Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tájékoztató

 • Tájékoztató
 • Tájékoztató
 • 2021-02-22
  CLLD Szolnok
  Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon
   
  Amíg a LEADER eszköz a kisebb településeken és Szolnok külterületén jelenthet segítséget, addig a CLLD a nagyobb városokban megvalósuló kulturális és közösségfejlesztési tevékenységeket, programokat és akciókat támogatja. 
   
  A kezdeményezés hatására Szolnok város kulturális és közösségi életének fejlesztésére, ezen keresztül pedig a település népességmegtartó erejének fokozására és a helyi szervezetek fenntartható működésének elősegítésére 2016. május 30-án 11 taggal megalakult SzolnOK Helyi Akciócsoport. Tagja az önkormányzat, az Aba-Novák Kulturális Központ, a Verseghy Könyvtár, a Damjanich Múzeum, a városfejlesztő társaság, civil szervezetek, egyházak és vállalkozások.
   
  Megalakulásának közvetlen célja a TOP 7.1.1 kódszámú konstrukció keretében elérhető források lehívása a helyi közösségek fejlődése érdekében. A pályázati úton megszerezhető forráskeret elnyerése érdekében 2016. június 27.-én a tagok aláírták a szolnoki pályázat benyújtására vonatkozó konzorciumi megállapodást is.
   
  A SzolnOK Helyi Akciócsoport (HACS) a közösségvezérelt helyi fejlesztések tervezése és megvalósítása érdekében elkészítette a Helyi Közösség Fejlesztési Stratégiát. (HKFS-t).
   
  A stratégia alapjait a helyi közösségi és kulturális terek jobb kihasználtságának és fenntartható működtetésének elősegítése; minőségi, a helyi társadalom igényeit kielégítő, illetve a társadalmi befogadást elősegítő kulturális és közösségi szolgáltatások fejlesztése; helyi identitás, lokálpatriotizmus erősítése; a kultúra és közösségfejlesztés helyi gazdaságot élénkítő szerepének erősítése képezi. E négy specifikus célon túl figyelembe veszi még a közös jövőkép elérését, helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozását, a helyi társadalom megújítását is.         
   
  Az együttműködés keretében kialakított program célterületeken, meghatározott műveletekből és kulcsprojektekből szerveződik, amelyek az érintettek feltárt igényeire, szükségleteire ad választ, illetve megfelel az általuk támasztott szempontoknak.
   
  A pályázati projekt keretében a HACS munkaszervezete elkészíti a fenti célok eléréséhez hozzájáruló helyi felhívásokat, illetve menedzseli a pályázatok befogadását és értékelését, majd segíti a helyi projektek megvalósulását.
   
  A jövőbeli pályázók részére a „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” projekt keretében célzott önkormányzati fejlesztésekre (kulcsprojektek) 255 millió forint, nyílt pályázatokra pedig 382,5 millió forint európai uniós támogatás áll rendelkezésre.
   
  A nyílt felhívásokra Szolnok városában székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező szervezetek nyújthatnak majd be pályázatot. Az igényelhető támogatási összeg pályázati célterületenként változó módon várhatóan 1,5 millió és 40 millió forint közötti.
   
  A projekttel kapcsolatos információk, friss hírek és a megjelenő helyi felhívások a HACS www.clldszolnok.hu weboldalán követhetőek.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Különleges programokban bővelkedik az idei Múzeumok Éjszakája

  2024-06-18
  Tárlatvezetések, szerelmi jósda, tűzugrás, zenés programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon.
   
      

  Évadzáró: Molnár László színművész a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagja lett

  2024-06-06

  Eredményes évadot tudhat maga mögött a Szolnoki Szigligeti Színház. A csütörtöki évadzáró társulati ülésen főként ezeket ismertették.

  A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Galériában

  2024-05-31

  A legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. A szolnoki önkormányzat csütörtökön a Szolnoki Galériában köszöntötte a pedagógusokat. Az eseményen megjelentek a vármegyeszékhely és a vármegye elöljárói, számos intézmény és hivatal képviselője, és természetesen a főszereplők: oktatók, nevelők, pedagógusok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lázár János építési és közlekedési miniszter.

  Fókuszban a daganatos betegségek - Egészségfórumot tartottak a városházán

  2024-05-30

  A mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak is köszönhetőn egyre gyakoribb a rákdiagnózis, a civilizációs betegség mind több embert érint. A megelőzésről, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről tartottak egészségfórumot a városházán.

  Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

  2024-05-28

  Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.