Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2019-08-17

Roma ételek fesztiválja

Külnleges ételek rotyogtak a borgácsokban a 15. roma ételek hagyományőrző versenyén. cigány káposztától a hagymafőzelékig és a kakaspörköltig megannyi roma ételt főztek a résztvevők.

2019-08-17

Rangos elismerést kapott Szalay Ferenc

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehetett át az állami ünnep alkalmából Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium államtitkárától. Városunk vezetője Szolnok város kulturális, sport és gazdasági életének fejlesztéséért végzett példaértékű és eredményes településvezetői munkájáért kapta a kitüntetést - áll az indoklásban.

2019-08-15

Idősbarát önkormányzat lett Szolnok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat  ünnepi megemlékezést tartott ma délelőtt a Megyeháza dísztermében az augusztus 20-i állami ünnepséghez kapcsolódóan. Szolnok városa Idősbarát Önkormányzat címet kapott.

2019-08-13

Próbálják a vízi és légiparádét

Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárja 2019. augusztus 15-16-án 17.40 és 19 óra között tartja a 2019. augusztus 20-ai katonai bemutató próbját.

2019-08-08

Hatvan férőhellyel bővül az idősotthon Szolnokon

Új épületszárnnyal bővül hamarosan a Vízpart körúti idősotthon – jelentette be az építkezés sajtóbejárásán Szalay Ferenc polgármester. Az önkormányzat által korábban megvásárolt ingatlanon egy félkész építkezés befejezésének anyagi forrásait teremtette meg az önkormányzat, aminek köszönhetően hatvannal nő a férőhelyek száma.

2019-08-07

Újabb gyönyörű parkkal gazdagodott a város

Városunk egyik legnagyobb parkjának, a Móra parknak a felújítása idén tavasszal kezdődött a város saját beruházásában. A munkálatok során többek között felújították a focipályát, valamint a lábtenisz pályát, megújultak a járdafelületek, elültettek összesen 32 db fát, kihelyeztek 19 kényelmes padot és 15 hulladékgyűjtő edényt.

2019-07-30

Három napra a kosarasoké a Tiszai hajósok tere

Augusztusban immáron negyedik alkalommal költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerű FIBA 3x3-as kosárlabda U18 Európa Kupa Selejtező.

2019-07-30

Indul a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár!

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar, mint minden évben, az idén is törekedett arra, hogy a nyári szabadtéri programjai mind változatosabbak legyenek, helyszín és műsor tekintetében egyaránt. - hangzott a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár keddi sajtótájékoztatóján, ahol Ignácz Ervin ügyvezető, Patkós Imre szakmai vezető és Szalay Ferenc polgármester mondta el a részleteket.

2019-07-30

Elkészült az első húsz hazai gyártású IC+ kocsi

Elkészült a MÁV-START első húsz darab saját forrásból gyártott, nemzetközi forgalomra alkalmas, új generációs InterCity-kocsija a szolnoki Vasúti Járműjavítási Telephelyen. Augusztusban elkezdődhet további hetven darab, belföldi forgalomra tervezett IC+ összeszerelése, amihez a saját forrás mellett kormányzati költségtérítést is kap a vasúttársaság.

2019-07-29

T Á J É K O Z T A T Ó a települési gyógyszertámogatásról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a megszűnő méltányossági közgyógyellátás helyett hozta létre a települési gyógyszertámogatást, melynek szabályait a települési támogatásokról szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet tartalmazza. A jövedelemhatárokat a Közgyűlés a 2019. március 1-től megemelte.

2019-07-26

Népszerű a szolnoki repülőtábor

A fiatalok haza iránti kötődését erősítik a honvédelmi táborok - hangoztatta a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos pénteken a Szolnok-Szandaszőlős repülőtéren rendezett repülőtáborban.

2019-07-26

Elindult a TISZtAPART projekt, diákok óvják a part tisztaságát

Egy fiatalokat megmozgató projekt indításával lehet tisztább a szolnoki Tisza-part belvárosi szakasza. Közismert jelenség, hogy egy-egy nagyrendezvény vagy hétvége után sokan eldobálják a szemetet a folyó partján, a helyzet javítására keresett megoldást a város önkormányzata és együttműködő partnerre talált a fiatalokban. - mondta el Szalay Ferenc polgármester.

2019-07-26

Folytatódik a 4-es főút elkerülő szakaszának felújítása

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai július 29. és augusztus 4. között az alábbiak szerint folytatódnak.

