Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-05-14

Ének az esőben

Álmos, szürke délután, csendesen szemerkélő eső és hideg… A legtöbb ember ilyenkor igyekszik meleg és száraz helyet keresni, mégis mintha valami készülődne a Tiszai hajósok terén. Egyre többen igyekeznek oda, ki sietős léptekkel, ki komótosan. Aztán lassan kisebb tömeg verődik össze…

2012-05-13

Rengeteg induló a Curie Kémia Emlékversenyen

A hagyományokat folytatva, idén is megrendezték Szolnokon – immár 23. alkalommal – a Curie Kémia Emlékverseny országos döntőjét. Az esemény ezúttal tehetségnappal is összekapcsolódott.

2012-05-11

A sokoldalú közfoglalkoztató

A Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. neve már ismerősen cseng a városban: évek óta a közfoglalkoztatás területén tevékenykedik. Többek között általuk foglalkoztatottak tartják rendben a város parkjait, virágot ültetnek, gondoznak, locsolnak, és a közelmúltban átadott Előd úti növényházban már termesztéssel is foglalkoznak.

2012-05-11

Restaurátor dolgozik a Damjanich-szobron

Száz évvel ezelőtt állították fel a mai Gutenberg téren a Radnai Béla szobrászművész által készített Damjanich-szoborként emlegetett emlékművet, kompozíciót. A centenáriumra egy hét múlva ünnepség keretében emlékezik a város. Addig azonban szorgos kezek már a tér és az emlékmű szépítésén dolgoznak…

2012-05-11

Az átmenet megkönnyítése a cél

Játszva tanulni, tanulva játszani címmel tartottak konferenciát a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol immár harmadik alkalommal találkoztak városunk óvodapedagógusai és az általános iskolák tanítói abból a célból, hogy az óvoda-iskola átmenettel kapcsolatos tapasztalataikat megosszák egymással.

2012-05-10

Zajlanak a Megavers4 középdöntői

Ismét reflektorfényben a költészet. Ahogy 2009 óta minden évben, így idén is megrendezte a Megaverset a Szolnok Televízió és az Aba-Novák Kulturális Központ. A megmérettetés mától élesben zajlik, az első középdöntőben tízen léptek délután színpadra.

2012-05-09

Tippek kezdő internetezőknek

Ha kíváncsi, hogyan takaríthat meg időt és pénzt az internet segítségével, látogasson el május 17-én, 13 órakor a Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 13. számú tantermébe (Szolnok, Gorkij út 47.), a T-City Szolnok Internetakadémiára. Az előadáson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2012-05-08

Minden eddiginél erősebb a mezőny

A szakemberek véleménye szerint minden eddiginél erősebb az idei Megavers mezőnye. A tehetségkutató mára már országos hírnévre tett szert, szakmai berkekben együtt emlegetik a szintén Szolnokhoz köthető Globe Fesztivállal és a Néptáncfesztivállal.

2012-05-07

Szolnokra látogatott a japán nagykövet

Szolnokra látogatott Ito Tetsuo japán nagykövet, akit dr. Kállai Mária alpolgármester és a Jászkun Magyar-Japán Baráti Társaság képviselője fogadott a városházán.

2012-05-03

Hagyományteremtés: parkot és ajándékot kaptak a végzős diákok

Szolnok polgármesterének régi vágya volt, hogy városunk végzős diákjait a záróvizsgájuk előtt köszöntse, megköszönje nekik, hogy éveken keresztül színesítették a város életét, közreműködtek a különböző városi eseményekben, és tolmácsolja nekik, hogy Szolnok hazavárja őket. Idén hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal ez meg is történt.

2012-05-03

A fiatalok érdekében kötött együttműködési megállapodást a város és a rendőrség

Az utóbbi pár évben Szolnok város szórakozóhelyein, közterületein is tömegesen jelentek meg kiskorúak. Ez súlyos probléma, hiszen az alkoholfogyasztás, drogfogyasztás, a csavargó, éjszakai életmód súlyosan károsíthatja a gyermekek testi, lelki, erkölcsi, szociális fejlődését. A jelenség visszaszorítása érdekében írtak ma alá együttműködési megállapodást a városházán.

2012-05-03

Valami elindult...

Valami elindult a városban, valami megmozdult az emberekben, hiszen egyre többen vesznek részt önkéntes munkákban. Szezonja van a parkszépítésnek, tereprendezésnek, egymást követik a városban az önkéntes akciók. Néhány hete az önkormányzat, a polgári körök és a helyi Fidesz önkéntesei rendezték a Kassai úti játszótereket, az elmúlt hétvégén pedig dr. Tóta Áron önkormányzati képviselő szervezésében a Tallin városrészben takarítottak a környezetükért felelősséget érző szolnokiak.

