Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-03-09

XX. Szolnoki Zenei Fesztivál

A Szolnoki Szigligeti Színházban március 27-én, az operairodalom legszebb áriáiból összeállított gálaműsorral indul az idei évben 20. alkalommal megrendezésre kerülő Szolnoki Zenei Fesztivál. A gálaműsor sztárvendége Miklósa Erika világhírű operaénekes. A március 27. és május 9. között megrendezésre kerülő fesztivál hét alkalommal várja a zenebarátokat.

2012-03-08

Folytatódik a szandai decentrum kialakítása

A „Szandaszőlős decentrum létrehozása városrehabilitációval” nevű projekt keretében új külsőt és belsőt kap a Szandaszőlősi Művelődési Ház, ahol egy új közösségi teret, agórát is kialakítanak.

2012-03-08

Szigligeti Színház 2012. április havi műsora

Információ kérhető, és jegyek válthatók a Szigligeti Színház Szervező-és Jegyirodájában, Szolnok, Kossuth utca 17-23. Telefon:56/422-902, 56/424-063, e-mail: jegyiroda@chello.hu   www.szigligetiszinhaz.hu. Jegy vásárolható személyesen a Szervező-és Jegyirodában, vagy előjegyezhető a 56/424-063-as telefonszámon és átutalással vagy postautalványon egyenlíthető ki. Pótszékjegyet kizárólag teltház esetén értékesítünk! Várjuk hívását!

2012-03-08

Szeretettel köszöntjük a Hölgyeket!

Van egy nap az évben, amikor a férfiak figyelme a nők felé fordul. Március 8-án egy szál virággal köszönjük meg a hölgyeknek, hogy az élet minden területén sokszor erőn felül igyekeznek helytállni…

2012-03-08

Legyen az egészség hungarikum!

Háromnapos ingyenes pedagógus továbbképzést szervezett a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány, a tréning abban segít a tanároknak, hogy hatékonyabban lássák el iskolájukban az egészségfejlesztési feladatokat. A városházán tartott tréningen dr. Béres József és Szabó István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

2012-03-07

Farsang, nőnap, születésnap – változatos programok a nyugdíjas klubokban

Mozgalmas az élet a városi nyugdíjas klubokban, míg az egyik farsangi mulatságát tartja, egy városrésszel odébb már a hölgyeket köszöntik nőnap alkalmából.

A Tószegi úti III. sz. Gondozási központ vidám jelmezes felvonulása igazi farsangi hangulatot idézet, az idősek fantáziája idén is kifogyhatatlan volt.

2012-03-07

Éves közgyűlésüket tartották a szolnoki nyugdíjas klubok

A Tisza Szállóban tartotta éves közgyűlését a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete, ahol értékelték az elmúlt évet, és elfogadták többek között az erre az évre tervezett programokat is.

Az egyesület 22 szolnoki nyugdíjas klubot tömörít és 22 egyéni tagja is van, s egy mindenképpen közös bennük, hogy mindannyian igyekeznek színvonalas és tartalmas programokkal megtölteni a nyugdíjas éveket.

2012-03-07

Márciusban újra T-City Internetakadémia

A Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény látja vendégül a március 8-án induló T-City Internetakadémiát. A szervezők azokat a szolnokiakat várják, akik szeretnének megismerkedni a számítógép használatával és az internetezés alapjaival. Az 5 előadásból álló sorozat ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2012-03-06

Rangos szakmai elismerést vett át Kéri József

Láng Lajos-díjjal ismerte el a közgazdász szakma Kéri Józsefnek, az önkormányzat nyugalmazott gazdasági igazgatójának több évtizedes munkáját. A díjat dr. Kovács Árpád adta át kedden a városházán.

Dr. Kovács Árpád elnök a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségének nevében adta át a Láng Lajosról elnevezett díjat Kéri Józsefnek, az önkormányzat nyugalmazott gazdasági igazgatójának, aki jelenleg pénzügyi tanácsadóként segíti a város munkáját.

2012-03-06

Különlegességekkel mutatkozott be Szolnok

Az előzetes adatok szerint mintegy ötvenezer érdeklődő kereste fel a csütörtöktől vasárnapig tartó budapesti 35. Utazás kiállítást és kísérőrendezvényeit. A kiállításon 22 ország több mint 500 kiállítója volt jelen, köztük Jász-Nagykun-Szolnok megye is bemutatkozott.

A 16X10 méteres régiós a Tiszainform mellett Szolnok város, a Jászság, Cserkeszőlő és a Martfű Termál SPA is jelen volt a megyéből.

 

2012-03-06

Felállították a Béres szobrot a rózsaparkban

Hamarosan újabb köztéri szoborral és ivókúttal gazdagodik a város, a látványos kompozíció elemeit tegnap speciális darukkal emelték végső helyükre a rózsaparkban.