2019-07-26

Táborozó gyerekektől volt hangos a városháza

A szolnoki polgármesteri hivatal első ízben szervezett egész napos nyári tábort a hivatal munkatársainak gyermekei részére, július 15-26. között mintegy negyven kisfiú és kislány tölthetett kalandos napokat a táborban.

2019-06-30

Restaurálták a vliágháborús emlékművet

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság pályázati bíráló bizottságának döntése alapján 2.500.000.- forintos vissza nem térítendő támogatást  biztosított Szentgyörgyi István szobrának restaurálására, valamint az emlékműhöz vezető lépcső cseréjére. A szakemberekelkészültek a munkával, a szobor pedig valóban gyönyörű lett!

2019-07-23

Turisztikai szakmai nap a Városházán

Turisztikai szakmai nap a városházán 2019. szeptember 5-én a turisztikai szektorban dolgozó szakemberek részére.

2019-07-23

Együttműködik a Waze mobilalkalmazással Szolnok önkormányzata

Igazán jó segítség lehet a közlekedés során egy sokoldalú mobilapplikáció, mint amilyen a Waze is. A sokak által ismert és kedvelt közösségi alapon működő navigációs szoftver használatával a felhasználók valós időben kapnak információt a forgalmi helyzetről, tájékozódhatnak a javasolt útvonalat, az esetleges akadályokról, illetve maguk is jelenthetnek be dolgokat a balesettől az útépítésen át a rendőrig.

2019-07-18

Kitüntette a belügyminiszter a hivatal munkatársát

A Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozata kitüntetést adományozta dr. Pintér Sándor belügyminiszter a megyeszékhely polgármesteri hivatalának jogi osztályán dolgozó Nagy Jánosnak. A díjat dr. Dukai Miklós önkormányzatokért felelős helyettes államtitkár hozta el a kitüntetettnek.

2019-07-17

Tiszafüredi Halasnapok

A Tiszafüreden, 2019. július 12-14. között megrendezett Tiszafüredi Halasnapok c. rendezvényen Szolnok város standján az érdeklődők egy rövid kérdőív kitöltését követően szerencsekeréken pörgethettek.

2019-07-17

A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc

A Hableány tragédiája utáni mentésben résztvevő szolnokiaknak mondott köszönetet Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

2019-07-12

Családbarát lett a polgármesteri hivatal

Családbarát munkahely lett a Szolnoki Polgármester Hivatal! A díjat Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár adta át dr. Sebestyén Ildikó jegyzőnek.

2019-07-11

Új burkolatot kapnak a Vízpart körút környéki utcák

Elkezdődött a Vízpart körúti lakóövezet csatornázott útjain az útalap lezárása. Csütörtökön indultak meg a munkagépek, s az első ütem július 26-ig el is készül.

2019-07-11

Új kiadvány a szolnoki szabadidősportról

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata komoly energiákat fordít a turizmus fejlesztésére, a város értékeinek megismertetésére a megyeszékhely határain túl is. Ennek jegyében készült már el többek között a „Pont” nevet viselő kiadványsorozatunk is.

2019-07-10

Nekünk ő a legszebb lány!

A Magyarország Szépe versenyen második helyen végzett, Szolnokhoz ezer szállal kötődő Gaál Tímeát köszöntötte ma Szalay Ferenc polgármester. A Szegedi Egyetemen orosz-spanyol szakon diplomázott modell többek között arról is szólt, hogy tudatosan készült a megmérettetésre, melyen a zsűri nem csupán a külső jegyek alapján döntött a végső helyezésről, hanem számított a versenyzők jelleme, személyisége.

2019-07-09

Meleg ételt kapnak a rászoruló gyerekek

Egészen augusztus 30-ig biztosítja Szolnok város önkormányzata a meleg ebédet a rászoruló családok gyermekeinek – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. Az ételt az arra jogosultak 5 osztóhelyről tudják elvinni az értesítésben megjelölt időpontban.

2019-07-08

Idén is megnyílnak a városháza kapui

A szolnoki polgárok, mint minden más város lakói, főleg ügyes-bajos ügyeiket intézik a városházán, és elsősorban a kérvények, űrlapok, igazolások és különböző okmányok jutnak az eszükbe, ha elsétálnak a Kossuth téren a Polgármesteri Hivatal impozáns épülete előtt. Az idén immáron kilencedik Városházi estre a hivatalba érkező vendégeknek azonban izgalmas élményekben lehet részük.

2019-07-08

Fél évszázados finn barátság

Ötven év. Fél évszázad. Egy város életében nagyon hosszú idő, több generáció felnő ez alatt, rengeteg minden változik. Egy nagyszerű dolog viszont 1969 óta nem változott: Szolnok és Riihimäki testvérvárosi kapcsolata 50 éve töretlen.
A jubileumot megünneplendő tett látogatást önkormányzati delegáció Szabó István alpolgármester vezetésével.

