Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2012-06-18

Szolnokon járt az Origo

Az Origo internetes portál munkatársai hétvégén a tiszavirágzás nyomába eredtek, majd kilátogattak a VII. Tiszavirág Fesztiválra. Az általuk készített kisfilm az Origo videótárában tekinthető meg. 

2012-06-15

Megkezdődtek az egyeztetések a szórakozóhelyek tulajdonosaival

Néhány héttel ezelőtt írta alá Szalay Ferenc polgármester és Czinege László rendőrkapitány a város és a Szolnoki Rendőrkapitányság együttműködési nyilatkozatát, amely tulajdonképpen a fiatalok életmódjában, szórakozási szokásaiban bekövetkezett negatív változásokat ellensúlyozni próbáló cselekvési terv.

2012-06-15

Elszántak és tehetségesek: diákokat köszöntött a polgármester

Leendő politológust, gépészmérnökök és vegyészmérnököt köszöntött ma Szalay Ferenc. A Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium három diákja az országos tanulmányi versenyen elért jó eredményükért kapott meghívást a városházára.

2012-06-15

Befejezéséhez közeledik a művelődési ház felújítása

Az elmúlt évben óriási változáson esett át Szandaszőlős, átadták a teljesen megújult Lengyel Antal teret, újabb közösségi helyet teremtve ezzel a városrészben élőknek, jelenleg pedig a művelődési ház és az általános iskola felújítása zajlik. A Szandaszőlősi Művelődési Ház átépítéséről, bővítéséről ma sajtótájékoztatón számolt be dr. Kállai Mária a terület önkormányzati képviselője, a város alpolgármestere.

2012-06-14

A közbiztonság volt a téma a szandai lakossági fórumon

Végéhez közeledik a városrész központjának építése, miközben a mellékutcákban szervezett bandák lopják a gyümölcsöt. Sok az idegen rendszámú, gyanús gépkocsi, ám a kihelyezett térfigyelő kamerák fokozzák a lakók biztonságérzetét. Megnyugtató eredményekről és problémákról egyaránt szó esett a szerda esti szandaszőlősi lakossági fórumon.

2012-06-14

Pályázati felhívás

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata „Az élet útközben” címmel pályázatot hirdet idős személyek számára. A pályázat célja: az idős generációhoz tartozó személyek életének és korának megismerése, az idősek tapasztalatátadási lehetőségének megteremtése, valamint a generációk közötti kapcsolat erősítése.

2012-06-14

A szolnoki példa meghonosításán dolgoznak

A Szolgáltató Város Projekt állásáról tájékoztatták ma a közigazgatási stratégiáért felelős helyettes államtitkárt a polgármesteri hivatalban. Mint elhangzott - a szaktárca a szolnoki mintaprogram tapasztalatainak átvételét javasolja a megyei jogú városoknak.

2012-06-12

Szolnok is ott volt a településbörzén

Településbörzét tartottak ma a kecskeméti Mercedes gyárban, ahol a gyár dolgozói megismerkedhettek a környező települések lakhatási lehetőségeivel, illetve azok infrastruktúrájával. A börzén Szolnok városa is bemutatkozott.

2012-06-12

Életük kockáztatásával mentettek a tűzből

Néhány héttel ezelőtt egy Szolnok Ispán körúti tűzesettől volt hangos a sajtó. A lakás tulajdonosát kimentették a tűzoltók, akiknek a tűz továbbterjedését is sikerült megakadályozni. A két életmentőt ma Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a városházán.

2012-06-12

Még mindig a legjobbak között a Szolnoki Sportiskola

Sokezer gyerek sportol a városban a legkülönfélébb sportágakat űzve, s az, hogy ki milyen eredményeket ér el, mennyire szereti meg a sportot, azon is múlik, milyen szakemberek foglalkoznak vele, milyen tárgyi feltételek veszik körül. A Szolnoki Sportiskola ebben évek óta élen jár az országban.

2012-06-12

Összefogásból jeles!

Újabb sikert könyvelhetett el a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata az egyik kereskedelmi televízió Nagy Vagy! című műsorában.

2012-06-11

A legidősebb, mégis fiatal: 110 éves az IBUSZ

Fennállásának 110. évfordulóját ünnepli ebben az évben az IBUSZ, ebből az alkalomból a cég szolnoki irodája is „ünneplőbe öltözött”.

2012-06-11

Nagybányai ügyvédek látogattak a megyeszékhelyre

Erdélyi testvérvárosunkból, Nagybányáról érkezett delegáció háromnapos látogatásra Szolnokra a megyei ügyvédi kamara meghívására.

