Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

ELINDULT A Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése

2022-03-09

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Sajtóközlemény      

ELINDULT A Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre című projekt

A Széchenyi 2020 program keretében Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás 1,589 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű, KEHOP-3.2.1-15-2017-00028 azonosító számú projekt megvalósítására.

A beruházás összesen 1,780 milliárd forintból valósul meg, amit 89.285714%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszíroz. A projekt támogatási összegéből Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás részesül az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő fejlesztés célja a hatékonyabb üzemeltetés mellett az újra hasznosításra kerülő hulladékok arányának növelése, a lerakótól való minél nagyobb arányú eltérítés. A hulladék lerakótól való eltérítése két csatornán valósul meg:

  • A komposztálás fejlesztésével, amely az eszközök beszerzésével valósítható meg.
  • A válogatási intenzitás növelésével, amely az automatizált rendszernek köszönhető.

A projekt részeként 1 db teleszkópos rakodó, 1 db aprító, 1 db rosta és 6 db 27 m3-es erősített préskonténer beszerzése tervezett.

A beruházás keretében megvalósul egy 42×12 m alapterületű 6 m magas belmagasságú, három oldalról trapézlemez borítású bálatároló építése, egy U alakú üvegtároló mobil támfallal, ami 2,5 m magas 25 cm vastag vasbeton támfalból, 10×12 m-es alapterületen, T támfal elemekből áll.

Irodakonténert és szociális konténert is építenek, továbbá megvalósul a transzformátor állomás bővítése, az elektromos hálózat kiépítése, térvilágítás, a térfigyelő rendszer bővítése és sorompó telepítés.

Ezen felül sor kerül a meglévő kézi válogatócsarnok technológiai fejlesztésére, valamint az átrakó állomás külső sínrendszerének felújítására, cseréjére.

„Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt elszámolható összköltsége 1 779 998 012 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 1 589 283 934 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású.

Kérdés esetén a projektről az alábbi elérhetőségen érdeklődhet:

nfp@nfp.hu

 

 

 

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

A 175 évvel ezelőtti szolnoki csatára koncertekkel emlékeznek a Szolnoki Szimfonikusok

2024-05-22

175 éve, 1849 tavaszán zajlott a dicsőséges tavaszi hadjárat. A jeles évforduló kapcsán a magyar állam több lépést is tett azért, hogy a sokszor névtelen hősöknek méltó emléket állítson. A Szolnoki Szimfonikus emlékkoncerttel tisztelegnek az évforduló előtt. A részletekről Patkós Imre szakmai igazgató, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót.

Nyári tábor

2024-05-21

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2024. június 24-től 2024. augusztus 23-ig naponta 8.00 órától – 16.00 óráig nyári tábort szervez.

Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket

2024-05-15

A városháza dísztermében tartott ünnepségen adták át – immár ötödik alkalommal – a  „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet, melyen Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

 

1500-nál is több laptopot kapnak a szolnoki diákok

2024-04-30

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára a hétfői notebook-átadáson.

Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot

2024-04-26
A sport jellemformáló, olyan erényekre tanít, amelyek aztán az egész élet során elkísérhetnek és a legnagyobb küzdelmekben segítenek, ilyen az alázat, a kitartás, a fegyelem és az együttműködés - mondta Schmidt Ádám a megújult Véső úti Sportközpont ünnepélyes átadásán pénteken.