Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szakmai konzultáció a köznevelési törvényről

 • Szakmai konzultáció a köznevelési törvényről
 • Szakmai konzultáció a köznevelési törvényről
 • 2011-11-21 13:45:00

  „Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” – idézte Szent-Györgyi Albert gondolatát Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a délutáni országjáró fórumon. Megújulás előtt áll az ország, ezért van szükség az új köznevelési törvényre. Az államtitkár hangsúlyozta: a tavalyi országgyűlési választásoknak a legfontosabb üzenete az volt, hogy változtatni kell az addigi irányon, a módszereken és az iskola az, ami önmagában is változtatásra szorul, de előkészítője, bölcsője lehet egy új világnak. Mára a családok egyre kisebb hányada képes a nevelést értékként felfogni. A gyerekeket ismét írástudókká kell tenni, önállóan gondolkodó emberekké, ezért biztosítani kell számukra, hogy a legfontosabb műveltségi javakat megszerezhessék. Ebben azonban az államnak is egységesebb szerepet kell vállalnia, hogy irányítsa, szervezze és ellenőrizze az oktatásügyet. Hoffmann Rózsa hozzátette: ebben a felfogásban nem szolgáltatásnak tekintik az oktatást, hanem közszolgálatnak. Az előadást követő sajtótájékoztatón Lengyel Györgyi kormánymegbízott elmondta: a köznevelés állami feladat, melynek végrehajtása során a kormányhivatal is komoly szerepet kap. 2012. január 1-től átveszik a megyei önkormányzat által fenntartott intézmények fenntartói jogát, 2012. szeptember 1-től pedig a kormányhivatal fenntartásában működnek ezek a közoktatási intézmények, kivéve az óvodák, melyek továbbra is önkormányzati hatáskörben maradnak.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.