2012-06-11

Több millió forintot kapott a Hetényi Kórház – közel kétezren a szűrőprogramon

A Richter Egészségváros programja ingyenes tanácsadásokkal és szűrésekkel, illetve beszélgetésekkel várta szombaton a testi és lelki egészségükért minél többet tenni vágyó szolnokiakat. A nap mérlege: 3,7 millió forint a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet számára, több mint 1800 résztvevő, és több ezer elvégzett szűrés.

2012-06-08

Új székházba költözik a NEFAG Zrt.

Az erdei iskolát, vadasparkot, és az Erdei Művelődési Házat is működtető NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt.-nél ünnepélyes eseményre várták ma a vendégeket: átadták a vállalat új székházát a Kaán Károly úton.

2012-06-08

Megnyílt az ünnepi könyvhét

Szolnokon is megnyílt a 83. Ünnepi Könyvhét és a 11. Gyermekönyvnapok rendezvénysorozata. A Damjanich János Múzeum díszudvarán tartott megnyitón elhangzott, hogy idén 95 hazai és határon túli kiadó 335 újdonsággal jelent meg, a szerzők közül kilencen szolnokiak.

2012-06-08

Évadzáró társulati ülés a Szigligeti Színházban

Pótszékes nézőtér, hat sikeres bérletes és egy bérleten kívüli előadás, színvonalas, országszerte nézett gálaműsor és nívós díjak. Ezek fémjelezték a Szigligeti Színház elmúlt évadát.

2012-06-07

Szakmai konferencia az Európai Uniós pályázatokról

A Széchenyi Programiroda szervezésében szakmai konferenciára várták ma az érdeklődőket a Tisza Szállóba, ahol a pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókról, tapasztalatokról és a forrásfelhasználás lehetőségeiről tartottak előadásokat.

2012-06-07

Városi többségi tulajdonban a Remondis

Sajtótájékoztatón jelentette be ma délelőtt Szalay Ferenc polgármester és Lits László, a Remondis Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatója a cégnél történt tulajdonosi szerkezetváltozást.

2012-06-07

Elismeréseket adtak át pedagógus napon

Tegnap utoljára köszöntötte a város nevében a pedagógusokat Szalay Ferenc polgármester a pedagógus nap alkalmából a Szolnoki Galériában rendezett ünnepségen. Az állam jövőre átveszi az iskolákat, ez a változás biztonságot jelent a bérben és a státuszban is – mondta a város első embere köszöntőjében.

2012-06-06

Ötmilliós adomány a szolnoki gyermeksportnak

Országos kampányt indított a Samsung Electronics Magyar Zrt. június 1-jén, melynek célja a magyarországi gyermeksport támogatása. A szolnoki városházán Szabó István alpolgármester és Hyun Jin Lim, a cég képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Szolnok is részesült a 100 millió forint összértékű támogatásból.

2012-06-05

Diákokat és pedagógusokat köszöntött a polgármester

Lezárultak az országos középiskolai tanulmányi versenyek, kiderült, ki milyen helyezést ért el a megmérettetéseken. A szolnoki diákok ebben az évben is szépen szerepeltek az országos versenyeken, teljesítményük egyszerre dicsőség felkészítő tanáruk, iskolájuk és Szolnok számára is. A város nevében ma délután Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a legeredményesebb tanulókat és felkészítő tanáraikat.

2012-06-05

Fájó seb a nemzet lelkén

A trianoni békediktátum 92 évvel ezelőtti aláírására, s a történelmi Magyarország igaztalan megcsonkítására emlékezett a város tegnap délután a Tiszai Hajósok terén. A megemlékezés végén a város vezetői, intézményeinek, szervezeteinek képviselői helyezték el koszorúikat a közadakozásból tavaly felállított Országzászlónál.

2012-06-04

Ádámok és Évák látogattak a fővárosba

Idén az Ádámok és Évák ünnepén a legjobb csapat különdíját a Széchenyi Gimnázium diákjai kapták. A különdíj egy budapesti kirándulás volt, ahova 22 diák és az őket kísérő három pedagógus jutott el.

2012-06-04

Tisztább lett az ország, tisztább lett a város

Az Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalom jegyében országszerte több ezer önkéntes húzott kesztyűt szombaton, hogy megtisztítsa környezetét a felhalmozódott hulladéktól.