Béres József emlékét őrzi a mintegy 7 m3 horvát mészkőből kifaragott alkotás, melynek elemei tegnap érkeztek Szolnokra.

A munkálatokat Miklya Gábor pécsi szobrászművész felügyelte.

2012-03-05

Dörögtek az ágyúk a Kossuth téren

Tizenötödik alkalommal elevenítették fel a hazai és lengyel, cseh, illetve osztrák hagyományőrzők az 1849. március 5-i szolnoki csatát, ezúttal a Kossuth téren.

Hazánk egyik legnagyobb hagyományőrző katonai rendezvénye ezúttal is rendkívül népszerűnek bizonyult a szolnokiak körében, a Kossuth téren rengetegen, köztük sok-sok gyerek várta a döntő ütközetet, az ágyúdörgést.

2012-03-01

Lakossági fórum az alcsi városrészben

Hatvanan írták alá azt a levelet, melyben a polgármesternek panaszkodtak az alcsi városrész romatelepéről. Szalay Ferenc polgármester, valamint dr. Tóta Áron, a terület képviselője lakossági fórumon válaszolt a felmerülő kérdésekre.

2012-03-01

Esedékes a játszóterek felülvizsgálata

Beköszöntött a tavasz, újra benépesültek a szolnoki játszóterek, melyek fenntartása többféle feladatot is ró az önkormányzatra.

A játszóterek rendbetételének első ütemét, amely már a héten elkezdődött, a takarítás jelenti, márciusban pedig következnek a fenntartási munkák. Ekkor történik meg a homokozók homokcseréje, a homok tisztítása, az ütéscsillapító felületek karbantartása.

2012-02-28

Szolnok sokat tett az akadálymentesítésért

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa Hozzáférhető Város díj átadó ünnepséget rendezett kedden az Országház Gobelin termében, a rendezvény fővédnöke dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt. A díjat Szolnok, Kaposvár, Pécs, és Nyíregyháza városa kapta, Szolnokot dr. Kállai Mária alpolgármester és dr. Versitz Éva, az Egészség- és Családügyi Osztály vezetője képviselte az ünnepségen.

2012-02-27

A kommunizmus áldozataira emlékeztünk

 Az országgyűlés 2000-ben döntött arról, hogy február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja legyen. 1947-ben ezen a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. A polgári politikus elfogása szimbolikus erejű volt: azt bizonyította, hogy a kommunista párt erőszakos hatalomátvételt készít elő. A kommunizmus szolnoki áldozataira délután a Tisza Szálló falán elhelyezett emléktáblánál emlékeztek.

2012-02-23

Elfogadta a közgyűlés a város költségvetését

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének februári ülésén a képviselők elfogadták többek között a 2012-es évi költségvetést, vezetői pályázatok kiírásáról döntöttek és meghallgatták a városi és a megyei főkapitány beszámolóját is.

2012-02-23

Lezárult a hajléktalanokat segítő Pillér Program

Hajléktalanok képzését, lakhatási gondjainak megoldását segítette két éven át a Pillér Program, amelynek zárórendezvényét ma délelőtt tartották a Prizma úti Nappali Centrumban.

2012-02-23

Jövő héten farkasszemet nézünk az osztrák csapatokkal

A szolnoki csata 1849. március 5-én a dicsőséges tavaszi hadjárat kezdetét jelentette. Udovecz György vezetésével 15 esztendeje az ország egyik legjelentősebb és legnagyobb létszámú hadijátékát rendezik meg a csata évfordulójához közeli hétvégén – mondta Szalay Ferenc polgármester a mai sajtótájékoztatón.

2012-02-23

A megyei civil szervezetek harmadik konferenciáját tartották Szolnokon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa  és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Szolgáltató Központ szervezte immár harmadik alkalommal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Szervezetek Konferenciáját.

2012-02-23

Bizalom és munka mintaprogram indul Szolnokon is

Bizalom és munka címmel a mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító, 410 millió forintos összköltségvetésű komplex program indult, melynek részeként konzorciumi megállapodást írtak alá Szolnokon a program résztvevői a városháza dísztermében.

2012-02-20 11:13:00

Márciusban újra T-City Internetakadémia

A Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény látja vendégül a március 8-án induló T-City Internetakadémiát. A szervezők azokat a szolnokiakat várják, akik szeretnének megismerkedni a számítógép használatával és az internetezés alapjaival. Az 5 előadásból álló sorozat ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2012-02-17 11:25:00

A város és a Szolnoki Főiskola új támogatási rendszert dolgozott ki

A Szolnoki Főiskolára jelentkezők egy részének támogatási lehetőségeiről tartott közös sajtótájékoztatót dr. Kállai Mária alpolgármester és dr. Túróczi Imre, az intézmény rektora ma délelőtt a városházán.

