Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Európai Uniós támogatással valósult meg

 • Európai Uniós támogatással valósult meg
 • Európai Uniós támogatással valósult meg
 • 2012-01-30 07:40:00

  A Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása” pályázatán 45.829.900 Ft támogatást nyert el.
  A támogatás segítségével a Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szabadidős tevékenységeket bonyolított le általános iskolai tanulók és óvodások számára.

  A Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény a TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0046 azonosító számú, „Kell a könyvtár” című pályázat keretein belül hét oktatási intézmény bevonásával tanórán kívüli szabadidős tevékenységeket valósított meg.

  A projekt 2010. szeptember 15. napjától 2011. augusztus 31. napjáig tartott.

  A projekt keretében hasznos, kulturált környezetben történő foglalkozásokat, iskolarendszeren kívüli közművelődési programokat szerveztek, amelyek segítségével nőtt a kulturális intézmény által nyújtott szolgáltatások palettája. Olyan rendezvényeket tartottak, amelyek szorosan illeszkedtek az oktatási intézmények pedagógiai tevékenységeihez.

  A megvalósított programokba bevonásra került 3 Általános Iskola és 4 Óvodai tagintézmény:
  - Szivárvány Óvoda
  - Csemetekert Óvoda
  - Százszorszép Óvoda
  - Zengő Óvoda
  - Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
  - Széchenyi Körúti Általános Iskola
  - Chiovini Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

  Lebonyolításra került 14 db havi szakkör, 12 db heti szakkör, 1 db verseny, 17 db témanap és témahét, amelyek segítségével nőtt a gyermekek kreativitása, önkifejező és kapcsolattartó képességük fejlődött.

  A programok összességében hozzájárultak a gyermekek kulturális szemléletének formálásához.
   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését

  2024-03-01

  Elfogadták a város 2024-es költségvetését a februári közgyűlésen. A képviselők döntöttek többek arról is, hogy a lakossági visszajelzések alapján április elsejétől finomhangolják a novemberben bevezetett buszmenetrendet.

  Emlékhelyet is avatnak a szolnoki csata 175. évfordulóján

  2024-02-22

  Március 2-án rendezik meg a hadijátékot a Kossuth téren, melyhez kapcsolódva idén emlékhelyet is avatnak.

  A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

  2024-02-21

  A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend. Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket.

   

  Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán

  2024-02-14

  A szervezők szerint épphogy befértek a mozogni vágyó szeniorok a városi sportcsarnokba szervezett egyedülálló rendezvényre. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Szolnoki Sportcentrum közösen eszelte ki a harmincöt mozgásformát, melyek sorában labdás, ügyességi, koordinációs és reflexfeladatok éppúgy szerepeltek a programban, mint torna, jóga vagy tánc.

  Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben

  2024-02-06

  Közelm félmilliárd forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon.  Február 5-től újra a régi - de már a modern kor elvárásainak megfelelő épületben folyhat a munka a Temető úti rendelőben.