Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2022-10-05

Megújult a Civil Ház

Megújult a Civil Ház a Baross úton. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget a megszépült épületben, ahol Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelő helyettes államtitkár mellett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Fejér Andor alpolgármester köszöntötte a meghívottakat. A rendezvény házigazdája Molnár Beáta, az intézmény vezetője volt.

2022-10-05

Kérjük segítse a város levegőminőségi tervének felülvizsgálatát!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a LIFE17 IPE/HU/000017 – LIFE IP HUNGAIRY projekt keretén belül 2022-ben felülvizsgálja és aktualizálja a város Levegőminőségi tervét. Ennek megvalósításához az Ökomenedzseri Iroda szíves segítségüket kéri az alábbi kérdőív kitöltésében: Kérdőív a levegőminőségről - 2022. A kérdőív teljesen anonim és kitöltése maximum 5 percet vesz igénybe.
2022-10-04

Emlékidéző parkot adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában

A szeptember 21-i Alzheimer világnaphoz és az október 1-i idősek világnapjához kötve adtak át a Vízpart Körúti Idősek Otthonában egy terápiás Emlékidéző parkot, tele az idősek számára ismerős, kedves tárggyal, gyönyörű növénnyel, kis szökőkúttal, apró híddal, a nap szél, eső ellen védő faházikókkal, memóriajátékokkal.

2022-10-04

Online is kitölthető a népszámlálási kérdőiv

Vegyen aktívan részt Magyarország jövőjének alakításában!

 

2022-09-30

Rezsikedvezmény az egy mérőórát használó, többgenerációs családoknak

Szeptember 9-én jelent meg a rendelet, mely szerint a kormány az önkormányzatokkal együttműködve nyújt segítséget a családi fogyasztói közösségeknek: ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, és ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy rezsicsökkentett áron jusson hozzá a földgázhoz.

2022-09-30

Átadták a Szolnok-Tiszasüly összekötő út felújított szakaszát

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos ígéretet tett arra, hogy a Magyar falu program finanszírozásában megújult és már átadott útszakaszokon túl a még tervezés alatt állók is el fognak készülni.

2022-09-29

Elfogadta a közgyűlés a takarékossági ntézkedéseket

Szolnok város szeptemberi ülésén a leghosszabban tárgyalt napirendi pont az energiatakarékossági intézkedéseket érintő előterjesztés volt, amelyet végül elfogadott a testület. A megtakarítások több intézmény működésére is hatással lesznek, azonban a közvilágítást a most elfogadott előterjesztés végül nem érinti.

2022-09-29

Újabb szolnoki gyémántok a városmarketingben

Az elmúlt években megszerzett elismerések után, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúttal a „Városmarketing Gyémánt Díj” pályázaton szerezte meg a „Városmarketing gyémánt 2022” védjegyet. 

2022-09-28

Nehéz döntések - komoly takarékossági intézkedések Szolnokon

Az elmúlt évek egyik legfontosabb döntése előtt áll városunk önkormányzata – beszélt a megyeszékhely önkormányzata előtt álló kihívásokról sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Mint elhangzott, a háborús veszélyhelyzet miatt kialakult energiahiány, illetve a brüsszeli szankciók okozta drasztikus energiaár-emelkedés hatalmas terhet ró Szolnok városára is.

2022-09-26

Megtartották a tizennyolcadik Prima-gálát

A nagyszabású, kulturális műsorral, fogadással színesített rendezvényen Darvasi László, Szűcs Imre, Izaki Maszahiro, Krisztián Károly, Lugosi Claudia és dr. Boros G. László is díjat vehetett át.

2022-09-26

Új parancsnoka lesz a szolnoki helikopterbázisnak

Október elsejével személyi változások történnek a bázis, illetve a helyőrség parancsnoki beosztását illetően. Dr. Koller József dandártábornokot az alakulás előtt álló Magyar Honvédség légierő parancsnok-helyettesének, megbízott parancsnokának nevezték ki, helyébe dr. Bali Tamás ezredes, eddigi bázis-parancsnok-helyettes kerül.

