Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Átadták a tiszaligeti futókört Szolnokon

 • Átadták a tiszaligeti futókört Szolnokon
 • Átadták a tiszaligeti futókört Szolnokon
 •  

  – Manapság a fiatalok előszeretettel ülnek a számítógépek előtt vagy órákon át a telefonjukat nézegetik. A mi dolgunk, hogy olyan lehetőségeket biztosítsunk nekik, melyek versenyképesek a mobiltelefonokkal szemben – kezdte az Aktív Magyarország program kormánybiztosa, Révész Máriusz, miután megtette az első kilométerét a futókörön. 

  – Ez pontosan egy ilyen lehetőség. Nagy öröm számomra, hogy ez a szolnoki már a tizenharmadik futókör, amit átadhatunk az országos futópálya-építési program keretében. Nagy öröm számomra, hogy itt látom a fiatalokat, akik használják majd ezt. A polgármester úrnak felhívom a figyelmét, hogy újabb lehetőségek is nyílnak előttük, nemsokára megjelennek a jövő évi pályázatok, így akár műanyag sípálya, gördeszkapálya vagy bringapark is épülhet itt Szolnokon – hangsúlyozta a kormánybiztos.

  Hogy mindezek megvalósulnak-e, még a jövő zenéje, a városvezető most a futókör meglétét üdvözölte. – Nagyon szépen köszönöm Révész Máriusznak, hogy harcosként kiáll amellett, hogy az ország számos helyén, így városunkban is a szabadidősport, az egészséges életmódra nevelés programja nagy lendülettel működjön – mondta el Szalay Ferenc. A polgármester kiemelte, hogy a város alapstratégiáinak egyike az egészséges életmódra nevelés, ők is arra törekednek, hogy lehetőséget nyújtsanak a fiataloknak a mozgásra.

  – Azt hiszem, e tekintetben jók a mutatóink, jók az eredményeink, büszkék lehetünk a fiatalokra. De igazából nem is az eredmények számítanak, hanem az, hogy egészségesen éljék a mindennapjaikat, testileg és szellemileg is felvértezve induljanak az életbe – hangsúlyozta Szalay Ferenc.

  Az átadott futókör egy jó háttér lehet a mindennapi mozgás elősegítésére. Nemcsak a fiatalok, de korra és nemre való tekintet nélkül, férfiak és nők, gyerekek és idősebbek egyaránt hódolhatnak ennek a sportnak. A mintegy egy kilométer hosszú futókört immár bárki, bármikor használhatja, a feltétel csupán az, hogy mindenki megfelelően tegye mindezt. 

  – Mi természetesen oda fogunk figyelni az üzemeltetésre, de kérünk minden használót, hogy ők is vigyázzanak rá, hogy hosszú időn keresztül kiszolgálja a mozogni, sportolni vágyókat – emelte ki Lits László, a kivitelező, Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője. Az átadó végén természetesen birtokba vették a sportiskolás fiatalok a futópályát, s „próbakörre” indultak Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Kft. igazgatójának vezetésével, aki kiemelte, a sport az igazi együttműködés jelképe.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Alkotói pályázat indul a klímavédelem jegyében

  2021-12-07

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Környezet és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) sikeresen pályázott, ennek  keretében – több környezeti szemléletformálási tevékenység/program mellett – Szolnok város általános és középiskolásai részére rajz- fotó és videópályázatot hirdet

  Átadták az újjászületett tiszaligeti játszóteret

  2021-12-04

  A Mikulás is ellátogatott szombaton az újjászületett tiszaligeti játszótérre, ahol zene, napsütés, meleg tea és rengeteg új játék várta a gyerekeket.

  AZ ÉLTETŐ VÍZ! - alkotói pályázat

  2021-12-02

  Alkoss és nyerj a karácsonyfa alá meglepetést! Várjuk 12-18 éves diákok alkotásait ( rajz, festmény, montázs, fotó, videó) vízvédelem témakörben.

  Zsidó hittankönyv bemutatóját tartották Szolnokon

  2021-12-01

  Több mint hét és fél millió forinttal támogatta a kormány a zsidó hittankönyvsorozat újabb, az ötödik osztályosoknak szóló kötetét - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán, a Szolnoki Galériában tartott sajtótájékoztatón.

  Ismét Szolnokon a Coop Mikulás Kisvonat

  2021-11-29

  A hagyományokat folytatva immáron tizennegyedik alkalommal indul útjára a Coop Mikulás kisvonat december 5-6-án 15-19 óra között.