Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tájékoztató a kútfennmaradási engedélyhez

 

TÁJÉKOZTATÓ A KÚTFENNMARADÁSI ENGEDÉLYEZÉSHEZ

A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V.22.) Korm. rendelet 24. §-a értelmében a települési önkormányzati jegyző engedélye szükséges olyan kút létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez, amely a következő feltételeket együttesen teljesíti:

  • legfeljebb 500 m3/év vízigénybevétellel kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemel,
  • épülettel vagy annak építésére jogosító hatósági határozattal, egyszerű bejelentéssel rendelkező ingatlanon van, és magánszemélyek részéről a házi ivóvízigény vagy a háztartási igények kielégítését szolgálja,
  • nem gazdasági célú vízigény,
  • maximum 30 m-es mélységű (Szolnok területén).

A jelenleg hatályos vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 29. § (7) szerint mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki fenti törvény módosítása hatálybalépését megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet kutat, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezés iránti kérelmét 2023. december 31-ig benyújtja.

A kérelmezőnek a vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentáció tartalmáról szóló 41/2017. (XII.29.) BM rendelet 2. sz. mellékletében ismertetett dokumentációt szükséges benyújtania. A kitöltésre, majd benyújtásra alkalmas kérelem Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata honlapján, valamint az Ügyfélközpontban is elérhető.

A kútfennmaradási engedélykérelmet személyesen2023. május 15-tőlSzolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal 5000 Szolnok, Kossuth tér 9. szám alatti Belvárosi Ügyfélközpontban (7-es asztal) az alábbi, Ügyfélközpont ügyfélfogadási idejétől eltérően a Polgármesteri Hivatal  ügyfélfogadási idejével megegyezően lehet benyújtani:

hétfő 13:00- 16:00 óráig,

szerda: 9:00- 11:00 ; 13:00 – 15:00 óráig,

péntek: 9:00- 12:00  óráig.

Postai úton Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal címére (5000 Szolnok, Kossuth tér 9.) küldve, a hatékonyabb ügyintézés érdekében a kut@ph.szolnok.huemail címre is küldhető.

Az engedélyezési eljárással kapcsolatos kérdéseikre a fenti ügyfélfogadási időben az 56/503-520-as telefonszámon kaphatnak további tájékoztatást.

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Évadzáró: Molnár László színművész a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagja lett

2024-06-06

Eredményes évadot tudhat maga mögött a Szolnoki Szigligeti Színház. A csütörtöki évadzáró társulati ülésen főként ezeket ismertették.

A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Galériában

2024-05-31

A legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. A szolnoki önkormányzat csütörtökön a Szolnoki Galériában köszöntötte a pedagógusokat. Az eseményen megjelentek a vármegyeszékhely és a vármegye elöljárói, számos intézmény és hivatal képviselője, és természetesen a főszereplők: oktatók, nevelők, pedagógusok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lázár János építési és közlekedési miniszter.

Fókuszban a daganatos betegségek - Egészségfórumot tartottak a városházán

2024-05-30

A mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak is köszönhetőn egyre gyakoribb a rákdiagnózis, a civilizációs betegség mind több embert érint. A megelőzésről, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről tartottak egészségfórumot a városházán.

Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

2024-05-28

Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.

Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetésről

2024-05-27
A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.