2022-09-26

Jubileumi egészségnap a Tiszaligetben

Tizedik alkalommal rendeznek egészségnapot Szolnokon, szombaton a Tiszaligetben várják mindazokat, akik számára fontos az egészségük. A részletekről a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet képviseletében Piroska Miklós igazgató, a MÁV Kórház és Rendelőintézet részéről dr. Takács Mária főorvos, míg a várost képviselve Fejér Andor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

2022-09-21

Tájékoztatás a barnakőszén igények előzetes felméréséről

Amennyiben széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkeznek, kérjük, hogy töltsék ki és juttassák vissza az erre a célra készült adatlapot.

2022-09-20

Újra bringás reggeli lesz a Kossuth téren

„Bringázz a munkába! és suliba” - A Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló hazai kampány célja, hogy a családokat aktív testmozgásra bíztassa, a gyerkőcöket pedig felelős közlekedésre tanítsa.

2022-09-19

Hallatlanul halas hétvége – újra Tiszai Hal Napja – Sparhelt Fesztivál

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Tiszai Hal Napját – Sparhelt Fesztivált a Tisza partján, a gyaloghíd környékén és a Tiszai hajósok terén a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében. A sajátos hangulatú, a város nyári rendezvényeit záró program a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, a folyó gazdag halállományából készíthető finomságokkal kívánja megismertetni a látogatókat.

 

2022-09-19

Fenntartható közlekedési eszközöket próbálhatunk ki szombaton

Zöldüljön Szolnok! És ez nem csak a szépen gondozott zöldterületek nagyságának növelésre vonatkozik, de az is kiemelten fontos, hogy a városban közlekedő járművek közül mind több legyen fenntartható működésű.

2022-09-17

Átadták a megújult Szolnoki Szigligeti Színházat

Átadták a mintegy 7,6 milliárd forintból, 6 milliárdos kormányzati támogatással teljesen megújult Szolnoki Szigligeti Színházat pénteken.

2022-09-13

Újra Európai Mobilitási Hét Szolnokon!

Idén szeptember 16-22. között huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

2022-09-13

Tervismertető lakossági fórum

Tájékoztatom Önöket, hogy Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a VÁTERV 95 Kft. elkészítette „Szolnok város településrendezési tervének 2021. évi részmódosítása tárgyalásos eljárás” című egyeztetési dokumentációját, illetve a „Településképi és Arculati Kézikönyv módosítása” című egyeztetési dokumentációját. A dokumentáció tervismertető lakossági fórumára 2022. szeptember 22-én (csütörtökön) 16:30 órai kezdettel kerül sor a Városháza emeleti "jegyzői tárgyaló" termében. A fórumra minden érdeklődőt várunk.

2022-09-08

Vélemény kérés egyeztetési dokumentációhoz

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata megkezdte a rendezési terv, illetve a Települési Arculati Kézikönyv lakossági, gazdasági és egyházi szervezetekkel történő egyeztetését, módosításának tárgyalásos eljárását.
2022-09-04

Pezsgett a város Szolnok napján

Kegyeibe fogadta a szolnokiakat az időjárás, szombaton napsütéses időben zajlottak a Szolnok napi programok. Sokezernyi ember érezte jól magát a város napján, melynek ezúttal is a vasútállomás volt az egyik kiemelt helyszíne.

2022-09-04

Szolnok történelmét helyezi új kontextusba dr. Kertész Róbert könyve

Még 2015-ben kezdődtek a Szolnoki Művésztelep területén azok az ásatások, amelyek eredményeit – általuk Szolnok történelmét új megvilágításba helyezve – egy impozáns kötetben foglalta össze dr. Kertész Róbert, a Damjanich János Múzeum régésze.

2022-09-03

Fergeteges siker volt a jubileumi katonazenekari fesztivál

Jubileumi, XXV. Katonazenekari Fesztivált tartottak Szolnokon, a rendezvényre ezúttal is zsúfolásig megtelt a Tisza hajósok tere. Az időjárás miatt azonban a program módosult, mégis mindenki elégedetten, egy gyönyörű élménnyel gazdagabban távozott.

