Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Bayer Zsolték megtöltötték a megyeháza dísztermét

 • Bayer Zsolték megtöltötték a megyeháza dísztermét
 • Bayer Zsolték megtöltötték a megyeháza dísztermét
 • Bayer Zsolték megtöltötték a megyeháza dísztermét
 • Bayer Zsolték megtöltötték a megyeháza dísztermét
 • 2012-02-14 10:22:00

  Az ország helyzetéről, a békemenetről, a változás előtt álló világról beszélt csütörtökön este a Megyeháza dísztermében Bayer Zsolt és Bencsik András újságíró, valamint Zárug Péter Farkas politológus. A politikai talkshow-t a Márai Sándor Kulturális Polgári Kör szervezte.

  Tizennégy évvel ezelőtt az elsők között alakult meg a Márai Sándor Polgári Kör. Az eltelt évek alatt sokat tettek, rendezvényeket szerveztek, ám most eljött az idő, amikor fel kell emelniük szavukat, ki kell állniuk és meg kell ismertessék az emberekkel, mi történik az országban – mondta M. Román Béla, a polgári kör elnöke. A Megyeházán megtartott politikai rendezvény meghívottjai Bayer Zsolt és Bencsik András újságíró, valamint Zárug Péter Farkas politológus voltak. Az egyik fő téma a január 21-én Budapesten megrendezett békemenet volt.

  Bayer Zsolt elmondta: azt látja és tapasztalja, hogy a békemenet alapvetően megváltoztatta az egész politikai kommunikációs teret. Zárug Péter Farkas az elhallgatási spirálról és hatásairól beszélt. A beszélgetés másik témája az ország helyzetének értékelése volt. Bencsik András elmondta: Magyarország újfajta demokráciából adott mintát a világnak. A népfelség felhatalmazása nélkül a továbbiakban ne lehessen gazdálkodni, üzletelni, spekulálni, a tőke ne legyen parttalanul szabad, mert az egyén és a közösség szabadsága, boldogsága ennél fontosabb – tette hozzá az újságíró. Bayer Zsolt hangsúlyozta: látni kell, hogy az általunk ismert világnak vége van, pusztán azért, mert fenntarthatatlan. A változásra Magyarországnak fel kell készülnie, de már jó úton jár. (szolnoktv.hu)
   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.