Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-10-15

Szanda szépül, Szolnok épül, a szeretet épít

Elkészült, felépült Szandaszőlősön a református közösségi ház, hogy a hívek lélekben is épülhessenek, hogy legyen egy hely a városrészben, amely az övék. Az ünnepélyes felszentelésre régóta vártak a Szandán élő reformátusok, akiknek az eddig átmeneti és kényszermegoldások helyett ezentúl esztétikus, korszerű és megfelelő méretű közösségi tér áll rendelkezésére.

2012-10-15

Nem bírtak egymással, két győztese lett a vetélkedőnek

„Ez Szolnok!”- harsogta több száz középiskolás a 24 órás vetélkedő vasárnapi eredményhirdetésén. Ez Szolnok! – mondta pár perccel korábban Szalay Ferenc polgármester, amikor szolnoki diákok összetartásáról, versenyszelleméről és küzdeni akarásáról beszélt. Ez a 24 óra mindenki számára feledhetetlen volt. Mindezt, a változatos feladatok, a profi szervezés és a jó hangulat garantálta.

2012-10-14

Gazdasági együttműködéssel kezdődött, barátsági szerződéssel folytatódott

Barátsági szerződést írt alá szombaton Szalay Ferenc polgármester és Qin Wu, a kínai Bengbu város alpolgármestere. Mindez alapja lehet a két város későbbi testvérvárosi kapcsolatának. Szolnok az Ipari Parkban létesítendő citromsavgyár kapcsán közel két éve együttműködik a Bengbu-ban működő China BBCA Group Corp. gazdasági társasággal. A két település kapcsolata a szerződés aláírásával még szorosabbá vált.

2012-10-13

A színek és formák ünnepe

Kevesebb mint egy nappal azután, hogy megnyílt a Szolnoki Galériában a Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál, újabb rangos esemény ünnepélyes pillanatainak adott helyet a város egyik legszebb épülete. A filmfesztivál társrendezvényét, az ARTicum Képzőművészeti Biennálét immár ötödik alkalommal rendezik meg a művészetbarátok nagy örömére.

2012-10-12

Újra 72 óra kompromisszum nélkül

Közel ezer fiatal önkénteskedik 3 napon át Szolnokon. A 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű akcióban időseknek segítenek, óvodákban, játszótereken végeznek kerti munkát, kórházakban vidítanak fel betegeket. Idén először a szombat reggel kezdődő 24 órás városi vetélkedő résztvevő is csatlakoznak az önkéntes akcióhoz.

2012-10-12

Tiszta udvar, rendes ház – újra elnyerhető a cím

Újraindul Szolnokon a Tiszta udvar, rendes ház mozgalom, ismét indulhat a nemes versengés a lakók között. A jó néhány évvel ezelőtt félbeszakadt hagyományt a Zagyvaparti Tiszta Udvar, Rendes Ház Egyesület karolta fel, és ma délelőtt már át is adták az első táblát a 12. sz. választókerület egyik társasházának. Az eseményen Balla György alpolgármester üdvözölte a kezdeményezést.

2012-10-12

Méltóság mezeje a Kossuth téren

Október 13. a Hospice és Palliatív Világnap a hospice és palliatív ellátás támogatásának egységes napja szerte a világon. A 2012. évi világnap témája: Élet az utolsó pillanatig - palliatív ellátás egy idősödő népesség számára.

2012-10-11

Petrovai Zoltánt indítja az MSZP

Bemutatta szandaszőlősi képviselőjelöltjét a Magyar Szocialista Párt. Az egy híján negyven esztendős Petrovai Zoltán negyedszázada vallja magát a városrész lakójának. Két évvel ezelőtt már próbálkozott a városi képviselő testületbe bejutni a helyhatósági választásokon. Akkor harmad annyi (18 %) szavazatot kapott, mint a győztes fideszes, Kállai Mária (59%). Utóbbi mondott le városi mandátumáról, ezért lesz időközi választás december 9-én Szandaszőlősön, a 7-es választókörzetben.

