Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Európai Uniós támogatással valósult meg

 • Európai Uniós támogatással valósult meg
 • Európai Uniós támogatással valósult meg
 • 2012-01-30 07:40:00

  A Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása” pályázatán 45.829.900 Ft támogatást nyert el.
  A támogatás segítségével a Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szabadidős tevékenységeket bonyolított le általános iskolai tanulók és óvodások számára.

  A Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény a TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0046 azonosító számú, „Kell a könyvtár” című pályázat keretein belül hét oktatási intézmény bevonásával tanórán kívüli szabadidős tevékenységeket valósított meg.

  A projekt 2010. szeptember 15. napjától 2011. augusztus 31. napjáig tartott.

  A projekt keretében hasznos, kulturált környezetben történő foglalkozásokat, iskolarendszeren kívüli közművelődési programokat szerveztek, amelyek segítségével nőtt a kulturális intézmény által nyújtott szolgáltatások palettája. Olyan rendezvényeket tartottak, amelyek szorosan illeszkedtek az oktatási intézmények pedagógiai tevékenységeihez.

  A megvalósított programokba bevonásra került 3 Általános Iskola és 4 Óvodai tagintézmény:
  - Szivárvány Óvoda
  - Csemetekert Óvoda
  - Százszorszép Óvoda
  - Zengő Óvoda
  - Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
  - Széchenyi Körúti Általános Iskola
  - Chiovini Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

  Lebonyolításra került 14 db havi szakkör, 12 db heti szakkör, 1 db verseny, 17 db témanap és témahét, amelyek segítségével nőtt a gyermekek kreativitása, önkifejező és kapcsolattartó képességük fejlődött.

  A programok összességében hozzájárultak a gyermekek kulturális szemléletének formálásához.
   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.