Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szedd össze magad! néven akciót indított az NHSZ

 • Szedd össze magad! néven akciót indított az NHSZ
 • Szedd össze magad! néven akciót indított az NHSZ
 • 2023-06-15

  Elképesztő mennyiségű cigarettacsikktől tisztítják meg a vármegyeszékhely köztereit az NHSZ Zounok Zrt. utcaporszívói. A különleges berendezéseket egy rendhagyó kezdeményezés keretében mutatták be az Agóra előtt, miközben speciális gyűjtőkapszulák osztogatásába is kezdtek.

  A Csikkmentes Szolnok elnevezésű akciónak adott otthont szerda délután az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtere. Az eseményen az NHSZ Zounok Zrt. utcaporszívó eszközeit is bemutatta, melyek évente mintegy tíz köbméter csikket gyűjtenek össze a településen. Ez több tízmillió eldobott darabot jelent.

  Lits László, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: Szolnokon az egyik legjelentősebb illegális hulladékfajta a cigarettacsikk. – Az elmúlt években ezt a rendezvényt rendre megszervezte társaságunk. Óriási energiát fordítunk a tiszta, zöld Szolnok kialakítására. Jelenleg több mint ötezer csikkgyűjtő kapszulát osztunk szét a városban, ezek egy részét a frekventált dohányboltokba visszük be, hogy a dohányáru mellé, térítésmentesen kapjanak belőlük a vásárlók.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.

  Ezüst Pelikán-díjjal ismerték el Udovecz György munkásságát

  2024-03-04

  A szolnoki csata talán a leglátványosabb szabadtéri rendezvénye Szolnoknak, évről-évre sokezer érdeklődőt vonz. Ehhez azonban sok-sok ember elkötelezett munkájára is szükség van, hiszen nem kis feladat a megszervezése.