2022-09-01

Három új díszpolgára lett Szolnoknak

Szolnok Napja alkalmából a város legrangosabb díjait adták át csütörtökön este az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az eseményen megjelentek a város vezetői, kulturális és gazdasági életének meghatározó szereplői és korábbi díjazottak, köztük Mága Zoltán világhírű hegedűművész is. .

2022-09-01

Koszorúzások Szolnok napja alkalmából

Szolnok napja alkalmából a katonai temetőben, a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete szervezésében pedig a Szent István téren tartottak koszorúzásokat, melyeken a várost Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek képviselték.

2022-09-01

Ajándék tornafelszerelést kaptak a szolnoki első osztályosok

Vége a nyárnak benépesülnek az iskolák Szolnokon is. A város önkormányzata a 2014/2015-ös tanévben megkezdett hagyományát folytatva tornafelszereléssel ajándékozta meg az első osztályos kisdiákokat.

2022-08-31

Programkavalkáddal indul szeptember: újra Szolnok napja!

Húsz helyszín, hatvan program, igazán eseménydús hétvégére készülhetnek a szolnokiak, hiszen a Szolnok napi rendezvények talán még sosem voltak ennyire színesek. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Művelődési Központ igazgatója és Kondor Balázs, a Szolnoki Vasúti Almárium megálmodója.beszélt szerdán.

2022-08-31

Dr. Rácz Andrea aljegyző temetése szeptember 5-én lesz

Fájó és szomorú szívvel értesítjük Önöket Dr. Rácz Andrea aljegyző asszony haláláról és temetésének időpontjáról.

2022-08-31

Sportcsarnok avatóval egybekötött városi tanévnyitó ünnepséget tartottak Szolnokon

Átadták a Szolnok Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola sportcsarnokát szerdán a városi tanévnyitó ünnepségen.

2022-08-30

Minden eddigit felülmúló program várható a jubileumi katonazenekari fesztiválon

Kétségtelenül látványos, humoros elemekben is bővelkedő lesz a XXV. Katonazenekari Fesztivál Szolnokon, amelyen természetesen ezúttal is a zenéé és a katonazenekaroké lesz a főszerep.

2022-08-30

Tovább zöldül Szolnok, új játszótér épül - közgyűlési döntések

Szomorú pillanatokkal kezdődött Szolnok város közgyűlésének augusztusi soron kívüli ülése: egy perces néma főhajtással emlékeztek a képviselők a megyeszékhely néhány napja elhunyt aljegyzőjére, dr. Rácz Andreára.

2022-08-26

Dr Rácz Andreától búcsúzunk

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy elhunyt dr. Rácz Andrea, Szolnok város aljegyzője.

2022-08-23

Több, mint hatezren újították meg korábbi bérletüket a Szigligeti Színház új évadára

Társulati üléssel és próbákkal nyitotta meg az idei évadot a Szolnoki Szigligeti Színház kedden délelőtt. A tiszaparti teátrum idén hat nagyszínpadi bemutatóval, köztük öt bérletes előadással, és számos vendégművésszel várja a közönséget, immár a megújult, és korszerűsített színházépületben.

2022-08-22

Lakossági tájékoztatás az ebek kötelező veszettség elleni oltatási kötelezettségével kapcsolatban

Tisztelt ebtartók, kedves gazdák! Augusztus végén kezdődik Szolnokon az ebek kötelező veszettség elleni oltatása. Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a 2022. évi kötelező, veszettség elleni oltások helyszíne és időpontja a következő:
2022-08-22

Elmaradt a tűzijáték és a légiparádé is

Idén az időjárás határozta meg az államalapítás ünnepének programjait szerte az országban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga viharjelzése miatt mind a szolnoki légiparádét, mind a tűzijátékot el kellett halasztani, későbbi megrendezéséről később fognak dönteni.

2022-08-18

Ledcsere-programot indít az önkormányzat!