2012-05-03

Tisztelt Színházbarátok! Kedves Nézőink!

Színházunk idén ünnepli épületének 100. évfordulóját, melyre május 15-én egy nagyszabású programsorozattal emlékezünk.

2012-05-02

Mindenki üzenhet a magyar csapatnak

A Coop jóvoltából mindenki üzenhet a magyar olimpiai csapatnak. Az athéni és a pekingi ötkarikás játékok után immár harmadik alkalommal indul útjára a „küldjünk egy közös hajrát” szurkolói mozgalom. Május 2. és június 15. között az ország szinte minden településén, mintegy 3.000 boltból lehet elküldeni a bíztató szavakat.

2012-05-02

Kezdődik a szúnyoggyérítés

A 2012. évi költségvetés 47 984,- eFt-ot biztosít szúnyoggyérítésre és annak szakértői feladatainak az ellátására. A rendelkezésre álló keret 5 térségi kezelést tesz lehetővé Szolnok és 15 település területén.

2012-05-01

Programkavalkád a ligetben

Volt miből válogatni annak, aki május elsején a Tiszaligetbe látogatott, s ha a rekkenő hőség ellenére kitartott, reggeltől estig várták a különböző programok. A Borutca már péntektől kínálta a finom tájjellegű borokat…

2012-04-27

A Katasztrófavédelem tiszteletbeli tagjává választották Szalay Ferencet

A Tűzoltók napja alkalmából Szalay Ferenc polgármester egyike volt annak a három embernek, aki tevékenységéért a Katasztrófavédelemtől komoly elismerést kapott.

2012-04-27

Nívódíjat kapott a Tiszai hajósok tere

A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület idén is meghirdette a Köztérmegújítási Nívódíj pályázatot, amelynek hivatalos eredményhirdetése, díjátadója szerdán este zajlott Százhalombattán. A pályázatra Szolnok Megyei Jogú Város is benevezett.

2012-04-27

Kedvezően módosult az építményadó rendelet

Az áprilisi közgyűlésen 49 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők, az ülés hagyományosan a napirend előtti kérdésekkel kezdődött.

2012-04-24

Saját jövőjüket építik

A mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító Bizalom és Munka komplex program részeként, „A szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött szolnoki modell-programja” keretében 41 fő részvételével a már lezárult 10 napos elméleti tréninget követően elkezdődött 25 fő közfoglalkoztatott bevonásával a gyakorlati képzés a Törteli-Motor úti telepen.

2012-04-24

Ma van a rendőrség napja

A Rendőrség Napját 1992 óta április 24-én ünneplik Magyarországon. Ebből az alkalomból rendezték meg Szolnokon is a hagyományos rendőrség napi ünnepséget.

2012-04-24

Egykapus, modern sürgősségi a Hetényiben

Több mint 600 millió forintból betegcentrikus, egykapus sürgősségi osztályt alakítottak ki a Hetényi Géza Kórházban. A beruházást ünnepélyesen kedden adták át a kórháznak, illetve a betegeknek.

2012-04-23

Újra nagy sikerrel szervezték meg a vetélkedőt

Az önkormányzat támogatásával március 19. és április 3. között immár 7. rendezték meg a Korosztályos Egészségnevelési Verseny iskolai fordulóját a város 12 általános iskolájában. A gyerekek által várva várt döntőt szombaton rendezték meg a már megszokott helyszínen.

2012-04-23

A környezet védelmére hívták fel a figyelmet

Országszerte zajlottak a rendezvények hétvégén a Föld Napja alkalmából. Így volt ez Szolnokon is, ahol az egyes szervezetek, intézmények a legkülönbözőbb módon igyekeztek felhívni a figyelmet a környezet védelmére.

2012-04-23

Táncosok vették birtokba az Olajcsarnokot

Hétvégén rendezték az Olajcsarnokban a Dalma Dance Club hagyományos táncversenyét, ahol közel ezer fellépő mutatta be tánctudását.

2012-04-22

A legjobbak mérték össze tudásukat...

Az óvodapedagógia mestereit keresték és találták azon a vetélkedőn, melynek harmadik fordulóját tartották szombaton délelőtt a városházán.

