Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Projektinformációk, a projekt részletes bemutatása

2022-03-04

Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre

KEHOP-3.2.1-15-2017-00028

PROJEKTINFORMÁCIÓK

Projekt címe: Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre
Projekt azonosító száma: KEHOP-3.2.1-15-2017-00028
Támogatás összege: 1 589 283 934 Ft
Támogatás mértéke: 89.285714 %
A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.10.01.

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, mint Szolnoki Társulással konzorciumi szerződés keretében valósul meg a projekt.

A PROJEKT RÉSZLETES BEMUTATÁSA

Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás (továbbiakban: Társulás) a térség szilárd hulladéklerakóinak rekultivációjának megvalósításának hatékonyabb és célszerűbb megoldása, a közszolgáltatás színvonalának javítását szolgáló fejlesztések megvalósítása érdekében, valamint, együttműködésük intézményesítése és a közös érdekérvényesítés elősegítése jegyében került létrehozásra. A társulást jelenleg 26 önkormányzat, Abony, Fegyvernek, Jászkarajenő, Kenderes, Kengyel, Kétpó, Kőröstetétlen, Kuncsorba, Martfű, Mezőtúr, Örményes, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Szajol, Szászberek, Szolnok, Tiszajenő, Tiszapüspöki, Tiszatenyő, Tiszavárkony, Tószeg, Törökszentmiklós, Túrkeve, Újszász, Vezseny, valamint Zagyvarékas alkotja.

A Társulás ISPA és KEOP források felhasználásával sikeresen modernizálta hulladékgazdálkodási rendszerét az elmúlt évtizedben. A Tagönkormányzatok sikeres együttműködése és erőfeszítései révén kiépített jelenlegi hulladékgazdálkodási rendszer az ország egyik legmodernebb hulladékgazdálkodási rendszere, azonban a hulladékgazdálkodási infrastruktúra egyes elemei kapacitáshiányokat mutatnak, illetve további fejlesztések elvégzése szükségesa költség-hatékonyság javítása érdekében. Fentiekre tekintettel az EU 2014-2020 ciklusa között rendelkezésre álló fejlesztési források elnyerése érdekében a Társulás sikeresen pályázott a KEHOP-3.2.1 pályázati azonosítószámú, „Az előkezelés, a hasznosítás és az ártalmatlanítás alrendszereinek fejlesztése a települési hulladék vonatkozásában” című pályázati felhívásra, a Támogatási szerződés megkötésére 2018.01.24-én került sor. A TSZ 4. sz. módosítása 2022.01.21-én került aláírásra. A projekt 1.589.283.934 Ft uniós támogatást nyert, melyhez 190.714.078 Ft központi költségvetésből biztosított önerő társult, le nem vonható ÁFA összege 20.407.657 Ft, így a projekt támogatható összköltsége tervezetten 1.800.405.669 Ft.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.10.01.

A projekttel szembeni szakmai elvárás a projektterületen élők megfelelő hulladék-gazdálkodási közszolgáltatással történő ellátásának biztosítása az Országos Hulladék-gazdálkodási Közszolgáltatási Tervnek megfelelően. A projekt keretében Jász-Nagykun-Szolnok megye észak- és délnyugati része hulladék gazdálkodási rendszerének továbbfejlesztése történik meg, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtésre.

A projekt során megvalósul a meglévő, elkülönítetten gyűjtött hulladékok utóválogatását biztosító, Szolnok, Újszászi úton található kézi válogatócsarnok technológiai fejlesztése. A technológiai sor bővítése szükségessé teszi a meglévő válogató csarnok bővítését, illetve ennek okán szükséges a térburkolatok bővítése, új kerítésszakasz kialakítása, térvilágítás bővítése, a villamos energia hálózat bővítése és szociális konténerek beszerzése. Az új válogató művet üvegtároló, illetve három oldalról fedett bálatároló szín egészítené ki. A projekt keretein belül a komposztáláshoz kapcsolódóan teleszkópos rakodó, aprító, rosta-, az Újszászi úti átrakóállomás kiszolgálására pedig préskonténer beszerzése is meg fog valósulni.

A projekt másik hangsúlyos eleme a fejlesztési kérelemben szereplő, Tószegen megvalósítandó komposztáló telephely létesítése. Jelenleg a Társulás részéről kizárólag Kétpón érhető el komposztáló, mely rendkívül jelentős szállítási költség többletet hordoz magával. (forduló távolság kb. 82 km Szolnok-Kétpó viszonylatban). Az új komposztálóval és a meglévő mobil eszközökkel lehetőség nyílik a közelség elvének következetes érvényesítésére mely költség-hatékonysági szempontból jelentős fejlődést hoz.

KIVITELEZÉS

  • Közbeszerzési eljárás eredményhirdetése: 2021.09.03.
  • Feladat: tervezés és kivitelezés
  • FIDIC SÁRGA könyv alapján
  • Cég: Bazaltech Mérnöki Szolgáltató Kft + Homokhátsági Környezettechnikai Kft.
  • Aláírva: kivitelező részéről 2021.12.03. és 2021.12.16.
  • Hatályba lépett: 2022.02.07.

GALÉRIA

Feltöltés alatt.

KAPCSOLAT

info.szolnok.hu

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Emlékhelyet is avatnak a szolnoki csata 175. évfordulóján

2024-02-22

Március 2-án rendezik meg a hadijátékot a Kossuth téren, melyhez kapcsolódva idén emlékhelyet is avatnak.

A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

2024-02-21

A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend. Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket.

 

Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán

2024-02-14

A szervezők szerint épphogy befértek a mozogni vágyó szeniorok a városi sportcsarnokba szervezett egyedülálló rendezvényre. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Szolnoki Sportcentrum közösen eszelte ki a harmincöt mozgásformát, melyek sorában labdás, ügyességi, koordinációs és reflexfeladatok éppúgy szerepeltek a programban, mint torna, jóga vagy tánc.

Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben

2024-02-06

Közelm félmilliárd forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon.  Február 5-től újra a régi - de már a modern kor elvárásainak megfelelő épületben folyhat a munka a Temető úti rendelőben.

 

Parkour pálya makettel érkeztek a fiatalok a polgármesterhez

2024-02-02

A város oktatási-nevelési intézményeiből időről-időre érkeznek fiatalok a városházára, hogy megismerkedjenek az itt folyó munkával, illetve találkozzanak a város polgármesterével.