Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Fókuszban a megye lakosságának egészségi állapota

 • Fókuszban a megye lakosságának egészségi állapota
 • Fókuszban a megye lakosságának egészségi állapota
 • 2011-12-01 07:35:00

  A fórumot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv és a „Rák ellen – Együtt – Egymásért” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület rendezte. Zsadányi Zsuzsanna kistérségi vezetési védőnő előadása nyitotta a rendezvényt, aki először a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv felépítését és feladatköreit ismertette, majd a megye lakosságának egészségi állapotáról szólt. Összességében nem festett pozitív képet, hiszen megyénkben az átlagéletkor jelentősen elmarad nemcsak az Eu-s, de az országos átlagtól is mind nők, mind a férfiak tekintetében. Szomorú tény, hogy bár a halálozások száma csökken, sajnos a születések olyan jelentősen mérséklődött, hogy a megye lakossága ütemesen fogy. Egyes betegségekben a halálozási arány a megyénkben két és félszer rosszabb az országos átlagnál. Zsadányi Zsuzsanna azonban kiemelte: a védőnők hatékonysága Jász-Nagykun-Szolnok megyében kiemelkedő.

   
  Dr. Kállai Mária alpolgármester Szolnok Város Önkormányzata és a városi civil szervezetek kapcsolatáról tartott prezentációt, az őt követő előadások lakossági szűréseket, az önkéntes munkákat ismertették, valamint a „Rák ellen, az emberért, a holnapért” Társadalmi Alapítvány tevékenységébe nyerhettek bepillantást.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.