2012-10-11

Hegyiné Mladoniczki Éva a Fidesz jelöltje

Hegyiné Mladoniczki Éva személyében egy igazi lokálpatrióta szandaszőlősit indít az időközi önkormányzati választáson a Fidesz Szolnokon, a 7-es választókerületben.  A jelöltet Szalay Ferenc polgármester, valamint dr. Kállai Mária kormánymegbízott, korábbi szandai képviselő mutatta be a sajtó képviselőinek.

2012-10-11

Speciális útburkolatot adtak át a Széchenyi lakótelepen

A Széchenyi lakótelepen élők biztonságát növeli az a speciális útburkolat, melynek ünnepélyes átadását ma tartották a Széchenyi Körúti Általános Iskola előtti gyalogátkelőnél. A nagy forgalmú, sűrűn lakott városrészben a gyalogosan közlekedők és az autósok számára is feltünhetett pár napja a zebra előtti útburkolat színének változása, ami az un. Living Road felületnek köszönhető.

2012-10-11

XVI. Nemzeti Forradalmi Szavalóverseny

Az 1956-os forradalom 56. évfordulója alkalmából 2012. október 23-án, kedden 8.30 órától Szolnokon megrendezzük a XVI. Nemzeti Forradalmi Szavalóversenyt Pesti József: A vulkán peremén című verseskötetéből, mely az 1956-os szabadságharc korának első lírai dokumentuma.

2012-10-11

Vetélkedő a Gyermekházban

A Napsugár Gyermekház működésének 60. évfordulója alkalmából vetélkedőt hirdet „GYERMEK-JÁTÉK” elnevezéssel, 3-8. osztályos diákok részére. A 3 fordulós vetélkedő a Gyermekházhoz, és annak történetéhez kapcsolódó feladatokból áll.

2012-10-11

„EMLÉK-KÉPEK”

Felhívás egy közös múltidéző kiállításhoz. Kedves egykori, jelenlegi és leendő látogatónk! A Napsugár Gyermekház 2012-ben ünnepli működésének 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból várjuk azokat a Napsugár Gyermekházban készült alkotásokat, régi képeket, dokumentumokat, illetve személyes élményeket bemutató írásokat, képzőművészeti alkotásokat, melyek az ide látogató gyermekeket, fiatalokat, felnőtt korú szolnokiakat az intézményhez kötik.

2012-10-10 16:00:00

Élményvonattal Békéscsabára és Dévára

Élményvonatot indít a MÁV Nosztalgia Kft. a békéscsabai kolbászfesztiválra valamint Dévára. Jó hír a szolnokiaknak, hogy menetjegyüket kedvezményesen válthatják meg a kirándulásokra.

2012-10-11

Kiváló minősítést kapott a Gulyásfesztivál

Kiváló minősítést kapott a Szolnoki Gulyásfesztivál – erről döntött egy a fesztiválok minősítését végző program. Három évig használhatják ezt a kitüntető címet és a vele járó logót. A minősítés több előnnyel is jár – tudtuk meg Királyházi Andortól a Magyar Gulyás Gasztro-Turisztikai Egyesület társelnökétől.

2012-10-10

A járási hivatal kialakítása

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a járási hivatal kialakításával kapcsolatos megállapodást írt alá a mai napon. Ennek értelmében többek között irodák, valamint 71 álláshely kerül át a járáshoz Szolnok város hivatalától.

2012-10-10

Három fontos döntés soron kívül

Három napirendi pontról döntött ma a közgyűlés soron kívüli ülésén. A járási hivatalok kialakításával kapcsolatos teendőkről, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2013. évi fordulójához történő csatlakozásról, illetve a Széchenyi lakótelep rehabilitációjáról. Mindhárom előterjesztést elfogadta a testület.

2012-10-10

Elkészült a forgatókönyv

Rögzítette az időközi választás pontos forgatókönyvét a helyi választási bizottság –derült ki a szolnoki városházán tegnap tartott sajtótájékoztatón. Ennek megfelelően a december 9-én Szandaszőlősön a 7-es választókerületben élő választópolgárok legkésőbb október 25-ig megkapják az értesítést, illetve az ajánlószelvényt. Ebből az ajánlóból, vagy más néven kopogtatócédulából kell legalább 55-öt összegyűjtenie annak, aki képviselőjelölt szeretne lenni.

