Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Illegális hulladéklerakók felszámolása Szolnokon (2020)

2021-03-24

Sajtóközlemény

2021. február 26.

„Illegális hulladéklerakók felszámolása Szolnokon (2020)"

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt keretében 20 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztériumtól illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatására.

Környezetünk megóvása, egészséges életmódunk megőrzése, valamint tájvédelmi és tájképvédelmi szempontból is kiemelten fontos az illegális hulladéklerakók okozta talaj-, víz-, és levegőterhelés megszüntetése, illetve tájsebek csökkentése.

A kapott támogatás Önkormányzati tulajdonú ingatlanokon, közterületen fellelhető, közel 1.700 m3 illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolására (összegyűjtés, elszállítás és kezelés) került felhasználásra a 2020. december és 2021. február közötti időszakban az alábbi helyszíneken:

Abonyi út, Törteli út, Sashalmi út, Kőrösi út, Mester út, Tücsök út, Hangya út, Üteg utca, Tüzér utca, Hóvirág utca.

A pályázat kitűnő lehetőséget biztosított arra, hogy a költségvetési lehetőségeket meghaladó mennyiségben fellelhető, részben speciális munkagépeket igénylő hulladékok elszállítása is megtörténjen.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Évadzáró: Molnár László színművész a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagja lett

2024-06-06

Eredményes évadot tudhat maga mögött a Szolnoki Szigligeti Színház. A csütörtöki évadzáró társulati ülésen főként ezeket ismertették.

A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Galériában

2024-05-31

A legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. A szolnoki önkormányzat csütörtökön a Szolnoki Galériában köszöntötte a pedagógusokat. Az eseményen megjelentek a vármegyeszékhely és a vármegye elöljárói, számos intézmény és hivatal képviselője, és természetesen a főszereplők: oktatók, nevelők, pedagógusok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lázár János építési és közlekedési miniszter.

Fókuszban a daganatos betegségek - Egészségfórumot tartottak a városházán

2024-05-30

A mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak is köszönhetőn egyre gyakoribb a rákdiagnózis, a civilizációs betegség mind több embert érint. A megelőzésről, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről tartottak egészségfórumot a városházán.

Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

2024-05-28

Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.

Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetésről

2024-05-27
A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.