Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Okostelefonba rejtett Virtuális Idegenvezetővel Szolnokon

 • Okostelefonba rejtett Virtuális Idegenvezetővel Szolnokon
 • Okostelefonba rejtett Virtuális Idegenvezetővel Szolnokon
 • 2011-12-16 10:08:00

  Szolnokon, a T-City városában a napokban indult el a Virtuális Idegenvezető szolgáltatás, amellyel mindenki kihasználhatja okostelefonja képességeit, és még jobban megismerheti a várost. A szolgáltatás kiváló lehetőséget ad a városba érkezőknek arra, hogy csupán telefonjukat a kezükben tartva elérjék Szolnok turisztikai kínálatát, legfrissebb idegenforgalmi és programajánlatait, de segítségével egy köztéri alkotás érdekességeit is könnyedén megismerhetik. A kiterjesztett valóság alkalmazás használatával a helyiek is hasznos információkhoz juthatnak, hiszen telefonjuk kamerájával egy étteremre fókuszálva megjeleníthetik annak napi menüjét, de akár egy az utcáról nehezen észrevehető bolt nyitva tartását is. A rendszer ún. audio guide modult tartalmaz, amely a városnézés során valódi idegenvezetőként, hangban mondja el a látottakat. Az alkalmazás jelenleg magyar nyelven érhető el, de hamarosan elkészül az angol nyelvű változata is.

  A Virtuális Idegenvezető újdonsága a kiterjesztett valóság modul, amely az okostelefon képességeit (kamera, helyzet-meghatározás) használja. A szolgáltatás iOS (iPhone) és Android platformon működő okostelefonon használható, de fejlesztés alatt áll Windows Phone Mobile-ra optimalizált verziója is. Az alkalmazás letöltésére az AppStore-ból és az Android Market-ről van lehetőség ingyenesen, a program használata során generálódó adatforgalom díja pedig az ügyfél díjcsomagja alapján kerül kiszámlázásra saját mobilszolgáltatójától.

  A Virtuális Idegenvezető szolgáltatás egy újabb kezdeményezés a Magyar Telekom és Szolnok város közös, hosszú távú fejlesztési és innovációs programja, a T-City keretében. Az alkalmazás fejlesztése a vállalat, míg annak tartalmi feltöltése Szolnok Város Önkormányzata jóvoltából valósult meg. A Telekom a jövőben szeretné más hazai városokban is elérhetővé tenni a Virtuális Idegenvezető szolgáltatást.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.