2012-04-22

90 éves jubileumát ünnepelte a kórus

Aki szombat este igényes kikapcsolódásra vágyott, annak elég volt ellátogatni a városháza dísztermébe, ahol a szolnoki Kodály Kórus tartotta jubileumi koncertjét.

2012-04-20

Az építményadó változásáról tárgyalt a bizottság

Változik az építményadó. Az új rendelet sok magánszemélynek és vállalkozásnak hagy majd több pénzt a tárcában. Többek között erről volt szó a pénzügyi bizottság csütörtöki ülésén.

2012-04-20

„A kártya, ami minden(ki)t visz…”

PayPass, NFC Near Field Communicaton, E-pénztárca, eNemzeti mobilfizetési rendszer… Ismerősek ezek a kifejezések? Nem? Egy friss nemzetközi felmérés szerint a mobilfizetés és az NFC-vel történő fizetések egyre népszerűbbek világszerte. A tranzakciók idén 240 milliárd dollárt értek el, míg 2015-re ez az összeg elérheti akár a 670 milliárd dollárt is.

2012-04-19

Elismerések átadása a Bölcsődék Napján

Április 21-én a Bölcsődék Napja alkalmából díjátadó ünnepséget rendezett Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, ahol - idén először – átadták a „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” Emlékérmet is.

2012-04-19

Dr. Czomba Sándor a Hozam Klubban

A foglalkoztatás jelenéről és jövőjéről beszélt Dr. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár a Hozam klubban. A kormány 2020-ra 1 millió új munkahely megteremtését tűzte ki célul. Ma hazánkban 3 millió 800 ezren dolgoznak, és csaknem fél millióan munkanélküliek.

2012-04-19

Május elsejétől működnek a város szökőkútjai

Hamarosan ébrednek hosszúra nyúlt téli álmukból a város szökőkútjai, az önkormányzat szakemberei megkezdték azok műszaki felülvizsgálatát. Május elsején újra megtelnek vízzel a medencék. Addig egy kis szolnoki szökőkút szemle…

2012-04-18

Nagy sikert aratott a Kiugró

Énekesek, táncosok, szavalók mutatkoztak be tegnap este a Kiugrón, a Szolnoki Fiatal Tehetségek Gáláján. A nagy sikerű rendezvényen 28 különböző produkciót láthatott a közönség. A Városi Önkormányzat és a Megyei Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett tehetségkutatóra elsősorban Szolnokon élő, vagy Szolnokon tanuló diákokat vártak.

2012-04-17

Újraválasztották Kalmár Lilla diákpolgármestert – ülésezett a diákközgyűlés

Valamivel több mint egy év telt el a tavalyi diákközgyűlés óta, akkor a fiatalok több javaslatot is elfogadtak, amely a városi diákság közérzetének javítását tűzte ki célul. Ma ismét ülésezett a diákközgyűlés, a napirendi pontok között szerepelt az elmúlt évi programok értékelése, és az idei diákpolgármester megválasztása is.

2012-04-17

Júniusban kezdődik az új évad bérleteinek árusítása

Kedves Közönségünk! 2012. júniusában megkezdődik a 2012/13-as évad bérleteinek árusítása. Előzzék meg az augusztusi sorban állást és váltsák meg helyeiket a Szigligeti Színház bérletes előadásaira már a nyár elején!

2012-04-16

Folytatódnak az önkormányzat önkéntes akciói

Tavaly az önkéntesség éve adta az apropóját azoknak az akcióknak, melyek során baráti társaságok, civil szervezetek, intézmények önkéntesei szépítették meg a város egy-egy parkját vagy elhanyagolt területét. Ugyan az önkéntesség éve véget ért, sajnos szemetes, elhanyagolt terület mindig akad Szolnokon, így továbbra is szükség van a szorgos kezekre.

2012-04-16

Emlékezzünk, hogy ne ismétlődhessen meg!

A holokausztra, az elhurcolt és meggyilkolt százezrekre emlékeztünk ma, azokra az ártatlan emberekre, akiknek csupán egyetlen „bűnük” volt: származásuk. Bár a holokauszt már történelem, túlságosan közeli még az emlék; sokak szívében él eleven fájdalommal a rokonok, barátok elvesztése, és vannak, akik félnek, hogy ami egyszer megtörtént, az újra bekövetkezik…

2012-04-15

Fergeteges hangulat, másfél ezer nevező a Vivicittán

Bár lógott az eső lába, végül még a nap is kisütött pár percre, hogy stílusosan aranyszínű fénybe vonja az első szolnoki Telekom Vivicittá futás célba érőit. A szervezők pedig gondoskodtak róla, hogy vasárnap délután a Kossuth téren már jóval a startpisztoly eldördülése előtt kiváló legyen a hangulat…

2012-04-13

Rendeződik négy település hulladéklerakójának sorsa

Sajtótájékoztatón ismertették tegnap a városházán a „Szolnok-Abony-Szajol-Rákóczifalva települési szilárd hulladéklerakói rekultivációja” projekt kivitelezésének, ütemezésének részleteit.

