Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán

 • Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán
 • Nagyon sok javaslat érkezett: Szolnok hőseit díjazták a városházán
 • 2021-09-02

  Szalay Ferenc polgármester nyáron tette közzé a Szolnok Hőse felhívást, melynek célja az volt, hogy tükrözze azt a széles társadalmi összefogást és ezen belül egyes személyek, illetve közösségek erőfeszítéseit, amelynek köszönhetően együttes erővel sikerült felülkerekedni a pandémia első, második, illetve harmadik hullámán.

  Mivel a mindennapokban az élet legkülönbözőbb területein tapasztalhattunk akár erőn felüli teljesítményeket, komoly emberi gesztusokat, példás helytállásokat, szerettünk volna lehetőséget biztosítani arra, hogy minél több emberhez jusson el a társadalom, az emberek köszönete, visszajelzése arról, hogy mennyire fontos az összefogás és a segítségnyújtás.

  Mintegy 41 felterjesztés érkezett, ennek köszönhetően irányulhatott figyelem olyan emberekre, akik szívügyüknek tekintik mások segítését, ám legtöbbször észrevétlenek maradnak.

  A felterjesztések alapján nyolc személy, illetve munkahelyi közösség vehetett át egy-egy „Szolnok Hősei” gravírozott kristályüveg-díjat dr. Kállai Mária országgyűlési képviselőtől és Szalay Ferenc polgármestertől, a többieknek pedig emléklappal köszönték meg tevékenységüket.

  Szolnok Hőse díjat kapott:

  Ádám Csaba:A 2020-as évben azonnal és ingyen kezdte el gyártani az arcpajzsokat a kórházaknak, majd egy csapattal 3d nyomtatással is készítették az arcpajzsokat a szabadidejükben, még hétvégén is. Kifejlesztettek egy adaptert is a kórháznak, hogy enyhüljenek a betegek fájdalmai a lélegeztetőgépek használatakor.

  Hajnal-Papp Zoltán:A Szolnoki Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyének vezetője huszonéves fiatalemberként, példaértékű és követendő munkát végezve, éjt nappallá téve dolgozott azon a hét minden napján, hogy az arcvédő pajzsok gyártása folyamatos legyen, napi szinten megvalósulhasson az igényeknek és a szükségleteknek megfelelően az arcvédők kiszállítása, ezzel is segítve a járvány elleni erőfeszítések sikerességét.

  Holcsik Szabolcs és Holcsik Gabriella:A házaspár nemcsak 2020-ban, hanem már több éve december hónapban "egy kicsit adsz és rengeteg boldog arcot kapsz" címen sok család számára tette boldogabbá az ünnepet. Gyűjtések lebonyolításával, megszervezésével, adományok célba juttatásával járultak hozzá a közösség támogatásához.

  Kiss Ágnes:Ádám Ati édesanyja, aki gyermekéért minden követ megmozgat. A sok megoldandó feladat mellett Szolnok városért is kiemelkedő közösségi munkát végez. A pandémia kezdetekor azonnal gyűjtésbe kezdett, melynek köszönhetően a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet több ózongenerátor, védőruha adományban részesült. Részt vett a Szolnok Összefog nevet viselő facebook csoport szervezésében is, melyben igen jelentős koordináló szerepet tölt be. Közreműködött beteg szolnoki gyermekek részére történő adománygyűjtésben, nyáron pedig a kezdeményezésének köszönhetően megvalósult a "Pihenősziget", a beteg gyermekek szüleinek tehermentesítése céljából.

  Központi Orvosi Ügyelet munkatársai:A Központi Orvosi Ügyelet munkatársai nem tekintik magukat hősöknek, a COVID járvány alatt is csak tették és jelenlegi is teszik azon dolgukat és kötelességüket a térség lakóinak egészségügyi ellátásában, mint a járvány előtt is. A járvány azonban újabb kihívás elé állította a dolgozókat, egy láthatatlan ellenséggel szemben. Fáradhatatlan munkájuk hozzájárult a járvány sikeres kezeléséhez. Az elismerést átvette Dr. Kiss Attila ügyeletvezető.

  Dr. Ladoniczky Zoltán háziorvos: a pandémia kezelésének alapja, hogy minél nagyobb legyen a társadalom átoltottsága, miközben fél-, illetve hamis információk áradata zúdult az emberekre az oltások kapcsán. Fáradhatatlanul dolgozott a tévhitek eloszlatásán, és azon, hogy minél többen megkapják az oltást, ezáltal pedig védettséget szerezzenek.