2012-02-16 14:57:00

Utoljára lép fel Szolnokon az Omega

A félévszázados jubileumát ünneplő Omega frontembere, Kóbor János és az együttes menedzsere tartott közös sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármesterrel ma délelőtt a városházán.

2012-02-16 09:38:00

Szakmai vita az alaptantervről Szolnokon

Az új Nemzeti Alaptanterv vitaanyagának főbb pontjait ismertette tegnap Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár és dr. Kaposi József, az Oktatási és Fejlesztő Intézet főigazgatója a Megyeházán.

2012-02-15 11:53:00

Megvalósultak a célok – dr. Lengyel Györgyi beszámolója

A megyei és városi beszámolót követően tegnap a kormányhivatal előző évének értékelésére került sor a Hozam Klubban. 

2012-02-14 10:22:00

Bayer Zsolték megtöltötték a megyeháza dísztermét

Az ország helyzetéről, a békemenetről, a változás előtt álló világról beszélt csütörtökön este a Megyeháza dísztermében Bayer Zsolt és Bencsik András újságíró, valamint Zárug Péter Farkas politológus. A politikai talkshow-t a Márai Sándor Kulturális Polgári Kör szervezte.

2012-02-13 09:36:00

Háromszázan kaptak diplomát a főiskolán

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a Szolnoki Főiskolán szombaton délelőtt, ahol mintegy háromszáz végzős hallgató várta, hogy kézbe vehesse a tanulmányai befejezését igazoló okiratot.

2012-02-06 09:42:00

Van remény a rákbetegeknek – fórum a városházán

Van remény. Ezzel a címmel tartottak teltházas fórumot a városháza dísztermében a rákbeteget világnapján. Az előadók között neves szakemberek is voltak, a jelenlévők nagy száma jelezte: nagyon sok embert érint hazánkban a betegség.

2012-02-01 08:44:00

Február 1. A TISZA ÉLŐVILÁGÁNAK EMLÉKNAPJA

2000. január 31-én a Szamos felső folyásának vízgyűjtő területén működő román-ausztrál tulajdonú Aurul nevű bányavállalat cianiddal és nehézfémekkel szennyezte a Szamos és a Tisza folyókat Romániában.

2012-01-30 07:44:00

Változás a Városi Kollégium élén

A Városi Kollégiumban tartották a tagintézmények pedagógusai félévi tantestületi értekezletüket, amely részben eltért a megszokottól.

2012-01-30 07:40:00

Európai Uniós támogatással valósult meg

SAJTÓKÖZLEMÉNY Európai Uniós támogatással valósult meg a Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény „Kell a könyvtár” című pályázata.

2012-01-26 14:08:00

Együtt az éggel - tavaszi filmklub sorozat

Együtt az ég alatt címmel indítja útjára tavaszi filmklub sorozatát, a Tiszapart mozi, melyben első alkalommal néhány premier előtti vetítést is terveznek, és igyekeznek napra kész, derűsebb filmeket válogatni. Február 7-én kezdődnek a vetítések és május elsejét kivéve 16 kedden át várnak mindenkit, május 29-ig.

2012-01-26 14:02:00

Takarékos év áll mögöttünk – évértékelő a Hozam Klubban

2011 a takarékoskodás éve volt a szolnoki önkormányzat számára - mondta Szalay Ferenc tegnapi évértékelőjén. A megszorítások mellett jelentősen fejlődött a város, és ez a terv az idei esztendőre nézve is.

2012-01-25 11:26:00

Ádámok és Évák Ünnepe 2012

A Szigligeti Színház - Jókai Anna Kossuth-díjas író, Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere és Balázs Péter színész, a Szigligeti Színház igazgatója védnökségével - hagyományteremtő szándékkal hívta életre 2010-ben, az Ádámok és Évák Ünnepét Szolnokon.

2012-01-24 15:25:00

Nem maradnak futés nélkül - tüzelővel segít a város

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is a rászoruló családok segítségére siet Szolnok városa. A Sportcentrumnál felhalmozott tűzifából háromszáz család megélhetését, s nem utolsó sorban otthonának fűtését segíti az önkormányzat.

2012-01-09 08:01:00

Közönségsikert aratott a Magyar Tánckoncert

Jaunár 7-én szombaton, a szolnoki tiszaligeti sportcsarnokban  – közel kétezres nézőközönség előtt –  mutatták be először a Magyar Tánckoncert – Vox Hungaricus című, új műfajt teremtő előadást.  Mihály Gábor művészeti vezető által színpadra álmodott két órás produkcióban a tradicionális népzene és a XIX.század népies műzenéje mellett felcsendültek a magyar komolyzene gyöngyszemei is, Liszt, Kodály és Bartók művei.

