Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Citromsavgyár épül Szolnokon!

 • Citromsavgyár épül Szolnokon!
 • Citromsavgyár épül Szolnokon!
 • 2011-11-18 09:19:00

   Az elmúlt napok tárgyalássorozatának eredményeként a Szolnoki Ipari Park és a China Group Corporation közös céget alapított. Késő délután érkeztek Szolnokra a kínai cégcsoport képviselői. A márciusi együttműködési szándéknyilatkozat aláírása után ma újabb mérföldkövéhez érkezett a beruházás. A Szolnoki Ipari Park és a China Group Corporation megalapította azt a közös céget, amelynek feladata a munka koordinálása. “Ennek a neve BBCA Szolnok Biokémiai Zrt. Azt gondolom most érkezett el az a pillanat, amikor a következő lépések komollyá válhatnak, a finanszírozás a belső tartalom kérdései illetve el kell kezdeni tárgyalni a kukoricatermelőkkel, a kénsav gyártókkal.” - mondta Szalay Ferenc. A kínai cégcsoport elnöke elmondta, hogy Szolnok volt az ideális választás. “A várossal és az ipari parkkal való egyeztetés után jól láttam, hogy Szolnok kiváló helyszín a citromsavgyár felépítésére. Nagy várakozással tekintek a munka elé, ami bizonyosan pozitívan hat majd a helyi gazdaságra is.” - tette hozzá Li Rongjie a BBCA Group Holding elnöke. Az évi 60.000 tonna kapacitású leendő citromsavüzem, 350 embernek ad majd munkát. A beruházás teljes összege meghaladja a 90 millió amerikai dollárt, azaz megközelítőleg a 18 milliárd forintot. Ebből 30 százalékot a tulajdonos saját erőből, a többit pedig kínai hitelforrásból finanszírozza. (www.szolnoktv.hu)

   
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.