  A Referencia Mosodák Zrt. dolgozói, Bottyán István Csala Zsolt, Hajnal László, Sánta István, Pásztor Adrián, Pusztai József, Varga Sándor és vezetőjük Virág Gábor: A veszélyhelyzetben áldozatos munkát végezve hozzájárultak ahhoz, hogy a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet zavartalanul működhessen.  

  Törőcsik Zsuzsaa Kolozsvári ütő bölcsőde gondozónője. A Covid járvány idején munkája mellett önkéntesen segített a karanténban levő betegeknek élelmiszert eljuttatni otthonukba, a szolnoki lakosoknak maszkokat kivinni, majd az oltások idején több alkalommal az 1. számú felnőtt háziorvosi körzetben önkéntesen vett részt szabadidejében a rendelő munkájának segítésében. Telefonon egyeztetett az oltakozni vágyó páciensekkel, elvégezte a rendelői és oltóponti oltások előtti telefonos megkereséseket, tájékoztatásokat, és egyeztette az időpontokat, helyszíneket, segítette az adminisztrációs munkát is.

  Horváth Károly egy nyugdíjas úr, aki a környezetében élők mindennapjait segítette a pandémia idején olyan tevékenységekkel, mint a bevásárlás, orvoshoz történő eljutás, vagy akár nem kommunális hulladék elszállítása. Ezt a tevékenységet pandémiától függetlenül is végzi rendszeresen. Egy későbbi időpontban veszi át az elismerést.

  Czakó Tibor, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályának ápolója elfoglaltsága miatt egy másik időpontban veszi át a díjat. Mivel őt kiemelkedően sokan, 18-an javasolták az elismerésre, a rendezvényen idéztek néhány levélből:

  -        Tapasztaltam helytállását, szakmaiságát és emberiességét. Amikor az ember ijedten, félve várakozik mi is a gond, jól esik egy mosoly egy biztató jó szó, amit tőle megkaptam!

  -        A covid járvány idején a tőle telhető legalaposabb, legprecízebb munkát végezte a betegek gyógyulása érdekében, úgy beöltözve, mint egy űrhajós. Megpróbáltatás lehetett így dolgozni, valamint lelkileg feldolgozni a súlyos betegek látványát, az előforduló haláleseteket. Ennek ellenére fáradhatatlanul dolgozott, sohasem panaszkodott, csak tette a dolgát a betegek érdekében. Én Őt javaslom a Szolnoki Hősök elismerésre!

  Emléklapot kapott:

  Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja.

  Molnár Júlia, a Tisza Rotary Club korábbi elnöke, a Rotary Magyarország, Központi Régiójának alkormányzója.

  Nagy Zsuzsanna magánszemély.

  Papp Andrea, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályának főnővére.

  Pekár Zoltán és Pekárné Karkus Viktória magánszemélyek.

  Seller Judit, Timkó Éva és Varga Lászlóné, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Kardiológiai őrző munkatársai.

  Szabovik Tamásmagánszemély, ő egy későbbi időpontban veszi át az emléklapot.

  Szűcs Attila és a Fényi Róbert, az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

  Terék Zsolt, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet munkatársa.

  A rendezvény a szolnoki Bartók Béla Kamarakórus (karnagy: Molnár Éva) és a Sodrás Népzenei Kisegyüttes (zenekar művészeti vezetője: Juhászné Antal Gabriella) előadásával zárult.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Újra Szépkorúak Akadémiája Szolnokon

  2021-09-17

  Az idősek körében igen népszerű programsorozat, a Szépkorúak Akadémiája idén is folytatódik.

  Ismét Bringás reggelizett Szolnok

  2021-09-17

  Az előző évekhez hasonlóan, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is megrendezte a nagysikerű Bringás reggelijét. 

  A hősök köztünk élnek

  2021-09-13

  Horváth Károly és Szabovik Tamás, két Szolnoki Hősök díjra jelölt kiváló szolnokival találkozott hétfőn Szalay Ferenc polgármester, akik ezen az alkalmon adta át elismeréseiket.

  Egy év kihagyás után újra gulyásünnep volt Szolnokon

  2021-09-12

  Bográcsok sokaságában készültek a különféle gulyásvariációk a zsúfolásig telt Tiszaligetben egy év kényszerű szünet után újra gulyásfesztivált rendeztek Szolnokon.

  Gulyásfesztivál huszonharmadjára is

  2021-09-08

  Szolnok tradicionális gasztronómiai fesztiválja a bográcsrengeteg mellett számos kulturális programmal is csalogatja a látogatókat.