2012-01-04 13:28:00

Magyar Tánckoncert

Nagyszabású bemutatóval kezdi az évet 2012. január 7-én a Magyar Állami Népi Együttes és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A Magyar Tánckoncert című, új műfajt is meghatározó produkcióban közel kétszáz művész tolmácsolásában jelenik meg a magyar múlt és jelen.

2012-01-04 13:25:00

Már a rózsapark sem a régi...

Aki a napokban a Tiszapart Tisza Szálló felőli részén sétált, kisebb-nagyobb változásokat tapasztalhatott a rózsaparkban és környékén.

2011-12-23 08:01:00

Mága Zoltán ajándékot hozott a szolnoki gyerekeknek

Több zsáknyi plüssállattal érkezett Szolnokra Mága Zoltán, a megyeszékhely díszpolgára. A világhírű hegedűművész a városi óvodáknak, a gyermekvárosnak, valamint a kórház gyermekosztályának hozta a kedves játékokat.

2011-12-16 10:08:00

Okostelefonba rejtett Virtuális Idegenvezetővel Szolnokon

A T-City legújabb fejlesztésének, a Virtuális Idegenvezetőnek köszönhetően a kiterjesztett valóságban kalandozhatnak Szolnokon az okostelefon-tulajdonosok.

2011-12-16 07:42:00

Házhoz viszik a szeretetet a diákok

Az év utolsó közgyűléséről indul útnak csütörtökön 85 diák, hogy a korábbi évek hagyományát folytatva idén karácsony előtt is házhoz vigyék a szeretetet a szolnoki rászorultaknak.

2011-12-12 12:49:00

Húszéves a város egyik legsikeresebb cége

Egy cég életében a kerek évfordulók mindig okot szolgáltatnak arra, hogy átgondolják az elmúlt évek sikereit, buktatóit és új terveket fogalmazzanak meg a jövőre nézve, de mindez nem lenne teljes egy jól sikerült születésnapi rendezvény nélkül.

2011-12-01 07:35:00

Fókuszban a megye lakosságának egészségi állapota

Megyénk lakosságának egészségi állapota és átlagéletkora is elmarad az országos átlagtól – hangzott el a ma megrendezett Egészség Fórumon, ahol változatos témákban hallhattak előadásokat az érdeklődők

2011-12-01 07:33:00

Sikeresen alapoztak – az Önkéntes Centrum zárórendezvénye

Nagyszabású eseményre került sor a városházán: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Önkéntes Centrum az Önkéntesség elterjesztése Magyarországon elnevezésű projektjének zárórendezvényét tartotta a zsúfolásig megtelt díszteremben. A rendezvényen egyúttal az Önkéntesség Nemzetközi Napját is ünnepelték.

2011-11-22 13:29:00

Ünnepi díszben a főtér

Nagy a sürgés-forgás a Kossuth téren… A karácsonyi falu házikói napok óta jelzik, közeledik a karácsony, és tegnap óta már fenyőfa is díszíti a főteret a gyerekek nagy örömére.

2011-11-21 14:27:00

Lévai Anikóval sütöttek mézeskalácsot a gyerekek

A szolnoki Családok Átmeneti Otthonában a nehéz sorsú gyerekekkel és szüleikkel sütött ma mézeskalácsot Lévai Anikó jószolgálati nagykövet.

2011-11-21 13:45:00

Szakmai konzultáció a köznevelési törvényről

"Megújul a magyar tanügy." Az új nemzeti köznevelési rendszerről tartott szakmai konzultációt délután a Megyeháza dísztermében Hoffmann Rózsa. a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért felelős államtitkára a megye padagógusait, polgármestereit tájékoztatta a törvénytervezetben szereplő legfontosabb változásokról.

2011-11-21 13:37:00

Jézus Krisztus Szupersztár

Bérletszünet. Információ kérhető, és jegyek válthatók a Szigligeti Színház Szervező-és Jegyirodájában, Szolnok, Kossuth utca 17-23. Telefon:56/422-902, 56/424-063 e-mail: jegyiroda@chello.hu, www.szigligetiszinhaz.hu. december 20. kedd 19 óra, december 21. szerda 19 óra; december 22. csütörtök 19 óra;

2011-11-18 12:27:00

Innovációs díjat nyert a Jászkun Volán a T-City Szolnok Városkártyával

A T-City Városkártya Szolnok város közösségi közlekedésben való alkalmazásáért a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Akadémiai Bizottsága és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara innovációs díjat adományozott a Jászkun Volán Zrt.-nek.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app