2012-10-10

Lesz folytatás

4 milliárd 21 millió forint és 4929 felújított lakás. Ez az elmúlt évek panelprogramjának szolnoki mérlege. A siker elvitathatatlan, jelentkező is lenne a pályázatra, az elmúlt három évben viszont nem volt ilyen kiírás. A jövő év elején azonban várhatóan megjelennek az új panelprogramos feltételek.

2012-10-08 09:00:00

Őszi lomtalanítás

2 napra felfordult a város. Kanapék, régi mosógépek, de értékes festmények, régi könyvek is utcára kerültek. Az őszi lomtalanítási akcióban 120 tonna hulladékot gyűjtöttek be.

2012-10-06

Fuss az életedért! – mindenki teljesítette a távot

Csodálatos őszi napsütés, sportolásra éppen megfelelő, kellemes idő várta azokat a Tiszaligetben, akik részt vették szombat délelőtt a „Fuss az életedért!” programon. A futás a campusban zajló kétnapos kardiológiai konferencia egyik rendezvénye volt, és általános iskolástól szépkorúig minden korosztály képviseltette magát.

2012-10-05

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

13 kopjafa a Szolnok Ispán körúti parkban. Mécsesek és emlékműsor. A Fiumei úti iskolások irodalmi összeállítással tisztelegtek az 1849 október 6-án Aradon kivégzettek előtt.

2012-10-05

Hármas célról beszélt az államtitkár

Rétvári Bence államtitkár volt a Márai Esték vendége ma délután. A KDNP-s politikus pártja három fő célkitűzéséről, továbbá a keresztény értékek parlamenti képviseletéről beszélt hallgatóinak.

2012-10-05

Építészek ünnepeltek

Október az építészet hónapja. Az emberiség nagyobbik hányada városokban él. A legélhetőbb város jelképét a Tiszavirág hidat mutatták meg az építészeknek a mai ünnepségen, akik végig is járták a gyaloghidat. Idén először adták át a legjobb építésznek járó Regio Architect díjat.

2012-10-05

Kétnapos kardiológiai konferencia kezdődött

Az idén 20 éves Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság 2012. október 5-6-án Szolnokon tartja 2012. évi kongresszusát.A kétévente megrendezett vándorgyűlés a legfontosabb hazai fórumot jelenti a szakembereknek, ahol a kardiológiai rehabilitáció területéről hangzanak el továbbképző, összefoglaló előadások, illetve szakmapolitikai kerekasztal beszélgetéseket is rendeznek.

2012-10-05

Bál a Savoyban - premier ma este!

Kicsike vigyázzon, egyszer nagymama lesz Ismerős? Gyönyörű és fülbemászó dallamok szárnyán repülhetünk vissza a húszas évek Budapestjének csillogó-villogó, a jazz mámorában úszó világába. Elegáns, szmokingos urak, finom hölgyek, pezsgő, táncoslányok, szivarfüst. Mulatók, revük, szeparék, parfümillat, szerelmi kalandok és az elmaradhatatlan botrányok.

 

2012-10-04

Folytatódik a vállalkozók és az önkormányzat párbeszéde

A közelmúltban a kollektív gondolkodás jegyében a Szolnok városban működő gazdasági társaságok számára lehetőség nyílt egy anonim kérdőíves felmérés keretében a helyi adórendszerrel kapcsolatos véleményük, javaslataik megosztására, hozzájárulva ezzel a városi adópolitikai stratégia kialakításához. A felmérés eredményét ma vállalkozói fórumon ismertették.

2012-10-03

Döntés született a választás időpontjáról

Összeült a helyi választási bizottság ma délután a városházán. A dr. Mosonyi Géza vezette háromtagú testület időközi választás időpontjáról hozott döntést. Mint ismeretes szeptember harmincadikán lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról dr. Kállai Mária korábbi alpolgármester, aki október elsejétől Jász-Nagykun-Szolnok megye kormánymegbízotti pozícióját tölti be.

2012-10-03

Közös megoldáskeresés a közbiztonság érdekében

Közbiztonsági fórumot rendeztek ma délután a városházán. A fórum célja a városokban és vidéken javuljon a közbiztonság, csökkenjen a közösségek békéjét veszélyeztető ismétlődő bűnelkövetések, valamint az életellenes bűncselekmények száma.