2019-07-05

A nagyszebeni X. Hungarikum Napokon mutatkozik be Szolnok

Tizedik alkalommal szervezi meg a hungarikumokat bemutató fesztivált a HÍD Egyesület 2019. július 4. és 7. között.

2019-07-05

Elismerték szolnoki ifjúság közéleti nevelését

Pezseg az ifjúsági élet Szolnokon, az önkormányzat és a diákszervezetek folyamatosan tartják a kapcsolatot, ötletelnek és megvalósítanak, hogy a fiatalok érezzék, jó Szolnokon élni, meghallgatják felvetéseiket és válaszokat is kapnak. A példaértékű együttműködést a TÖOSZ pályázatán első helyezéssel ismerték el.

2019-07-05

Módosul 442. sz. főút - Vörösmező utca jelzőlámpás csomópontjának forgalmi rendje

Július 5. (péntek) 14 órától a 442. sz. főút - Vörösmező utca jelzőlámpás csomópontjában a balra kanyarodó járműmozgás Martfű irányából tilos, így a 442. számú főút csomóponti ágain (a szolnoki városközpont és Martfű irányából) az ún. „telezöldes” forgalomirányítás megszűnik.

2019-07-04

Átadták a munkaterületet, folytatódik az északi elkerülő építése

Folytatódik az északi elkerülő építése, a beruházás részleteiről Dobó Gábor projektvezető tartott csütörtökön sajtónyilvános tájékoztatót a projektben érintett települések, cégek képviselőinek.

2019-07-04

Félpályás és teljes útzár is lesz a 4-es elkerülőn a 28. héten

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai (II. ütem) 2019. július 8-14. között (28. hét) a Magyar Közút Nonprofit Zrt.megyei igazgatóságának tájékoztatása szerint az alábbiak szerint folytatódnak.

2019-06-30

SORSOLÁS, MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA

Az idén is óriási érdeklődés kísérte a Múzeumok Éjszakája szolnoki programjait. Az előzetesen meghirdetett nyereményjáték mai sorsolásán az alábbi sorszámokkal rendelkezők nyertek ajándékcsomagot: 

10, 283, 285, 809, 816, 947, 1116, 1139, 1140, 1246, 1319, 1454

2019-07-03

Szemészorvos és mentőtiszt kapta a Kálmándi Mihály Díjat

A Semmelweis nap alkalmából rendezett ünnepséget a város önkormányzata szerdán a városháza dísztermében, ahol két kiváló szakember részesült elismerésben. A Kálmándi Mihály Díjat azok kaphatják, akik az egészségügy területén kimagasló tevékenységet végeznek.

2019-06-28

Gyorshajtásnál pirosra vált a Széchenyi lakótelep új jelzőlámpája

A Széchenyi körúton, a Lidl áruháznál a gyalogosok biztonságosabb átkelésének érdekében mostantól nyomógombos jelzőlámpa üzemel – hangzott el a sajtónyilvános bejáráson, melyen Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester mellett Kormosné Szombati Márta és Rehó János önkormányzati képviselők jelen voltak.

2019-06-27

Szülőkkel, óvónőkkel járta be az épülő Szapáry ovit a polgármester

Ma még munkások dolgoznak a Szapáry úti óvoda falai között, nyár végére azonban ismét gyerekkacajtól lesz hangos az 520 millió forint európai uniós támogatásból újjáépülő intézmény. A beruházáshoz Szolnok önkormányzata közel 163 millió forint önerővel járult hozzá, így egy minden igényt kielégítő, a mai kornak megfelelő, modern épület születik a város szívében.

2019-06-27

Induló fejlesztések, klímastratégia és futópálya készítése is téma volt a közgyűlésen

Költségvetés módosításról, utcanév változtatásról, valamint új parkolók építéséről is tárgyalt csütörtöki ülésén Szolnok város közgyűlése. Napirend előtt a szúnyoghelyzet és a nagy esőzéseket követő villámárvizek kezeléséről is szó esett.

2019-06-27

A bécsi Collegium Hungaricum - Pannónia Club tagjai ismerkedtek Szolnokkal

A bécsi Collegium Hungaricum - Pannónia Club tagjai Magyarország iránt érdeklődő osztrákok, illetve hosszabb-rövidebb ideje ott élő magyarok.