2012-06-01

Nem marad senki ellátatlanul a Gondoskodás Házában

Szolnok városa a kistérséggel karöltve gondoskodik a bajba jutott otthon lakóiról – jelentette be Szalay Ferenc pénteki sajtótájékoztatóján. Mint az közismert, a Vízpart körúton lévő Gondoskodás Háza emelt szintű idősotthon üzemeltetője csődbe ment, így veszélybe került az ott lakók ellátása.

2012-05-31

Szombaton lesz az ország legnagyobb önkéntes akciója - Szolnok is csatlakozott

Idén második alkalommal rendezik meg a TeSzedd! országos önkéntes akciót, melyen keretében tavaly 160 ezer önkéntes ezer helyszínen több ezer tonna hulladékot szedett össze. Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióján szombaton Szolnokon is több városrészben húznak kesztyűt intézmények, civil szervezetek önkéntesei, hogy megszépítsék a várost.
 

2012-05-31

Újra megrendezik a sikeres szűrőprogramot

Hatodik alkalommal rendezik meg Szolnokon június második hetében a Tiszta Szívvel Szolnokért szűrőprogramot, a rendezvény részleteiről sajtótájékozatón beszélt dr. Kállai Mária alpolgármester és dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

2012-05-29

Szolnok lett a legélhetőbb magyar város

Külföldi mintára idén Magyarországon is összehasonlították a városokat élhetőség szempontjából. A humán és az öko-index, valamint a KSH adatsorából összeállított rangsorban Szolnok városa lett az első. 

2012-05-29

Éremeső Debrecenben, bajnokavatás Szolnokon

Várakozáson felüli eredménnyel zárult vasárnap a debreceni úszó Európa-bajnokság, a magyar sportolók kimagasló teljesítményét az egész ország ünnepelte.

2012-05-29

Negyedszer is bajnok a Szolnok

A címvédő Szolnok történetének negyedik aranyérmét szerezte meg hétfőn a férfi kosárlabda NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén magabiztosan legyőzte a vendég Szombathelyt, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

2012-05-24

Honvédelmi napra várják a diákokat

Sokak emlékezetében élnek még a honvédelmi napok, a jó néhányan a hozzájuk kötődő élmények hatására választották a katonai pályát. Hosszú szünet után a program újjáéled Szolnokon – hangzott el a mai városházi sajtótájékoztatón.

2012-05-23

Szülők és pedagógusok fórumoztak a fiatalokért

Nagy sikerrel rendezték meg – hagyományteremtő céllal - az önkormányzat szervezésében az első Szülői Fórumot. A megyeháza dísztermét zsúfolásig megtöltötték azok a szülők és pedagógusok, akiknek az érdeklődését felkeltette a fiatalok mentális és testi épségét fókuszba állító rendezvény.

2012-05-22

Egy sikeres projekt, amely az egész város életére kihat

A Szolgáltató Város szolnoki mintaprojektjének eddig elért eredményeiről, egyéni tapasztalataikról számoltak be az előadók a ma délután a városházán megtartott konferencián. Amint Hegedűs Márta, a projektiroda vezetője elmondta, a három éve tartó projekt negyedik lépéseként hamarosan sor kerül egy lakossági elvárás- és elégedettség mérésre, melynek eredménye lehetővé teszi az eltelt két év munkájának értékelését, a további fejlesztési pontok meghatározását.

2012-05-22

Júniusban ismét TeSzedd!

Folytatódik Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciója. A Teszedd! programot tavaly az önkéntesség évében indították, több ezer jelentkezővel országszerte. Idén június 2-án várják az önkénteseket.
 

2012-05-22

Nagy sikerű vendégszereplés Gödöllőn

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar a Rotary Club Budapest-Sasad meghívására 2012. május 19-én nagy sikerrel vendégszerepelt a - Magyarország történelmében kiemelt jelentőséggel bíró - Gödöllői Királyi Kastélyban, Erzsébet királyné kedvelt rezidenciájában Mozart Figaro házassága című előadásával.

2012-05-22

Új helyszínen a városi gyermeknap

A város új helyszínen, a Rózsa park melletti hatalmas füves területen tartja hagyományos gyermeknapi rendezvényét 2012. május 27-én (vasárnap) 10 órától. 

2012-05-20

Amikor híd épül szeretetből...

A Magyar Református Szeretetszolgálat szombaton negyedik alkalommal rendezte meg Szeretethíd elnevezésű kárpát-medencei önkéntes napját. A kezdeményezésbe fiatalokat, időseket, egyháztagot, világi embert, egészséges és fogyatékkal élőt egyaránt bevontak, akik kisebb-nagyobb csoportokban szociális, fejlesztési, ökológiai területen munkálkodtak a városban.

