Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Jövő héten indul a Tiszavirág Fesztivál

 • Jövő héten indul a Tiszavirág Fesztivál
 • Jövő héten indul a Tiszavirág Fesztivál
 • 2023-06-15

  A francia Will Barber, az olasz Mandalamarra, a hazai Azorka, Blueklyn és Petruska, továbbá a szolnoki kötődésű Pandóra Projekt, a Celofán Kollektíva, vagy a The Flow.

  Csak néhány jeles név a megszokott magas színvonalat képviselő fellépők közül, akik az égbe lógatott színes ernyőkkel hirdetett hagyományos szolnoki rendezvény idei előadói lesznek. Június 20-án, kedden délelőtt megnyitja a nagyközönség előtt a kapuit, hogy néhány napos tombolás után 24-én, szombaton éjszaka elcsendesedve bezárjon Szolnok első jelentősebb nyári programsorozata, a XVI. Tiszavirág Fesztivál.

  A nemzetközi hírű, ötnapos rendezvény várható eseményeiről Szalay Ferenc polgármester és Kovács Ákos fesztiváligazgató tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt a városházán.

  A visszaszámlálás elkezdődött. Szolnok közösségének életében meghatározó szereppel bírnak a különböző rendezvények, főként az olyanok, ahol kötetlenül, jó hangulatban találkozhatnak a város lakói és vendégei – kezdte mondandóját elöljáróban Szalay Ferenc. – A beszélgetések, a közös élmények mélyítik az emberi kapcsolatokat, erősítik a város közösségét. Az egyik legnépszerűbb és legszínvonalasabb ilyen rendezvény a Tiszavirág Fesztivál, amely kiemelkedő minőséget is képvisel. Az immáron tizenhatodik szolnoki Tiszavirág Fesztivál vibráló színei június 20. és 24. között ismét pezsgést csempésznek a szolnoki belváros Tisza-partjára. A zene lendülete, a gasztronómiai forgatag, a kulturális élmények és legfőképp a mosolygó emberek, a régi barátok és az új ismerősök garantáltan maradandóvá és értékké teszik ezt az öt napot mindannyiunk számára – fogalmazta meg gondolatait a városvezető.

  – Ez a fesztivál ízig-vérig szolnoki, ezért a vármegyeszékhelyen élők büszkék lehetnek rá – hangsúlyozta Kovács Ákos. A fesztiváligazgató elmondta, az idei rendezvénysorozat tervezésekor sem szándékoztak túl sok újdonságot bevonni a programokba. Emlékeztetett, hogy a Tiszavirág Fesztiválnak már a kezdetektől megvan a sajátos hangulata. – Aki bármely évben csupán egyetlen egyszer látogatott ki a Tisza-parti kavalkádra, és bármikor még egyszer odavetődik, minden eredeti elemet ugyanott talál meg és ugyanolyan színvonalban, ahogyan azt legelőször megtapasztalta.

  A Tiszavirág Fesztiválnak épp az a kuriózuma, hogy kiszámítható – szögezte le az igazgató. Kovács Ákos a részleteiben is sorolt koncerteket, eseményeket a rendezvény kapcsán. Szólt a Sörudvarról, a Pálinkalandról, a Borházak és a Kézművesek utcáiról, beszélt a református templom fényfestéséről, a parkmoziról és a környezettudatos fesztiválról, mely a kilátogatók szemléletét igyekszik jó irányba terelni az öt izgalmas, látványos és hangulatos nap alatt.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

  2024-04-17

  Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.