Egy környezetbarát gesztussal járul hozzá Szolnok önkormányzata a város otthonainak eneregiatakarékosabbá tételéhez. A programnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a lakosság ingyen izzókhoz jusson, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet.

2022-08-17

Jelentkezz szerződéses határvadász képzésre!

Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv öt megyében alapfokú iskolai végzettségre (8 évfolyam sikeres elvégzésére) épülő képzést indít, amely eredményes teljesítése a rendőrségnél szerződéses határvadász beosztás betöltésére jogosít. 

2022-08-12

Felkérés Szolnok város klímastratégiájának véleményezésére

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a klímaváltozás jelentette kihívásokra felkészülten reagáljon. Ennek jegyében, a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretén belül szakértők bevonásával készült el Szolnok Város Klímastratégiája.

2022-08-12

Forgalmi változások a Szent István-napi rendezvények miatt

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. értesíti Szolnok város lakosságát, valamint a közúton közlekedőket, hogy a Szent István-napi rendezvénysorozat megrendezése miatt a övetkező forgalmi változásokra lehet számítani.

2022-08-11

Az árvízvédelmet is javítja a Zagyva-parti beruházás

Egy nagyon fontos árvízvédelmi beruházás is megvalósul a „Szolnok VÁR! - Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként, a munkálatok már elkezdődtek a Zagyva-parti Bástya sétányon,a projekt 2023 őszén fejeződik be. A fejlesztés a vízügyi igazgatósággal együttműködve zajlik. mondta el Szalay Ferenc helyszíni sajtótájékoztatón.

2022-08-04

Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől szombatig

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától  2022. augusztus 6-án (szombat) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.
2022-08-02

Változások Szolnok parkolási rendjében

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is. 

2022-08-01

Szolnok is bemutatkozik az Abonyi Vágtán

Augusztus 6-án rendezik az Abonyi Vágtát, a Budapesti Nemzeti Vágta egyik előfutamát. A rendezvény helyszíne a helyiek által nagyon kedvelt szabadidős terület, a Parkerdő és környéke lesz. 

2022-07-21

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Vízre, Szolnok! eseményt

Vízre, Szolnok! címmel hagyományteremtő rendezvényt indít útjára szombaton, a Holt-Tiszai Vízisport Központban a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője.

2022-07-19

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. július 20-án (szerda) 00.00 órától 2022. július 23-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

2022-07-19

Elkezdődött a bástyasétány építése

Ezúton tájékoztatjuk a szolnokiakat, hogy a „Szolnoki Vár! – Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése” című projekt részeként 2022. július 18.-án megkezdődött a Bástyasétány kivitelezési munkái.

2022-07-15

Vízre, Szolnok!

Júliusban rendezik a „VÍZRE, SZOLNOK!” sportnapot a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében. Az egész napos, ingyenes program az evezős sportok népszerűsítését tűzte ki célul.

2022-07-14

Elkészült az út, könnyebb lesz eljutni Szolnokra Besenyszög felől

Közel két kilométeren újulhatott meg a 3225-ös jelű, Szolnokot Jászkisérrel összekötő út. A beruházásnak köszönhetően egyebek mellett a besenyszögiek, a nagykörűiek és a kőtelekiek ezután könnyebben érhetik el a megyeszékhelyet. A szerdai hivatalos átadó ünnepségen elhangzott, a szükséges négyszáztízmillió forintnyi forrást a Magyar Falu Program biztosította.

2022-07-11

Még igényelhető a nyári gyermekétkeztetés

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben. A részletekről Györfi Mihály humán területért felelős alpolgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

2022-07-08

A vasútmániások mennyországában jártunk Szolnokon – képriport

 „El kellett volna hozni a fiamat is, ő minden mozdonynak tudja a nevét” – mormolta maga elé fotós kollégám, miközben a szolnoki járműjavító felé sétáltunk, ami előtt egy gyönyörűen felújított M44-es, Bobo névre hallgató dízelmozdony díszelgett. A Múzeumok éjszakáján ezt az egyébként látogatók elől elzárt, ipari emlékekben bővelkedő területet is bejárhattuk.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app