2012-05-20

A Damjanich-emlékmű felállításának centenáriumára emlékeztek Szolnokon

Szolnok legismertebb köztéri alkotása, a Zagyva torkolatánál, a hajdani vár területén álló Damjanich-emlékmű felállításának századik évfordulójára emlékeztek szombaton a helyszínen; a carrarai márványból készült alkotást az 1849. március 5-én vívott szolnoki ütközet honvéd hőseinek tiszteletére emelték.

2012-05-18

28 ezer palánta kerül az ágyásokba

A PMZ konzorcium munkatársai, a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. fóliasátrában növekedett virágpalántákkal szépítik a Verseghy parkot. A közterületeket jelenleg díszítő árvácskát felváltják az egynyáriak, napvirág, begónia és petúnia. Mintegy  28 ezer tő, 18 féle növény díszíti majd a várost.

2012-05-17

Honvédelemért kitüntetést kapott Szalay Ferenc

A magyar honvédelem napja alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím I. osztálya elismerésben részesítette Hende Csaba Honvédelmi miniszter Szalay Ferencet, Szolnok város polgármesterét. Városunk vezetője a Stefánia Palotában vehette át a kitüntetést

2012-05-16

Fejlesztés és munkahelyteremtés – új üzemet adtak át Szolnokon

Mindig öröm, ha egy vállalkozás, különösen ebben a nehéz gazdasági környezetben, új fejlesztéseket valósít meg. S ha tudjuk, hogy családi vállalkozásról van szó, akkor még inkább okunk van az elégedettségre – fogalmazott ma délelőtt Szalay Ferenc polgármester a Poligon Kft. új porfestő üzemének átadásán.

2012-05-16

Parádés centenáriumi gálaműsor a Szigligetiben

Száz éves a Szigligeti Színház épülete. A centenáriumot nagyszabású gálaműsorral ünnepelte tegnap a teátrum társulata. Sok százan foglaltak helyet a nézőtéren, a nyugdíjasoknak délután külön előadást is tartottak.

2012-05-16

Rekordszámú induló a Májusfa futáson

Rekordlétszám volt az idén 30 éves Májusfa futáson. 4100-an vágtak neki az 1, 2 és 4 kilométeres távoknak. A verseny helyszíne változott, ezúttal nem a Tiszaligetből, hanem a Tisza hajósok teréről indult a mezőny. 

2012-05-15

Utazás a múltba

Ma délelőtt kiállítás megnyitóval folytatódott a Szigligeti Színház 100 éves centenáriuma alkalmából rendezett ünnepségsorozat. A tárlatnak a Szolnoki Galéria adott otthont.

2012-05-14

Ének az esőben

Álmos, szürke délután, csendesen szemerkélő eső és hideg… A legtöbb ember ilyenkor igyekszik meleg és száraz helyet keresni, mégis mintha valami készülődne a Tiszai hajósok terén. Egyre többen igyekeznek oda, ki sietős léptekkel, ki komótosan. Aztán lassan kisebb tömeg verődik össze…

2012-05-13

Rengeteg induló a Curie Kémia Emlékversenyen

A hagyományokat folytatva, idén is megrendezték Szolnokon – immár 23. alkalommal – a Curie Kémia Emlékverseny országos döntőjét. Az esemény ezúttal tehetségnappal is összekapcsolódott.

2012-05-11

A sokoldalú közfoglalkoztató

A Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. neve már ismerősen cseng a városban: évek óta a közfoglalkoztatás területén tevékenykedik. Többek között általuk foglalkoztatottak tartják rendben a város parkjait, virágot ültetnek, gondoznak, locsolnak, és a közelmúltban átadott Előd úti növényházban már termesztéssel is foglalkoznak.

2012-05-11

Restaurátor dolgozik a Damjanich-szobron

Száz évvel ezelőtt állították fel a mai Gutenberg téren a Radnai Béla szobrászművész által készített Damjanich-szoborként emlegetett emlékművet, kompozíciót. A centenáriumra egy hét múlva ünnepség keretében emlékezik a város. Addig azonban szorgos kezek már a tér és az emlékmű szépítésén dolgoznak…

2012-05-11

Az átmenet megkönnyítése a cél

Játszva tanulni, tanulva játszani címmel tartottak konferenciát a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol immár harmadik alkalommal találkoztak városunk óvodapedagógusai és az általános iskolák tanítói abból a célból, hogy az óvoda-iskola átmenettel kapcsolatos tapasztalataikat megosszák egymással.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app