Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A kazah Gorkij Állami Színház vendégjátéka Szolnokon

 • A kazah Gorkij Állami Színház vendégjátéka Szolnokon
 • A kazah Gorkij Állami Színház vendégjátéka Szolnokon
 • 2011-11-15 05:20:00

  A kazah társulat Kovács Sándor meghívására, a Nemzeti Erőforrás Fejlesztési Minisztérium támogatásával látogat Magyarországra. Az öt napos magyarországi tartózkodásuk során egyetlen fellépésük lesz, melynek a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központ ad helyet.
  Az Állami Gorkij Színház tavaly ünnepelte fennállásának 110 éves évfordulóját; történelme során több hazai és nemzetközi fesztiválon nyert értékes díjakat, helyezéseket. Vendégszerepelt egyebek között Moszkvában, Pekingben, Szentpéterváron, Almatiban, Granadában - legutóbb ez év őszén Mahacskalában, Dagesztán fővárosában.
  Különös büszkeséggel játszák Otorbajev kazah szerző darabját, a „Bejbarsz szultánt”, amely a kipcsák születésű egyiptomi szultán történetét meséli el, aki rabszolgasorból emelkedett a legnagyobb méltóságba. Az előadás új szemszögből mutatja be a nagyhatalmú uralkodó sorsát, és a mai kazah generációnak példát ad hazafiasságból, kialakítja a nemzeti, történelmi és kulturális hagyományokhoz való tiszteletet. A színészek korhű jelmezeket viselnek, a képi (vetített) és zenei effektek felidézik a Nagy Sztyeppe – amely a magyarok őshazája is volt – utánozhatatlan és felejthetetlen hangulatát.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését

  2024-03-01

  Elfogadták a város 2024-es költségvetését a februári közgyűlésen. A képviselők döntöttek többek arról is, hogy a lakossági visszajelzések alapján április elsejétől finomhangolják a novemberben bevezetett buszmenetrendet.

  Emlékhelyet is avatnak a szolnoki csata 175. évfordulóján

  2024-02-22

  Március 2-án rendezik meg a hadijátékot a Kossuth téren, melyhez kapcsolódva idén emlékhelyet is avatnak.

  A visszajelzéseket követően finomhangolják Szolnok helyi autóbusz menetrendjét

  2024-02-21

  A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett városunk önkormányzatához és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat, s ez alapján, amennyiben a közgyűlés is úgy dönt februári ülésén, 2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend. Az önkormányzat és a közlekedési vállalat a beérkezett észrevételek alapján finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket.

   

  Közel kétezren tornáztak a Szépkorúak Szerdája szolnoki nyitányán

  2024-02-14

  A szervezők szerint épphogy befértek a mozogni vágyó szeniorok a városi sportcsarnokba szervezett egyedülálló rendezvényre. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Szolnoki Sportcentrum közösen eszelte ki a harmincöt mozgásformát, melyek sorában labdás, ügyességi, koordinációs és reflexfeladatok éppúgy szerepeltek a programban, mint torna, jóga vagy tánc.

  Újraindultak a rendelések a Temető úti orvosi rendelőben

  2024-02-06

  Közelm félmilliárd forint uniós forrásból újult meg a déli városrész rendelője Szolnokon.  Február 5-től újra a régi - de már a modern kor elvárásainak megfelelő épületben folyhat a munka a Temető úti rendelőben.