-kenu válogatott

Sajtónyilvános edzést tartott Szolnokon az olimpiára készülő kajak-kenu válogatott. A kőkemény tréningek ellenére a sportolók türelmesen válaszoltak az újságírók kérdéseire.

2012-07-25

Javuló közbiztonság, kevesebb jogsértés - beváltak a térfigyelő kamerák

Egyértelműen bebizonyosodott a városban kihelyezett térfigyelő kamerák visszatartó ereje – derül ki a Szolnoki Rendőrkapitányság féléves jelentéséből. A kameráknak köszönhetően kevesebb jogsértés történt az érintett területeken, még körözött személyt is sikerült elfogni, a közlekedési szabálysértések elkövetői pedig bizonyára körültekintőbben közlekednek a jövőben.

2012-07-25

Szombattól Szolnokon is sétahajózhatunk

Szombaton útra kelhet az első csoport. Sétahajójárat indul a Tisza szolnoki szakaszán. Tokaj és Szeged után végre a megyeszékhelyen élők is vízre szállhatnak egy mozijegy áráért. A vállalkozó bízik a helyiek érdeklődésében. A hajó akkor is elindul, ha az utasok száma csekély. Az üzemeltető ezzel is erősíteni szeretné az érdeklődők bizalmát.

2012-07-24

Ez nem wellness tábor

„Néha elfogy az oxigén, néha vágni, szorítani, fájni fog.” Így hirdeték meg azt az ötnapos katonai tábort, melyet a KatonaSuli program keretén belül szerveztek Szolnokon.

2012-07-23

Tisza-parti Nyár

Motoroktól és rockzenétől volt hangos szombaton délután, illetve este a Tiszai Hajósok tere. A Tisza-parti Nyár idei harmadik rendezvénye kuriózum volt a javából. Bár a tábortűz a szeles időjárás miatt elmaradt, a hangulaton ettől függetlenül sem esett csorba.

2012-07-21

Pályázati pénzből meleg étel

 

Félidejénél tart a nyári szociális alapú ételosztás. Az önkormányzat a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány közreműködésével augusztus 25-ig biztosít napi egyszeri meleg ételt a város hat pontján.
2012-07-18

Jó ütemben halad a Tiszaligeti Stadion felújítása

A hátsó lelátót már lebontották, a centerpálya gyepszőnyegét pedig felszedték. Jelenleg az öntözőberendezés készül valamint megérkeztek a villanyvilágítás kiépítéséhez szükséges alapkábelek is. A tervek szerint októberben már megújult környezetben fogadja szurkolóit és ellenfeleit a Szolnoki MÁV FC labdarúgó csapata.

2012-07-18

Szolnoki kajakos sikere

A hétvégén az Ibéria félszigeten rendezték az ifjúsági és a 23 éven aluliak kajak-kenu Európa-bajnokságát. A kontinens viadalon a Mezőgép kajakosa Szabó Petra arany, míg a Szolnoki Sportiskola kenusa, Pogány Nikolett bronzérmet szerzett.

2012-07-17

Táncoló Szolnok

Szombat este is több százan szórakoztak a Tisza Hajósok terén. A Tisza-parti nyár programja ezúttal Indonézia kultúráját varázsolta a megyeszékhelyre.

2012-07-16

NE DŐLJÖN BE!

Legyen óvatos a fogyasztói csoportok ajánlataival!
Egyre több a hitelnek tűnő, könnyen elérhető pénzügyi ajánlat a lapokban. A fogyasztói csoportok hirdetései azonban sokszor félrevezetik az ügyfeleket. Ez ellen és a fogyasztók tájékoztatása érdekében indított kampányt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Erről Gondolovics Katalint, a GVH szóvivőjét kérdeztük.

2012-07-16

Készülj a POP-ra, azaz a Pont Ott Partira!

Még néhány nap, és az idén felvételizők végre megtudják, sikerült-e a vágyott felsőoktatási intézménybe bekerülniük. A felvételi eljárás csúcspontja a ponthúzás, ezért ezt az alkalmat évek óta rendezvények kísérik Budapesten, és az idén Szolnokkal együtt még további két vidéki nagyvárosban — Szegeden és Pécsen — is lesz Pont Ott Parti július 24-én!