2012-10-02

Az idősek becsülete nem játék

Szolnokon hagyományosan az Aba-Novák Kulturális Központ ad otthont minden évben az idősek világnapja alkalmából rendezett gálaműsornak. Ma két alkalommal töltötték meg az idősek a színháztermet, akiket ezúttal szolnoki tehetséges fiatalok kápráztattak el tudásukkal, ügyességükkel…

2012-10-01

Első nap a hivatalban

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől átvette kinevezését, így hivatalba is lépett Dr. Kállai Mária a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal új vezetője. Első munkanapján elsősorban az új munkakörével ismerkedett, a kollégák többségét holnap keresi fel. Dr. Kállai Mária alpolgármesteri teendőit Szabó István alpolgármester veszi át.

2012-10-01

Megbecsülést érdemelnek

Van egy nap az évben, amikor hivatalosan is kiemelt figyelem jut az időseknek. Október 1. – az ENSZ közgyűlésének döntése alapján 1991 óta - az Idősek Világnapja. Napjainkban a világon körülbelül 600 millió hatvan év feletti személy él, ez a szám 2025-re akár meg is duplázódhat. A 2001-es népszámlálási adatok szerint ma minden ötödik magyar állampolgár időskorúnak számít, vagyis betöltötte a hatvanadik életévet.

2012-09-29

Szandán szombaton is megtelt az iskola

Aligha akadt szandaszőlősi diák, akik noszogatni kellett volna szombaton reggel, hogy induljon az iskolába. Pedig ötnapnyi tanulás után ismét jelenésük volt az intézményben, igaz, ezúttal egy vidám, vetélkedőkkel, színpadi programokkal gazdagított szüreti bulin.

 

2012-09-29

Gulyás és sport, szabadban a Tallinn-városrészben

Dr. Tóta Áron, a Tallinn városrész önkormányzati képviselője nem először áll lakossági programok élére szervezőként és támogatóként. Ezúttal az egykori laktanya területén kialakított szabadidőpark népesülhetett be focistákkal, kosarasokkal, bográcsozó közösségekkel, s na persze a kikapcsolódni vágyó emberekkel.

2012-09-28

Gálaműsorral folytatódott a Napsugaras Ősz

Közel egy hónapja zajlanak már Szolnokon a "Napsugaras Ősz" hagyományőrző nyugdíjas programsorozat rendezvényei. Ma a közeledő idősek világnapja alkalmából rendeztek gálaműsort  a Tisza Szállóban, ahol kulturális műsorral, tánccal kapcsolódhattak ki a résztvevők. A "Nagymami süteményes receptje" pályázat eredményhirdetését is sokan izgatottan várták.

2012-09-28

Nem lehet elég korán kezdeni

Nagy a sürgés-forgás a Kossuth téren, ahol egész napos, a hulladék szelektív gyűjtését bemutató programokkal, kiállítással várják az érdeklődőket. Célja, hogy a kilátogató gyerekek játékos formában ismerkedjenek meg a szelektív hulladékgyűjtéssel és az anyagok körforgásával.

2012-09-28

Nem mindegy, mit iszunk!

Öt Tisza-menti településen ötezer ember jut tisztább, egészségesebb ivóvízhez az Új Széchenyi Terv keretében elindult ivóvízminőség-javító program keretében. Csataszög, Hunyadfalva, Nagykörű, Kőtelek és Tiszasüly érintett a közel 700 millió forint összköltségű beruházásban, melynek projektnyitó rendezvényét ma délelőtt tartották Nagykörűben.

2012-09-28

Újabb iskola felújítására pályázik a város

Nem tervezi a város az építményadó további kiterjesztését a jövő évre. Ezt a szeptemberi közgyűlésen a polgármester mondta Radócz Zoltán önkormányzati képviselő napirend előtti kérdésére válaszolva. Eddig egyébként ebből az adónemből a magánszemélyektől mintegy 46 millió forint folyt be a város költségvetésébe.

2012-09-27

Finn cég mutatkozott be

A Finnugor Baráti Kör újabb összejövetelét tartotta, ezúttal a Verseghy Ferenc megyei Könyvtárban, ahol cégbemutatóra várták az érdeklődőket.