2012-04-12

Jó hír a vízisportok kedvelőinek

Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József a Szolnoki Sportcentrum igazgatója igazán kedves kötelességének tett eleget ma délután, amikor ünnepélyesen átadták a Holt-Tiszai Vízisporttelepen lévő felújított közösségi szállást. Az épületben a felújítást követően akár negyvenen is edzőtáborozhatnak.

2012-04-12

Szolnokról érkezik az új soproni FLIRT

Aláírta a GYSEV és a Stadler a motorvonatok szállításáról szóló szerződést – 2014 elején érkezhet az első új soproni FLIRT.

2012-04-11

Kivételes lehetőség a szolnoki Olajnak

Debrecenben tartották ma délután a kosárlabda rajongók számára igazi csemegének számító Eurochallenge négyesdöntő sajtótájékoztatóját, melyen jelen volt Nyerges Zsolt, a klub elnöke, valamint Szolnok és a rendező város, Debrecen polgármestere is.

2012-04-11

Felhívás Megavers – 4

Az Aba-Novák Kulturális Központ és a Szolnok Televízió 2009-ben, a Költészet Napja alkalmából indított tehetségkutató versenyt, melynek célja, hogy a versszerető közönség tehetséges fiatalok értő tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.

2012-04-10

Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost!

Április 15-én 15.30-kor rajtol Szolnokon a Budapest Sportiroda (BSI) és a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. által rendezett Telekom Vivicittá Városvédő Futás. Tíz esztendeje minden évben, így az idén is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz vidéki városok: Pécs után Szolnok is otthont ad a Vivicittá programnak.

2012-04-10

Negyedszer is kupagyőztes az Olaj

Szolnokon rendezték meg a férfi kosárlabda Magyar Kupa Négyes döntőjét.

2012-04-05

Közadakozásból gyűlik a pénz a Szapáry-szoborra

A Szolnok Televízió évek óta nagy sikerrel megrendezett farsangi bálját az idén jótékonysági céllal hirdették meg, a felhívás alapján sokan támogatták a kezdeményezést. Magánszemélyek, cégek, hirdetők számára is fontosnak bizonyult, hogy a közösség-teremtő, szórakoztató eseményen való részvételen, illetve annak hirdetési értékén túl egyben hozzájáruljanak a város e nemes célkitűzésének megvalósításához.

2012-04-05

Átmeneti helyzetben a magyar gazdaság

A magyar gazdaság átmeneti helyzetben van - hangzott el a Tiszaligetben tartott Gazdasági Fórumon. A 2012-es esztendő a vállalkozások életében a költségcsökkentés, a kiszervezés és a termelékenység növelés éve lesz. A gazdasági szakemberek előtt tartott előadásokon a megye jelentősebb cégeinek képviselői, professzorok és bankvezetők tájékoztatták a résztvevőket.

2012-04-03

Egy hely, ami a szerelmeseké…

Egy régi hagyomány szerint, ha a szerelmesek lakatot helyeznek el egy véget nem érő láncon vagy kerítésen, szerelmük örökké tart. Senki sem tudja, honnan ered ez az ősi hagyomány, de szerte a világon, és Magyarország néhány városában már állnak lakattól roskadozó kerítések, hozzájuk csatlakozott ma Szolnok a lakat-fa(l) átadásával.

2012-04-03

Kitörési lehetőség a mélyszegénységből

Lezárult a mélyszegénységből kitörési lehetőséget biztosító „Bizalom és munka” program első szakasza, a résztvevők ma délután vehették át az elméleti képzés elvégzését igazoló tanúsítványt.

2012-04-02

Újra várja a látogatókat a Szolnoki Repülőmúzeum

Április 1-jén ismét megnyitja kapuit Közép-Európa egyik legnagyobb katonai repüléstörténettel foglalkozó létesítménye. A repülőmúzeum idén három új géppel várja a látogatókat, melyek mindegyike egyedülálló és egyetlen példány az országban.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app