2019-06-26

Ezek a munkálatok várhatók a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai (II. ütem) 2019. július 1-7. között (27. hét) az alábbiak szerint folytatódnak.

2019-06-26

Új vérvételi helyeket alakítottak ki a Hetényi kórházban

Mostantól új helyen, a hét emeletes épület földszintjén veszik le a vért a páciensektől a Hetényi Géza Kórházban. A CT és MR korábbi területén kialakított helyiségeket szerdán adta át dr. Bene Ildikó megbízott főigazgató és Szalay Ferenc polgármester.

2019-06-26

Új út építésének előkészületei zajlanak a Tallinn városrészben

Szolnok önkormányzata 2 milliárd 640 millió forint összegű uniós támogatás nyert, mely segítségével megvalósulhat Szolnokon a dr. Sebestény Gyula körút fejlesztése – mintegy 1.900 m hosszban - a 3225 jelű Besenyszögi útig. A projekt részeként 2018 második félévében már megújult a Kaposvári Gyula Zagyva-híd.

2019-06-24

Klímákat ajándékozott Szolnok önkormányzata a Hetényi kórháznak

A kánikula idején különösen nagy teher a kórházi tartózkodás a betegek számára. A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet legmodernebb épületének korszerű, hűtést és fűtést egyaránt szabályozó rendszere ugyan megfelelő körülményeket biztosít, illetve a központi műtő, az intenzív osztály és a kardiológiai őrző is klimatizált, ám az intézet többi részén egyelőre még nem működnek klímaberendezések.

2019-06-21

A megvalósítás kezdetén a Csáklya úti Tisza-híd

A kormányzat döntésének értelmében elkezdődik a Csáklya úti új belvárosi híd, valamint a hozzá csatlakozó, Szandaszőlőst elkerülő út terveinek készítése. Az ehhez szükséges forrásokat az Információs és Technológiai Minisztériumon keresztül a kormány biztosítja. A projekt részleteiről Dr. Mosóczi László, az Informatikai és Technológiai Minisztérium közlekedés-politikáért felelős államtitkára, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót.

2019-06-21

Felújítják a Tanács utca járda és útburkolatát

Mintegy 30 millió forintból felújítási munkák kezdődtek a Tanács utcában, melynek során a Széchenyi utcai csomóponttól mintegy 200 méteren megújul az útburkolat, valamint a hozzá kapcsolódó járdafelületek – jelentette be Szabó István alpolgármester. A munkálatok befejezése július végére várható.

2019-06-20

Tízéves a Szolgáltató Város projekt

Szolnok város vezetésének hívó szavára immár 10 éve, több mint 30 közszolgáltató tudatos építkezéssel fejleszti szolgáltatói kultúráját. A Szolgáltató Város projektben résztvevő közszolgáltatók reprezentálják a közoktatást, a közigazgatást, a rendőrséget, a tűzoltóságot, a kulturális és szociális szférát, az egészségügyet, a víz- és energiaszolgáltatást, hulladékgazdálkodást, a közösségi közlekedést.

2019-06-20

Új elektromos töltőket telepítettek Szolnokon

Új mobiltöltőkkel gyarapodott Szolnok, így már öt helyen tölthetik elektromos autóikat a sofőrök. Az újonnan telepített töltőpontokat dr. Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi igazgatója és Szalay Ferenc polgármester adta át csütörtökön.

2019-06-19

Így folytatódik a 4-es főút elkerülőjének felújítása

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai (II. ütem) június 24-30. között az alábbiak szerint folytatódnak:

2019-06-19

Szolgáltató önkormányzat díjjal jutalmazták Szolnokot

Szolgáltató Önkormányzat Díjjal ismerte el Pintér Sándor belügyminiszter nyolc önkormányzat munkáját. A most először odaítélt díjakat Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Michl József (Fidesz-KDNP) tatai polgármester, a kitüntetés szakmai kuratóriumának elnöke adta át szerdán Budapesten.

2019-06-18

Szereti Szolnokot? - Pályázatával értékes ajándékokat nyerhet!

Hetedik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot. Életkortól és lakóhelytől függetlenül várjuk a tetszőleges technikával készült pályamunkákat!

2019-06-17

Példátlan gyakorisággal irtják a szúnyogot Szolnokon

Országos szinten is az elmúlt évtized legnagyobb szúnyoginváziója alakult ki, beleértve Szolnok várost és térségét is. A helyzet enyhítésére az önkormányzat már több beavatkozást végzett el, illetve további intézkedéseket fog megvalósítani – az óvodák, bölcsődék környékén kiemelten - az időjárás függvényében - jelentette be Szalay Ferenc polgármester.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app