2012-07-11

Hasznos ajándék a polgárőrségnek

Ajándékot kapott ma délelőtt a Szolnoki Polgárőr Egyesület. Az ajándékozó ezúttal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőrség, a két kerékpár pedig csak töredéke annak a több mint száznak, amelyet országszerte kaptak meg a közelmúltban az egyes települések polgárőrségei.

2012-07-08

Megújult a Vártemplom orgonája

A közel 90 éves hangszer az elmúlt időszakban szinte használhatatlanná vált. A tavaly kezdődött felújítási munkálatok költségeit a Szolnok-Tisza Rotary Club és a plébánia finanszírozta. Ma délelőtt pedig a nagyközönség is újra hallhatta az orgona gyönyörű hangjait…

2012-07-07

Idén is sok látogatót vonzott a Városházi Este

Művészet, könnyed kikapcsolódás, hangulatos környezet – ezzel várta vendégeit tegnap este a városháza. A Városházi Este néven immár második alkalommal megrendezett ingyenes program ismét sok embert vonzott, és végül az idő is pártolta a rendezvényt, a hőséget némileg enyhítő szél messzire fújta a viharfelhőket.

2012-07-06

Válasz a lakossági igényekre: július 1-től körzeti megbízott dolgozik a Csallóközben

A körzeti megbízotti iroda megnyitása komoly lépés és nagy öröm a területen élők számára, hiszen ennek hatására minden bizonnyal pozitív változás következik be a körzetre vonatkozó bűnügyi mutatókban – mondta Molnár Iván önkormányzati képviselő egy mai sajtótájékoztatón.

2012-07-06

Agóra helyett Lengyel Antal tér

Bár már elkészült, mégsem vehetik birtokba a szandaszőlősiek a művelődési ház mellé épült közösségi teret. A műszaki átadás ugyan már megtörtént, használatba vételi engedély azonban még nincs. Így a nyári programokat a tervekkel ellentétben nem itt, hanem a szomszédos Lengyel Antal téren bonyolítja az intézmény. A ház vezetése abban bízik, még a nyáron folyamán megkapják az engedélyt.

2012-07-04

A diáksportól konzultáltak

A diáksport jövőjéről tartottak szakmai konzultációt kedden Szolnokon. A rendezvény vendége Balogh Gábor olimpiai bajnok, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke volt, akitől Szabó István alpolgármester vehetett át elismerést a diáksportért végzett munkájáért.

2012-07-02

Új arcát ismerhetik meg a városházának

Hiánypótló, színvonalas programmal kedveskedik a szolnokiaknak az önkormányzat: egy napra megnyílnak a nagyközönség előtt a városháza kapui és a pompás díszterem.

2012-06-30

Újra ARTjáró a 110 éves Szolnoki Művésztelepen

Ha ARTjáró, akkor programkavalkád. Ha ARTJáró, akkor Szolnoki Művésztelep, árnyas fák, baráti beszélgetések, művészet, zene és hangulat. Összművészeti fesztivál idén tizenegyedik alkalommal. Ne hagyják ki…

2012-06-30

Kinyíltak a városháza kapui

Egy hét különbséggel két olyan nagyszerű program is várta, várja az érdeklődőket, mely nem a városháza hétköznapjaiba illeszkedik, s mindkét alkalomnak az intézmény hangulatos belső udvara biztosította a helyszínt.

2012-06-29

Főorvos és védőnő kapta idén a Kálmándi Mihály Díjat

Szolnok város egyik legfontosabb díját, a Kálmándi Mihály Díjat adták át ma délelőtt a városházán rendezett ünnepségen. Az elismerést azok a szakemberek kaphatják, akik az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végeznek.

2012-06-29

A köztisztviselőket ünnepelték a színházban

2001 óta július elsején ünneplik a Köztisztviselők Napját, amely évek óta munkaszüneti nap a közigazgatási szerveknél. Idén július 1. vasárnapra esik, ennek ellenére, ha munkaszüneti nap idén nem is volt, a köztisztviselők köszöntése nem maradt el a Polgármesteri Hivatalnál sem.

