Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A kazah Gorkij Állami Színház vendégjátéka Szolnokon

 • A kazah Gorkij Állami Színház vendégjátéka Szolnokon
 • A kazah Gorkij Állami Színház vendégjátéka Szolnokon
 • 2011-11-15 05:20:00

  A kazah társulat Kovács Sándor meghívására, a Nemzeti Erőforrás Fejlesztési Minisztérium támogatásával látogat Magyarországra. Az öt napos magyarországi tartózkodásuk során egyetlen fellépésük lesz, melynek a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központ ad helyet.
  Az Állami Gorkij Színház tavaly ünnepelte fennállásának 110 éves évfordulóját; történelme során több hazai és nemzetközi fesztiválon nyert értékes díjakat, helyezéseket. Vendégszerepelt egyebek között Moszkvában, Pekingben, Szentpéterváron, Almatiban, Granadában - legutóbb ez év őszén Mahacskalában, Dagesztán fővárosában.
  Különös büszkeséggel játszák Otorbajev kazah szerző darabját, a „Bejbarsz szultánt”, amely a kipcsák születésű egyiptomi szultán történetét meséli el, aki rabszolgasorból emelkedett a legnagyobb méltóságba. Az előadás új szemszögből mutatja be a nagyhatalmú uralkodó sorsát, és a mai kazah generációnak példát ad hazafiasságból, kialakítja a nemzeti, történelmi és kulturális hagyományokhoz való tiszteletet. A színészek korhű jelmezeket viselnek, a képi (vetített) és zenei effektek felidézik a Nagy Sztyeppe – amely a magyarok őshazája is volt – utánozhatatlan és felejthetetlen hangulatát.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Új körforgalom és kerékpárút könnyíti a Véső úti strand és sporttelep megközelítését

  2023-02-02

  Szolnok önkormányzata jelentleg két projektet valósít meg a Véső úti Sporttelepen és annak környékén, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Kálmándi Mihály-díjra várja a jelöléseket a város

  2023-02-01

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város egészségügyi intézményeiben és a város egészségügyi ellátásának biztosításában tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül évente kiadható „Kálmándi Mihály-díj”-at alapított azok részére, akik a fenti szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak.

  Módosultak a gázárkedvezmény igénybevételi szabályai

  2023-01-30

  A kormányrendelet módosítása jelentősen enyhíti az önálló lakásokkal szemben korábban megállapított követelményeket, és ezzel kiterjeszti a jogosultak körét.

  Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

  2023-01-26

  Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

  Káyhákkal segítik a rászoruló családokat

  2023-01-23

  Rászoruló szolnoki családok kaptak támogatást két alapítvány jóvoltából. A Katona József Úti Szolgáltató Pontban a pályázó a Miért Ne Közhasznú Humán Szolgáltató Alapítvány vezetője, Pappné Szabó Anita dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel adott át három kályhát hátrányos helyzetű családoknak.