2012-09-27

Kiváló alpolgármestert búcsúztatott a közgyűlés

Nyári szünet utáni első rendes ülését kezdte ma 9 órakor Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése. A napirend előtti felszólalásokat megelőzően dr. Kállai Mária alpolgármestertől köszönt el a testület.

2012-09-26

Több mint 200 munkahelyet teremt Szolnokon az új Stadler beruházás

A svájci központú vasúti járműgyártó Stadler Rail Csoport a mai napon tartotta új szolnoki beruházásának alapkőletételét. Az új gyártócsarnok és karbantartó üzem alapkövét Jürg Gygax, a Stadler Rail Csoport ügyvezető alelnöke, Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere tették le.

2012-09-26

Összefogás a tehetségfejlesztés terén

Szolnok város közoktatási intézményei, civil szervezetei a tehetségek segítése terén gazdag hagyományokkal rendelkeznek. Ezekben a változatos tartalmú és szervezeti keretű programokban értékes szakmai tapasztalatok halmozódtak fel, amit meg kell őrizni, és a lehető legszélesebb körben ismertté tenni. Ebből a célból tartottak ma szakmai napot a városházán.

2012-09-26

Orbán Viktor a Stadler Rail vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor kedden hivatalában fogadta Peter Spuhlert, a Stadler Rail AG elnök-vezérigazgatóját. A miniszterelnök nagyrabecsülését fejezte ki azért, hogy a cég lehetőséget ad a magyar beszállítóknak, egyben gratulált a Stadler legújabb magyarországi beruházásához – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

2012-09-26

Elektrofiziológiai labor fejlesztés

Tovább bővül a szolnoki Elektrofiziológiai Labor. Az új vizsgálati lehetőség bevezetésével a szívritmuszavarok még pontosabb feltárására nyílik lehetőség. Az ehhez szükséges eszközök néhány héten belül megérkeznek a Hetényi Géza Kórházba -hangzott el az erről tartott tájékoztatón.

2012-09-26

Szakképzési fórum

Az új szakképzési törvény értelmében bővült a kamara szerepe a szakképzési rendszerben. Ennek részleteiről, a Kereskedelmi és Iparkamara feladatairól és a gyakorlatorientált képzésről tartottak szakképzési fórumot a megyeházán. Mint kiderült a jelenleginél jóval több szakképző helyre volna szükség a megyében.

2012-09-25

A Turizmus Világnapja

A Turizmus Világnapját 1980 óta minden év szeptember 27-én ünnepeljük világszerte.

Ebből az alkalomból szeptember 27-én 16 órakor és 17 óra 30 perckor ingyenes, gyalogos városnéző túra indul a Kossuth térről, melynek során idegenvezető kíséretével más oldaláról is megismerhetik az érdeklődők Szolnokot.

2012-09-25

Gátrekonstrukció

Elkezdődtek a Tiszaparti sétány árvízvédelmi munkálatai. A város legnagyobb vízügyes fejlesztése során összesen több mint 5 km-es szakaszon erősítik meg a védvonalat. Ennek egyötöde a belvárost érinti.

2012-09-24

Ez már a sokadik játszótér...

Még tavaly, a Te Szedd! hulladékgyűjtő akciót követően határozta el az önkormányzat néhány lelkes önkéntese, hogy havonta egyszer a maguk lehetőségeihez mérten szépítik, csinosítják környezetüket, a város elhanyagoltabb területeit. Az elhatározást tett követte, azóta a sokadik önkéntes akción vannak túl. Legutóbb a Vízpart körúti játszótéren szorgoskodtak.

2012-09-22

Dr. Kállai Mária az új kormánymegbízott

Orbán Viktor miniszterelnök a közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára dr. Kállai Máriát 2012. október 1-jei hatállyal a Jász- Nagykun –Szolnok Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá nevezte ki.

2012-09-21

Szolnok elnyerte az Idősbarát Önkormányzat Díjat

A tavalyi Családbarát Önkormányzat Díj után a megyeszékhely elnyerte az 2012. évi Idősbarát Önkormányzat Díjat is, amelyet dr. Kállai Mária alpolgármester vette át ma a Parlamentben. Az elismerést azok a települések kapják, akik az adott évben a legtöbbet teszik az idősek fizikai, lelki, anyagi egészségéért, aktivitásuk megőrzéséért.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app