2012-06-29

Eredményesen zárult a program, sok család életfeltételei javultak a Motor úton

Lezárult a mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító Bizalom és Munka komplex program részeként „A szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött szolnoki modell-programja”, amely 2012. március 1. és 2012. június 30. között zajlott.

 

2012-06-28

Módosult az iparűzési adóról szóló rendelet – ülésezett a közgyűlés

A nyári szünet előtti utolsó, júniusi közgyűlésen ismét fontos kérdésekről döntött a testület. A képviselők szavaztak többek között a Szolnok Hazavár Program bővítéséről, más városok tehetséggondozó műhelyeivel kötendő együttműködési megállapodásról és a parkolási rendelet módosításáról.

2012-06-27

Családbaráttá tették a munkahelyet

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására kiírt, a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata által benyújtott pályázat kedvező elbírálásban részesült, melynek eredményeképpen a Polgármesteri Hivatal jogosulttá vált a „Családbarát Munkahely 2011” cím használatára. A pályázati programot ma konferenciával zárták a városházán.

2012-06-26

Bővül a Szolnok Hazavár program

Új elemmel bővül a Szolnok Hazavár program, a sportiskolai úszó szakosztályát pedig a Szolnoki Vízilabda Sport Club Kft. veszi át. Egyebek mellett ezekben a kérdésekben döntöttek ma az egészségügyi, szociális és sport bizottság tagjai.

2012-06-26

Közös célért futnak országokon át

Szolnokra érkeztek ma délelőtt a Sri Chimnoy által 1987-ben életre hívott Világharmónia futás idei résztvevői és a hozzájuk csatlakozó szolnokiak, a futókat Szabó István alpolgármester köszöntötte a Kossuth téren.

2012-06-25

Nem maradnak meleg étel nélkül a rászorulók

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata minden évben biztosította az ingyenes nyári étkeztetést a rászoruló gyerekek részére. Az étkeztetést – tekintettel a rászorulók számára, a város területének méretére és a rendelkezésre álló forrásra – melegíthető ételkonzerv formájában alapvetően pályázati forrásból biztosítja idén is a város.

2012-06-24

A művészet minden ága bemutatkozott a fesztiválon

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület 2012. június 22-25. között rendezi meg a fogyatékkal élő emberek XXV. Országos Speciális Művészeti Fesztiválját Szolnokon. A négynapos rendezvény mottója „pARTszélen”.

2012-06-24

Mártírjaira emlékezett a szolnoki zsidóság

Tragikus eseményt idézett fel a szolnoki zsidó hitközség a mai istentiszteleten: a szolnoki gettóból 68 évvel ezelőtt, június utolsó vasárnapján hurcolták el a zsidókat. Ártatlanok százainak élete tört ketté egyik napról a másikra, családokat szakítottak szét, s legtöbbjük sosem látta többé az övéit…

2012-06-22

13 góllal győzött a románok ellen a férfi vízilabda-válogatott

A londoni olimpiai felkészülés keretében szerdán vívott és 14-7-es hazai sikert hozó békéscsabai barátságos mérkőzés után csütörtökön, Szolnokon csapott össze a magyar férfi vízilabda-válogatott Románia legjobbjaival, és ezúttal 13 góllal nyert.

2012-06-21

Meghosszabbították a hőségriadót

Péntek éjfélig meghosszabbította és harmadfokúvá emelte a hőségriasztást az országos tiszti főorvos. A napi átlaghőmérséklet meghaladhatja a 27 Celsius-fokot, ami fokozott óvatosságot követel. A mentőknek azonban eddig még nem akadt több dolguk a hőségben. Azt mondják, mától várható a riasztások növekedése.

 

2012-06-21

Életmód napot rendeztek a cukorbetegek számára

A Vasutas Cukorbetegek Klubja június 21-én egészségnapot rendezett tagjai számára. Az egész napos ismeretterjesztő- és mozgásprogramokat magában foglaló esemény a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által meghirdetett „Kor-társ” pályázaton nyert támogatásból, valamint önkormányzati támogatásból valósult meg.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app